SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Wednesday, March 28, 2012

:: Bingung ::

Dear bloggie....

Its been a while, aku x update blog aku ni.. Agak sibuk la.. dgn kelas dn sewaktu dgn nya.. Fenin.. Sekarang ni dgn kesempatan yg ada, aku update la blog aku ni. Nak cerita best, rasanye xde la best sgt kot.. Cuma, baru2 ni aku jadi pakar kaunseling yg tak bertauliah (PEHASAN!!!!) Hahaha...

Ada sorang member aku ni, ada prob. Bahana si FB la ni.. Entah la.. Aku ni dgr aje la... Nak ckp lbh2, tkt plak dia xdpt terima kn? (tp dia jga yg mmerlukan khdmat aku...huhu). Aku bg je la pndapat yg aku rsa sesuai. Gara2 si kawan dia sorang ni ada post something la kt FB tu. Tp xde la direct ke kwn aku ni. Dia ckp naluri dia yg rsa cam kwan dia ni hentam dia. Haish.. (aku pun penin baca ayat aku ni..) Nasihat aku sng je.. tak pyh layan. Sbbnye, yg sorang tu x tag nama dia..so, buat biasa je la.. xpyh nk lyn. Kalau nak gadoh2..toksah la... Dah besar..malu tgk dek org. Btol x?? Btol x??

Tinggal seminggu lagi, aku dn kwn2 yg lain akn bertolak ke Yogja. Class trip. Aduhai!!! Belanja?? Toksah ckap la... mmg mahal. Tp nk bt mcm mn kan? Nk x nak kena juga pergi. Tiket dah beli.. Tmpt tgl pon dah book. Alahai...

Sekarang aku dlm usaha utk habiskan bacaan aku sebanyak 70++ muka surat. Aduhai!! GAMBATEH!!!!

Itu je kot.. ngeee..... Selamat berblog!

Love,
gracie
muahmuah!

Friday, March 16, 2012

:: All about love thing ::

dear bloggie....

Sabtu... supposely hari utk aku tidur2 kt rumah.. HEHEHE.. Tetapi memandangkan aku kena renew buku kat CAIS, kena lah aku msuk kampus hari ni. Before that, aku tgk Benerd main takraw dulu. HEHE..Panas dowh! Aku, mel n martin. Kami tiga jadi penyokong smntara. HEHE..smbil2 tu ada gak la aku cuci mata. HEHE..ada lah yg cute miut.. mnah gamal..sigat.. HAHA..

Oh..sal title aku.. Hurm..seminggu ni dah aku ngan roomate aku cerita sal lovey thing ni. Sbbnye, aku ni skrang selalu je jadi ubat nyamuk. Tapi bukan aku sengaja nak jadi ubat nyamuk, dorg ajak aku. Bila aku tak nak, dorang pujuk2 aku. Nak tak nak terpaksa la juga aku kata nak kan? Bila tgk org happy ngn kapel masing2, aku plak yg sorang2.. REMAIN SINGLE ALL OVER THE TIME! FIkir punya fikir... Haish.. Sekarang ni, bukan senang nak cari lelaki yang betul2 baik or memenuhi apa yang aku nak. Kawan2 aku cakap aku terlalu memilih. AKu bukan memilih... aku cuma nak lelaki tinggi je. Kawan aku juga ckap nnt bnda yg aku tak suka tu plak yg kena kat aku. Hurm... Tambah lgi, rata2 lelaki yg aku pernah jumpa aku cuma blh anggap kawn je. Lbh dari tu, susah sgt.. Kawan aku jg bgtau, " ko suka la dgn lelaki yg mencintai kau, bru hidup bahgia..." Habis tu kalau aku tak suka mcm mn?? AKu bukan lah tahap kejam smpai nak amik kesempatan, tapi aku xnak bersikap tak jujur dgn lelaki tu kalau btul dia mencintai aku..(konon nye lah mencintai). Entah la.. kita tunggu dan lihat je la smpai bila aku akan macam ni... kan?? HEHEHE...

Oklah..stop sini dulu.. lain kali sambung lagi.. hehehehe...

Thursday, March 15, 2012

:: GAME END ::

dear bloggie.....

Hari ni hari terakhir piala kejohanan piala abg johari. Walaupun team pompuan kalah dlam quater final, apa2 pun aku bersyukur sangat ada team yg btul2 superb!!! Diaorg dah cuba sebaik mungkin. Harap2 lepas ni team handball unimas tak lah terkubur lepas ni. (brapa bnyak leps ni la daaa....)

Malam ni aku gather ngan geng2 aku kt HT4. Owh..how i miss all this moment... cuma ada kurang dua org lagi.. Hoping hubungan ni akn terus kekal mcm ni and one day kitaorg dpt bkmpul ramai2 wlaupun jarak memisahkan kitaorg smua. HEHEHE...

K..K.. aku nk karok!! HAHAHAHA....


love,
Gracie
muahmuah
xoxo!!!

Tuesday, March 13, 2012

:: GAME ON! ::

dear bloggie...

Hari ni first day game.... Menang sekali seri sekali. Yg seri disebabkan percaturan yg salah. Yg menang, sbb percaturan betul... HOHOHO...

Setakat ni (klau aku xslah kira la) team unimas top dlm kump.D. Tapi apa2 pun, hrap team aku dpt buat yg baik n lbh baik la esok...

k lah...k lah.. nk zzzzzz...tp sblm tu nak makan mee goreng dulu... HAHA...ssslllllrppp!

Love,
gracie
muahmuah!

Saturday, March 10, 2012

:: Happening Weekend ::

dear bloggie...

Di kesempatan yang ada ni, aku nk wish Happy Birthday kat kwn aku yg sorang ni. NURUL AKMAL. Hehe..Tadi ada buat makan2 utk dia... Sediakan laksa n kuehtiaw kolok utk dia.. Semoga panjang umur and murah rezeki yee... HEHEHE.. Kema, mmg aku ckp kasar ngan ko, tapi aku sayang ko ok!!?! (ko baca ke blog aku ni?? hahaha)

* me n bufday girl! *


Next week, aku and team akan ada game kt Pending. So wish us good luck k?? HOHO...

Itu je nak update.. hehehehehe...


Love,
Gracie
muahmuah
xoxo!


Wednesday, March 7, 2012

:: Unexpected! ::

dear bloggie....

Haaa... aku ada satu kesah yang btul2 mengejutkan aku semalam.

Semalam aku terima kiriman surat daripada someone. Mula2 tu blur juga aku sbb nye klau mak aku yg kirim mesti dia bagi tau aku... Sekali aku pegi check... OMG! Aku dapat surat daripada Ex aku dulu. NGAITI!! Terkejut giler aku.!! Aku buka la kan envelope tu kalau2 dia kirim aku duit ke apa ke kan.. (sbb dia ada pinjam duit aku dulu!!) Tau2 dia bagi surat rayuan daaaa.... surat smbg balik ler.... TAK KUASA MAK TAU NAK LAYAN DIA! NYAMPAH!! BUANG MASA MAK JE NYAH OI!! Lepas dia buat macam2 kat aku...pastu plak dia hina aku.. dia caci aku.. dia tuduh aku macam2... NO WAY AKU NAK RETURN BALIK NGAN DIA!!! Dia nak bunuh diri semata2 suruh aku return balik pon aku tak nak ok!!! Xde faedah pon utk aku! YES!!!!

Biarkan yang semalam adalah kenangan. Walaupun kenangan tu pahit, aku tak nak ulang kenangan tu lagi!!! SELAMAT TINGGAL!! HAHAHAHAAHA (ketawa jahat)

Kelas pun nak start, jadi aku chow dulu.. heheeheh....

Love,
gracie
muahmuah

Tuesday, March 6, 2012

:: Training, Classes and Trip ::

dear bloggie.....

Wah..agak2 dah berapa lame yerk aku x update blog ni?? Smpai seminggu tak?? HUHU... Bz sgt2 skrang ni. Dgn handball nye, trip ke jogja, trip ke kabong.. Huaaaaaa....

1. Sekarang ni aku n teammate tgh training handball utk tournament akan dtang.. NEXT WEEEK!!!!! Aduhai..training dlm msa 2 minggu... Star pon kena training lama ok... Apa2 pun aku sangat sangatttt puas hati dengan kerjasama daripada team aku. Dorang smua bt yang terbaik masa training. So, utk game akan dtg dorang dpt buat lgi terbaik la... Target kali ni nak masok ranking 123.. Last year dpt no 4. Jdi thun ni amik no 3 pon ok jga... :D

2. Trip and trip. Bulan 4 adalah bulan travelling utk aku. 7 april smpai 13 april aku n classmate akn ada trip ke Yogjakarta. haaaa..ni satu hal. BADGET! Aduhai...badget mmg besar..tambah lagi duit pt aku bnyak dah sot ats sbb2 tertentu. Aduhaii.... Takde cara lain, terpaksa la aku pinjam duit saham aku dulu.. Trip ke Yogja, kitaorg akan pergi ke UGM, antara uni yg plg terkenal dan tertua di indonesia. Tak sbar jga nak tgk tmpt org. Kiranya, ini lah antara perjalanan aku yg jauh. Sblm ni pergi Singapore je pun.. Hehehe.. Balik dri Yogja, sekali lagi aku ada trip. Tapi kali ni dalam sarawak. Aktiviti khidmat masyarakat kat Kabong, Saratok. Harap2 dapat buat yg terbaik utk trip ni. And dpt pengalman. Dgr2 kitaorg akan ada aktiviti memukat kat laut.. Waaa.... Mcm best kan?? Hehehehe

3. Utk trip ke kabong aku jadi bendahari. HAHAHAH!! Utk hari ni je aku dah dpt RM 1k. WAH!!! Lau hari2 dpat mcm ni kan best...?? HAHAHAHA

Ok lah... smapai kat sini je la pot pet aku.. Apa2 nanti aku update lagi... :D

Love,
gracie
muahmuah!

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...