SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Thursday, May 2, 2013

Demam PRU-13

Halo.. 
Sekarang ni isu yg paling hangat di Malaysia negara ku tercinta ialah pasal Pilihan Raya Umum yang ke-13. Pegi je mana-mana laman sosial, blog-blog, laporan media, and paling-paling pun kedai kopi, memang ada je orang sembang pasal isu ni. Siapa yang patut diundi? Parti A? Parti B? Parti C? dan seterusnya. Ada sesetengah orang buat undian berdasarkan individu kegemaran, ada juga undi sebab parti. Mungkin manifesto parti itu menarik minat mereka? Mungkin... Semuanya terpulang kepada pengundi masing-masing. Sekarang ni memang hangat berkempen. Banner, bendera, poster yang saiz dari sekecil-kecilnya ke sebesar-besarnya memang banyaklah kita dapat tengok kat mana-mana. (Konform tokey buluh kaya raya sekarang sebab mana-mana parti order buluh dari dorang untuk gantung bendera setinggi boleh..) 

Dari apa yang aku tengok, memang pilihan raya kali ni memang dasyat berbanding 5 tahun yang lepas. Mungkin disebabkan perubahan kesedaran politik yang sedikit sebanyak terbentuk dalam diri rakyat sendiri. Sekarang ni, rata-rata rakyat nak kan perubahan. Pastinya perubahan yang lebih baik. Cuma yang jadi persoalannya sekarang ialah adakah perubahan itu benar-benar tercapai sebagaimana yang diinginkan? Mungkin tapi bila? Perubahan yang bagaimana rakyat mahukan? PERSOALAN UTAMA, APA YANG RAKYAT BETUL-BETUL MAHU DALAM PERUBAHAN? Hurmm... tepuk dada, tanya selera. 

Aku..sebagai pengundi...well, untuk menyedarkan "seseorang" itu, kenalah ada caranya. Walaupun cuma satu undian, tapi ia memang beri efek. Hehehe.. dare to change, dare to challenge. 

Apa-apa pun, selamat mengundi kepada para pengundi sekalian. Ayat-ayat yang aku nyatakan kat atas tu cumalah luahan pendapat semata-mata. Lihatlah dan bacalah dengan positif. Sama-sama kita menilai. HEHE.. 

Sekian dari saya, Gracie. :D


:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...