SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Friday, September 30, 2011

:: Ajak Dating ke?? ::

dear bloggie.....

Pada satu petang....(2 hari yg lepas la..), someone msg aku....

Dia : Buat apa?
Aku : Xde. Bru je dah abis lepak2 ngan kwan tadi. Apasal?
Dia : ooow...jum pegi CAIS mlm ni...?
Aku : sapa lagi ikut?
Dia : setakat ni aku bawa ko sorang la...
Aku : owh..erm...malas je rasa aku ni...
Dia : Ala,,, jum laa....

2 minit kemudian aku reply...

Aku : ok lah.. tapi aku bawa kawan aku k...
Dia : Ok...

Maka, aku pun siap2 la kan. Mandi dan sewaktu dgn nya sebab nak pegi CAIS. Jam pun dah pkl 7pm. Tak nak la pegi lmbat ke CAIS, tkut penuh xde tmpt duduk. Aku ngan roommate aku ni pun pergi la ke CAIS. Dia plak belum smpai. Aku x la amik kisah sangat sbb x janji pkl brapa jumpa. HEHEHE... pastu, duduk..on laptop..buka facebook, buka google, buka email..dan terus dgn pencarian aku dlam google pasal reading artikel aku. Tunggu pnya tunggu, orang yg ajak aku pegi CAIS tadi pun datang la. Aku ingatkan dia adalah bawa bnda2 yg septtnya. (agak2 la.kalau dah stdnt, pegi CAIS bawa la lappy kan...) Tapi dia datang kosong je...dgn helmet dia...dgn beg kosong dia.. Pastu dia dduk sblh aku.. dia pun ckap...

Dia : ko buat apa? assignment ke... ?
Aku : aok.. nak cari artikel..
Dia : erm..lappy aku rosak. ingat nak bawa ko pegi duduk ngan aku sana kat PC tu..
Aku : ??? apa masalah lappy ko? kalau ko nak pegi sna, pegi la.. lagipon aku mls nak bgn dah ni.. (dlm hati,..sengal!)
Dia : erm... kawan ko guna x lappy dia?
Aku : GUNAAaaa....
Dia : Owh..
Aku : pegi la kat pc sna. Ko duduk sini pun nnt x dpt cari bhan sbb xde lappy...
Dia : ermmmm......ok. Ko tgk helmet aku dulu...
Aku : ok..

Dah dia pegi tu...aku pon terfikir la..apa motif dia bawa aku pegi CAIS klau mcm tu gaya.?? Heran aku... Pnye la aku ni tadi..kira fikir kawan la kan..aku on je la..dah dia ckap "jum la"... ish ish ish..

Oleh kerana takde apa dah nak dibuat disbbkan dia buat sbgitu rupa...tmbah lagi aku ngan roommate aku ni dah lapar tahap gaban... aku balik awal. Tapi of course la kan aku bgtau aku nak balik kat dia. Kang tak bgtau dia, apa plak perasaan dia kan.. huhu..

Masa nak bagi helmet kat dia tu, ada la plak aku nampak sorang senior ni. ( memang aku minat la ngan senior ni n pernah ckap2 ngan dia) Aduh mak....msti senior ni nnt ingat aku ngn dia tu ada apa2... (Agak nye la..). Yang dia ni plak, nak jln sblh aku..aku menjauhkan diri.. hahahaha.. Masa nak turun tangga tu, smpat juga aku tgk senior aku ni..and GOtcha!! Senior tu curi2 tngok aku.. hehehehe...

Berbalik kepada si dia yg ajak aku pegi CAIS tadi.. hurm... apa la tujuan dia bawa aku pegi cais klau dia kt tmpt lain, aku kt tmpt lain? Bgs aku ddk kat rh.. guling2 atas tilam..pastu tidur.. Aigo.. Ajak dating ke?? Sbb sblm ni mmg dia bnyak kali bawa aku dating tpi aku menolak sbb yg pertama dulu aku rsa mcm x connect lgsg. Tmbh plak Ferrari kesygan aku pun dh buat hal msa kmi dua dating ari tu. HAHA... petanda tu..petanda.. Lgpon, dia bkn la ciri2 yg aku nak.. Bila rsa dia msg aku, dia nak kuar baru dia cari aku. Klau x, xde la. Wlaupun aku desperate mcri Mr.X tpi aku xnak lah slah pilih mcm aku ngan ex aku dulu. Terburu2... hurm....I don't want banana fruit 2 time..HAHAHAHAH !

Disbabkan kjadian yg aku cerita kat ats tdi buat aku xnak FORWARD LOOKING ngan dia. HE OUT OF MY LIST! hahahahaah...minta maaf ye.. Xpe la.. ada bnyak lagi pilihan.. aku perlahan2 je la....

sekian je la cerita dari aku. hehehehehe..

p/s : aku xnak sia2kan khdupan aku dgn lelaki yg ngam n bkn plhan aku... hehehehe


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Tuesday, September 27, 2011

:: happy hour ::

dear bloggie...

**dlm keadaan yg pening2..**

erm... tadi pegi happy hour ngan member.. hurm... hehehehehe..

Friend... chill up k..? there is a reason why all this happen. Redha with it... :D

---- apa pun yg terjadi, ku kan selalu ada untuk mu. ...........
----ku kan selalu ada untuk mu......
-----jangan lah kau bersedih.. cause everything gonna be okay.......

k??? don't be sad k..?? i will always by ur side,... don't worry... i may not the best for u... but i try do the best for u. because we are friend..... :)


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Monday, September 26, 2011

:: Club-ing with Hitz Fm ::

dear bloggie....

**shake shake head and body**

Right now (1.33 am, 27 Sept) i'm listening to Hitz.fm. Club hitz segment. Wah.... memang shake2 la head n body aku dgr lagu ni. Teringatkan saat2 lepas aku spent time ngn member2 aku. Sekarang je xtvt ada kureng skit... knapa dan mngapa?? Aku pon x tau mcm nak explain dgn lbh dlm lg. For sure, each of us busy with assignment.. ( tp dulu pun bz gak ngn assgment, dpt ga pegi...)

Bila lgi nak pegi..?? Last pegi pun, last week ngn BF..F aku ni dn jgak dgn sorg lagi mmber yg mmg salu pegi. Hehehehe....

Guys, miss the moment we spent together. Laugh together...dance together...and "heng2" together..(that moment la...) hahahahahaha...


_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?415382032814f98ba09e4d924b7d7207

Sunday, September 25, 2011

:: Sunday ::

dear bloggie....

Hari ni aku pergi church lepas dua minggu aku tak berkesempatan nak pergi atas sebab2 tertentu. Sekurang2nya dapat juga aku luangkan masa kan.. :)

Then, lepas sembayang aku pon terus ke tempat amoi aku si annie ni. Pagi2 buta dia msg aku ckap "i need u". Siap hntar smiley sedih lagi tu... Neves juga aku. Mana tau ada apa2 ke yg dia betul2 perlukan pertolongan aku. Rupa2nya... selidik punya selidik...laaa.... ish ish ish... Cerita selanjutnya ada lah rahsia. Hehehe.... Lepas tu aku bawa dia lunch kat bt. 7.. Then ada la BF...F aku ni msg aku.. Apa lagi.. pegi la keluar dgn dia.. KAROK2 dengan dia. Hehehe...

** dlm perjalanan bh ni..**

** my BF..F.. hahaha**

** sing a song time! hahaha**



Saturday, September 24, 2011

:: Outing with Annie n Kamal ::

dear bloggie.....

Today is saturday. Hehehe... anyway..hari ni outing ngn annie n kamal. Jalan-jalan cari makan ler... Makan..tgk movie...cuci mata dan makan lagi. Hehehehe...



p/s : next time outing lagi. hehehehe...



_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?415382032814f98ba09e4d924b7d7207

Friday, September 23, 2011

:: Saja Mau Taip ::

dear bloggie.....

kali ni apa aku nak cerita yerk?? hurm.... oh.. pagi tadi aku dpt kabar gembira yang adik ipar (bini kazen) aku dah selamat melahirkan anak pertama nya. Baby boy. Wah...dah jadi anty dah aku.. (sebelah mak la.. sebelah bapa dah lama dah.. tp aku lbh excited sebelah mak sbb lg rapat). Lepas ni anak kazen aku tu kena la praktis panggil aku Mamy Nang. Hehehehe... Anty aku cakap berat baby tu 2.65 kg. Wah.. xsabar nak tgk gmbr dia...sbab aku cuma dapat jumpa dia bulan Jan 2012 nanti. Hehe..

Sekarang ni assignment aku dah memanggil-manggil aku suruh siapkan. Aku plak mcam biasa la..msh lgi slow2.. slow and steady. HaHA~~



Tadi, ada lah sorang makhluk tuhan ni msg aku. Ajak aku pegi dating. Hurm... aku plak..keberatan betul nak dating dgn makhluk tuhan tu. Sebabnye..aku xde rasa connection pun masa first kami dua keluar sama dulu. HAHAHa.... dalam msg blh ler aku lyn. Luar msg.. xnak la,..sbb dia sndiri pun kalau jumpa or selisih ngan aku buat diri macam x kenal aku. Hurm...Bgs x pyh je kan layan. Wpon aku dlm mencari Mr. X aku tpi x nak la gitu rupa. Bukan lah ckap aku ni memilih.. (of coz la kena memilih!! ) tapi kena gak la aku fikir betul2 sblm ulang kesalahan yg sma. X nak nnt mnyesal kmdian ari. Sekarang ni umur yg ptt aku fikirkan hubungan yg serius. Thats why la kena pilih betul2. Biarlah org ckap aku chossy ke apa.. tapi itu utk diri aku sndiri gak. Aku x nak le dpt laki yg hnya gunakan aku dgn apa yg aku ada. Aku nak laki yg betul2 serius dgn aku. ( kiranya terima diri ini seadanya la... )

Haish... apa lagi yerk...?? Masih memikirkan masa depan....perancangan sudah dibuat. Sekarang cuma tinggal nak melaksanakan je... Supaya perancangan aku menjadi nyata..(Skemanye ayat! hahaha)

p/s : ok.. kembali kepada artikel dr.poline!!!

Wednesday, September 21, 2011

:: Mr. Crab oh Mr. Crab ::

dear bloggie....

taddaaaaa.... ni lah dinner aku dgn housemate aku mlm tadi. Ketam masak sos campur telur masin. Hehehehe......Ketam ni kami beli kat samarindah. RM15 sekilo. Isi dia memang sedap...pastu pulak isi memang banyak. Hehehe... dan semalam juga la pertama kali aku kopek isi ketam tu. Selama ni pandai makan je... hehehehehe....


** rupa ketam sebelum di kopek dan dibelah**

** ini lah ketam yang dah di masak....yum yum..**



_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?415382032814f98ba09e4d924b7d7207

Tuesday, September 20, 2011

:: Uni Life ::


dear bloggie.....

It's been a week i start my life as a student.... Tired... Buzy... and everything... That what i feel right now.. Aia.... Anyway, i'm happy with it. I have freedom (at least laa) to do anything i want. Hehehehe~~~

Change language.. hehehehe... Dengan semester baru, azam pon diperbaharui.. HEHE~~ (sbnarnya azam yg lepas.. cuma nak upgrade je..hehe)...

Apa lagi aku nak cakap ni??? Erm... nanti2 la aku cerita lagi.. hehehehe...

p/s : tgh fikirkan case study ni.... :(


** gambar hanya lah perhiasan semata-mata..hehehehe.. T&C apply. haha**


_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?415382032814f98ba09e4d924b7d7207

Sunday, September 18, 2011

:: Mishhhh My Amoi..::

dear bloggie.....

Huhuhuhu...my amoi sudah balik asrama dia.. 4 days 3 nights she spent time with me.. Now misshhhh her lorr.... HUHU~~ takpa, next week jumpa dia lagi.. HIhihihi~~

** itu bah amoi sya.. Cantik kan? tapi saya bajik lagi dari dia...hehehehehe**


p/s : she lepak lagi at my house this weekend... :D




_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?415382032814f98ba09e4d924b7d7207

Saturday, September 17, 2011

:: my Honey Babe ::

dear bloggie....

Ini lah rupa honey babe aku yg di hantar ke "salon" dia semalam... ni tengah repair dia punya hon...




Honey babe... honey babe.... jgan merajuk lg k..???

Thursday, September 15, 2011

:: My Honey Babe Merajuk ::

dear bloggie....

Aigo...apa ntah masalah honey babe aku tu. Merajuk la tu dgn aku sbb aku lama tinggalkan ia. Aigo aigo.... honey babe.. jgn le merajuk ngan i... huhuhuhu~~~~ Dua hari lepas antar dia pegi "medical check up"... ni nanti pegi antar dia ke" salon"...memang honey babe ni kikis duit aku la.. tapi sayang punya pasal...i bagi je la... huhuhuhuhu

p/s : nnt i upload gmbar honey babe i...hehehe

Wednesday, September 14, 2011

:: I'm Alien! ::

dear bloggie....

OMG!!! I've lost my IC!!!!!. Shit... macam mana la aku boleh kehilangan ic ku tu. Hurm... sangat2 mengecewakan... Kecewa dgn diri sendiri. Oleh yang demikian aku isytiharkan aku ni alien. Huhuhu~~~ Aku baru perasan ic aku hilang pun lepas 2 hari aku berpeleseran di bandaraya kuching.... Tu pun gara2 aku nak beli broadband. Sekali tau2 ic xda. Ingat kan tertinggal kat rumah... aigo... nasib la xda polis roadblock.. Kalau tak.. memang la aku kena masuk lokap...(JANGAN!!!~~)

Tengahhari tadi, abis kelas dr.lucy aku terus pegi JPN Kota Samarahan.. X ramai orang..bukan tak ramai. Memang xda pun. HAHAHA~~~~ Tanya punya tanya... kena kompaun RM110. HUHUHU~~ Serve u rite grace. Xpandai jaga barang.. huhuhu.... Bukan apa bah.. masa nak balik ke rumah sewa tu sengaut bah.. dengan beg2... aigo..aigo... SABOR JE LAA....

Anyway, sekarang dah start sem baru. Semangat pun baru. Apatah lagi dengan fakulti aku, pun baru. HAHA~~~ Macam biasala.. kali ni aku mesti habis2an belajar. Exam kali ni aku nak gempak. PEduli la apa orang kata... aku punya pasal. HAHAHA~~ Live Must Go On BEBEH!

Pasal Mr. X tu aku ketepikan dulu. Biarla... dengan keadaan aku sekarang ni. Tambah lagi dah jerak...lupakan,!!! Aku belum berani nak bagi komitmen. Walaupun hanya couple. LAntak la.. Lagipun aku tau TUHAN dah sediakan jalan untuk aku. Hehehe~~~ Aku cuma kena ikut je jalan yang DIA beri walaupun aku yang buat keputusan dalam hidup. Kalau aku buat salah, mesti DIA suruh aku U-turn ke jalan yang betul. I BELIEVE in HIM! Sebab sekarang ni aku betul-betul bersyukur kepada DIA. HEHEHE~~~

Last but not least... i don't want think to much... it's simple.. HEHEHE~~

p/s : Thanks to GOD!


_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?415382032814f98ba09e4d924b7d7207

Tuesday, September 6, 2011

:: Every New Sem Problemo ::

dear bloggie....

Akhirnya, aku dpat gak daftar kursus aku....tapi sem ni aku msih lagi ambil kredit hour seperti yg sem lepas...HURM... :(((((((....Akn buat rayuan... Harap2 dapat. GOD, PLEASE HELP ME K? HUHU~~~

p/s : x sbar nk jenguk rumah sewa aku...hrp xde apa2




_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?415382032814f98ba09e4d924b7d7207

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?415382032814f98ba09e4d924b7d7207

Monday, September 5, 2011

:: Bestie Outing ::

dear bloggie....

Today had fun with my bestie!! Hehe..
Siang pegi skul kononnya nak amik sijil si annie tapi..... ada tapi nya...
Rupa2nya sijil dia aku yang amik hari tu. HAHa~~ lama dah bah. Aku yg lupa bagi. Cait.. hahaha
Owh..bangga aku tengok perubahan kat sekolah aku.
Memang cantik sangat!! Hehe

Malam plak,
kami pegi makan2... di sushi king..
Dan take2 picture bah... hehehehe..

** si Elizabeth dgn aksi cute nya! **

** aku dgn annie...muka lapar! hahaha**

Btw, happy sgt dpat spent time dgn diaorang. Cerita x penah abis. Kena ada salah sorang yang stopkan cerita. Kalau tidak... ish ish ish.. hahahaha

Sedar tak sedar...(kira2 jap..) dah masuk 9 tahun kami berkawan. HAHA~~ tak terasa!
Kawan since high school.
Walau pun annie tu kira junior ( muda setahun bah) tetap juga lepak ngan aku n beth time rehat. Wakakakaka!!!

p/s : Berdoa hubungan ni akan tetap berkekalan smpai bila.. walaupun mati hidup semula.. hehehehehe... :D

Sunday, September 4, 2011

:: My new Phone + Raya + Ladang = Cuti abis daa ::

dear bloggie....

agak lama la aku x update aku punyer blog ni. Aku pergi bercuti di ladang dgn bapa aku. Sebab dah cuti sekolah, so itu juga la masa untuk aku and adik2 aku spent time ngan daddy aku. Tambah lagi, daddy aku dah pindah ladang baru. Nak juga tengok ladang baru dia..

Anyway..before pergi ladang, aku ngan adik aku si timothy masing-masing dapat handphone baru. HAHAH~~ Adik aku dapat phone baru pun sebab birthday dia yang ke -17 tahun on 30 Ogos. Aku pula dapat phone baru sebab daddy aku nak bagi aku something sebagai tanda aku dah berada alam uni. Dah masuk tahun ke-3 dah... hehehe... Ape2 pon, aku pilih phone model SAMSUNG GALAXY S. Hehe...Nak amik S II tapi takpe la.. yg ni pon ok juga. (Harga yg tu mahal wei... ) Aku pilih phone ni pun semua gara2 pengaruh drama korea LIE TO ME! HAHA~~ Taksub sangat dengan drama korea ni sampai sanggup ikut phone macam drama tu... :D..

Then, pergi ke ladang. Best juga la.. Walaupun tak dapat online dengan lappy (cuma guna phone), tapi masa kat sini memang menenangkan aku. Wah...pagi2 bangun hirup udara segar. Petang2 pula pukul memukul dengan angin sepoi-sepoi bhasa... HEHEHE~~~

Yg ni plak gambar aku pegi ngabang rumah pekerja indonesia kat ladang bapa aku tu. Best juga..sebab aku suka makan diaorang punya nasi kukus.. BEST sangat. Tapi masalahnye, air yg dorang buat manis sangat.Tup tup gigi aku plak tetiba sakit..(memang dah sakit sblum ni tapi x kronik) Aigo...


Apa2 pon.. cuti aku bakal habis dalam beberapa hari je lagi. Semangat memang semangat sebab dah mula sem baru.. tapi...Hurm...masih banyak perlu di fikirkan. Apa2 hal pun.. gonna miss this holiday moment.. :D

p/s : berat pun makin bertambah rasa nye ni...:(



_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?171ea05eb39883ce54cd626fff5d44ab

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...