SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Friday, October 28, 2011

:: Ya Sudahlah ::

dear bloggie.....

"Ya Sudahlah"... lagu yang dimain2kan dalam blog aku. Nyanyian daripada Bondan Prakoso. Lagu ni memang best. Lirik lagu ni pon memang universal. Nak tujukan kepada sapa2 pon bleh. Lagu yg mengisahkan tentang someone yg sentiasa ada bila someone else dalam kesusahan or kesenangan.. Try search lagu tu kt youtube... :D

Yang sebenarnya, ada kisahnyer juga la aku ngan lagu ni. Its remain me of two person. First Mr. M, second Mr. S.. :D .. Lagu ni aku mula-mula tau dari Mr. M ni when one day he sang this song for me. But i really like the moment. (maybe sbb lirik lagu ni) .. Second, Mr.S. Dia pon suka dgn lagu ni. And aku tau ari tu sbb dia gunakan lagu as message tone dia... Ntahlah..kenapa setiap kali aku dgr lagu ni aku teringatkan this two person. Kalau Mr. M, maybe i miss him a lot kot..sbb he is one of my bestfriend and he always sang a song for me smbil main gitar. I like sgt2!! Plus, we always share story together. But now? it seems like i'm nobody for him anymore. :(... I know he always around here..but it is really hard for him just come to me and do something like we always do like before? Yeah i know he busy with his work... but...... Hurm.. hard to say la....

Kalau Mr.S plak..psal apa yerk?? Nak ckp aku gila bayang kat dia? Hurm... entah lah.. Couple just for 24 hours je.. (tp dlm 24 hours tu x mngkn kn xde perasaan tu kan?? ) Ntah la.. Ke aku je yg perasan?? Tp dia gak yg antar proposal kat aku ari tu... serious proposal ok! But then, he said he can't give any commitment with our relationship. Ok..fine lah. Tp kenapa 24 hours?? Haiya!! Cinta pesta konvo!

Anyway, this song really really really make me remind with this 2 MR. aigooo.... (Oh..c'mon Grace. Be strong la... carry on with ur life! Enjoy with it la...)

p/s : They come and they will go....




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Wednesday, October 26, 2011

:: Feeling Lonely ::

dear bloggie....

HUHUHU~~~~
1. boring
2. bingung
3. xtau nak cakap apa...

Waaaa.... aku dah boring tahap gaban ni. Dah lah pening kepala nak siapkan method pnya research proposal... Aku ni pun baru balik hantar laki aku pegi "mandi". Sementara tunggu dia siap dimandikan, aku lepak sorang2 kat siang-siang. WAAAAA!!! Boring doe... dah la xde org nak ajak cerita...(sbb sorang2 je)..pastu plak nak msg...aku nak msg sapa?? Aia.... Ni lah kehidupan single.. bkn lah nak kata x best. Tapi sometime mmg nak minta perhatian. HAHAHAHA!!! Dah couple tapi bertahan utk 24 jam dan lebih sikit2 je. Aigo!!! Tu lah, sapa suruh hntar proposal...skrang kan aku jga yg merasa susah.. Dia aku tak tau lah. Mungkin tgh sibuk kerja and ada jmpa orang lain. Amboiiii..... (prasangka nye aku... )

BFF aku sorang tu pon bz dgn conference dia. Haish... xde orang dgn aku pegi church, lepak-lepak pergi karaoke.. rasa mcm roh aku dah melayang jauh-jauh dah... kena panggil balik roh aku ni... **WOI ROH KU, MASUK BALIK DALAM BADAN AKU!!!!!**

Research proposal?? Nanti lah aku siapkan. Masih kumpul idea dan semangat ni...dah berkumpul baru aku pecahkan balik idea aku tu kt lappy ni... SIAP SEDIALAH KAU!!!

p/s : happy deepavali!! hehehehe






Monday, October 24, 2011

:: Cinta Pesta Konvo ::

dear bloggie....

Hurm... inilah yg dikatakan cinta pesta konvo. hehehe... tak sangka merasa juga aku kan cinta pesta konvo ni...Tapi cinta pesta konvo aku cuma bertahan utk 24 jam je. Hehehe~~ Anyway, thanks to that person because he give me an opportunity to be love even though just for 1 day. :D.. Well, he have what i wanted.. But, kata kwan2 aku.. "kalau ada jodoh, tak kemana nye" ... haha..

And now, aku menjanda lagi.. hehehe...

p/s : thanks a lot Shah.. :D

Friday, October 21, 2011

:: My MISTAKE!!! ::

dear bloggie....

OMG!!! i make my very BIG MISTAKE.... Oh my godness!! Naughty me... see, what have happen??

Huhuhuhuhu..:(.. But, i really really can't give any commitment with it and i don't think i will serious with it... i'm so SORRY. I don't mean to break your heart but... huhuhuhuhu.....

p/s : Nak elakkan, tapi tak dpat nak elak. Serve me rite!!!

Tuesday, October 18, 2011

:: Blur eh..::

dear bloggie....

HUHUHU~~~ entah kenapa hari ni aku blur sgt2... kalau jalan tu rs cam jln ats angin jak. apuuuuu... fikir pon dh x btol dah ni. Adakah kerana assignment?? or Pesta Konvo.. ??? Huhuhu~~~

Memang blur giler giler segilernya lah... huhuhu...

Pastu plak..plg aku bengang giler la... bila tunggu org yg tak mncul2.. apu2..Abg, ko mok jual ka x nasi lemak ya ngan mekorg?? pnya lah lamak tunggu ko ya...lst2 deal key tepon jak. Kenak x pdh awal2?? sial! buang masa aku jak ko ya.. huh!!!

Skrg ni mata aku plak segar bugar... ni nnt baca article mula lah layu... huh!!! Sabor je lah.. Apa2 pon esok pesta konvo dh strt. Hrap sgt2, jualan kitaorg laris dan terjual.. hrap sgt2....

p/s : Sos tomato aku x msg aku ke?? huhuhu...

Monday, October 17, 2011

:: Kelelahan ::

dear bloggie......

(jap...reply msg.....) ..... ok..! Ya rabbi!!! First day in this week...dah start sibuk dengan assignment nye, presentation (msalah biasa dlm khdupn pelajar) n pesta konvo... OMG!!! Memang aku kena bnyak bersabar la nmpaknye dalam mngu ni.. huhuhuhuhu... ~~

Cerita pasal pesta konvo.. aduhai..tadi aku pergi taklimat ringkas utk pengerai pesta konvo. Astaga..pnya la aku tergesa-gesa msuk dalam BS4 kat CTF1. Kiranya x nak miss la apa2 info pentng. Sekali smpai..belum strt. Kena tunggu 1 jam lagi sbb ketua keselamatan tu msh meeting.. Aduhai...buang masa aku betul lah diaorg ni. CIS!!!! Sekali dia bg taklimat...alahai..hurm..xpyah la aku ceta lbh2 kat sini... Apa-apa pun harapan aku untuk pesta konvo ni nanti, harap2 lah dapat memberi something yg berbaloi utk mbyr balik effort kitaorg. Dah mcm2 cara, dah perah otak smpai x dpat perah dah nak uruskn pesta konvo ni. Tmbh lagi dgn msalah budget utk pesta ni. Room mate kesyangan aku tu yg handle budget tu pun dah pening kepala mcm mn nak uruskan brg jualan. Kira pnya kira lepas buat beberapa perubahan, budget boleh pandai x balance la pulak!!! HUHUHU~~ Kena adjust lagi. Dengan aku skli lah pening fikirkan cara yg terbaik utk jualan ni nnt. HUHU~~

Next week, group aku buat presentation utk kelas dr.poline. Alahai..nebes aku. Macam mn lah aku nak present ni nnt. Bahan yg aku guna tu cukup ke? Macam mn aku huraikan ayat2 utk present ni nnt?? Semua tu bermain dlm kepala otak aku. Aduh duh duh duh...

Mata pun dah layu. Nak baca article...tak terlayan la aku ni nnti. Kalau dua mlm yg lepas blh la lyn...sbb ada org nnyi utk aku..smngat la jga aku siapkan kerja aku. HAHA...

p/s : alahai...rindu la plak dgn dia.. hurm..pasni msti jrg jmpa dh.. huhuhu

Sunday, October 16, 2011

:: Kena Taban Lagi ::

Dear bloggie.....

Dah dua malam dh aku kena taban oleh bdak sorang ni. Huhuhu... gara-gara temankan dia yg sorang2 kat rumah ni. Hohoho.... Aku teman je lah asalkan dia sanggup amik aku kt rumah sewa aku. HAHAHAHA!!! Ye lah....sbb dia nak aku temankan dia, dia la yg kena amik aku kan?? Btul x?? Malam kami dua macam biasa la... cerita2 smpai tertidur. Sekarang ni dia tgh skype-ing dgn awek dia.. huh!! ada aku kesah? Asalkan awek dia x fikir bkn2 psl kami dua dh lah.. We are just Bestfriend ok...!!! BFF since high school..so awek dia kena lah faham2 kn.. hahahahaha...

Ok..cukup psal tu.. sekarang ni aku tgh fikirkan assignment Dr. Lucy tu hntr bila yerk?? Isnin ke Rabu ni antar?? OMO!! Dah la aku belum siap apa2 lagi ni... Aduhai..kena la aku siapkan assignment aku ni mlm ni juga. Aduhai.... Kekeliruan di dalam kepala ku... hohohoho...cpt2 siapkan...

Okay lah...kena smbung balik buat reflection paper ni....

p/s : Just count 1 2 3, i will be there....:D


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Saturday, October 15, 2011

:: Fun-Fun ::

dear bloggie,

pergh!!! penat giler ari ni... and buat kesekian kalinya aku sangat2 berbangga sebab berjaya abiskan larian amal (padahal jalan beramal) anjuran PSS and Majlis Kanser .. Pendaftaran strt jam 7.30 am, and mula larian jam 8.00 am.. hehehehe... mula2 tu, bkn main lagi gimik kitaorang ni. Dah la bising2...pastu gimik yg berlebihan... hahaha... sekadar untuk memeriahkan suasana. Bila je larian mula, aku dgn steadynya lari...lari ..dam lari... smpai je kat kolej cempaka, aku dah mula berjalan,...bersama2 dengan kawan aku yg lain... Geng Gebu auwwww!!!!! Sambil2 berjalan tu, ada aje cerita lucu kitaorng...aku rsa diaorang junior yg escort kitaorng msti heran dgn perangai senior diaorg ni...hahahaahah~~!!

Tambah lagi malam tadi, aku pegi dance2..apuuu..balik dah pkl 4 am mcm tu.. nsb la dpat bgn pkl 7 am tdi.. itu pun firah yg kejutkan. Kalau x, x tau la aku. hehehe... mlm tadi mmg enjoy..tapi... ada tapi nye juga... susah aku nak ckap.. huhuhu....

Aduhai...badan ni penat giler doe...

p/s : pndai la si martin cari aku.. naaa...kenapa x cari je pompuan yg dia usha tu? naaaaaa.....whatever!!!!

Tuesday, October 11, 2011

:: Stress Wei!! ::

dear bloggie......

STRESS GILER!!!! Minggu ni aku rasa memang aku stress giler. Dgn nak kejar dateline yang aku rasa laju giler macam F1, tmbah lagi dengan pengucapan awal untuk beberapa minggu lagi...(bahan2 masih dalam pencarian), lepas tu plak dengan study trip yang aku and kwan sekelas bakal buat utk tahun depan. Huhuhu...

Aku harap la sangat2 study trip tu dapat dibuat dengan lancar selancar lancarnya. Huhu!!! Dengan proposal yg hampir2 siap... tunggu aku edit sikit2 and masuk kan bdget perjalanan and program kat sana. Aduhai!! Bingung kepala den!!!

Nak pergi softskill menangani stress la...(tapi aku rsa mcm x de kesan langsung softskill tu..) Aduhai... Ya tuhan, tolonglah hamba mu ini.... Amin!




**gambar di ambil semasa kelas dr.poline**

p/s : Sakit perut wei...!!

:: Extra Tired ::

Dear bloggie....

Sejak dua menjak ni muka aku ni, aku rasa tegang semacam je... huhuhu... teruk je rasa.. aduyai!!! Kenapa lah boleh jadi sedemikian rupa... sabor je lah...


Alahai la...kenapa la begitu rupa..?? Dengan assignment nye... dengan proposal trip nye.. dgn dana trip nyer... aduhai!


Monday, October 10, 2011

:: Keep Thinking..::

dear bloggie....

hurm... apasal la beberapa hari ni fikiran aku asyik menerawang je.. aku pon x faham. terok betul!! hurm....

Thursday, October 6, 2011

:: Yogjakarta + Pesta Konvo ::

dear bloggie...

Hari ni, aku ngn family IR aku buat meeting psal trip kami Yogja and juga pesta konvo. Overall, aku agak berpuas hati la dgn perjalanan meeting wpon hnya separuh je dari kelas yang datang. Apa2 pun, kata sepakat tu ada juga tercapai kan daripada xda kan? hehehe,.

Dan aku juga, sebagai setiausaha yang berjaya dan berkaliber utk program ni..telah pun menjalankan tugas aku dgn baik utk meeting kali ni.. hehehehehe..

:D... i like!!!

p/s : berharap sgt2 program ni berjalan dgn lancar...

Wednesday, October 5, 2011

:: Bosan ::

dear bloggie,

Aduhai.... ni lah akibatnya kalau tunggu orang time2 cengini rupa. Kalau orang yg aku tunggu tu muncul tak pe la juga. Ni kalau x muncul2... naya..naya!!! Aku paling x suka la tunggu lama2 mcm ni. Kalau x tunggu nnt, diaorang plak yg tercari2 aku.. ADOYAI!!

Waktu2 mcm ni best tdo... cuaca sejuk... wah!!! nang best!...Aku dah balik tadi... pastu kena balik ke fac..dr.nizar nak jumpa. Pastu, rasa alang2 je aku nak balik.. trs stay kat cais. Aku msg dorang tu pun langsung xde reply. Hurm....:(





_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Tuesday, October 4, 2011

:: Headache!! ::

dear bloggie.....

Hari ni kepala aku agak-agak pening lalat ler. Dengan assignment nye.. pastu plak nak kena prepare untuk trip ke Yogja untuk tahun dpn. Apuuuuuuuu.... Dah la jadi S/U utk projek ni. Alahai, lemahnye la aku bila dapat jawatan tertinggi ni. Blur aku.. otak tak dapat berfungsi dgn betul.. hurm.....

....assignment tu aku masih boleh handle lagi.. tapi trip tu?? Hurm....rasa mcm x layak je aku pegang title tu wpun sblm ni aku mmg pernah pegang title S/U. Aigoooo....

Fening fening!!! Dah sampai tahap boring gaban ni. Aduhmak!!

p/s : Xde ke org msg aku hari ni?? huhuhu

Monday, October 3, 2011

:: One of My Greatest Dream Ever ::

dear bloggie....

Actually, benda ni memang dari dulu lagi aku nak sangat2. HEHEHE~~ Aku nak DADDY aku iring aku masa aku kahwin nanti.. of course kat gereja. Aku nak sangat2 saat tu berlaku sebab aku nak Daddy aku rasa happy sangat dapat pimpin anak perempuan dia and serahkan tanggungjawab seterusnya kat husband aku nanti. Plus, aku juga nak Mommy aku rasa happy tengok anak perempuan dia kahwin gereja sambil diiringi lagu kahwin dalam gereja.. HEHEHE~~ I really hope that it will happen. (MESTI!!)


** ilustrasi pada hari perkahwinan aku nanti.**

Aku nak sangat peristiwa jadi sebab aku je satu-satunya anak perempuan mommy and daddy aku dalam 4 orang kami beradik. Maybe aku tak dapat penuhi semua impian mommy and daddy, tapi sekurang2nya aku dapat bagi kegembiraan kat mereka berdua masa hari perkahwinan aku nanti..(bila masa tu dah tiba la) . Aku tau, mungkin ada la nangis-nangis punya slot...tapi i really want to experience that moment. HEHEHE~~

Lepas tu pula, masa dinner with family and friends.. aku nak lagu Celine Dion, Because You Love Me special dedicated utk mommy and daddy aku. Lirik lagu tu betul2 menyentuh hati aku bila setiap kali aku dengar lagu tu.

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you



Antara lirik lagu dalam lagu Because You Love Me. Lirik yang bagi aku mengambarkan betapa besarnya pengorbanan mommy and daddy aku dalam membesarkan aku selama ni sampai lah aku berada pada tahap yang aku ada sekarang ni. Sob sob sob...(sedih la pulak..)

Itulah impian aku yang aku mesti dan harus capai!! HEHEHE~~

p/s : apa2 pun kena cari pengantin lelaki dulu kan? :)





_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Sunday, October 2, 2011


dear bloggie....

hehehe.. ni lah gmbr aku n martin. Mlam kami kununnya nak hangover..(dia la yg nak hangover, aku x blh. Xde driver nnt).. First gmbr kmi dua baru masuk club. Second gmbr plak, bru dah lepas angkat org dari level G ke level 3. Apu..ka parai angkat mereka2 yg berkenaan. Sampai terguling kat atas jalan.. huhuhuhu... Bila kenang balik, lucu pun ada juga. HAHAHAHA~~~

Anyway, dgn kedtgan budak ni (spnjang aku ada kat Kuching skrg la), he brighten my life la. HAHA..ayat x blah! Wlaupun dia pun dlm proses2 yg berkaitan dgn awek dia skrg ni yg aku rsa agak complicated la juga..tp dia ada tmbah kecahayaan la kat aku selain drpd member yg aku ada kat kch skrg ni. HEHE..sbb he is one of my BFF since high school bah..and pernah jga jd rkn sekerja. HAHAHA~~ Cikgu Grace n Cikgu Martin. WAKAKA~~




** muka blom hangover**

** Kontroversi x?? I like this pic so much! **
hehehehe..

p/s : BFF ---> BF?? sorang single, sorg lagi bkl single.. apa kes?? hahaha




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...