SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Wednesday, February 29, 2012

:: Sem Started ::

dear bloggie...

sekarang dah masuk mnggu kedua aku kat unimas. Kelas mcam biasa la.. tp yg jadi luar biasa adalah perkara2 yang tak dijangka.. Aduhai!!

Awal minggu dah ada kes accident. Tapi bukan yg accident. Kawan aku.. nasib baik lah dorang tak apa2. Lepas tu pula sekarang ni aku tgh busy2 dgn Jogja n Kabong. Trip kitaorg yg tak abis2.. HUHU..Kali ni aku jadi bendahari untuk KABONG TRIP... HAHAHA... mudah2an takde la duit trip sot sot.. Aku ni dah pening kepala dah kira duit..

Ok ok... aku nak chow dulu...

Lepas ni ada kelas Dr.Andrew.. hahaahah

Daaa...

love,
gracie
muahmuah!!

Sunday, February 19, 2012

:: Say Hello to Uni Life ::

dear bloggie...

I'm gonna say HELLO!!!!! to my uni life... yea!! Hehehe.. Supposely today is the last day of our holiday break. However, i'm going back to Kuching tomorrow. Ngahngahngahngah! Escape satu hari saja maa.. Tada apa2 maa... Hehehe... Before i'm fly to Kuching, i will grab a few of keropok lekor (the basah one) and bring it home! Yea.. Hehehe... I don't know why i love KEROPOK LEKOR! Hahaha

*pic taken from mr.Google*

I love the leper2 keropok lekor.. Hehehe.. the one that is more crunchy and tastier. When i was in primary school, during recess time i will buy RM1 for 10 pieces of keropok lekor. Include the tasty sauce ever!!! But now, its hard to find nice sauce like i always ate when i primary. Huhuhu...

Then, on evening i will go to airport and say bye2 to JB. Oooh.. I really sure that i will miss my Anjuay very much. Huhuhu...

Anyway, can't wait to meet all the members. And chit-chatting never ending stories ever. Hahaha..

Daa...

Love,
Gracie
muahmuah
xoxo!

Friday, February 17, 2012

:: Half House Wife ::

dear bloggie...

Today, i just stay at home. For lunch, i cook Kari Daging Kacang Dal. Hehehe.. I get the recipe from my mumy. Boring with the same menu..(almost everyday berlauk kan sup..) So, i called my mum and walaaa... she said, " u can cook curry with dhal. Cook like usual curry then put some dhal on it.".. Thanks a lot mumy.. **mianata, can't show pic of my curry...no time taking pic..hehe**

Afternoon, i followed my aunt to office and KWSP. Become her bodyguard plus driver again.. HEhehehe.. Settle with all the important things, then both of us window shopping at Danga City Mall. Absolutely la kan my aunty found something for her.. She bought 2 like a punjabi top. Very nice.. Can use for work attire or for casual. Very universal la... Me?? Aia.. found one, but the colour to bright for me.. Hehehehe...

Last but not least, time to say good night and sleep tight. Ok? Sorry for my broken english.. Hahahahaha...

Love,
Gracie.
muahmuah
xoxo!

Thursday, February 16, 2012

:: Counting The Days ::

dear bloggie...

Huhuhu..holiday almost over.. Next week, i will fly to Kuching and start my student life as usual.. THE MOST MISERABLE WORLD OF MINE!!! Hahahaha...


picture above already show part of my student life.. ngeee... only part of it laa.. HAHA.. I surely miss my apple of my eyes..the noty clever genius angela. Hahaha..Although sometimes i can't stand with her naughtiness, but she always light up my life..

Ok.. Ok.. it time for me to sleep...(wow! sleep early tonight? haha)

Daa,

Love,
Gracie
muahmuahmuah
xoxo


Tuesday, February 14, 2012

:: Valentine Dinner ::



dear bloggie...

Last nite, i'm having valentine dinner with family.. HAHA.. Pergh!! Makanan mmg sdap ler.. HEHE..

this two are my Valentine..

Memang kenyang la makan2 malam tu.. ngehngeh..

Tu je nak update.. hahaha..

Daa,

Gracie
muahmuah
xoxo!

Monday, February 13, 2012

dear bloggie....

Yeah, smalam satu dunia (dunia ke?) dunia hiburan la, heboh tentang kematian penyanyi, Whitney Houston. RIP Whitney. My prayer with u.

Anyway, punca kematian belum tahu. Ramai yg ckap sbab dadah dan alkohol. Apa2 pun punca dia, aku tetap peminat dia. Lagu dia memang best. Filem lakonan dia The Bodyguard mmg best. And terbaru filem dia title Sparkle mngkn akan release dlm thun ni jga. Kita tunggu dan lihat je lah.



Dan hari ni juga, aku percaya smua student unimas tgh berusaha untuk daftar kursus. And aku petang tadi, syukur sgt2 dh dftar smua kursus yg ptt. HEHEHE.. And bnyak la yg komplen ckp xdpt register lgi. Lbh2 lg kursus pelengkap. Kesian..takpe..takpe..nanti2 dapat la tu.

Mlm ni dah valentine. Msti la rmai2 mereka di sna yg bercintan cintun tgh wish satu sma lain.."happy valentine syg, honey, baby, and etc." Dan aku plak, yg sememangnya x smbut valentine, mnghadap laptop. HAHAHA...biasala. Hidup single mmg mcm ni. Aku 100% sure ada di antara kawan aku akn ckap mcm ni.."ala, valentine bkn utk couple je. Kwn2 n family pon blh celeb apa..?" Aku xnak. HAHAHAHA... Kalau setkt 14hb je nk special, hri biasa x blh spesel ke?? Wakakaka... Ok..ok..xpyh nak melalut psl valentine..

Dah larut malam dah.. masa utk tdor. Mata aku pon dah kuyu dah,....huargh! *mnguap*

Daa...

Gracie
Love,
xoxo!

Friday, February 10, 2012

:: Everywhere about Valentine ::

dear bloggie...

Kali ni nak update pasal valentine. Sana sini org sibuk pos kat FB sal valentine. Example :

1) Valentine is coming soon... can't wait.
2) Anyone want to be my valentine?
3) Valentine... bla bla bla....

Tak kurang juga, ada jga la yg tak suka sesetgh masyarakat tu sambut valentine. Hal sensitif ni. Tak blh sebut sebarangan. Kang tak pasal2 kena tangkap. Mentang2 ISA dah dimansuhkan, tpi itu x bermakna x blh sbt sesuatu sesuka hati. hikhik...

Pasal valentine..hurm... Pada pndapat aku lah, sambut ke tak sambut ke sama je. Sebabnye, aku masih single sampai sekarang.. Masa x single pun, xda nye aku nk sambut ke ape benda. Buang karen..... Sambut masa couple, kang bila dh kawin..cait!! haprak pon tarak la.. bunga2..coklat. Smua tu angan2 je... Biasala kan, masa couple smua nye mnis mcm cokolat. Ney...lpas tu... hurm... ye la nak bg bnga nye.. Kalau ada pun, bgus lah... kalau xde tu, mnta maaf ye... HEHE...

Baiklah, sblum aku merapu entah macam apa, baik aku out dulu. HAHA..

Daa..

Gracie,
Love.
muahmuahmuah

Wednesday, February 8, 2012

:: Again to Singapore.. kihkih ::

dear bloggie....

Ahaaa! Once again, aku pegi ke Changi Airport..tak habis pegi airport daaa. Biasala, airport besar giler..Sebelum ni baca2 je kat dlm buku pasal airport ni. Haaa, sekarang dah menjejakkan kaki. Hambek kau.!! Rasa lah syok sikit kan.. Syukur kepada Tuhan sebab bagi aku peluang untuk menjejak kan kaki kat Changi Airport. HEHEHE...

Jeng...jeng...jeng... Sementara menunggu ketibaan uncle aku, aku, anty aku dan adek aku pegi lah jalan2. Dari terminal 1 ke terminal 2 pastu terminal 3. HEhehehe.. Masa kat terminal 3 tu, kami terjumpalah satu kamera khas ni..pastu dgn visual angry bird nyer... *giler dgn angry bird tpi bkn tahap fanatik*... apa lagi, photoshoot la. HEHEHE...tu slh satu gmbr yg kitaorg amik and aku submit ke email aku. hehehe...

Haaaa... sbnrnya bnyak gmbr yg kami amik...tapi, ye lah.. tkut gak kena charge ke apa kan. Td hntr kt email aku tu, try je. Skali tau, xde charge daaa... Nak amik lgi...malangnye, uncle aku dh turun dri flght and dia pon dah tnggu kitaorg.. Cepat2 lah kitaorg balik.

Lepas dari airport, pegi makan kat Seragon Road. Makan makanan India..*uncle aku tu india* Aku mkan Chicken Tandoori Briyani. Mak aiiii... blh thn over knyang la aku... bnyak sey briyani dorg bg... Nk tak nak, kena la aku hbskan. Huhuhu... Lps mkan, pegi shopping kat Mustafa Centre. Haaa... Kat situ memang bnyak la brg murah... Aku pun bedal la satu dress. SGD 19.90 satu. Hehehe.. kalau dlm dollar singapore mmg murah le... Jadi jgn lah convertkan ke RM ye? Hehehe...

Jadi, skrg aku kt rh. Pasni nak tdor. Esok turun ofis..... Huhuhu..letih jga lah..

Daaa....

Love,
Gracie
muahmuah
xoxo!

Tuesday, February 7, 2012

:: Holiday Almost Over ::

dear bloggie...

Hurm, sem break almost over. Life as a student will begin. Oh yeah!

And, aku kena lah bersiap sedia dgn pertempuran yng baru. YARRRRIIIIIBBBBAAA!!!!!!!!!!

Masok hari ni, dh hampir seminggu aku x buat asap. HOHO..rsa lain wei.. Nak makan jeeeee... Mampos! Dah la makin gendut... muka dah extra bulat. Bulat macam belon terlebih tiup pon ada kot. Tadi nak pakai sluar, ntah mcm mn aku rsa cam sempit sgt kt perut bila nak zip. S#$@ btul. Tu lah. Makan jeeeeeeee, exercise nye tak. Tmbh2 lg kat sini mmg xde maknenye exercise aku tu. Aktiviti makan2. ..


Ok... Sleep time. Daaa...

Love,
Gracie
xoxo!

Monday, February 6, 2012

:: Changi Airport, Singapore ::


dear bloggie,

As i promises yesterday, here are some of my pic at Changi Airport, Singapore.


Look really chubby la i here... wuwu!

meet mr. angry bird. hehehe..

Mr. Blue Angry Bird..

I wake up early in the morning. Just to make sure that my uncle can catch up his flight on 8.05am. Depart early so can arrive early la... Always jammed maa at custom and immigration check. Huhuhu... And luckily i pass at Singapore immigration since my passport expiry is on this coming May. Supposedly, i need to make a new one because malaysian passport holder should renewed or.. apa2 la between 6 month before expiry. But singapore their system is 3 month something.. Hehehe.. Kalau tak, aku stay ngan abg singapore sey.. HAHAHA.. Blh thn handsome la.. WAkakakakaka...

Then, arrive at Changi Airport, PERGH!!!!!!!! What a huge airport i ever seen man! Have 3 terminal. And each of terminal.. WALAO!!! Also have skytrain to link each of terminal. Its like LRT la...

Then, after having breakfast with my aunty, then we going back to JB. We arrive at home around 9.30 am. Because of today is public holiday, then i and angela's babysitter went to Tebrau City and we MOVIE-ing! Hehehehe... At the same time we cuci-cuci mata la... But, i spent my money on food. HAHAHA... Movie i watch? Journey 2: The Mysterious Island. It is really awesome and full of fantasy action.. Plus, i'm using 3D glasses so it is look real! HAHAHA..


Anyway, today was exhausted day for me. But great!. HEhehe..So, enjoyed reading my entry. Just a little sharing from me.

Daa...

Gracie,
Muahmuah
xoxo!

Friday, February 3, 2012

:: Cancel ::

dear bloggie...

Ye lah..seperti mana yg aku dah inform pada entry sblm ni kan..aku maybe akan away2 untuk update. However, camping tu aku cancelkan. Sebabnye, 1. x ckup kereta. (semlam bkn main kompiden bgtau aku kereta cukup. Ceh!) 2. keadaan cuaca aku tgk cm x bgs... Jdi, lbh baik aku x yah ikot. *merajok sndiri*...Senang cerita. X myusahkan aku. Semalam nak aku reject pelawaan uncle aku tu, rsau gak tkut dia fikir aku ni sombong xnak join ngan dorang. Ni plak, uncle aku blh plak ckap kereta x cukup. HUH! Pastu baru je tadi kazen aku yg sorang ni bgtau yg dorang bawa satu lagi kereta. Yg aku ni plak, mmg dah takde mood, hurm...xpayah! Terima kasih dgn pelawaan ajak2 ayam anda.

Sekarang, dgn waktu2 yg begini..aku meniarap atas katil ni smbil mgupdatekan aku pnya entri. Pasni aku nk tdor.. HAHAHAHA..

Ok lah... Daaaa...


Love,
Gracie
Muahmuah
xoxo!

:: Suka-Suka ::

dear bloggie....

Dimalam yang sunyi dan sepi serta kesejukan, aku update la sikit2 blog ni yer... Esok, lusa dan tulat aku berkemungkinan akan bercamping. Wah...lama jga la aku x aktif ngn xtvt mcm ni. Aku mmg suka bcamping.. Lbh2 lgi lau camping kat tepi2 sngai. Kalau dulu, masa masih stay kt pahang mmg selalu la mndi sngai. Kdg2 tu every weekend pegi bercamping.. Syoklah.. hehehe... So, esok aku ada peluang nak join. Walaupun risau hari ujan..*harap-harap tak ujan lah* Nanti2, dah balik dri camping aku upload gmbr ye? HEehehe...



Beberapa hari ni aku penat je. Penat duduk kat ofis. Adeh2.. Pagi2 tadi dah huru hara psl tender. Aduhai.... aku buat keja lain la. Tapi memang dengarlah huru hara tu. Ofis kecik. Mana tak nye.. Huhuhu....


Haaa....ni ada satu kesah. Satu je lah. Baru2 ni ada la kawan aku yg sorang ni calling aku bgtau yg kawan aku yg sorg lagi ada hal. Nak quit study. Biar betul??? Tak percaya btul aku dia nk quit. Trs lah aku chat ngan kawan aku ni tadi. Tanya dia apahal. Tapi, aku tau dia ni mmg blom nak cerita dulu kalau blom settle n confirm. Kalau dah confirm, bru dia cerita apahal. Hai... tiap kali sem buka, ada aje buat aku ngn kawan aku(yg calling tadi tu) NEBES. Sem seblum ni pun mcm tu juga.. Alahai... Bkannye kami ni bzbdy. Tapi kerana kawan bah, tu yg rsau sgt tu. And semalam, kawan aku yg buat kmi nebes tu update status ckap dah settle. Aku trs msg dia tnya dia ok ke x. And dia rply OK n dia akn cerita bila kmi smua dah kt kuching... Meeting besar kami ni nanti. HAHAHAHA... Mana taknye, kawan aku tu kami gelar dia tuai rumah.. Ni mmg meeting bsar la ni aku rasa. HAHAHA...


Apa-apa pon, aku pasti ahli sekutu pasti ternanti-nanti kisah tuai rumah tu. Susah senang sentiasa bersama. CEWAH! Hahahaha...

Ok lah... aku rasa stop dulu lah. Mata pun dah ngantok2 ni. Kang tdo lambat sgt, bgn pon lmbt mcm pagi tadi. Nsb baik lah ngan anty aku. Kalau keja btol2 kat company lain, mau nye kena buang keja aku. HAHAHAHAHA...

Daaaaa...

Love,
Gracie.
Muahmuah
xoxo!

Wednesday, February 1, 2012

:: Blur ::

dear bloggie....

Ok..Ok.. ada dalam beberapa minggu lagi * 2 mngu lbh kut* cuti semester aku akan habis. Kehidupan aku sbgai student akan bermula dengan serta merta. STUDENT MODE ON IMMEDIATELY! Sem baru ni aku kena lah berusaha lagi dgn lbh keras sekerasnye... Hehehe..Aku tau aku blh buat dgn lebih baik lagi. Bila kenangkan, ramai gak la kawan2 aku akn menamatkan perjuangan dorang ngn aku. *dah grad ler*. Jadi tinggallah aku ngn beberapa lgi kawan aku yg msh berusaha di medan perjuangan. HEHEHE...

Tadi, masa makan2 adalah keluar cerita pasal sorang staf kat ofis anty aku tu. HAHA.. Alkisahnye begini.. masuk hari kedua aku kat ofis tu, staf ni tiba2 tapau dua biji pau. Alasannya, dia belanja adik aku *ngan aku sekali, sbb dia ada sbt nama aku*. Yang adik aku ni plak, tak nak makan pau tu. Sebabnye, dia tak pernah mcm tu. Skali aku masuk, tup2 dia rjin menapau pau. Tu yg adik aku x puas ati tu. Sebabnye, adek aku ni cakap cara dia tu semacam je. Disokong pula ngn anty aku tu..*hambek kauu* Itu kes pertama. Kes keduanya pula, last week, adik aku ni tak dpat masuk ofis. Sebabnye dia sakit2 badan. Olh sbb itu, staf ni mncari2 la adik aku ni tadi. Dia tnya kenapa adik aku x masuk ofis. Dia tnya kat anty aku la..pastu, anty aku cakap la: " kalau kau nak tim ada kt ofis, kau pegi la amik dia." Anty aku main2 je cakap. Sekali dia btul2 pegi amik... Haaaa... Anty aku dah jeling2 aku dah kt meja sblah. Kat rumah, adik aku dah hu ha hu ha dah knpa dia tetiba rajin nak amik dia kt rh. Aku jwb je la yg staf tu rindu kat dia. HAHAHAHAHA! Yang ni plak kes latest. Semalam, adik aku join uncle2 aku ngan staf tu skali la minum2 kat lounge O'reily. Tak jauh dari ofis. Tiba2 plak si staf tu ckap mcm ni, " Aku sayang betul lah kat kau Tim. Kau adik aku. Tu aku sayang kau." Haaaa...apa pnya statement tu??? Apa lagi anty aku dgr crita ni, huh! Truslah dia sakat aku. Aduhai.... Aku jawab2 mcm tu je lah. Balas balik. HAhahaha.....

Bagi aku, tu smua kbtulan je kut. Biasalah, bila dah bekawan. Tmbh lagi kalau kwn tu kecik, mmg ada rasa nak kacau2 n buli2 manja kn... Tu la pasal dia treat adek aku macam tu. Bagi position aku ni plak, apa pun xbley. HAHAHAHA...gurau2... Aku bab kawan tak kisah. Sapa2 blh jadi kawan aku asal jgn buat aku rasa tak selesa dah la. HAHA... Biar je lah.. Gosip ofis semata2 sahaja. HAHAHA...

Tu je lah nak update... Hehehe

P/s: hri ni bfday ddy aku yg ke 47. HOHO.. Happy Birthday Daddy. May God Bless U!!

Love,
Gracie,
Muahmuah
xoxo!

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...