SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Sunday, August 28, 2011

:: Bahana Coffee ::

dear bloggie....

PESANAN DARIPADA PENAJA : KALAU KORANG TAK NAK RASA APA AKU RASA SEKARANG, JAUHI DIRI ANDA DARI KOPI. SEKIAN TERIMA KASIH!



Ini lah akibat nye kalau minum kopi. Tapi masalahnya, aku minum kopi pagi tadi. Siap campur ngan milo lagi.. Kunun2nya la nak buat NESMILO. Tup tup kesan nya sampai ke malam ni. TAK DAPAT TIDOOOOOO!!!!!!

HUHUHUHU~~~ Macam mana ni? Orang suruh minum milo, sbb dapat suruh tidur. Aku dah minum pon tapi tak berkesan. Kalau kira kambing ngembek pon lagi la tak berkesan. Hurm~~~ Macam mana ni.?? Sekarang ni pun tgh layan movie kat Channel 413. Dah la esok pegi ladang dady kat area bakun. Jauh tu... Huhuhuhu~~~~

p/s : no coffee anymore in holiday...

Saturday, August 27, 2011

:: Perfume Lover ::

dear bloggie...

Title kali ni, i wanna share with u guys about perfume. For me, perfume is one of the most important things for me after make-up kit. HEHE~~~ Sekarang ni, ada banyak macam perfume dah dijual kat market. Tapi, semua perfume tu depend juga dengan si pemakai. Ada sesetengah orang suka bau yang kuat and ada juga yg suka bau yang lembut. Terpulang... HEHEHE~~~ Kalau aku, aku suka yang bau agak-agak lembut..

Well, sebenarnya perfume ni ada beberapa istilah yakni : 1) Eau de Cologne, 2) Eau de Toilette 3) Eau de Perfume and 4) Minyak wangi. Okay.. now aku terangkan sikit2 istilah ni.

1) Eau de Cologne :-- Wangian ni jenis ringan daripada wangian yg lain. Aroma pun agak menyegarkan. So, jenis ni better digunakan after do some activity...

2) Eau de Toilette :-- Wangi jenis ni plak jenis yang agak-agak tahan lama and bau wangi pun tak terlalu tajam. Suitable for any events. (Aku paling suka jenis ni..hehehe..:) )

3) Eau de perfume :-- Jenis ni plak jenis yang MEMANG TAHAN LAMA AND KUAT. And this type of perfume really suitable for formal occasion.

4) Minyak wangi :-- Haaa.... yang ni pula jenis yang asli. Wangi jenis ni boleh buat badan bau wangi giler sampai boleh hidu dari hujung bangunan. (SERIUS! Kawan aku pernah guna jenis ni. Bapa dia beli untuk dia masa pergi umrah, pergh!! memang wangi. Hidu bau ni dari kelas dah tau sapa dia. HAHA)

(Source taken from Mingguan Wanita, Edisi Jun,2010)


TADAAAA!!!! Gambar di atas ialah antara koleksi perfume aku sekarang. Botol yang 1st tu aku beli (mummy aku yg beli actually) masa pergi holiday di Langkawi last year. Name for this bottle BROKEN HEART : LOVE, DESIRE. Harga RM 50 ++..HAHAH~~ 2nd bottle plak, aku beli di Singapore. Brand MARKS and SPENCER : Autograph blush. I'm totally in LOVE with this perfume!!! Bau perfume ni memang sesuai dengan aku and aku suka sangat suka. Itu adalah botol kedua. Harga $D 29.90. The 3rd bottle is SEXY GIRL. I'm really feel sexy yeah! HAHA~~ Yang ni aku beli kat Merdeka Mall Miri. Nice one and price really affordable. RM19.90.

Itu lah antara koleksi perfume aku. Sekarang ni, bukan perempuan je yang suka perfume. Laki pun sama juga. Wangian ni boleh beri kita keyakinan sebenarnya. Am i right? HEHE~~ So, kepada lelaki-lelaki di sana, kalau korang rasa tak tau nak bagi hadiah apa kat girlfriend korang, Perfume is the better one. But make sure u buy the suitable one for her. Perfume pun symbol of love k. Hehehehe....

Ok.. i think that all i can share. HEhehe.. Hope u guys feel pleasure to read this post. Hehehe.. Daaa....

p/s : bakal menambah satu lagi perfume.. still searching.. HEHE..

:: GOD Bless The Broken Road ::


dear bloggie...

I just wanna share this song with you all. Aku jumpa lagu ni pun masa aku tengah searching lagu lam youtube. Then tetiba aku interested dgn title lagu ni. Bless the Broken Road by Rascall Flatss. Then aku dengar terus aku jatuh cinta dengan lagu ni. Group yang nyanyi lagu ni pun aku kenal dari sorang bestfriend aku.

Sebab aku suka lagu ni adalah kerana lirik lagu ni yang betul-betul menyentuh hati ku. HUHUHU~~~ Lagu ni juga telah berikan aku inspirasi (sedikit sebanyak la). Dari lagu ni aku tau yang Dia akan sentiasa ada untuk aku dan DIA yang akan aturkan pasangan hidup aku. Pasangan yang baik untuk aku,...( Hope so.. :P ) Dan aku juga tahu, aku akan jumpa orang yg betul-betul bersesuaian dengan aku. Someone that will understand me more than others. :) So, dengan ini aku kena lah bersabar dalam soal ni. ( Tapi kena gak berusaha untuk carikan? Bukan boleh datang bergolek. Hehehe)

So, kat sini aku ada letak lirik untuk lagu ni. Kalau nak dengar, klik la kat sini.

I set out on a narrow way many years ago
Hoping i would find true love along the broken road
But i got lost a time or two
Wiped my brow and kept pushing through
I couldn't see how every sign pointed straight to you

(Chorus)
Every long lost dream led me to where you are
Others who broken my heart they were like northern stars
Pointing me on my way into your loving arms
This much i know is true
That God bless the broken road
That led me straight to you

I think about the years i spent just passing through
I'd like to have the time i lost and give it back to you
But you just smile and take my hand
You've been there you understand
It's all part of grander plan that is coming true

(Repeat chorus)
Now I'm just rolling home
Into my lover's arm
This much I know is true
That God bless the broken road
That led me straight to you

That God bless the broken road
That led me straight to you.


p/s : Harap you all enjoy la dengan lagu ni.. :D. Kalau aku dah jumpa mr.X aku, lagu ni aku tuju khas utk dia.(SERIOUSLY!!!) HEHE~~

Friday, August 26, 2011

:: Hope ::

dear bloggie...

Hehehe.... tak tau nak share apa kali ni. Hurm....sedar tak sedar cuti sem dah nak abis. Tinggal beberapa minggu je lagi then aku terus balik ke kuching. Yargh!! My life as student will begin soon..

Aigo... harap sem yang akan datang ni aku dapat buat yang terbaik daripada sem yang lepas. (Harapan yang sama setiap kali sem baru buka) ...

* meja makan yang telah jadi meja study kami di MS-8.. :D *

Mudah-mudahan aku tak hadapi kesukaran la sem baru ni. (AMIN!) Anyway..geng2 uni ku, aku tau korang rindu kan aku kan? (PERASAN! HAHA~~) lebih-lebih lagi si kema. KEMA, aku tau ko rindu kan aku tahap gaban. HAHA.. nanti kita pergi steam-boating k? ..

Cuti raya ni, aku akan pergi ke ladang daddy ku di area bakun. So, kira agak lama la aku x online nanti. Kat sana takde line celcom. Line maxis je.. (So, member2 yang nak cari aku, sila la contact no maxis aku k? ) HEHE~~~

Ok... jumpa lagi.. :) hehe

Wednesday, August 24, 2011

:: Another Hurm Again?? ::

dear bloggie....

yarrrrhhh...apa lagi cerita aku ni? hehe.. ignore kan title di atas k. Tak tau nak letak title apa, tu lah jadi ANOTHER HURM AGAIN. Hahaha~~~

Whatever it is... aku nak story sikit la.. tadi, sementara aku tunggu bas ( mak aku nak balik rh pnjg).. aku cerita2 la ngan mak aku kan. Then, keluar la cerita yang mak angela/anty Nelly aku nak amik aku keja kat company dia. Yerrr.... betul ke?? Anty aku cakap kat mak aku suruh aku amik experience dulu then baru cari kerja lain.. ( kalau aku nak cari la, kalau xnak stay je ngan company tu.. hehehe) Aku pon mula berfikir sekarang ni... Dapat ke aku kerja tu nanti..? Kena speaking, promote barang company tu. WAduh....Waduh!!!

Tapi, ok juga la keja kan. Kalau gaji pon ada umphh... apa la salah nye kan....?? ngeee....($.$) HAHA~~ Uncle aku pon setuju kalau aku keja ngan dia. Dia pun suka kalau aku keja ngan dia. Yargh!!! Dah dpat kepercayaan dari dia la ni kiranya.. BANGGANYA AKU!! Hehehehe....

Mana la tau nanti dapat juga aku beli LANCER sebiji.. HAHA~~ tinggi giler angan-angan ni. Tapi dari angan-angan la jadi kenyataan nanti. HAHAHA~~~ Apa-apa pun, segalanya terserah kepada keadaan la kan. Kalau betul aku dapat, bagus la. Kiranya dalam genggaman la aku ada kerja. Kalau x dapat, kena la aku mencari.. huhu..

Apa-apa pon, aku kena habiskan dulu la study aku sekarang ni. Kena usaha lebih lagi. HEHEHE~~


** Saje je letak gambar ni. Sebagai perhiasan je..hehehe.. **





Tuesday, August 23, 2011

:: Hurm... ::

dear bloggie....

aigo... mood agak kurang bgus la hari ni.. Pagi tadi ikut mak aku pergi pasar miri. Bayar bil.. Then, pegi market ikan.. Then, pegi e-mart.. Then, pergi amik adik aku kat skolah. ( brapa banya then laa...)

Sekarang dah kat rumah.. hurm... aigo.. malas je rasa badan ni. Hurm...

Monday, August 22, 2011

Chicago - Hard To Say I'm Sorry (1982)

"Everybody needs a little time away," I heard her say, "from each other."

"Even lover's need a holiday far away from each other."
Hold me now.
It's hard for me to say I'm sorry.
I just want you to stay.

After all that we've been through,
I will make it up to you. I promise to.
And after all that's been said and done,
You're just the part of me I can't let go.

Couldn't stand to be kept away just for the day from your body.
Wouldn't wanna be swept away, far away from the one that I love.
[| From: http://www.elyrics.net/read/c/chicago-lyrics/hard-to-say-i_m-sorry-lyrics.html |]
Hold me now.
It's hard for me to say I'm sorry.
I just want you to know.
Hold me now.
I really want to tell you I'm sorry.
I could never let you go.

After all that we've been through,
I will make it up to you. I promise to.
And after all that's been said and done,
You're just the part of me I can't let go.

After all that we've been through,
I will make it up to you. I promise to.

You're gonna be the lucky one.
p/s : layan lagu lama... feeling abis.....:) ::


:: My School Diary ::

dear bloggie....

pagi tadi sebelum aku mandi... tetiba aku terpandangkan satu buku.. My School Diary!!! OMG... dah berapa tahun aku tinggalkan zaman sekolah. HUHU~~

Anyway, ini lah first diary kat sekolah aku dulu. Kononnya, setiap student akan gunakan diary untuk catat apa-apa je. And aku, jadikan diary tu sebagai buku nota aku... HAHAHA~~~ simple note book la daripada buku nota yang biasa guna kat kelas. Ada juga la aku note kan tarikh-tarikh penting. Birthday kawan aku, family member and so on..

But, the best part is.... i wrote a note of chemistry. HAHA~~ time tu seram wei ngan cikgu lau. Dia ajar kelas aku Chemistry. PERGH!!!! kecut perut tiap kali kami exam paper dia. Adoyai... Lebih-lebih lagi nak menghafal formula-formula kimia tu.. Jadi, untuk mengelak kan aku lupa formula tu...aku tulis dalam diary dan menghafal la formula-formula tu masa Pengetua a.k.a Pangantua berucap kat depan waktu perhimpunan. HAHAHAHA~~~~~

Ini lah dia antara formula-formula yang catat dalam diary aku tu. HEHEHE~~

Adoyai.... bila tengok balik ni semua...rindu pula dengan zaman sekolah. Zaman nakal-nakal baik. HAHA~~ banyak kenangan manis dan masam masa zaman sekolah. HEHEHE~~~ Sekarang ni, kawan-kawan yang sama kelas aku pun dah ada yang kahwin, dah ada anak.... HEHEH~~

Dan sekarang, aku dah di alam universiti... uni ada sedia diari tak mcm kat skolah aku ni?? HAHA~~~

Apa-apa hal pon, itu semua jadi kenangan. Rasa bangga sikit cerita kat anak-anak nanti..(kalau ada anak lah...haha) pasal zaman sekolah aku. HEHEHE~~~






Sunday, August 21, 2011

:: Love Thing ::

dear bloggie,

hurm.... pagi-pagi buta macam ni aku mata aku masih lagi segar dan bugar. Belum rasa nak tidur lagi. Mungkin petang tadi dah tidur, tu la malam ni tak dapat nak tidur sangat. Hurm.....

Well, berbalik kepada title aku tu tadi... LOVE THING...

Hurm... dah lebih setahun juga la aku hidup menyingle selepas kejadian yang berlaku kat aku dulu. Perkara tu buat aku sekarang ni lebih berhati-hati dalam soal cinta. Aku tak nak tersalah pilih.. Untuk masa depan juga la... tak kan aku nak hidup dengan orang yang aku sendiri rasa tak selamat??

Bagi aku, soal cinta ni, lebih-lebih lagi dalam usia aku yg sebegini rupa...dah tiba masanya aku cari someone yang betul-betul stabil dan jaminan msa depan yg cemerlang dan terJAMIN!

Cinta biar datang dari hati yang benar-benar ikhlas.. bukan kerana nafsu semata-mata. Cewah!! hehehe... Apa-apa pun, jika jodoh untuk aku tu ada, dia akan datang. Cuma dia tak datang bergolek-golek. Hehe.. Tambah pula, aku belum lagi rasa sekarang ni masa yang sesuai untuk aku ada serius partner. Macam yang cakap tadi, berhati-hati. Untuk berkawan, ok je... :D...

p/s : kalau dah sunyi sangat, tgk gambar TOP. dah buat aku snyum satu hari.. hehehehe.

Thursday, August 18, 2011

:: Hate or Love? ::

dear bloggie....


aku pon tak tau mcam mn nak mulakan. Hurm... semalam aku ada kuar ngan sorang member ni. Well, macam biasa la...sesi luahan perasaan.. Both of us pegi lepak kat satu tempat ala-ala lounge. Open air la..selamat punya tempat. Cerita dan cerita... minum dan minum... sedikit sebanyak aku sedar satu perkara. Dalam soal hati dan perasaan, mana satu jadi pilihan kita. HATE or LOVE someone??.


Bila persoalan macam ni timbul, memang susah kita nak pilih. Melainkan orang tu hati batu. Or ego melampaui segala-galanya. Pada pendapat aku, soal hati dan perasaan ni kita tak boleh nak paksa untuk membenci. Dan tak boleh juga kita paksa untuk sayang dan suka. Lama-kelamaan hubungan yang dibina tu sendiri akan berakhir dengan kehancuran. Walau berusaha keras macam mana sekali pun kita untuk mendapatkan seseorang tapi kalau memang bukan milik kita, jadi lebih baik la mengundur diri. Bukan menandakan kita mengaku kalah ok. Tapi ini semua untuk kepentingan diri kita sendiri. Hanya kerana satu perkara, dan harapan mmg tipis .. sanggup sakitkan hati sendiri. HUHUHU....


Tak mudah untuk kita membenci seseorang, dan tak mudah juga untuk kita menyayangi seseorang. Sebab tu la orang cakap, JANGAN BENCI SANGAT NGAN ORANG TU, LAMA-LAMA BOLEH JADI SAYANG.


Apa-apa pon kepada sesiapa yang "IN RELATIONSHIP" tu, hargai la pasangan anda sepenuhnya. Berpeganglah kepada KEPERCAYAAN yang jadi asas kepada satu perhubungan yang dibina dan dikuatkan dengan KESETIAAN yang tak kan memporak perandakan satu hubungan tu. :)


p/s : aku ni masih single pon sebab amik langkah berjaga2. hehehe.. tkut nnti jumpa mcm yg dulu. X than.argh!


Sunday, August 14, 2011

:: Kisah Tandas ::

dear bloggie...

mesti tertanya-tanya kan...ape bnde kisah tandas ni... hehehehe...

Macam ni, semalam aku join sekali ngan nenek aku pegi berurut..sakit2 badan dah tahap apa ntah ni.. Kitaorg urut kat Kpg Iran, Batu Niah. Itu la first time aku ke kpg tu. Style rumah situ memang style zaman dulu2.. Rumah kpg. Dah la tinggi...Mak aku cakap sebab takut ngan banjir tu la buat rumah tinggi... ( Mana tak nye kalau dah berumah di tepi sungai...) Kira nya untung juga la dapat tgk rumah style dulu2 kan...


Dah sampai kat rumah tukang urut tu...al maklum la.. yang nak berurut tu tiga orang.. aku, datuk aku ngan nenek aku.. hehehe... oleh kerana aku ni cucu, bagi la datuk ngan nenek aku urut dulu.. Hish...lama punya tunggu..news paper pon dah abis baca.. tetiba rasa nak terkucil. Aku tanya la pak cik tu (laki tukang urut)

Aku : Ayak, dini jamban?? (Pak cik, jamban kat mana)

Ayak : Din jamban enduk. (Kat sana jamban ) **sambil tangan tnjuk ke arah sungai**

Aku : Din?? =.='' (sana?)

ayak : au... (ya.)

Aku pon terkedek2 la jalan ke tandas yg pak cik tu tunjuk. Rupa2nya tandas diaorang di tepi sungai. Kalau nak buat urusan tu memang straight terus ke dalam sungai.. itu lah first time aku guna tandas sedemikian rupa. huhuhu...memang tradisional abis. Bukan lah aku ni sombong ke apa... tapi x penah2 guna tandas macam tu. HUHU... Pastu plak... boleh plak aku terbayang kan datuk buaya tu tiba2 muncul dari sungai tu. Kalau betul2...huh!! xtau macam mn nak cakap dah. Dah la sungai bt niah tu memang ada datuk buaya... pak cik tu juga baru je lepas cerita pasal dia ada jumpa datuk buaya saiz dua kali pintu rumah... aigo!!!

Ish ish ish ish........ Apa2 hal pon, kira nya tu ada lah pengalaman untuk aku la yang selama ni guna tandas yang ada macam sekarang...Mana la tau nnt ada juga rumah yang tak bertandas langsung..=.='' (harap2 xde la ...hehehe)

Anyway... time to sleep.. hehehe..aku selalu letih sekarang ni. letih driving.. huhuhu.. good nite everyone...

p/s : aigoo...rindu sama angela... huhuhuhu...

Saturday, August 13, 2011

:: Mr. X oh Mr. X....Where are u? ::

dear bloggie...

hish... ada nampak mr.x aku? adoyai... mn nak cari mr.x ni?? dah berusaha cari tapi selalu jumpa yg kurang sesuai. Xkn la aku nak buang masa aku dgn org2 yg aku rsa mmg x sesuai?? huhu...

bukan nya i choosy k.. tapi..i need someone that really suitable with me.. and character dia msti on LIST. hehehe....

Aigoo...aigoo...aigoo....


Friday, August 12, 2011

:: :D ::

dear bloggie,

takde ape nak cakap.. hehehe.. anyway sekarang aku ngan angela. hehe..terubat juga la rindu ni kan. erm... tomorrow i will babysit her. hahahaha...

apa lagi ho...?? erm... xde apa la..

nite all...

Thursday, August 11, 2011

:: Missshh My Angel!! ::


Dear bloggie,

Huhuhuhu... rindu sangat2 dgn Angela ni. Dia ngan mamy dia stay ngan anty Bulan aku kat batu niah. Huhuhu :( **angela, kakak grace miss u la.. come we go jalan2 k? **




gambar angela last week. orang sbuk nak masak, dia plak sibuk pegi off api dapur. bila nak masak?? aigooo


ACTION TIME!!! hehehe... ini la rupa dia. dgn rambut yg sgt curly... auww!!! cute! hehehe

Angela, kakak want play with u la.. huhuhu...






_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?171ea05eb39883ce54cd626fff5d44ab

Saturday, August 6, 2011

:: Jalan-Jalan Cuci Mata...::

Dear bloggie..

Hari ni aku spent time ngan bestie aku... Sapa lagi kalau bukan Cik Elizabeth kan.. Hehehe... Meet her at Boulevard Shopping Mall sebab dia ada kursus teori kat sekolah memandu dekat2 situ la. Hehehe... Then, pegi rumah dia kejap sbb anty dia mnta tolong hntar and the same time Beth pon nak amik laptop dia. Nak install microsoft office. :)

Setelah itu, maka kami dua pon jalan2 la cuci mata dalam shopping mall. Now is RAYA SALE!!! Baju2 memang promosi habis... discount until 70%!!! hahahaha... aku ada la rembat satu tadi.. Tapi bukan sale pnya baju la.. anyway boleh tahan murah juga la..RM16.90. Hehehe...

Lepas siap install, and beli baju kami dua pon pegi la lepak-ing kat G.O.L. Our usual place la... hahaha... macam biasa la.. story never end k...

well...lepas puas lepak-ing. both of us pegi mcD-ing!!! hahaha.before that la kan, kununnya la temankan si beth ni p atm. yang aku ni plak nak chck duit sewa yg member masuk. sekali check balance ada 1k. OH MY GODNESS!!! awal juga duit pt ni masuk... heran heran. nahi mungkin duit masuk awal2. kursus pon blom dftar. hurm..... nahi mungkin he.. =.='' kalau orang salah masuk, sapa la yang baik hati sgt tu.. Mak aku bank in ke? Tapi apsal x info2 ngan aku? huhuhu.. later2 la i ask her...

HAHA!!! Sampai kat rumah dah pkl 9 pm. Hurm... ada tetamu. Uncle Tony and family datang rumah. Nak jumpa Anty nelly and grandparent aku. yeah.. masa skarang ni mmg happy hour la rumah aku ni.. hurm... aku plak memeruk kn diri la lam bilik. (sifat individual ke??) entah la.. letih la aku nak layan-layan dorang ni. hurm.. biar je la mak aku, anty nelly ngn anty ulan yang layan dorang. hehehehe..

Dah lewat malam.. time to sleep. hehehe... esok bangun awal nak pegi church. yea! hehehe...

Nite!!

Thursday, August 4, 2011

:: 4th of August ::

dear bloggie...

Today is my bestie's birthday... Happy Birthday Elizabeth Gia!! Love u so much!! May u live in prosperity! hehehehehe...

Short story about her. She is really "jegit2" type girl. Talkative. Slumberland punya orang.. she can fart anywhere she want. HAHa! Anyway, she have good-hearted. She always lean her shoulder to her friend to cry on. She also good listener. Hehehe...

Well, we had been friend for 9 years since our high school. Hehehe.. when we was at high school, we love to write something to each other. So, we get a book and make it as our diary. Oyeah!! haha.. with that book, we write and tell a story to each other. Biasa la... gosipping!! hahahaha... And now, we still friend and hope it will lasting forever la.. hehehehe....

Well, i hope our friendship will lasting forever.. :D

p/s : babe, ku harap d suka sama itu hadiah. hehehehe



:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...