SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Sunday, November 25, 2012

Untitled **tak tau nak letak title apa**

haaaallllllooooooooooooooo.....

Waa... lama jugak la tak update blog ni. Bukan apa, tak tau nak update pasal apa.

Life sekarang ni agak berterabur juga la. Assignment mcm biasalah...berlambak-lambak sampai ada yang menyeru suruh siapkan. HAHA.. Assignment yang perlu disiapkan ada lah seperti berikut:

1. Intro Ir - Essay assignment (Due date: 6 Disember)
2. Inter Law - Essay + Portfolio (Due date : 6 Disember)
                    - Poster (Due date : Will be mention soon)
3. Socio Dev - Individual Fieldwork Report (Due date: 26 November)
                     - Presentation (Probably present on 3 Disember)
                     - Fully report (Due date : 20 Disember)
4. EPP - Report writting (Due date: Not sure..hehehe)

And, paling penting sekali ialah Projek Tahun Akhir a.k.a PTA. Haa..yang ni menjadi masalah kerana aku belum lagi mulakan apa-apa proses walaupun tajuk dah diluluskan. Aigoo.. Oleh sebab itu, aku kena la mulakan proses pembuatan PTA supaya "sedap" dan "enak" dibaca oleh supervisor aku. xD

Rasa-rasanya, tu je la mampu aku update sekarang. Nak cerita lebih-lebih nanti, merapu ke lain pula. Heee...

Tataaa...Bye..:)


Monday, October 15, 2012

Loooooooooooooooong time no update!

dear bloggie...

fuh fuh! *tiup habuk*

Waaaa..... lama dah tak update blog. Ini berlaku kerana agak kesibukkan dengan aktiviti diri sendiri. Ngee... Mama is back! HAHA..

Sekarang aku dh masuk final year and hopefully sgt final year will be my succes year! YEA! Last sunday, rakan seangkatan ku dah diisytiharkan sebagai graduan UNIMAS. Tahniah kepada rakan-rakanku. Hopefully u guys success with your own journey as i as well struggle very hard here. :)

Banyak sangat nak cerita smpai tak tau apa nak taip menaip di blog ni.. hehe.. Apa-apa pun, i try my best utk update blog ni. :D

Daa...nak pegi date dgn Mr. FYP.

Lots of love. Muahmuah!

Monday, August 13, 2012

간단한 이야기.... :D

dear bloggie...

it's been quite a long time gak la x update blog ini..
Anyway, sepanjang aku kurang aktif dalam blogging ni, aku tgh melaksanakan tugas sebagai pelajar unimas dengan mengikuti Latihan industri atau lbh dikenali sbg praktikal. Hehehe.. Aku praktikal kat Jabatan Imigresen Miri. Well, macam2 perangai aku jumpa sepanjang aku praktikal ni. Budaya kerja yang...hurm...sukar nak cakap..


Disebabkan aku ni hanya praktikal, jadi kebanyakkan kerja yg aku buat ialah susun2 fail, fotostat, buka fail, layan customer, dn lain2... Plg mncabar bila aku deal customer. Kat situ dapat tgk mcm2 perangai dorang. Well, i'm learning something la juga kan... :D

*UNIMAS's water tower...kepopularan seperti Menara KL di sini..huahuahuahua*

X lama lagi aku akan masuk sem ke-7. Waa... aku harap segalanya berjalan dgn lancar sebagaimana yang telah aku rancangkan lah.. :D

aku rasa tu je setakat ni.

Adios amigos! Luv ya!!

Sunday, July 29, 2012

:: Simple Weekend ::

dear bloggie....

Setelah sekian lama aku x update blog ni. Hurm.. Ok..long story short, weekend aku kali ni aku manfaat sepenuhnya... HAHAHa!

Hari sabtu, dah siap kemas2 dalam bilik tidur, aku, mammy, anty bulan, anty sophia, adik aku dua org and kazen aku si tiffany. Kami pegi Mall. Its SHOPPING TIME!!!! Aku ada la beli skit2 kan clothes utk aku. Anty aku pon sma jga. Saje je nak bawa anty sophia n kazen aku jln sbb mngu sblm ni x sempat nak bawa dorg jalan2 kat MIRI. Sibuk...:D Then, aku plak stay trs kat mall tunggu si amoi Anny.. Kami dua pegi je jln2 tnpa hala tuju...Pegi karok2.. :D

Hari ni hari ahad, x de buat apa sgt. Stay kat rumah..facial muka adik aku and mak aku. Dan jga facial muka diri sndiri.. HAHA.... Itu je la aktiviti spnjg weekend ni.. :D

HArap sgt esok ada keja diberikan kat aku selain drpd filling. Lau tak blh stress aku xde keja.. Letih bdn je... Pastu jd lalat kat meja. Elok sgt la tu... :(

Ok.. .. tu je. Bye!

Love,
gracie

Thursday, July 12, 2012

:: New phase of Life ::

dear bloggie.... 

waah.... lama gak la aku x update blog ni. Semenjak bz dgn praktikal, blk je dr opis dah penat.. dgn jalan jammed, aigoo... Ni pun dgn kesempatan yg ada aku meng-update kan blog setelah sekian lama.. 

Ni aku nak story, tak lama lg bestie aku akan menjalani fasa baru dalam kehidupan dia. Aku happy sangat utk dia. At last dia jumpa jodoh dia... The end of August nnt, dia akan mndirikan rumah tangga dia.. Tak sangka, dah bertahun-tahun kami berkawan and dia la yg first merasmikan alam perkahwinan. Ngeeee!!! Bila dngar brita dia nak kawin, terkejut pun ada gak. Hehehe.. Harap sangat2 dia bahgia di samping husband tersayang dia. :D.. Buat husband dia, sila jaga bestie aku sebaik yg mungkin. Dan dgn ini, aku dapat rasakan yang aku n sorang lg bestie aku akan menjadi pembantu bestie aku ni msa hari perkahwinan ni nanti.. HEHEHE... jadi sekarang aku dlm usaha mencari idea yg kreatif utk wedding dia.. wakakaka!! 

Utk aku plak, hahaha... ada bnyak perkara nak fokus. Ngeee... 

adios amigos!! 


Wednesday, June 27, 2012

:: Working Atmosphere ::

dear bloggie.... 

Ayat mcam biasa... lama tak update blog!! Ok..ok..ni aku nak ceta sal LI aku.. (LI stand for Latihan Industri). Sebagai pelajar uni yang ingin bergraduat, hehehe..aku kena la ikut LI. Aku LI kat salah satu jabatan kementerian malaysia... Tempat orang2 buat pasport... (Tau la kan kt mana..) Untuk minggu pertama dan kedua, aku jga bhgian kaunter.. aku bgi no giliran and borang kt sapa2 yg nak apply buat pasport. Best juga la dapat tgk muka org yg macam2... pastu plak nk lyn prangai org yg pelbagai karenah.. Nak kaitan ngan aku punya kursus kajian antarabangsa dengan apa yg aku tgh LI sekarang ni... susah eden nak cakap.. Bkn nk pndg negatif..xde pun.. cuma itu la... segala teori2 yg aku bljr blom tentu ada kaitan dengan apa yg bakal aku praktik time keja nnt.. Tp apa2 pun..aku ambik ni sbgai pengalaman je. Tgk keadaan persekitaran...and nilai sendiri.. mcm tu la.. 


Ni aku dh prak..tmbh pula termasuk dlm golongan ibu2 atau yg dah berkahwin..macam2 la cerita aku dgr.. gosip pasal laki, ipar2, dn sewaktu dgn nya.. mcm2 la.. aku ni dgr je lah.. bkn masuk line pun.. hahaha.... LAYAN!!! 

ok..ok..aku rasa tu je la ceta dr aku stkat ni. SEKIAN, TERIMA KSIH.. kuikuikui.... 

love..
gracie.. 

Friday, June 8, 2012

Happy Gawai

dear bloggie...

Haloo... lama x update blog sbb bz ngan gawai. Wpon ada line tenet kat rh.panjang, tp krna syok begawai buat aku mlas nk update blog.. Gawai diutamakan.. AHAHA..

Tapi malangnya, org syok2 begawai aku plak blh demam2 n batuk2.. CIS! Disebabkan semgat gawai mengatasi segala2nya, maka aku kuatkan diri nak jga join tgk org bersuka ria. HEHEHEHE..

Tahun ni, aku n family smbut gawai kat Rh.Rachak,Nyalak Ladong Pakan. Kampung datuk aku. Kat sini memang meriah.. Memang ada suasana gawai. Macam2 aktiviti dorang buat.. Acara sukaneka.. Wlaupun simple tpi ni lah antara salah satu cara utk org2 di rh panjang bersuka ria. Memang happening la..

Plg syok bila dapat mndi sungai. PErgh!!! FRESH! Fresh2 juga... tp itu lah yg buat aku dmm. HAHA.. Takpe2..yg pntg dpt mndi sngai. HEHE..

Overall, Happy Gawai. Gayu Guru Gerai Nyamai! :D

Love,
gracie
muahmuah!!

Sunday, May 27, 2012

The Pursuit of Happiness - Leessang



Ok... sekarang siyesly aku addicted dgn LeeSsang. Mula-mulanya aku tak berapa pandang sgt group ni. (sebabnya gila dgn idol group lbih lagi). Pastu..aku try dgr lagu dr group ni yang salu di jadikan background music utk Running Man, jadi dri situ aku dgr dan dgr lagu LeeSsang. Pergh!! Music, and lirik lagu dari LeeSsang mmg btul2 meaningful. Memang ada kaitan dgn realiti...Tambah2 lagi aku memang suka sgt dgn arrangement music. Memang best. Santai and sempoi.. Jadi, dgr2 la lagu ni... Utk lirik, klik je. :D

Ok..selamat mendengar... and memahami lagu ni... :D

Love,
Gracie..
muahmuah

Sunday, May 20, 2012

:: STRESS ::

dear bloggie.... 

Ok..Ok.. sekarang ni memang busy dengan assgnment. Dah nak abis sem mcam ni la.. Semua nak kejar dateline yang tak sudah2. HUHU.. :( 

Apa-apa pun aku harap sangat semua assignment ni dapat settle sebelum aku balik ke Miri. Sebab tak lama lagi nak GAWAI!! Yaribaaa! Walaupun dalam sibuk bergawai, aku juga kena sibuk bertungkus lumus nak ingat balik semua lecture aku.. Lepas tu final exam!! Oh my God! STRESS! 

My little sis, yang juga "doktor peribadi" aku..si anny gtau yg minggu ni keta dia akan keluar. WOW!! DAEBAK!! Akhirnya, dapat juga la aku merasa kereta baru dia yang selama ni memang ditunggu2. HAHA.. Anny..sila tunggu kepulangan ku tak lama lagi..pastu kita round-round miri!! OooYea!!! Memang tu la perjanjian aku, anny and beth. Kami akan berkongsi bersama setiap perkara. HAHAHA.. Aku tumpang gembira la utk dia.. HEHE... 

Gawai tahun ni, aku dan family aku akan balik ke Pakan, Sarikei. Celebrate ngan datuk and nenek aku kat sana. Lama juga la tak balik sana. Tambah2 lagi datuk aku lama dah tak jumpa aku.. Jadi, tahun ni tak tukar angin, celeb ngan dorang. :) Memang tak expect apa2 yg meriah utk gawai tahun ni..but yg penting dapat gather sma2 ngan family. THE MOST IMPORTANT!! 

Sekarang ni aku dah fall in love dengan Gary Oppa! HAHAHA.. Lelaki korea ke-2 buat aku jatuh cinta lepas TOP Oppa. HAHA.. **pengaruh korea** Sekarang ni aku dengar suara Gary yg tengah "rapping". Seriusly, aku suka! HAHAHA... TEeeeTTTT! Takpe la.. Xdpat dia betul2 pun, atleast utk aku berangan2 pun ok ape? HEHEHE... PEACE! Bukan aku sorang je yang rasa mcam ni kan... Peminat2 dia yg lain pon cam tu juga. HAHAHA... Well, he just an ordinary guy that suit my taste. HEHEHE... **angan-angan tak sudah** 

**Gary** 

Kalau lah....kalau lah.... HAHAHA! 

Ok..stop dreaming. Now back to reality.. Start focusing with my real life! 

Ok la.. tu je... Enjoying your weekend and weekday! 

Daaa....

love, 
gracie
muahmuah

Tuesday, May 15, 2012

:: BUZY SANGATTT! ::

Dear bloggie...

Apa khabar smua? Waa..lama juga la tak update blog ni. Busy sngt2... Aish...Ni dah lama sgt x update blog tak tau la nak cakap apa dah...

Apa yang buat aku senyap dri bloggie ni... Busy dgn ASSIGNMENT!!!! Aigoooo!!! TENSION! STRESSSSSS!!

Harap semua ni berakhir dengan cepat.. Apa2 pon markah aku nanti mesti lah nak superb kan?? Hehehehe..

ok..ok...
dah...

Love,
gracie

Sunday, May 6, 2012

Its Sunday...

dear bloggie....

Hurm... Sunday.. Pagi2 aku bangun tengok ada something new kat whiteboard mickey mouse aku. Aigo..rupa2nya si Firah a.k.a roomate aku buang tebiat semlam dia tulis smua dateline assignment. Aku yang baca ni pula rasa mcm tu warning dah. HOHOHO.. Bulan May memang bulan yg sngt pack. Dgn assignment nye, pastu plak prepare nk gawai. Aigoo... hrp2 aku smpat la blk gawai. Dh dekat setahun aku x balik jumpa family aku ni. Tsk tsk tsk! Takde apa la yang aku nak update sgt. Lama gak la aku tak update ni. Sibuk sgt. Tmbh lagi jarang beronline, Ngeee...

Ok lah.. Tu je.

Daaaa

Love,
Gracie
muahmuah!!

Monday, April 30, 2012

Community Work @ Kabong, Saratok

dear bloggie... 

Kepenatan aku hampir habis hari ni sbab sehari suntuk aku habiskan masa di atas tilam dgn bertemankan Mr.Spongebob aku. HEhehehe... 3 hari yg lepas, aku n kawan2 sekelas join program khidmat masyarakat kat Kabong, Saratok. Pengalaman msa kat sana memang tak dapat dilupakan. Bnyk benda kmi dh share and buat bersama sepanjang program tu diadakan. Ni kat bawah aku cerita la skit2 kronologi program kitaorg. 

26 April 2012 :
 Kami semua berkumpul kat tempat yg dh ditetapkan. Oleh sbb aku tgl kat luar, aku tunggu kat flat aku je la. Dgn kwn2 yg lain. Perasaan tu tak payah ckp la. Memang dh tak sbar la nk tgk keadaan kat sna kan? Kitaorg berkumpul sblm pkl 2. Kami pergi guna 2 buah bas. Sebelum smpai kat Kabong, kitaorg singgah kat Sri Aman utk makan malam. Jalan2 la kjap kat sri aman. Wpon bnyak kedai yg dh tutup. Hehehehe.. Dlm bas aku, mcm2 bnda berlaku. Aku yg entah mcm mn tetiba boleh jadi pramugari. Gara2 bas tu ada lampu kecil mcm dlm flght. Mngsa aku sapa lgi kalau bukan Si kema foreber gebu tu.. Dlm bas yg aku naik tu mmg bising la. Tmbah2 lagi kroni2 aku yg tak reti2 berhenti bercakap. Sampai kat Chalet, aku trs amik kunci dgn sorg pakcik yg jga chalet and bhgi2kan la mereka2 ke tmpt tggl msg2.. Oleh kerana aku dlm team management, kmi seramai 9 org, (4 pompuan, 5 laki) terpaksa la tggl serumah. Ni smua utk kesenangan kami buat kerja dn berbincang. Kami yg team management ni tidur dlm pkl 3 pagi sbb sblm tu nak bncgkan pasl program keesokan. Dn juga ada masalah yg berlaku mlm tu jga. Adoi..pening jga la kpala aku.. 

27 April 2012 : 
Ok..hari pertama. Pagi2 dh bngun. Kejutkan smua peserta program. Kami yg management pun bersiap2 nk susun kan dorang smua. Pagi tu sarapan pagi kami disediakan oleh Persatuan Nelayan. Kami pn bergerak la ke pasar Kabong sbb restoran persatuan tu letaknye kat pasar kabong. Sarapan tepi sungai mmg best. Tmbh2 plak, kmi rasa makanan tradisional kat situ. Satu makanan yg first time aku makan and sedap iaitu "suman". Makanan ni di buat dri tepung pulut. Pastu letak la sotong ke, udang ke..or ikan. Pastu bungkus macam bungkus otak2..Pastu panggang. Pergh!!! SEDAP!! Sampai ada la bebrapa org bdk laki ni pegi tapau suman dlm poket vest dorg.. Yg ni la kenangan yg tak blh dilupakan oleh aku. Lepas sarapan, kitaorg bergerak ke bas. Entah mcm mn aku dn 5 org dlm team management blh kena tgl bas. Maka, pagi2 lagi kmi berenam berjalan kaki sejauh 2 km nk pergi ke smk kabong yg x jauh dri chalet kami td. Perasaan tu tak pyh ckp la. MEMANG SPEECHLESS!!!! Mcm mn lah kmi ni blh tertggl? X puas hati la dgn 3 org lagi team management yg dh msk dlm bas tu. Tmbh lagi walkie talkie dorang x on. Aduhai... Takpe..exercise. Smpai kat skolah, smua kitaorg berpakat xnak tgur dorg 3 org tu. Lbh2 lgi si Azeanto. Sbb dia sptnya yg lbh peka, dia plak blh tglkn kitaorg yg mcm tu je. Panas la jga dlm hati ni. Petang plak, kitaorg ada sesi bersama Majlis Daerah Saratok. Mcm biasa la... ceramah simple je. Dh hbs ceramah, berjalan2 la kt pasar saratok. Dlm berjalan2 tu, aku n Vie ikut pn. norain beli barang utk program health keesokn hari nye.. Beli sabun, kipas, stove gas.. Mcm2 la yg jadi masa beli tu... Susah nak cerita.... Mlm plak, aktiviti biasa. Kami dr management ada la buat aktiviti refleksi secara kumpulan. Buat kat pantai and ada unggun api. 

28 April 2012 : 

Haaa... pagi 28 hb kmi buat aktiviti bersama kanak2 tadika di bwah kelolaan Kumpulan Health. Yg ni mmg syok la..lbh2 lgi bila berkerumun dgn knak2... Happening la..hehehe...Balik tgh hri, kitaorg lunch and bersiap sedia nak turun ke tepi pantai utk sesi memukat ikan. Pglamn ni mmg syok la.. Wpon aku x ska mndi pantai, tpi dpt msuk dlm pantai sambil memukat tu syok jga la.. Tapi x lama la..sbbnye aku kena sengat2 manja oleh obor2. Aduhai... Bkn aku sorang la.. yg lain pun ada juga yg kena. Tapi bkn smua. Malam pula, ada mjlis penutupan.. Sblm tu kami mkan bersama JKKK Kampung. Waah... Msa tu baru kami tahu yg pddk kpg yg mngkn tgk persembahan kmi dlm 2-3 ribu org. Pergh!! Dorg yg buat persembahan mmg nebes abs la.. Bukn apa jga mlm tu rmai org, mjlis tu pun bersempena dgn lawatan daripada PM tempoh hri. Lps tu plak, malm yg sama ada artis jemputan. Ani Mayuni buat persembahan. Memang ramai orang la! Aku, Vie n Azeanto mmg bertungkus lumus la.. Tetiba jadi AJK Protokol utk handle "artis2 UNIMAS". Hahaha..Sambutan dri org kpg mmg best la.. 

29 April 2012 : 

Hari terakhir kitaorg kt Kabong. Kitaorg adakan gotong-royong bersama penduduk kpg. Rumah yg jdi pilhan kitaorg rumah En. Bharom. Kitaorg tolong tukarkan atap en bahrom n bersihkn kwsan skitar perumahan en.bahrom. Dh hbs aktiviti smua, entah mcm mn, tetiba je aku menangis. Aku menangis bila tgk muka en.bahrom. Entah kenapa je air mata aku kluar. Perasaan aku time tu mmg cmpur2 la.. Menangis sbb sdih dgn keadaan en.bahrom. Dlm msa yg sma menangis sbb akhirnya penat lelah utk program ni dh habis. Waaa..... Selesai je gotong royong, kami pun balik ke chalet n siap2 nak check out. Yg ni, kami siap2kan diri, simpan brg dlm bas... byr penginapan n mkan.. Dn smuanya... Aku, masuk2 dlm bas..Trs tdur. Skali aku sdar dh smpai kat simpang Sri Aman. Kitaorg bhnti kjp nak g toilet... Smpai kt rh dlm pkl 8 lbh cmtu. Mata aku mmg dh kuyu abs la.. Ngantok sgt2.. 

Overall, program ni hbs dgn jaya nya. Dgn sokongan n bantuan dri kwn2 terutamanya team management, smuanya dpt berjalan dgn lancar. Hehehehe..hrp2 lpas ni dpt la jga ke chalet tu. Skadar utk berjalan2 je... :D 

Sekian
Love, 
Gracie
muahmuahmuah!! 

Monday, April 23, 2012

Some of Memory From Jogja

dear bloggie, 

Bawah ni adalah sebahagian daripada gmbr class trip aku ke Yogja dgn comrade2 aku yg seramai 12 org.. Ada bnyk lgi gmbr lain, tp tu la...bnyk sgt. Kalau nak tgk lg yg lain2 tu, blh la view kat FB (klik la...) aku ye.. Hehehe... 



 Di Airport Kuching sebelum ke LCCT. 

 View Gunung Merapi dari flight 

 Semasa aktiviti kemasyarakatan bersama kanak-kanak. Mereka sangat happy. Lebih2 lg bila tgk majoriti kami berbadan comel dan gendut.. HEhehehe

 Selepas sesi diskusi dgn pelajar IR, UGM. On the way nak ke Koperasi UGM, sempat la bergmbar kat sini..

 SYOK!!! View dari atas kat Candi Borobudur. Cantik kan?? 

 Aku dah capai thap nirwana??Hehehe...Rasa mcam bermimpi dapat menjejakkan kaki kat candi ni. 

 Depan Candi Mendut, candi kecil sebelum ke Borobudur. 

 Aku ngan housemate, roomate, classmate, n schoolmate aku, Firah. Muka yg sgt lapar. And kami merasa masakan yang 100% masak dgn bhn asas ialah mushroom. Org Jogja panggil mushroom, Jamur. Sangat SEDAP! 

 Lepas lunch, kami ke Gunung Merapi. Ni pandangan dari kaki gunung. Cuaca panas, tapi angin sejuk. Best! Ni kira pasca letusan slps beberapa tahun yang lepas. Can't believe dpt tgk real gunung berapi. AWESOME! 

 Ni kat Pantai ParangTritis.Kawasan pantai lebih kurang mcm kat Malaysia. Cuma bezanya warna pasir kat pantai ni warna hitam.. 

 Ni, masa sunset.. Aku n Bos program trip ni, KEMA. Cantik tak view kat blkg kitaorg tu?? Hehehe.. 

Tu la antara sebahagian gambar trip aku. Lepas ni ada trip ke Kabong. Wah..mmg traveling abis la aku bln april ni.. Hehehe...Semoga trip kali ni, bawa bnyak kenangan and memori.. Ye la,sbhgian dri kwn2 dh nak grad. Aku je msh stay... Hehehe... 

sekian dri aku yg comel. 

Love, 
Gracie
muahmuah! 


Friday, April 13, 2012

:: Bye Yogjakarta ::

dear bloggie....

Hari ni kami balik ke Malaysia, tanah air tercinta. Setelah hampir seminggu stay kat sane, pengalaman yg dpt mmg syok abis. Kalau dulu mcm angan2 mat jenin je nak tengok Candi Borobudur. Tp sekarang angan2 tu mnjadi nyata.. Rasa mcm bermimpi pun ada dapat melawat candi. Lepas tu pergi pula ke kaki Gunung Merapi yang memang terkenal dengan letusan gunung berapi beberapa tahun yang lepas. Suasana kat sana sgt2 seronok. And aku juga dpt naik scrambler yg selama ni aku idam2kan. Nak cerita bnyak psl trip ni, mmg tak terkata. Nanti2 lau ada msa, aku akn upload beberapa gmbr best sepanjang berada di Yogjakarta.

p/s: online skjp di Changi Airport. :D

love,
gracie
muahmuah!!

Sunday, April 8, 2012

:: Kota Yogjakarta ::

dear bloggie...

Waaa....akhirnya selamat sampai di Yogjakarta selepas entah berapa lama entah kami kena melalui jam dan perjalanan yg sgt memenatkan kat airport and flght. First impression masa smpai di Kota Ilmu ni, WOW!!!!!!! Betul2 meriah. Dgn poster yg besar n bnyak.. tmbh lg org2 di sekitar sini.. Ditambah kan lgi dengan keadaan jln rya yg mmg penuh dgn motorcyclist... Pergh!! Rs cam racing pon ada jga... Plg penting, anak2 ikan di sini pun blh tahan!! HAHAHA!!

Memandangkan hari ni ada free, ada lah di antara kami berjalan2 di sekitar pasar Malioboro. Brg2 kat sini memang murah and blh ditawar. HEHEHE... Tp risiko pickpockets and peminta sedekah kat sini mmg tinggi. Teringat td masa kmi otw nak ke hotel, teksi yg bwa kami ke hotel berhenti di trafik light. Masa tu la ada sorg pompuan ni buat persembahan kat dpan kereta. Mmg mcm sinetron dlm tv3 tu la.. Hehehe...

Esok, program kami diteruskan dgn aktiviti bersma kanak2 di Taman Kanak-Kanak Masjid Kampus UGM. Harap semua berjalan dgn lancar dan baik lah.

Memandangkan dah penat sgt ni, n esok kna bgn awal. Maka aku pun nak mengundurkan diri la.. Nak tidor..

Selamat tidur!

Love,
gracie
muahmuah

Wednesday, April 4, 2012

:: Holiday Gonna Started ::

dear bloggie...

Hari ni Holy Thursday or Khamis Putih. Antara hari persiapan untuk semua umat Kristian Katolik untuk sambut Good Friday n Easter. Aku harap aku sempat pgi church ptg nnt. Ye lah, memandangkan aku ada kelas petang ni. Harap x lambat la.. Huhuhu..

Beberapa hari lgi aku akan bertolak ke Yogja. Tak sabar juga nak pegi Yogja. Dlm msa yg sama tkut jga. Hrp semua berjalan dgn lancar and selamat. Selamat pergi dan selamat pulang. AMIN! Balik dari Yogja nanti, haaaa... pening masih ada. Assignment nye...field trip ke Kabong, Saratok. Alahai..seramnye la aku pegang duit banyak ni.. Sapa nak rompak, sila la rompak bank ye.. Jgn rompak aku. HAHAHA.. (kepala biul dah)

Ok lah..memandangkan kelas nak start dah. AKu pon kena la mngundurkan diri. HAHA.. Kelas Inter Eko.. Pening kepala aku. Nasib baik xde kira2..

Love,
gracie
muahmuah

Monday, April 2, 2012

:: Mid term Exam ::

dear bloggie..

Hari ni aku ada mid term exam. Waaa...semoga dapat jwab dgn baik dan cemerlang serta gemilang.!!! HAHAHA...

Apa2 pon aku ada stdy mlm tdi.. Baca mana nota yg ptt den memorize masa mandi. HAHAHA... mujarab tu skill aku..

Saje je nak update blog...smntara masih ada kesempatan dlm kelas ni. YEAH!!!

Good luck to me!

love,
gracie
muahmuah

Wednesday, March 28, 2012

:: Bingung ::

Dear bloggie....

Its been a while, aku x update blog aku ni.. Agak sibuk la.. dgn kelas dn sewaktu dgn nya.. Fenin.. Sekarang ni dgn kesempatan yg ada, aku update la blog aku ni. Nak cerita best, rasanye xde la best sgt kot.. Cuma, baru2 ni aku jadi pakar kaunseling yg tak bertauliah (PEHASAN!!!!) Hahaha...

Ada sorang member aku ni, ada prob. Bahana si FB la ni.. Entah la.. Aku ni dgr aje la... Nak ckp lbh2, tkt plak dia xdpt terima kn? (tp dia jga yg mmerlukan khdmat aku...huhu). Aku bg je la pndapat yg aku rsa sesuai. Gara2 si kawan dia sorang ni ada post something la kt FB tu. Tp xde la direct ke kwn aku ni. Dia ckp naluri dia yg rsa cam kwan dia ni hentam dia. Haish.. (aku pun penin baca ayat aku ni..) Nasihat aku sng je.. tak pyh layan. Sbbnye, yg sorang tu x tag nama dia..so, buat biasa je la.. xpyh nk lyn. Kalau nak gadoh2..toksah la... Dah besar..malu tgk dek org. Btol x?? Btol x??

Tinggal seminggu lagi, aku dn kwn2 yg lain akn bertolak ke Yogja. Class trip. Aduhai!!! Belanja?? Toksah ckap la... mmg mahal. Tp nk bt mcm mn kan? Nk x nak kena juga pergi. Tiket dah beli.. Tmpt tgl pon dah book. Alahai...

Sekarang aku dlm usaha utk habiskan bacaan aku sebanyak 70++ muka surat. Aduhai!! GAMBATEH!!!!

Itu je kot.. ngeee..... Selamat berblog!

Love,
gracie
muahmuah!

Friday, March 16, 2012

:: All about love thing ::

dear bloggie....

Sabtu... supposely hari utk aku tidur2 kt rumah.. HEHEHE.. Tetapi memandangkan aku kena renew buku kat CAIS, kena lah aku msuk kampus hari ni. Before that, aku tgk Benerd main takraw dulu. HEHE..Panas dowh! Aku, mel n martin. Kami tiga jadi penyokong smntara. HEHE..smbil2 tu ada gak la aku cuci mata. HEHE..ada lah yg cute miut.. mnah gamal..sigat.. HAHA..

Oh..sal title aku.. Hurm..seminggu ni dah aku ngan roomate aku cerita sal lovey thing ni. Sbbnye, aku ni skrang selalu je jadi ubat nyamuk. Tapi bukan aku sengaja nak jadi ubat nyamuk, dorg ajak aku. Bila aku tak nak, dorang pujuk2 aku. Nak tak nak terpaksa la juga aku kata nak kan? Bila tgk org happy ngn kapel masing2, aku plak yg sorang2.. REMAIN SINGLE ALL OVER THE TIME! FIkir punya fikir... Haish.. Sekarang ni, bukan senang nak cari lelaki yang betul2 baik or memenuhi apa yang aku nak. Kawan2 aku cakap aku terlalu memilih. AKu bukan memilih... aku cuma nak lelaki tinggi je. Kawan aku juga ckap nnt bnda yg aku tak suka tu plak yg kena kat aku. Hurm... Tambah lgi, rata2 lelaki yg aku pernah jumpa aku cuma blh anggap kawn je. Lbh dari tu, susah sgt.. Kawan aku jg bgtau, " ko suka la dgn lelaki yg mencintai kau, bru hidup bahgia..." Habis tu kalau aku tak suka mcm mn?? AKu bukan lah tahap kejam smpai nak amik kesempatan, tapi aku xnak bersikap tak jujur dgn lelaki tu kalau btul dia mencintai aku..(konon nye lah mencintai). Entah la.. kita tunggu dan lihat je la smpai bila aku akan macam ni... kan?? HEHEHE...

Oklah..stop sini dulu.. lain kali sambung lagi.. hehehehe...

Thursday, March 15, 2012

:: GAME END ::

dear bloggie.....

Hari ni hari terakhir piala kejohanan piala abg johari. Walaupun team pompuan kalah dlam quater final, apa2 pun aku bersyukur sangat ada team yg btul2 superb!!! Diaorg dah cuba sebaik mungkin. Harap2 lepas ni team handball unimas tak lah terkubur lepas ni. (brapa bnyak leps ni la daaa....)

Malam ni aku gather ngan geng2 aku kt HT4. Owh..how i miss all this moment... cuma ada kurang dua org lagi.. Hoping hubungan ni akn terus kekal mcm ni and one day kitaorg dpt bkmpul ramai2 wlaupun jarak memisahkan kitaorg smua. HEHEHE...

K..K.. aku nk karok!! HAHAHAHA....


love,
Gracie
muahmuah
xoxo!!!

Tuesday, March 13, 2012

:: GAME ON! ::

dear bloggie...

Hari ni first day game.... Menang sekali seri sekali. Yg seri disebabkan percaturan yg salah. Yg menang, sbb percaturan betul... HOHOHO...

Setakat ni (klau aku xslah kira la) team unimas top dlm kump.D. Tapi apa2 pun, hrap team aku dpt buat yg baik n lbh baik la esok...

k lah...k lah.. nk zzzzzz...tp sblm tu nak makan mee goreng dulu... HAHA...ssslllllrppp!

Love,
gracie
muahmuah!

Saturday, March 10, 2012

:: Happening Weekend ::

dear bloggie...

Di kesempatan yang ada ni, aku nk wish Happy Birthday kat kwn aku yg sorang ni. NURUL AKMAL. Hehe..Tadi ada buat makan2 utk dia... Sediakan laksa n kuehtiaw kolok utk dia.. Semoga panjang umur and murah rezeki yee... HEHEHE.. Kema, mmg aku ckp kasar ngan ko, tapi aku sayang ko ok!!?! (ko baca ke blog aku ni?? hahaha)

* me n bufday girl! *


Next week, aku and team akan ada game kt Pending. So wish us good luck k?? HOHO...

Itu je nak update.. hehehehehe...


Love,
Gracie
muahmuah
xoxo!


Wednesday, March 7, 2012

:: Unexpected! ::

dear bloggie....

Haaa... aku ada satu kesah yang btul2 mengejutkan aku semalam.

Semalam aku terima kiriman surat daripada someone. Mula2 tu blur juga aku sbb nye klau mak aku yg kirim mesti dia bagi tau aku... Sekali aku pegi check... OMG! Aku dapat surat daripada Ex aku dulu. NGAITI!! Terkejut giler aku.!! Aku buka la kan envelope tu kalau2 dia kirim aku duit ke apa ke kan.. (sbb dia ada pinjam duit aku dulu!!) Tau2 dia bagi surat rayuan daaaa.... surat smbg balik ler.... TAK KUASA MAK TAU NAK LAYAN DIA! NYAMPAH!! BUANG MASA MAK JE NYAH OI!! Lepas dia buat macam2 kat aku...pastu plak dia hina aku.. dia caci aku.. dia tuduh aku macam2... NO WAY AKU NAK RETURN BALIK NGAN DIA!!! Dia nak bunuh diri semata2 suruh aku return balik pon aku tak nak ok!!! Xde faedah pon utk aku! YES!!!!

Biarkan yang semalam adalah kenangan. Walaupun kenangan tu pahit, aku tak nak ulang kenangan tu lagi!!! SELAMAT TINGGAL!! HAHAHAHAAHA (ketawa jahat)

Kelas pun nak start, jadi aku chow dulu.. heheeheh....

Love,
gracie
muahmuah

Tuesday, March 6, 2012

:: Training, Classes and Trip ::

dear bloggie.....

Wah..agak2 dah berapa lame yerk aku x update blog ni?? Smpai seminggu tak?? HUHU... Bz sgt2 skrang ni. Dgn handball nye, trip ke jogja, trip ke kabong.. Huaaaaaa....

1. Sekarang ni aku n teammate tgh training handball utk tournament akan dtang.. NEXT WEEEK!!!!! Aduhai..training dlm msa 2 minggu... Star pon kena training lama ok... Apa2 pun aku sangat sangatttt puas hati dengan kerjasama daripada team aku. Dorang smua bt yang terbaik masa training. So, utk game akan dtg dorang dpt buat lgi terbaik la... Target kali ni nak masok ranking 123.. Last year dpt no 4. Jdi thun ni amik no 3 pon ok jga... :D

2. Trip and trip. Bulan 4 adalah bulan travelling utk aku. 7 april smpai 13 april aku n classmate akn ada trip ke Yogjakarta. haaaa..ni satu hal. BADGET! Aduhai...badget mmg besar..tambah lagi duit pt aku bnyak dah sot ats sbb2 tertentu. Aduhaii.... Takde cara lain, terpaksa la aku pinjam duit saham aku dulu.. Trip ke Yogja, kitaorg akan pergi ke UGM, antara uni yg plg terkenal dan tertua di indonesia. Tak sbar jga nak tgk tmpt org. Kiranya, ini lah antara perjalanan aku yg jauh. Sblm ni pergi Singapore je pun.. Hehehe.. Balik dri Yogja, sekali lagi aku ada trip. Tapi kali ni dalam sarawak. Aktiviti khidmat masyarakat kat Kabong, Saratok. Harap2 dapat buat yg terbaik utk trip ni. And dpt pengalman. Dgr2 kitaorg akan ada aktiviti memukat kat laut.. Waaa.... Mcm best kan?? Hehehehe

3. Utk trip ke kabong aku jadi bendahari. HAHAHAH!! Utk hari ni je aku dah dpt RM 1k. WAH!!! Lau hari2 dpat mcm ni kan best...?? HAHAHAHA

Ok lah... smapai kat sini je la pot pet aku.. Apa2 nanti aku update lagi... :D

Love,
gracie
muahmuah!

Wednesday, February 29, 2012

:: Sem Started ::

dear bloggie...

sekarang dah masuk mnggu kedua aku kat unimas. Kelas mcam biasa la.. tp yg jadi luar biasa adalah perkara2 yang tak dijangka.. Aduhai!!

Awal minggu dah ada kes accident. Tapi bukan yg accident. Kawan aku.. nasib baik lah dorang tak apa2. Lepas tu pula sekarang ni aku tgh busy2 dgn Jogja n Kabong. Trip kitaorg yg tak abis2.. HUHU..Kali ni aku jadi bendahari untuk KABONG TRIP... HAHAHA... mudah2an takde la duit trip sot sot.. Aku ni dah pening kepala dah kira duit..

Ok ok... aku nak chow dulu...

Lepas ni ada kelas Dr.Andrew.. hahaahah

Daaa...

love,
gracie
muahmuah!!

Sunday, February 19, 2012

:: Say Hello to Uni Life ::

dear bloggie...

I'm gonna say HELLO!!!!! to my uni life... yea!! Hehehe.. Supposely today is the last day of our holiday break. However, i'm going back to Kuching tomorrow. Ngahngahngahngah! Escape satu hari saja maa.. Tada apa2 maa... Hehehe... Before i'm fly to Kuching, i will grab a few of keropok lekor (the basah one) and bring it home! Yea.. Hehehe... I don't know why i love KEROPOK LEKOR! Hahaha

*pic taken from mr.Google*

I love the leper2 keropok lekor.. Hehehe.. the one that is more crunchy and tastier. When i was in primary school, during recess time i will buy RM1 for 10 pieces of keropok lekor. Include the tasty sauce ever!!! But now, its hard to find nice sauce like i always ate when i primary. Huhuhu...

Then, on evening i will go to airport and say bye2 to JB. Oooh.. I really sure that i will miss my Anjuay very much. Huhuhu...

Anyway, can't wait to meet all the members. And chit-chatting never ending stories ever. Hahaha..

Daa...

Love,
Gracie
muahmuah
xoxo!

Friday, February 17, 2012

:: Half House Wife ::

dear bloggie...

Today, i just stay at home. For lunch, i cook Kari Daging Kacang Dal. Hehehe.. I get the recipe from my mumy. Boring with the same menu..(almost everyday berlauk kan sup..) So, i called my mum and walaaa... she said, " u can cook curry with dhal. Cook like usual curry then put some dhal on it.".. Thanks a lot mumy.. **mianata, can't show pic of my curry...no time taking pic..hehe**

Afternoon, i followed my aunt to office and KWSP. Become her bodyguard plus driver again.. HEhehehe.. Settle with all the important things, then both of us window shopping at Danga City Mall. Absolutely la kan my aunty found something for her.. She bought 2 like a punjabi top. Very nice.. Can use for work attire or for casual. Very universal la... Me?? Aia.. found one, but the colour to bright for me.. Hehehehe...

Last but not least, time to say good night and sleep tight. Ok? Sorry for my broken english.. Hahahahaha...

Love,
Gracie.
muahmuah
xoxo!

Thursday, February 16, 2012

:: Counting The Days ::

dear bloggie...

Huhuhu..holiday almost over.. Next week, i will fly to Kuching and start my student life as usual.. THE MOST MISERABLE WORLD OF MINE!!! Hahahaha...


picture above already show part of my student life.. ngeee... only part of it laa.. HAHA.. I surely miss my apple of my eyes..the noty clever genius angela. Hahaha..Although sometimes i can't stand with her naughtiness, but she always light up my life..

Ok.. Ok.. it time for me to sleep...(wow! sleep early tonight? haha)

Daa,

Love,
Gracie
muahmuahmuah
xoxo


Tuesday, February 14, 2012

:: Valentine Dinner ::



dear bloggie...

Last nite, i'm having valentine dinner with family.. HAHA.. Pergh!! Makanan mmg sdap ler.. HEHE..

this two are my Valentine..

Memang kenyang la makan2 malam tu.. ngehngeh..

Tu je nak update.. hahaha..

Daa,

Gracie
muahmuah
xoxo!

Monday, February 13, 2012

dear bloggie....

Yeah, smalam satu dunia (dunia ke?) dunia hiburan la, heboh tentang kematian penyanyi, Whitney Houston. RIP Whitney. My prayer with u.

Anyway, punca kematian belum tahu. Ramai yg ckap sbab dadah dan alkohol. Apa2 pun punca dia, aku tetap peminat dia. Lagu dia memang best. Filem lakonan dia The Bodyguard mmg best. And terbaru filem dia title Sparkle mngkn akan release dlm thun ni jga. Kita tunggu dan lihat je lah.



Dan hari ni juga, aku percaya smua student unimas tgh berusaha untuk daftar kursus. And aku petang tadi, syukur sgt2 dh dftar smua kursus yg ptt. HEHEHE.. And bnyak la yg komplen ckp xdpt register lgi. Lbh2 lg kursus pelengkap. Kesian..takpe..takpe..nanti2 dapat la tu.

Mlm ni dah valentine. Msti la rmai2 mereka di sna yg bercintan cintun tgh wish satu sma lain.."happy valentine syg, honey, baby, and etc." Dan aku plak, yg sememangnya x smbut valentine, mnghadap laptop. HAHAHA...biasala. Hidup single mmg mcm ni. Aku 100% sure ada di antara kawan aku akn ckap mcm ni.."ala, valentine bkn utk couple je. Kwn2 n family pon blh celeb apa..?" Aku xnak. HAHAHAHA... Kalau setkt 14hb je nk special, hri biasa x blh spesel ke?? Wakakaka... Ok..ok..xpyh nak melalut psl valentine..

Dah larut malam dah.. masa utk tdor. Mata aku pon dah kuyu dah,....huargh! *mnguap*

Daa...

Gracie
Love,
xoxo!

Friday, February 10, 2012

:: Everywhere about Valentine ::

dear bloggie...

Kali ni nak update pasal valentine. Sana sini org sibuk pos kat FB sal valentine. Example :

1) Valentine is coming soon... can't wait.
2) Anyone want to be my valentine?
3) Valentine... bla bla bla....

Tak kurang juga, ada jga la yg tak suka sesetgh masyarakat tu sambut valentine. Hal sensitif ni. Tak blh sebut sebarangan. Kang tak pasal2 kena tangkap. Mentang2 ISA dah dimansuhkan, tpi itu x bermakna x blh sbt sesuatu sesuka hati. hikhik...

Pasal valentine..hurm... Pada pndapat aku lah, sambut ke tak sambut ke sama je. Sebabnye, aku masih single sampai sekarang.. Masa x single pun, xda nye aku nk sambut ke ape benda. Buang karen..... Sambut masa couple, kang bila dh kawin..cait!! haprak pon tarak la.. bunga2..coklat. Smua tu angan2 je... Biasala kan, masa couple smua nye mnis mcm cokolat. Ney...lpas tu... hurm... ye la nak bg bnga nye.. Kalau ada pun, bgus lah... kalau xde tu, mnta maaf ye... HEHE...

Baiklah, sblum aku merapu entah macam apa, baik aku out dulu. HAHA..

Daa..

Gracie,
Love.
muahmuahmuah

Wednesday, February 8, 2012

:: Again to Singapore.. kihkih ::

dear bloggie....

Ahaaa! Once again, aku pegi ke Changi Airport..tak habis pegi airport daaa. Biasala, airport besar giler..Sebelum ni baca2 je kat dlm buku pasal airport ni. Haaa, sekarang dah menjejakkan kaki. Hambek kau.!! Rasa lah syok sikit kan.. Syukur kepada Tuhan sebab bagi aku peluang untuk menjejak kan kaki kat Changi Airport. HEHEHE...

Jeng...jeng...jeng... Sementara menunggu ketibaan uncle aku, aku, anty aku dan adek aku pegi lah jalan2. Dari terminal 1 ke terminal 2 pastu terminal 3. HEhehehe.. Masa kat terminal 3 tu, kami terjumpalah satu kamera khas ni..pastu dgn visual angry bird nyer... *giler dgn angry bird tpi bkn tahap fanatik*... apa lagi, photoshoot la. HEHEHE...tu slh satu gmbr yg kitaorg amik and aku submit ke email aku. hehehe...

Haaaa... sbnrnya bnyak gmbr yg kami amik...tapi, ye lah.. tkut gak kena charge ke apa kan. Td hntr kt email aku tu, try je. Skali tau, xde charge daaa... Nak amik lgi...malangnye, uncle aku dh turun dri flght and dia pon dah tnggu kitaorg.. Cepat2 lah kitaorg balik.

Lepas dari airport, pegi makan kat Seragon Road. Makan makanan India..*uncle aku tu india* Aku mkan Chicken Tandoori Briyani. Mak aiiii... blh thn over knyang la aku... bnyak sey briyani dorg bg... Nk tak nak, kena la aku hbskan. Huhuhu... Lps mkan, pegi shopping kat Mustafa Centre. Haaa... Kat situ memang bnyak la brg murah... Aku pun bedal la satu dress. SGD 19.90 satu. Hehehe.. kalau dlm dollar singapore mmg murah le... Jadi jgn lah convertkan ke RM ye? Hehehe...

Jadi, skrg aku kt rh. Pasni nak tdor. Esok turun ofis..... Huhuhu..letih jga lah..

Daaa....

Love,
Gracie
muahmuah
xoxo!

Tuesday, February 7, 2012

:: Holiday Almost Over ::

dear bloggie...

Hurm, sem break almost over. Life as a student will begin. Oh yeah!

And, aku kena lah bersiap sedia dgn pertempuran yng baru. YARRRRIIIIIBBBBAAA!!!!!!!!!!

Masok hari ni, dh hampir seminggu aku x buat asap. HOHO..rsa lain wei.. Nak makan jeeeee... Mampos! Dah la makin gendut... muka dah extra bulat. Bulat macam belon terlebih tiup pon ada kot. Tadi nak pakai sluar, ntah mcm mn aku rsa cam sempit sgt kt perut bila nak zip. S#$@ btul. Tu lah. Makan jeeeeeeee, exercise nye tak. Tmbh2 lg kat sini mmg xde maknenye exercise aku tu. Aktiviti makan2. ..


Ok... Sleep time. Daaa...

Love,
Gracie
xoxo!

Monday, February 6, 2012

:: Changi Airport, Singapore ::


dear bloggie,

As i promises yesterday, here are some of my pic at Changi Airport, Singapore.


Look really chubby la i here... wuwu!

meet mr. angry bird. hehehe..

Mr. Blue Angry Bird..

I wake up early in the morning. Just to make sure that my uncle can catch up his flight on 8.05am. Depart early so can arrive early la... Always jammed maa at custom and immigration check. Huhuhu... And luckily i pass at Singapore immigration since my passport expiry is on this coming May. Supposedly, i need to make a new one because malaysian passport holder should renewed or.. apa2 la between 6 month before expiry. But singapore their system is 3 month something.. Hehehe.. Kalau tak, aku stay ngan abg singapore sey.. HAHAHA.. Blh thn handsome la.. WAkakakakaka...

Then, arrive at Changi Airport, PERGH!!!!!!!! What a huge airport i ever seen man! Have 3 terminal. And each of terminal.. WALAO!!! Also have skytrain to link each of terminal. Its like LRT la...

Then, after having breakfast with my aunty, then we going back to JB. We arrive at home around 9.30 am. Because of today is public holiday, then i and angela's babysitter went to Tebrau City and we MOVIE-ing! Hehehehe... At the same time we cuci-cuci mata la... But, i spent my money on food. HAHAHA... Movie i watch? Journey 2: The Mysterious Island. It is really awesome and full of fantasy action.. Plus, i'm using 3D glasses so it is look real! HAHAHA..


Anyway, today was exhausted day for me. But great!. HEhehe..So, enjoyed reading my entry. Just a little sharing from me.

Daa...

Gracie,
Muahmuah
xoxo!

Friday, February 3, 2012

:: Cancel ::

dear bloggie...

Ye lah..seperti mana yg aku dah inform pada entry sblm ni kan..aku maybe akan away2 untuk update. However, camping tu aku cancelkan. Sebabnye, 1. x ckup kereta. (semlam bkn main kompiden bgtau aku kereta cukup. Ceh!) 2. keadaan cuaca aku tgk cm x bgs... Jdi, lbh baik aku x yah ikot. *merajok sndiri*...Senang cerita. X myusahkan aku. Semalam nak aku reject pelawaan uncle aku tu, rsau gak tkut dia fikir aku ni sombong xnak join ngan dorang. Ni plak, uncle aku blh plak ckap kereta x cukup. HUH! Pastu baru je tadi kazen aku yg sorang ni bgtau yg dorang bawa satu lagi kereta. Yg aku ni plak, mmg dah takde mood, hurm...xpayah! Terima kasih dgn pelawaan ajak2 ayam anda.

Sekarang, dgn waktu2 yg begini..aku meniarap atas katil ni smbil mgupdatekan aku pnya entri. Pasni aku nk tdor.. HAHAHAHA..

Ok lah... Daaaa...


Love,
Gracie
Muahmuah
xoxo!

:: Suka-Suka ::

dear bloggie....

Dimalam yang sunyi dan sepi serta kesejukan, aku update la sikit2 blog ni yer... Esok, lusa dan tulat aku berkemungkinan akan bercamping. Wah...lama jga la aku x aktif ngn xtvt mcm ni. Aku mmg suka bcamping.. Lbh2 lgi lau camping kat tepi2 sngai. Kalau dulu, masa masih stay kt pahang mmg selalu la mndi sngai. Kdg2 tu every weekend pegi bercamping.. Syoklah.. hehehe... So, esok aku ada peluang nak join. Walaupun risau hari ujan..*harap-harap tak ujan lah* Nanti2, dah balik dri camping aku upload gmbr ye? HEehehe...



Beberapa hari ni aku penat je. Penat duduk kat ofis. Adeh2.. Pagi2 tadi dah huru hara psl tender. Aduhai.... aku buat keja lain la. Tapi memang dengarlah huru hara tu. Ofis kecik. Mana tak nye.. Huhuhu....


Haaa....ni ada satu kesah. Satu je lah. Baru2 ni ada la kawan aku yg sorang ni calling aku bgtau yg kawan aku yg sorg lagi ada hal. Nak quit study. Biar betul??? Tak percaya btul aku dia nk quit. Trs lah aku chat ngan kawan aku ni tadi. Tanya dia apahal. Tapi, aku tau dia ni mmg blom nak cerita dulu kalau blom settle n confirm. Kalau dah confirm, bru dia cerita apahal. Hai... tiap kali sem buka, ada aje buat aku ngn kawan aku(yg calling tadi tu) NEBES. Sem seblum ni pun mcm tu juga.. Alahai... Bkannye kami ni bzbdy. Tapi kerana kawan bah, tu yg rsau sgt tu. And semalam, kawan aku yg buat kmi nebes tu update status ckap dah settle. Aku trs msg dia tnya dia ok ke x. And dia rply OK n dia akn cerita bila kmi smua dah kt kuching... Meeting besar kami ni nanti. HAHAHAHA... Mana taknye, kawan aku tu kami gelar dia tuai rumah.. Ni mmg meeting bsar la ni aku rasa. HAHAHA...


Apa-apa pon, aku pasti ahli sekutu pasti ternanti-nanti kisah tuai rumah tu. Susah senang sentiasa bersama. CEWAH! Hahahaha...

Ok lah... aku rasa stop dulu lah. Mata pun dah ngantok2 ni. Kang tdo lambat sgt, bgn pon lmbt mcm pagi tadi. Nsb baik lah ngan anty aku. Kalau keja btol2 kat company lain, mau nye kena buang keja aku. HAHAHAHAHA...

Daaaaa...

Love,
Gracie.
Muahmuah
xoxo!

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...