SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Friday, December 31, 2010

Happy New Year 2011

happy new year!!! tutup buku lama buka buku baru.... hehe...

apa azam aku taun baru tok kah? hehehe.............

Wednesday, December 29, 2010

Piala Suzuki..Malaysia vs Indonesia

yeah! stelah 14 thun akhirnya malaysia berjaya merangkul juara dalam kejohanan bola sepak kali ni. yes! im proud to be mlaysian.. hehehe... well, adat bertanding mmg ada kalah dn menang. kalah sekarang bkn bereerti kalah utk selama2nya kn? sma jga dgn kemenangan. kalau dua2 kalah dua menang sapa yg pegang title kalah n sapa pegang title menang?

well, bg aku peminat indonesia n malaysia tak perlu la fanatik sangat smpai tuduh masing2 macam2 kan. penyokong indonesia, we all malaysian tahu macam2 persengketaan yg wujud antara dua negara ni. even though small things pon bleh gduh. cmon la guys... xde ape pon yg korg dpt if gduh mne pon....sentimen nasionalisme ptt ada tp xkn la bnda kcik mcm ni pon nk gduh gak..hehe

malaysian, u guys should proud with our footballers. if they didnt win this competition mcm2 la korang ckp psl diaorg. hey...kalau nk sgt mng, pegi la main ikut diaorg. br korang rsa mcm mn ssh pyh nk dptkan kemnangan... korg ingt sng ke nak berjuang mati2an kt tgh pdg bola sepak dlm masa 90 minit tu? gilaks ooo.... bila malaysia menang, puji2 an, bila malaysia kalah sumpah2an... spttnya kalau malaysia kalah korg kena bg kata smngt. marah2 blh la tp tgk2 la beb! diaorg tu wakil kita main bola sepak yg dh lma jd kebanggaan negara kita. ..

malaysian footballers n indonesian footballers...good jobs guys!!

Friday, December 24, 2010

Enjoying My Holiday n Christmas!!

hehe...ikuti rentetan perjalanan percutian ku... yeah!

18hb dis 2010 - aku n family bertolak dr jb kira2 pkul 10 pagi mcm tu la. sbb kereta lmbt ambik dari servis center. kitaorg pnjm keta uncle aku nk g cuti2. mula2 aku driving... hehe..smpai lah ke hentian kpg bemban. pastu dady aku drive. jalan2, masuk smpg Genting Highlands.. smpai kat pncak kira2 pkl 5 ptg. nak pegi booking bilik, aduyai! FULL HOUSE! penuh... huhu... pegi cari kat area2 yg lain pon sma gak. semua penuh. yelah, musim cuti sekolah bah. mmg pnh. tmbah plak kena hjg minggu. ney! parai kitai. terpaksa la kitaorg turun dri genting pergi ke bandar bentong. cari hotel murah. situ pon satu hal, cari pnya cari pon sama...penuh...huhuhu.... dah lah bdn pnat. kena cari hotel lagi....adeh! last2, dpat gak jmpa satu hotel ni.. tersorok. mn nmpak. nsb baik lalu kat situ, klau x....x tau la tdor kat mna. dah chck in apa smua, makan. trs aku tdo. letih wei.....

19hb dis 2010 - argh! bgn awal pagi...nk pegi genting. melepaskan niat di hati utk bermain sepuas2nya kat genting...hehehe...naik lagi skali g genting. haha..kali ni kitaorg parking keta kat stesen kereta kabel, Genting Skyway..kitaorg naik keta kabel g theme park. yeah! pergh...cuaca kt situ x yah ckp la...mmg sejuk giler!! smpai kt atas, beli tiket, apa lagi..enjoy la!!! hehehe... first time naik flying coaster. game ni ala2 roller coaster la, cma nm dia flying coaster n kitaorg kena meniarap...adeh! gerun wei.. aku menjerit2 je... x sanggup nak tgk... huhu... pstu pegi plak kat satu lgi game ni., nma dia Space Shot.. ketinggian bnda ni kira2 setinggi bangunan 10 tingkat. apu.... masa dia bawa naik atas tu, mmg best lah... skali dia turun.....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....seram!! rsa mcm kena buang dari bangunan je.... apu apu...aku mcm biasa la....terjerit2....mak aku ckap, Rsa mcm jantung kena ambik org pastu dia bg balik...hahahha... tp mmg enjoy la... aku ngn adik aku yg no 2 tu nk bawa kitaorg pegi snow world...tp xsempat. tmbh plak barisan pon mmg dh pnjg giler...adeh... batalkan je la hasrat murni tu... huhuhu... siap smua, kitaorg trs direct pegi bndar mentakab....stay 1 malam kt situ. tmpt kelahiran adik2 aku yg kcik 2 org tu..hehe....mlm pegi makan...dh mkan...mcm biasalah, tdur!

20hb dis 2010 - pagi ni bgn awal... nk pegi ipoh...sblm tu nak lalu tmpat lama kitaorg tngal..oh...rindunye aku... lalu dpan sekolah lama aku... SEKOLAH KEBANGSAAN SG. KOYAN, KUALA LIPIS...mmg rindu giler... smpat gak aku amik gmbr dpn skolah aku. mmg bnyak perubahan la sekolah tu dr sgi landskap... bgunan msih kekal sma...hehe....dh bergenang2 ai mata aku...aku than je..hehehe... den, trs amik jalan pos betau nak pegi ipoh. otw nk pegi ipoh tu kitaorg kena lalu cameron higland lu...oh, kira advance la utk kitaorg...hehehe.... situ jlan mmg berbelit2 la...berpusig2...kpala aku pon dh pening. tp kwasan tu mmg cntik... kiri kanan tumbuh-tumbuhan hijau....wow!! mmg cantik la.... smpai kat area cameron, kitaorg smpat la shoping kjp kt situ. beli buah strawberi...mamy aku pegi borong teh cameron...nk bawa balik sarwak.. hahaha... bkn selalu kan... lgpon murah...hehehe... bedal je lah... hehe...dah siap beli, kitaorg meneruskan perjalanan pegi ipoh... masa dlm perjalanan tu, kitaorg smpat lah tgk bekas2 bas eksiden yg bawa pelancong thailand. masa tu x tau lgi status bas yg eksiden tu. dah smpai kt ipoh tu, bos besar hotel kitaorg menginap tu yg bgtau ada bas eksiden. aduh2,...mmg trok la...kesian kt mangsa2...hurm...hati2 lah di jln raya.. ingatlah org yg tersyg....huhu.... kt ipoh, chck in, makan,...den tdor...adeh! langkawi dalam kpala otak dah.... hehehe...

21hb dis 2010 - pagi ni smgt bgn pagi.. nk pegi langkawi bah....dh check out smua...trs bertolak ke alor star. member aku ckp masuk alor star den p kuala kdah.. hehehe....(thnks miza sbb mmbantu)...mmber aku ni la tolong bgtau mcm mn nk pgi sana...hehehe... dari ipoh ke alor star ada lah dlm 3 jam cmtu... dh masuk alor star, cari k.kedah...heheheh...sdah jmpa... den, ada la org ni tnya kitaorg....rupa2nya pak cik tu attenden parking x bertauliah kat situ...yg cari makan dgn menjaga keta2 pelancong smntara pelancong p langkawi...pak cik tu pon tolong2 lah knalkan kitaorg dgn satu agen ni.. (nk cari makan bah, pandai2 lah) ... agen ni pon dia adjust la pelayaran kitaorg utk satu hari kt p. langkawi. kitaorg akan pegi p.beras basah, p. dyg bunting ngan satu lgi tmpt yg ada burung helang... dh beli tiket feri, tunggu feri den kitaorg pon naik feri p langkawi.... jap...ada smbungan..nnt aku sambung lgi la...ngntok dh ni.... k?? hehhe...pnjg ceta ni...

Wednesday, December 15, 2010

....HeheheHe...

xlma lagi mau xmas..
ada hdh xmas tak aku?
klau ada, apa hdh xmas aku? hehe

Gracie is missing!

oh....start missing someone. oh gosh... oto ka jo? am i in love? oh my god...

Monday, December 13, 2010

Malacca...

jumaat, 10 dis 2010 - aku n adek2 aku, anty nely n angela dan juga uncle henry sefmily...kitaorg bertolak ke melaka.. aku ikut anty nely. kitaorg jlan pkl 2 ptg... slow2 driving la..pandu cermat jiwa selamat. ingtlah org tersayang... hehe...uncle henry n fmily dia jln kol 5 camtu...kira uncle aku abis keja la... bermula lah perjalanan kitaorg yg kira2 ntah brapa jam ntah..aku x kira..hehe...ingt nak relak je..tdo ke lam keta.. tau2 anty aku suruh aku driving plak. dari machap ke tangkak (xsure) smpai la ke plaza tol melaka... hoho...ok la driving kt highway cuma x leh over limit...hehe...smpai kt plaza tol, kitaorg tunggu uncle andrew aku dtg ambik. x tau jalan pegi rmh dia. hehe... smpai kt umah uncle aku, masak2 pon berlaku. ye lah, dh pkl 6. prut pon dh lapar kn. masak2 la...goreng buntut ayam, ot ot msak kicap ngan syur...x lupa jga sup ot ot...sedap... hehe... dh siap smua msak2, uncle henry pon smpai.. kitaorg pon mkan sma... hehe....


*tgh tunggu uncle andrew dtg ambik kitaorg...hehehe*

sabtu, 11 dis 2010 - hari ni kitaorg pegi mandi manda kt theme park water world a famosa resort. adeh2.... ramai org mmg x terkira la... bnyak giler org g sna. tmbh plak, weekend. mmg ramai la... ada gak org asing....semua pelancong2...hehe... adek2 aku x yah ceta la...mmg syok abis. nmpak je air, trs terjun... hahahaha.... syok giler... aku bawa adik2 aku blik...yg kecik 2 ekor tu lah,...xnak balik. klau boleh nk tdo dlm air tu. ish ish ish....hehehe....
balik rmh, mlm tu kitaorg panggang plak. panggang ayam n kmbing. ada gak ikan keli. hehe...yummy!!! heheh

*adek2 aku yg tak mao blik.....*
ahad, 12 dis 2010 - masa utk lawatan. bawa adik2 aku pegi tgk2 banda hilir. smbil2 tu aku pegi shopping skali. beli brg2...ole2... heheh... org mmg bnyak la.. well, melaka bandaraya bersejarah lah katakan. ....shopping sana...shopping sini...smbil2 tu tgk suasana krismas mmg syiok giler la...hehe...pkl 6.30 kitaorg bertlak blik jb plak. smpai kt jb kira2 kol 9 lebih la..g makan lu...lapar deh... huhu... dh makan trs la blik rmh. mmg letih giler... huhuhuhu.....

pa2 hal pon, nang enjoy la... hehehe....
*dpn kota a famosa*




Thursday, December 9, 2010

Melayang-layang

hi....helo... :)

hari ni result kuar tp msih x dpt chck. huhu....harap2 ada magical yg berlaku nnt. HARAP SGT2! hurm....

hari ni kitaorg pegi melaka. yeah, bawa adik2 aku ni p melaka. jln2 kat sna. cuci mata....aku plak..mcm xda mood ja. tp klau dok lam rmh je, boring jga ni nnt. hurm...

actually, aku resah n gelisah je sejak 2 menjak ni. x tau la.. rindu? rindu ke?? x tau la... erm... boring la...xda prg nk di msg.. msg V, dia bz ngan kembara ipt, msg uni, Digi aku xda kdit...msg bdk sorang tu, xde rply...xde line kat sna...hohoho... bosan... REALLY MISS MY BZ LIFE! huhuhu.... tp adakah aku akn smbg smla bz life aku tu? oh...seramnye....

hurm.... feel something lost... huhu...

Wednesday, December 8, 2010

Singapore!


7 dis 2010 - aku n adik2 aku ngan anty n uncle aku gak, kitaorg pergi ke singapore. ini 2ndt time la aku pegi singapore n 1st time utk adik2 aku... enjoy gak la. first place kitaorg pegi singapore zoo kat Mandai Road. fuh....nsb x bnyak org. sbb time tu weekday bukan weekend. kalau weekend, mmg pnh la tmpt tu....dr pkl 10 pgi kitaorg kln kt dlam zoo tu smpai pkl 5 petang....cba bygkan betapa besarnya tempat tu. mcm2 binatang la ada dlm tu....

dah abis jlan kat zoo, kitaorg pegi orchard road plak. kat situ mmg syurga shopping! hahaha... kitaorg pegi wheelock palace. 1st thing aku cari of coz la mnyak wangi per una blush, Mark n Spencer. faveret perfume aku. hehe...pegi makan burger king, then jalan pegi ke pokok krismas yg besar. pergh! jalan2 kat situ mmg cantik sbb dihias dgn lampu2 lip lap... mmg cantik. tgk keadaan krismas kt situ rasa mcm kat London je...hahahahah..(mcm la pernah pegi) tp mmg cantik la.

then, kitaorg pegi plak kat muhamad mustafa shopping centre. kat situ plak, pun satu lagi tmpat shopping. aduh2...kat situ bnyak geng2 india, bangladesh n lain2 la.... tp suasana kat situ aku rasa mcm pergi INDIA je... kihkihkih...dah sana sini aku tgk org india..tu la aku rsa mcm tu. hehe..... smbil2 cari tu ada la aku selisih ngan org filipina...adeh2 hensem nye laki filipina yg sorang tu.... hehehe....

yeah...asa nye tu je la aku dpt story...hehe...xtau nk story ape dah...kinda blur ni..huhu

Sunday, December 5, 2010

Popular Book Sale + Pc Expo = LELAK AMAI!!

hari ini, 5hb Dec 2010 - aku n adek2 aku yg gendut n kurus pegi Danga City Mall, JB...ada popular book sale deh... hehe... saja2 nak pegi tgk buku sambil2 tu beli trs komik utk bdk dua ekor ni so, tak la diaorg asyik tgk tb je kat rmh kan.. wpon komik tp membaca lah juga. aku plak, rembat satu komik tajuk "Bukan Putera Biasa" ngan satu novel true story " The Saddest Girl in The World".... aku baca starting TSGTW tu.. best gak baca... so, aku rembat je lah.. hehe...tebal jgak tu...takpe..usaha untuk membaca.... *tiba2 teringat lagu kempen marilah membaca yg kerajaan Malaysia seru kat rkyt2 nya..* :)....

*ini lah buku yg aku beli td*

den, pegi pc expo kat Persada Johor..iaitu salah satu tmpat utk apa2 convention yg diadakan kt JB...pergh!!!! pnya lah ramai org. sesak sana sini.. smpai2 aku kena langgar org... huhu...tujuan utama pegi pc expo nk cari external hard disk...igauan hati ku. *pasni x yah g pc expo lg kalau xde apa2 yg pentg... hahahaha*...cari pnya cari...jmpa lah satu menarik hati ku.... plg aku ska mestilah warna hard disk ni kan... KALER PINK!!!!! hehee... cantek...ngam la ngn lappy aku yg sama kaler pink... I LOVE PINKY! heheehehe...RM160, utk 320gb. adeh adeh.... melayang duit aku... tapi xpe la. last item utk lappy aku setakat ni. hehe...


*its PINK!*


adeh...adeh.... penat wei kaki aku jln ari ni.. blik je dari jln td, bawa adek2 aku pegi mandi kt swimming pool. adeh adeh! giler btol.. aku, 2 org adek aku ngan Bulan a.k.a babysitter utk anty aku, kitaorg sma2 g mandi. nah.... mndi puas2 smpai x ingt nak balik. adek aku yg 2 org tu x yah ckp la...kalau blh, tdo dlm swimming pool diaorg sanggup. haha... tgh syok2 kmi mndi, adalah segroup bdk2 ni sma mndi kat swimming pool. yg ngek nye diaorg ni, mn kitaorg pegi situ la diaorg main...last2 aku ngn Bulan apa lg, buat plan nakal pegi lompat beramai kat diaorg. NAH!!! ambik ko! kenalah diaorg..lbh2 lg ngn aku ni...hahahaha...bdn aku kn bsar jd ombakan dia bsr lagi la... hahahaha... pdn muka korang! ngeee.... jht btol.. hahha...

oh...skrg kaki sya sgt skit...penat lo...huhu...

p/s : Gracie.....hehehe... u x rsa something ke? hehe


Saturday, December 4, 2010

Kurasakan Something Again...

this monink wake up early than days before... hehehe... but last nite i sleep a bit late. my back pain actually... beside, im texting wif one of my friend last nite. he make me smile actually..

am not really sure rite now what my feeling towards him. A friend or more than that? yes its true i have THAT LOVE KIND of feeling toward him before. Yes, i do make confession with him..but he reject my proposal...huhu.. but its ok. my bad perhaps. am bit rush on this thing. there a reason y i act like that. i scared that i might lenyau peluang lagi like before.... hurm..... but now? hurm....

but its ok. Still can friend with him rite? At least, i still can near with him..talk with him..fooling around with him...haha...he always make me smile...and sometime make me geram.. hahahaha...

hehehehe....ok..lunch time. after this gonna go for jalan2 cuci mata,... hehehe....

p/s: Gracie.....makai!!! psst...u miss that guy rite? :)

Friday, December 3, 2010

Hot n Cold = Celap + Angat

hujan lgi petang ni... hurm... (,")

pembuka bicara, hari ni macam biasa la aku. kat rumah je...bgun pagi td pon lmbat mcm biasa ga...pkl 10.30..(ish buruk tol perangai anak dara sorang ni! ) hehe... ala, aku tdo lmbt mlm td...kol 4pgi.. sbb tgk ceta Safe Harbor kat chanel 702. best ga ceta tu. pasal sepsang suami isteri yg bersara awal n nak hdup kat atas bot. tp syg, impian diaorg tu terganggu sbb ada sorang hakim ni mnta tolong dgn si suami utk tolong jaga dua orang bdk nakal sblm dimasukkn ke dlm tahanan juvana... sepnjg bdk2 tu tnggal ngan dorang dua, bnyak perubahan dah jadi ngan perangai bdk2 nakal tu. diaorg lama2 boleh berubah sikap. hurm... drpa pemahaman aku tgk ceta tu, mesej yg cuba penulis skrip tu smpai kan ialah bagi peluang dgn org yg dah buat slah selagi diaorg dpt berubah. erm... good story...*2 thumbs up utk ceta ni* hehehe....

dah masuk 2 hari kat umah anty aku ni... ddk tgk tb, main ngn angela (tp x dpt over sgt sbb aku batok. tkut jangkit kat dia) huhu... pastu on9... td g klinik. aku batok2. huhu..agaknya fengshui medical aku taun ni x brapa bgs la. asyik skit je... huhu...sbar je lah... erm...

tadi bawa adek aku yg duaorg tu pegi mndi kat swimming pool...adeh2...sejuk.. tp x dpt lama sbb ujan. kang makin trok skit aku. huhu... adek gendut aku tu bkn nk dgr ckp. sbar je la... hehe...tp dia sure dgr ckp aku pnya... hahaha...

ohok ohok! eh..batuk...excuse me..hehe...
aduhai...lemah2 je ase bdn ni. tpi aku kuatkan...:D...

apa lagi yerk?

p/s : Gracie...ubat jgn lupe makan k?


Thursday, December 2, 2010

:D

im strong! yes!! im strong!!! u can through it babe!!!!

kecewa...

hurm...skrg aku dh rasa ok sikit. tapi jauh dalam hati tu mmg x ok lgsg. sgt2 la sedih bila tgk resul wpon blom official lgi. skrg ni cma nk tau pointer terkini je. aduh! mmg aku frust giler. plg aku frust bile paper yg aku repeat mkin trok plak markah. aduh! frust sgt2... aku x tau la ape nk jdi ngn aku ni nnt. mati lah aku. dah la paper tu mmg kena lulus n utk melayakkan aku trskn PTA aku. ni apa nk jdi? aduh! trok!

mati aku kalau mcm ni. tapi aku hrap sgt ada magikal yg berlaku nnt. aduhai!

Ya Tuhan, aku tahu kau dengar dan memahami keadaan aku saat ni. aku berharap sangat yang kau akn berikan sikit magikal kat aku. please god...please! sekarang ni aku cuma boleh berharap dengan kau je ya tuhan. hanya engkau je yang mampu tolong aku saat macam ni. please... :(.. really hope there will be a magical happening to me.. AMEN!

hurm...

p/s : Gracie, keep on praying... be tough!

OMG!

OMG!!! OMG!!!

wpon result x official tp aku btul2 kcewa... sgt2 kecewa!!

so sad!!! really2 sad!! damn! y?? hurm....

Wednesday, December 1, 2010

Tired + Nervous = Rojak!

on 2nd december 2010, around 8.00 am until 10.30 am - check in flight... boarding to JB today. a little bit dizzy actually.. after check in, went to marry brown having breakfast...
change language... tetiba jak terima msg dri adek ku sorang nun madah result dah kuar,.. adeh adeh...nebes jak asa..hurm..lulus ka x o??

12.00 pm...arrive at jb airport... WELCOME TO JB!! utk adik2 aku la... diorg yg jrg dtg sini...aku dah 3 kali cuti sem ni dtg jb... hehehe... anty nelly dtg ambik kitaorg adik beradik... hehe...tp dalam otak masih lagi terfikir2 kan result.. aduh! nervous la... harap2 kata gerak hati aku btul ckp yg result aku bgs kali ni.. 4 subjek..

dear GOD, please bless me n i really want that my result is much better than the last...

=.=...(,") nebes...penat..dan batok2...aduh!

Tuesday, November 30, 2010

1 December 2010...

yeah...christmas is coming soon... 24 days left.. hehehe...

well...hri ni aku n adik2 aku akn ke KUCHING dulu sblum bertolak ke JB esok pagi. masalahnya, aku skrang ni batok2..msti ssh nk pegang si angela tu.. tkut nnt berjangkit batok aku ngn dia. huhu...

december? x lama lgi nk christmas, agak2 thun ni aku dpt hdiah christmas x? hehe...aku nk camera dslr la...hehe...kalau la org nk bgi...mahal tu....

semalam aku ada jmpa ngn ex aku. dia byar hutang aku. aku ingat dia dia byr full...kalau dia byr full kan best, dpt juga beli kamera dslr...haha... ni dia bg aku 500 je.. aku nk gna ke nak smpan oo duit tu? hehehe...kalau aku gna, x lama je duit tu hilang kat tgn aku... hurm...

xlama lg result nk kuar.. aduh!!! nebes la...huhuhu... hrp2 result aku ok... hurm... nebes giler!!
xmau repeat, x mau fail...!!! mau lulus!!

p/s : Gracie, dresa annie pesan suh minum aik bnyk2.. nnt smbuh... ok??

Monday, November 29, 2010

Missing u...

hai....heloo..
hehe... skrg kat bt.niah. kt rmh anty aku... kjp lagi ke miri... hehe...

esok nk pegi jb...tp sblm tu ke kch lu...den br ke jb 2hb..
adui...malas tol aku nk ke kch. bkn apa, rmh nenek aku tu pnh... huhuh
sbar je lah......

erm....missing u ....hahaha....

:D....

Saturday, November 27, 2010

jenguk sekejap...

yeah....sementara dpt on9 ni..aku smpat conteng2 kt blog aku... haha....

skrg aku kt pasar bntulu...td pegi taman tumbina..bawa adik2 n kazen aku g mlawat binatang2 yg dorang suka sgt tgk... br jak dh beli tiket....tup tup..ujan la plak.. huhu... jln dlm ujan... smbil2 tu stop kjp kt pondok.. hehe...

dh puas melawat pegi la kmi makan2..lapar bah....hehehe...makanan nye...pergh! sedap seh! mmg la sedap kalau dh lpr kn... hehehe...

pastu pegi pasar bntulu.... jln2 ma...n bawa bdk2 ni g gunting rmbut.. adeh2....pastu pegi beli lauk la...apa lgi... huhuhu...

tgh tunggu mmy dady aku beli lauk, aku smpt cuci mata...pergh..! ada la sorg mamat ni..hensem giler!! hahaha...

ok la tu.... ckp la mata ku dpt cuci kn... hehehehehe...skrg2nya mata aku x la berdebu sgt ... hehehe

ok la... chow lu... on my way back ke sebauh.... daa bintulu!! heheeh

p/s: ni ekot ddy aku pegi beli label 5 lo... huahuahuahua

mood holiday bah...

yeah...24hb jam 12.05 tgh hr,
aku slmat smpai di Miri Airport..
anty Bulan aku ambik...
den trs ke Bt.niah...
rhat2 jap...trs balik Sebauh...

on the way nk ke ldg..tup tup terserempak ngan mmy n ddy aku..
dorang nk gi bintulu..den, aku pon pth blik ikut diaorg ke pasar mlm bintulu..
haha..smpai kat sna aku sesat...ngee...
sbb dady aku jauh tnggal kan aku kt blkg..
sbr je la..
so, aku pusing pnya pusing br aku jmpa..heheh..
x la lma sgt sesat tu...kira ok la kan drpd xde...
hehehe...

dah tu, on way nk blik ke ldg kat sebauh tu,
ada satu keta ni tiba2 nk block aku.
sdgkan aku dh bg jln kt dia.
hurm...nebes gak asa nya...
bkn apa, nk kata aku slh x tau la...
sdgkan aku dh bg jln ngn dia suh potong..
parai kitai!
dlm ati tu...tuhan je la yg tau betapa nebes nye aku....hurm..
nsb baik aku bawa adik aku yg no.2 n kazen aku sorg..
kiranya dorang dua la protect aku...
ddy aku plak dh tunggu aku kt simpang jln sebauh..
dlm aksi kejar mengejar tu, huh! mmg geram gak la aku ngn keta tu...
aku ingt dia berani sgt la td, smpai kat simpg sebauh, aku bg signal,
keta tu pon bg signal... dah msuk smpg ingtkan dia ikut masuk...tgk2 dia limpas je!
nang !@#$%^ la...
buduh pnye keta...
nak jdkan aku mangsa buli jalanan la tu. huhuhuhu
dlm hati aku, mmg nebes giler wei...

pastu aku soh adik n kazen aku kol uncle aku...
suruh dia cari spa org pnya keta tu td,..siap dorg..
hurm....

skrg ni aku kat miri.. kunun nya nk amik duit hutang..
skali tgk org tu x dpt byr hutang...huh! sbar je lah
dia jnji hr lain..kalau dia x byr ga...huh! siap la..
aku srh kazen2 aku g blsah dia... siap dia...siap dia!!
huh!~!

p/s : skrg ni aku kt miri... lpak jap kat umh..pasni g sebauh lg... huhuhu...

Tuesday, November 23, 2010

Bye Kuching...Hello Miri....:D

hi...sob sob sob....

skrg aku kat airport kuching... br dah chck in td... nenek saudara aku hntar. hehehe....
*krok krok* oopss!!! hehe...perut aku lapar..so aku g la kfc n at the same time nak dpt kn line wireless...hehehe....

sob sob sob...aku dh mula rsa sedih giler... sbb tglkan kch... dah syg dh ngn kch... syg sbb aku ada kebebasan aku sndiri kat sini.. klau kt miri sna...erm...conform ekot mamy g sana sini...erm... kalau kt sini aku ada life aku sndiri. nk blik ska ati..nk jln g mn2 xde org nk hlg... mmg syiok.. that my life! hehehe......

sob sob sob lagi.... last nite spent tyme together2 ngn geng bas sekolah aku... Vi a.k.a Adek, Nawie a.k.a Uni, Colin a.k.a Sawai, Jmz a.k.a oppa gom! hehe...n benard a.k.a ??? blom ada lg... hahaha...mlm td kitaorg mkn sma2 kt hartz chicken... happy... enjoy...dpt spent tyme together.. for last tyme sem ni. argh!!! mula rsa rindu ngn dorang... spnjg berGeng bas skolah ngan dorang ni, mmg bnyak bnda kitaorg lalui bersama lbh2 lgi makan! hahaha...xsah kalau x mkn sma... hehehe.... hehehe... *imbas kmbali kngn bersama** hahaha... bila 6 org dah bergabung ada aje la ceta2 lawak nk di ceritakan lbh2 lgi drpd bdk laki 3 org tu... kitaorg gelar diaorg bdk DOREMI.. haha... sharing maring, lawaking, dia smua la kt situ.... hehehe... guys...u all mean a lot to me... heheh


**eh..eh...mcm ada org nk berlakon la kt epot kch ni...hehehe.... ***
erm...miri?? ape nk buat kt sna? member bnyk yg xde.. kalo ade pon blom tntu aku dpt jmpa. pasni aku g bt.niah. bkn g miri... erm....argh! bsan....

pastu g JB... holiday kt sna n smbut christmas kt sna skali...erm...hrp kali ni cuti aku happy la... klau x, argh! cpt2 aku nk blik kch... hahaha....

my heart?? oh...hilang x tau pegi mn... xdpt dikesan.. tau la dia blik sndiri nnt. x yah nk paksa... dia pndai cri jlan blik. hehe...aku tau hati aku ada sikit terkilan..xpe la.. biar lah dia bawa diri dia.... nnt tau la dia balik.... HEART...jgn merajuk lma2 k? aku rindu ngn ko....

hurm....k lah... nk hbskan "pinggan ular" aku...(snck plate la...!!) hehehe...jap lgi nk boarding... ok la...

anyway...all my frens!! have a good holiday and enjoy it k?? gonna miss u all....especially...lalalalala....

Monday, November 22, 2010

Frust!!!

adui....frust giler!!

paper hari ni mmg suck! adoi!! x blh salahkn org..slhkan diri sndiri. sapa srh stdy last minit! pdn muka ko GRACE!!!!!

huhuhuhuhu....aku dgn yakin blh skor mrkah soalan 1, skali kwn aku ckp jwpn yg lain dah abis paper td...argh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! down giler!!!!! conform repeat paper ni... shit!!!

huhuhhuhuhu..... nak nngis! tp xda air mata.... aaaaarrgghhh!!!!!!!! gram!!!!

!@#$%^&*()!@#$%^&*(.....

Sunday, November 21, 2010

...Nightmare Begin!!....


helo..... hahaha...:D

1. lepas dh paper dr. nizar. tgl satu paper lgi den aku pon merdeka utk sem ni.. yahooo!!! tp paper esok mmg myusahkan hati aku.. sbb kna ingt fakta... adeh adeh... intro to ir...sjarah bah tu.. mmg sya mnt sjrah tp ni dah bnyk sgt sjrh kpala pon dh angol.. parai kitai! (smbil merening ke manny tgh main...*nma gaga d nyak manny? ndai mu jenuh ga nn deh....**perry! nm main nn ningang manny? aia...mancal mai sduai tu deh..**..oh, itu tekura sya... hehe..) ok, smbung balik.. adui... dpt tak jwab paper pn. norain. hurm...ssh hati.. paper dr. nizar td pon blur2 jawab....pling2 pon aku hrp dpt 15 markah ke ats pon kira ok dah... huhuhu....

2. brg tgl beberapa lgi nak packing.. kalau la aku ada kuasa magic, surh brg tu ssn sndiri... hahahaha.. mls nye... adui... hrp sgt2 cuaca panas hri ni smpai ke ptg.. sbb nya nak bju aku cci td kering...pastu nak spray kt bdn hny babe pon kring gak... huhuhu... rindu ngn honey babe... adeh adeh!!

3. hahahaha...masa utk aku tdur setlah smlman x tdur... yeah!!! hehe... bdn pon dah rsa lain2 ni... mcm nak period je... oh, bila la aku ni nk period...dh lbh hri dah... huhu... xkn dtg blik kut pnykit tu? huhu... jgn la cengitu...

p/s : dah dah...gracie, tdo ney... d nyak mkin lelak ngaga diri sihat... lgi skit...tdo d....dahnya lg dah dani bljr bru.... ngmbi nda blur2... ....

hehehehe...au meh! hahaha....

daaa.....

5.o8 am...Monday!

oh..aku msih bngun! bgs...smua krana stdy last minit... hohoho...

msih mengkaji teori IR yg ntah apa2 smpai aku pon berjaya membuat teori sndiri..iaitu TEORI GRACISM.. hahaha....

smbil2 aku mengkaji tu, aku YM ngn sorang member aku. haha...dah..kuar smua crita sot2 aku ngn member aku sorang ni... hahahahaha....ceta apa? bygkan sndri la....hahahaha.... mulai ke pengingat lama maya sekula deh.. hahahahaha.....

exam...nnt strt pkl 9 kat DU.. huhu..bersedia kah tdk sya ini... ?? hehe...



oh...hrp hri jgak pns sbb aku nk keta aku cpt siap di spray dan diketuk smula... oh hny babe! miss u so much!!! td hntr honey babe ngn org yg repair keta tu...huhu..sdih btul mgenangkan my honey babe... nda betah ku ditgl ke honey babe..huhuhuhu... hny babe...cpt2 la smbuh k?? really miss u so damn much!! huhuhu

Holiday Mood!! yea!!

Esok, 2nd last paper aku. paper Dr. nizar.
study pon blom start2 lgi ni dari tadi...
br buka note...tapi bacanya blom...hehehehe...
final oh final.. hrap final ni dpt lps dgn jaya.. hrp sgt2!

hr rabu, 24hb aku balik miri.. yea! yea! tp tetap ku rindukan unimas...
terutamanya siang2 dan warong 2000...
nasi ayam mak entek akn jdi salh satu sbb knapa aku rindu suasana sini nnt...hehehhe

tapi, apa2 hal aku hrap cuti aku kali ni bermakna giler...
sbb nye, skali lgi aku akn bercuti ke JB...dn juga aku berkemungkinan ke luar negara...hehe..
pergi singapore deh...dkt je... hahahahaahahahaha....
luar negara gak kan??

dgr2 anty aku, anty nelly nak bawa pegi pulau sentosa...haha...
xsbar nye!!!
den, kmi akan celebrate xmas kt sna...hehehe...waseh!!

cpat2 lah final ni abis...
xsbar dah ni nak xmas....
terbayang2 dah pokok krismas....hadiah krismas plg penting!!
hehehe..kalau org nk bg aku hdh krismas...hehehehehe...
last year laptop...
this year?? hehehe...

cuti! cuti! cuti!!

p/s : Grace.,..dah, pegi bljr... lalaa...(,")

...Kemas Sana Sini Sinun Sitok....

hi...*eseh..* hehehe....
k k...nak ceta sal hari ni... pagi2 i dpat coling2 daripada adik ipar mr.wong, tn rmh kpd rmh yg aku n kwn2 nk sewa.. hehe.. adik ipar mr wong nak bg kunci rmh sbb smlm ada bgtau kt dia nk simpan brg lam rmh... so, dgn pnh kemengantukan aku pon pegi la siap2 n amik knci rmh...

dah dpt kunci rmh, aku pon pegi ambik firah n fazi..angkut brg dorang jgk.. mmg pnh la keta aku td. nak x nak dorg dua kena jln kaki... hehe...so, aku pon bwa la brg2 lam keta aku tu td ke rmh sewa kitaorg tu.. dah smpai, apa lagi...sesi angkut mengangkut ke dlm rmh. tingkat 2 wei!!!! parai kitai!!! hehehe... semput gak dgn angkut brg yg agak2 berat sederhana...hehe...pastu g plak angkat brg member sorg lagi... hehe..yg member sorg ni beg besar satu je ngan beg galas unimas tu. (tu je??) hehe,....duduk2 jap lam rmh..discuss sna sini..hehe.. pstu g makan...lapar wei blom mkn apa2 lgi... haus plak tu. pei pei pei....!

hbs makan, kitaorg g beli penyapu n mop..hehe... apa lagi, bersih membersih pon terjadi...hahaha... tingkap, bilik, sinki, bilik mandi....kitaorg kasi bersih la.. hehehe...sng ati gak tgk rmh dah kemas. so nnt strt sem, trs msuk smua dh settle...kiranya ada kekemasan sikit la kt sana,...hehehehe... excited gak la sbb sewa rmg wpon flat...hehe...nk amik suasana rmh deh... hehehe.... byk gak planning kitaorg td,...antaranya adalah :

1. Meja utk dpur gas..
2. Stove gas dan tong gas
3. coffee table yg boleh jd meja mkn n meja study...
4. rak pinggan n tmpt smpan brg2 dpur..
5. peti sejuk...hehe..dpt buat aiskrim..hahaha
6. nk pasang line streamxy...dpt on9..hahaha...
tu la antara senarai2 kitaorg nnt.. hehehe... yg plg bwh tu kira lmbt skit la..kira dpt settle ranking yg atas tu, br dpt buat yg senarai bwh tu..hehehe....

kawan2 ku...nnt kitaorg akn buat housewarming k? hehe... kalau aku jmput tu, dtg la..hehehe...

nnt kalau smua dh settle, ku cba upload kan gmbr rmh k? hehehe... hrp xde msalah sgt la nnt... huhuhu...


Saturday, November 20, 2010

Ingat lah Diriku...

....mata aku memang ngantok giler skrg ni. tapi fikiran aku xtau melayang pergi mana. adeh... ni pon aku terbgun dr tdur yg aku x sngaja tdur. penat fikiran dan fizikal...SUPERB TIRED!! tp siyesly..mmg aku x dpt nk tdo dgn lena...huhuhu..

..oh seksanya TUHAN je lah yg tahu...

apa yg aku nak coret2 ni? .....erm.....

Packing!

**merenung ke lautan yang luas....tiada penghujung...***

packing 75% done!!! yg lain..nnt packing lagi...
smbil aku packing, smbil tu juga sikit demi sikit perasaan aku mula tenteram...hurmm..
bila aku serabut, aku akan strt kmas2 barang aku...sekurang2nya boleh la buang sikit kusut dalam fikiran aku kan?

hurm..sbnrnya nak ceta sal exam tadi.. PAPER STATISTIK! pergh!! once again..rasa nak muntah!! giler....tak tau la aku.. aku hrap kali ni aku lulus paper aku.. at least la aku lulus. xmo la alang2 markah... (bkn stat je, smua!) huhu...memang tragis la aku jwab td. otak aku sememangnya blur dan pnh dgn kebluran.. tak pernah2 aku blank selama aku jwb exam.. ini lah yg buat aku blank! aku hrap markah aku x la seblank kepala aku td!!! huhuhu.....

ntah la..sejak kebelakangan ni..hati aku rsa x sedap je.. (ni kalau hati aku dibuat lauk, confom2 la x sedap)...tak tau la kenapa. mcm ada bnda yg x baik je jadi. tp aku hrp xde apa2 la yg jdi kat aku terutama fmily aku kan. hrap dorg sana sihat2 je.. jiwa hati ni menerawang je... terbang melayang x tau pegi mana.. wahai roh ku...dan jiwa ku...kembali la kau ke tubuh ku. kemana kau nak pergi? kalau nak shopping tu, ajak aku sekali. jgn pegi sndri2..sbb nnt aku jga yg bwa korang beli...hehehe...

hati aku? erm...ssh nak describe.. skrg ni dah xde hati kut.** jerak dah asa tok**.. huhu...kwan aku ckp blom tiba masa nya lagi kut.. n aku plak jwb..bila lah msa tu nak tiba?... huhu... hrap apa yg aku lalui skrg betul2 beri aku penghrgaan hri akan dtg.. semua nya urusan Yg Atas... hehe...

apa lagi yerk?? hehe...
apa2 hal pon... hrap pasni smua nye berjalan dgn lancar! oh yeah!! hehehe... well....have fun!!

p/s : Grace!! Wake uP!!!! stop Dreaming!! hehehe...

*..erk! gmbr berkenaan tiada kena mengena smada yg hdup atau yg x hdup... lalala..*


Friday, November 19, 2010

At last!!!

pergh!!!! sakit jiwa aku gara2 stat ni.
harap2 la pasni aku lulus... jgn gagal lagi... xmau...
fikiran aku pon dah bingung ni...
stat, kereta, n......
aduyai......

hurm....
td abis exam stat trs pegi jmpa org yg langgar my honey babe....
erm...pegi satu kdai, rm230..org tu x ckp bdget.
jumpa satu member kpda gerek dia..pegi antar kat bt.12...huhu
honey babe...
masih sdih mengenangkan keta aku...adui...

hurmmm....
tak tau la.,..dari tadi x dpt nak tenteram kan fikiran ni...
x boleh fikir dgn btul...adei2....
smua bnda buat smua serba tak kena....
td hntr honey babe g servis...
honey babe pegi buat "medical check up"...
tu pon nsb baik aku teringat...kalau x?
pei pei...trok mai.....

**nma ka jadi ngau nn tu grace?? smua pngawa nda jadi...
ang kalu bingung nn...
relak grace...
huhu...**

akai2...akai... relak la dulu... slow2 kms brg...k?
hurm....

Ayak!!!! Meken tu taen??

jah.... ake t ba kenyah ni. testing nuat... hehehe....

ani!!! ani!!! ani!! meken tu taen? na'a ake are ujian statistik...are ake sukat t ne na'a kah? aduh... lekoh lan ake tu... arap2 la ake nyek gagal lae.... sae lan ake salau ake fail paper tu. adeh...

alem ake belajen ne, are pe tuyang ake msg jok ke belajen. terima kasih lan ngan tuyang ke ne.. dalam masa yg sama ne, tuyat2 pe ye remind ake ayen pekimet lan2 ngen jo kelunan tu. nyek ake are pekimet ngen kelunan ne. fikiran ake tu tem pekimet paper exam. nyek are masa ake kelo pekimet ye ne... memang are la pekimet jiek2...tapi nyek la abek ke nyek sukat belajen ne...

tuyang ke ne mia'ah lan ye ngen kelunan ne. ye barak kelunan ne kua kelo kua nyek pe ye ngan ake. tuyang ake barak yg kelunan ne kua mainkan perasaan ake.. hehehehe...syg pen tuyang ke ne ngen ake... hehehe... meken pe ilu t ye.. ake lepah pe barak perasaan ke ngen kelunan ne. nyek sen ngen kelunan ne la wpon ye barak ye cuma selesa berkwan ngan ake. A'a..me kon ko lah...ayen dau muri iko nyek selesa ngen ake.. ake nyek are inu. iko nyek kelo ake pen ake nyek are inu..wpon dlm hati ake ne are perasaan kecewa. tpi nyek are inu lah. ake pen nyek sukat paksa perasaan iko ne ake kan? ine perasaan iko bah... hehehehe

tuyang ake tersyg...ayen ko tusah pekimet psl ake... menjam ake ngin perasaan ake tu. hehe...ayen tusah kimet kah?

bah...ake kelo smbung belajen tu.. hahaha... aia...meken taen ake exam tu.. adui!

1.03am...

hurm....br jak cover satu topik... cmney kah mok cover topik2 lain? parai kitai... ya la...org suruh stdy, geley2 jak...ney...skrg sapa ssh..? ko sndiri Grace... huhuhu...

dah pkul 1.03 am... msih lagi bertahan menahan perasaan berdating dgn statistik...yeah.. stdy last minit mmg mcm tu. huhu...


Laugh till u Luput!!

hahahahahahahaha....

sblum sya meneruskan pelayaran saya dengan statistik di hri esok... biar la sya conteng2 dulu dkt blog sya ni....

huh!!! sya msih bersedih sma sya pnya honey babe... kesian. sinu ati sya mengenangkan dia... huhu...itu org yg langgar mau byr..ada ka ptt dia mnta sya tolong byr skali..pei!!! buat apa>?? bkn sya langgar keta saya sndiri... huh!! nsb dia la...sapa surh langgar... tu la... eksen2 bawa keta... bkn keta sya slh..huhu... tgk td sya bwa keta pon dia msh ssh hti...sya dpt rsa keta sya ssh hati... chemistry sma tuan dia kuat maa,,,,huhu...

honey babe, esk kita g repair k? hrp honey babe akn ok esok... x sanggup tgk honey babe skit mcm tu... huhuhuhuhu... honey babe!! sob sob sob sob...

seilu2 dgn honey babe...sdih honey babe.... huhuhu.....

My Honey Babe Injured!!


tgh sya mau strt stdy sma saya pnya kwan..saya dpt coling2... org tu ckp dia langgar keta saya... WHAT!!!!! oh Gosh!! cpat2 sya lari pegi kat keta sya...huhu...den,,,OMG!!! tergezut saya tgk my honey babe penyek sblh pipi dia,,,huhu...

adui adui!! tapi terima ksih jga la dgn org yg mengaku bersalah langgar kereta saya tu td.. dan tahniah sbb anda berlaku jujur... semoga anda dirahmati... hehe...

tp...sian my honey babe.. tak pasal2 kena langgar org.. bkn dia kacau org pon.. dia ddk baik2 jak kat tmpt parking keta...tak pasal2 kena cium free.... huhu...sian honey babe...

sya syang sma sya pnya honey babe..dh bnyak jasa dia dgn kami sekeluarga... umur pon dah 15 tahun dah... huhu... honey babe... i love u!!! huhu...

honey babe...jgn sedih2 k... esok, honey babe pegi klinik ubat pipi yg penyek tu k?? honey babe jgn sdih2 k.... i love u so much!!!

Thursday, November 18, 2010

Igauan....

OMG!!! esok dah paper Statistik...giler!! aku mmg Giler dah skrg ni.. aku xtau la apa nak jdi ngan aku.. Tyme2 mcm ni la muka mamy ngan dady aku terbayang2..aduh mak...aku xmau fail lagi...pliz la... huhu...

GRACIE!!! wake up darlin...u can do it!!! Just continue ur life and u will feel better!!! Life must go on darling... WAKE UP!!!! Stop Dreaming!!!!!!

4.01 am...

monink!.. im still awake...but i cant concentrate with my revision..hurm...
pasni dpt la concentrate kut...hehehe...

apa aku nak ckp ni? hurm...rs mcm aku jak yg lbh2 dlm updating blog ni...wakaka..its ok.. my blog aite? so...i will update slgi mampu diupdate n slgi dpt mengupdate...hehe..

hurm... wat im gonna say? wait...think....

well, i have a friend. dia ni biasa aje.. simple... kalau knl dgn dkt lgi...karakter dia bkn lah mcm yg digmbrkan dari riak muka dia. dia ni sng kata easy going.. fun to be with.. but once dia marah, pliz jgn dktkan diri anda... tp marah dia x lama...skjap je. make something joke dgn dia, sure dia ketawa balik... hehe..den bru lah dia akn sng utk luahkan apa yg buat dia mrah... one more thing, dia ni x mdah nk marah kawan2 dia yg rapat ngan dia. dia cool je....relaks...sempoi...itu lah dia...dia ni kalau ada msalah dia akn sharing ngn mana2 member dia yg dia rpt..n selesa... dia? hehe..sbnrnya bnyk bnda dah dia lalui... tp x smua org tau.. n x smua dia nk bgtau. (org lain pon mcm tu gak kan? ).. hehe...

bnyak bnda dia dpt sorok dari muka dia...tp ada satu bnda ni je yg dia x blh nk sorok if dia btul2 ada msalah...soal hati dia.. dia lemah ngat if berkaitan ngn soal hati... kalau dia happy..dia mmg akan happy... kalau soal hati dia kecewa, dia mmg frust tp tu lah..cpt2 dia coverkan hati dia balik. sbbnya dia x mau nnt bnda ni kena effect kat kawan2 dia...hehe..

tapi..takpe..dia ni ok pnyer... hehehe..... dia mmg easy going...hehe...

Spongebob Squarepant Freak!!!


my faveret cartoon ever...hehe....Spongebob sQuarepant..!!!! ai iyai Captain!!! hahaha... he love to play with patrick.... his bestfriend, Patrick... love to catch jellyfish.. haha... hapy go lucky Spongbob!!!
there he is!! Excited Spongebob!!!!...
hehehehe....
one thing i really one... very very BIG of Spongebob Squarepant... how i wish i can have one... . really want it....

:D..:D...

i still look to u....

adui....adui...adui....
ssh btol la....

i still looking for my mr. X....
anyone wanna be my mr.X??

Gracie the Jiwang is Here....

CINTA mendatangkan dua rasa...
suka atau duka.
kedua-duanya ditempuhi bersama..

sakit tau aku skrang ni...
sakit + pedih kerana cinta...
cinta tak kesampaian deh...
susah...
menaruh harapan mcam lagu zaiton sameon jak la...
tp masalahnya...
kalau harapan tu terlalu tinggi den x dpt lgi skit...
sakit mcm yg aku rsa skrang,,,

argh!!!! sakit tau,..SAKIT!!!

THANK YOU....

THNKS GOD WITH UR SIGN.... I GET THE ANSWER THAT I WANTED BEFORE.... REALLY THNKS GOD!!

Please......tell me the truth...

Why oh why..??
lets the story begin...
begini sbnrnya....
sang perigi dah confius dengan perasaan dia sndri..
kenapa sang perigi confius??
sang perigi confius kerana si timba la..
sang perigi kwan2 dengan si timba...
si timba respon baik...
pastu, dah lama2..sang perigi pon cba la utk menambat si timba utk dijadikan peneman seumur hidup....
malangnya si timba blum bersedia...
jadi, dgn hati terbuka sang perigi menerima jawapan si timba dengan hati yang terbuka...
dalam masa yang sma mmg sang perigi kecewa...
tapi, sbgai menghormati keputusan si timba,
sang perigi tetap buat seperti biasa.
dan kedua2nya berkawan seperti biasa.
smpai skrg msih berkawan....
sekarang, sang perigi konfius sangat...
konfius dgn perasaan dia dan juga dgn si timba..
sang perigi konfius kerana dia hampir putus asa utk menawan hati si timba...
sang perigi konfius jga dgn si timba sbb si timba kdg2 lyn dia baik..kdg2 mcm xda apa..
(ke sang perigi yang perasan??)
ntah la...ssah btol sang perigi tu nak menerangkan dia...
sang perigi teringin dan smmang nya mau menerima baik buruk si timba...
mungkin si timba x nk terburu2 dalm soal ni...
mungkin juga si timba belum bersedia..
apakah cara sang perigi salah?
apakah sang perigi terlalu mengharap?
apakah sang perigi membuat tindakan yang terburu-buru??
susah utk digambarkan semua ini....
hurmm.......
sang perigi cuma inginkan peneman utk dijadikan tempat sandaran
masa suka dan duka...
sang perigi inginkan perhatian utk dimanjakan...
mmang bnar, CINTA memerlukan dua tangan utk bertepuk...
tapi, perlukan cari jlan utk membuat kedua-dua tangan itu bertepuk....
perigi dan timba....
Si timba, sang perigi sentiasa menanti jawapan.....
:(..

Wednesday, November 17, 2010

What a Blast day!!!!!

yeah!!!
what a blast day...really enjoy with it!!
hehe...
enjoy giler ngan member td.. hehehe..
pegi picnic kat Ranchan Waterfall, Serian...
mmg appy... risau gak mn la tau cuaca x berapa bgs...
tp nmpak nya cuaca menyebelahi kitaorang la...
experience mmg best... hehehe...

skrg dah letih...penat wei.. driving lagi... hehehehe....
pasni nak pegi lagi la... haha...
wpon x pndai berenang....nak gak enjoy kat sg..
pergh!! air sgai td mmg sejuk giler la... mmg fresh abis... heheheheh

apa2 hal pon... skrg sya mau tdo...letih...huhuhu...
esok cerita la apa yg nak di ceritakan...

Tuesday, November 16, 2010

Slmt Hri Raya... n RancHan WaterfaLL

hehehe....
first of all, Selamat Hari RAya Aidiladha buat member yg sambut hri ni..(17hb nov 2010)..

2ndly,
yea yea.... harap2 cuaca hari ni baik smpai ke petang....
sbb cuaca yg baik, x la menganggu aktiviti kami hari ni...hehehe
oh...luper, kitaorang pegi mandi manda kat Ranchan Waterfall......
oh yeah....oh yeah....hehhehe...
dgn ini diharapkan sangat semua berjalan dengan lancar.......
hehehe....

p/s: lau ada gmbr nnt aku upload la k... hehehe

Thinking of u...

herm..sjk kebelakangan ni, saya salu jak teringat sma sya pnya ddy.. hurm.. xtau napa. dady sya rindu sya kah? tp napa dia x kol? ala...dady bah tu...mn rjn nk kol kalau xda hal... hurm..sbr jak la..

x tau napa asyik teringtkan dady ni. dady kol la anak mu ini......hehehe...

nk kata aku ni rpat ngn dady, xda la rapat sgt. ngan mamy pon mcm tu jgak..mksd aku rapat ni kira mcm rapat smpai smua bnda nk share ngan mamy dady aku. x. aku bkn mcm tu. hurm... mungkin sbb aku dh biasa sndiri2 dari kecik kan..tmbh plak dah di didik mamy n ddy aku mcm tu.. so, xda la kisah sgt. tu la kalau aku pegi mn2 mamy dady aku x risau kan aku sgt sbb aku boleh bawa diri.

cuma kebelakangan ni asyik teringat kat dady jak... selepas aku dpt mimpi sal dady ari tu.... huhuhu...
dady...dady...
mamy aku ckap aku ni mcam dady aku...ada sifat kmi dua yg sama..
dady aku jenis x kisah dalam makan2, aku pon mcm tu...
dady aku jns slamber, aku pon mcm tu
dady aku kalau bgn awal pagi den mandi awal2 tanda nya nak pergi somewhere, aku pon mcm tu....
muka aku garang, amik muka dady aku la.... huhu... ada sikit muka mmy.
dady aku ska tolong orang terutama yg dia rapat, hehe..aku pon mcm tu gak...hahahaha
hehehe...
kiranya aku ni anak dady la... hahahaha...
cma dah bsar2 ni skit la dady n mamy nak rapat ngan aku...
mgkin sbb aku dah meningkat dewasa kut...tp tu bkn lah tiket utk aku pijak kpala dorang..
perasaan takut aku as anak ngan dorang tetap ada...terutamanya ngan dady aku.... hehehe

itu lah dady aku... tegas dan berdisplin... lala
maka terbentuklah anak dia yg baik hati ni...
hahaa

the moment....

yeah...esok plan pegi ranchan waterfall serian.. hurm...really hope that tomorrow weather ok. hope sgt2... xmau plan rsak esok..huhu

tp kan, i feel something weird la... erm....

ntah...ssh nk describe skrg ni. esok2 dpt kut... hurm,...

Merajok dengan MOOD Stdy!!!

..hurm...majok la ngan mood ni... i lamak tunggu u, tp u x dtg pon agak i ctok. smpai ati u. i tauk u g agak org lain. x hal u.. mcm ya la u ngan i. lak i cri org lain lak, bru u tauk.

u tok...jaek bah ngn i. hurm,... u pon tau nak i mmg perlu kan u kenek. kenak u x pdli kan i? kenak?? smpai ati u.. huhu...siyesly i majok ngan u. u..cney u tok??? sapa ngan u kenek?

mun cmya, i kuar ngn mood Tdor la.. mood tdor x la mcm u ya..lgsg x duli kan i bah u ya... pandey jeles bila i ngan mood lain... na na na na.... klak nganok2 i. mdh i x syg u la, x cinta u la... i syg u tauk, i syg u tauk. u ya yg berolah ngn i. i tunggu u lamak tauk x kat cais tok... ingt mok manja2 ngn u..tp u?? huh!!

xpa la u, i bawa diri jak la... u pegi la bercanda ria ngn org lain cya. i cari mood stdy yg baru.. huh!! majok ngn u!!! majok gilak ngn u!! x mok syg u gik!!!! huh!!!!

***pergh! ayat... gilakz!! its not me k... ntah sapa ntah pnjam blog sya td*** :D


Monday, November 15, 2010

mengamit memori masa kini dan silam.. cewah!!

oh yeah! baru sya perasan.. ada org comment du hal kat posting sya..hahaha...sory ye...i bru perasan bah... trok btol sya ni...ngee... bkn apa...syok sgt buat blog smpai x pdli kan comment tu... hahahahaha....

skrg kat CAIS..adeh...adeh.. MOOD STDY lom datang2 ni... mn u syg? lama i tunggu u tau x? huhuhu....

anyway...skrg ni ada member2 aku tgh berjuang berhabis2an kat DU. berjuang utk menawan hati bakal MENTUA diaorang iaitu Mr. and MRs. Method.. pasangan ni mmg gerun la utk kitaorg smua. aku next sem bru jmpa bkal mentua aku ni... Bnyak anak2 Mr. and Mrs Method ni... X terkira.. mmg produktif la Mr. n Mrs Method ni... hahahaahahha....

oh...aku hrap plan esok menjadi..
plan mok g picnic kat RANCHAN Waterfall...hehehe...
hrap sgt2 cuaca esok mcm cuaca hari ni....
n hrap sgt2 la rmai member yg lain join.....
the more the merrier bah....hehehhee....
boleh enjoy sblm blik ke miri...
nnt kat miri, mn ada aku enjoy2 ngan member...
conform enjoy ngan family jak.....
jd budak baik la aku .....
huhu....

ada ga member tyme skul yg majok ngan aku kut...
sbb aku xdpt join reunion...
huhuh...sdgkan aku yg beria-ria nk join...
tup tup...BIG BOSS dah buat plan lain daaa....
sorry la geng! sorry sgt2!!!
huhuhu...

xpe...masa akn dtg kita buat lg k??
xpon tunggu smua kita dah ada anak berduyun2 kita buat reunion..
masa tu kita buat pertandingan sapa paling banyak anak!!!!
hahahahaahahahah~!!!!!
xpon pertandingan ank plg cute..
conform2 la anak aku yg menang sbb aku cute..
so anak kena cute mcm mamy dia la...hahahaha!!!!

oh...rindu kenangan skolah menengah!!!

Fenin!!


hurm... my head a bit dizzy...kesan sbb lmbt bgn...

later will out with him...hehe...actually he ask my help lo bring him pay his broadband..

then, will goin to CAIS. hope today i get something new and usefull...

oh..this saturday.. might be horrific day kut for me... Statistic For Social Sciences Paper on board!!!!!

cmon grace! cmon!! u can do it!!! go Gracie go!!!!!

nah.... ur inspiration....hahahahaha......Chivas bah!! hahaha....

actually, there got other inspiration for me...very special one lo... but dont want la show it... hehehehe....

11.22am...

oh yeah!!!
actually sya boleh bgn awal td sbb pkl 6 sya kejutkan someone...
dia mnta sya kejutkan dia, maka sya kejutkan... hehehe...

lps sya kjutkan dia, sya smbg tdur balik...hehe
ingtkan mau tdur skjap jak.
mn la tau smpai pkl 11..haha
trok btol........

skrang sdah pkl 11.24am..
saya mau pegi mandi...tp ada org tgh ting tong kat luar bilik sya...
tgh repair itu paip kut...sya pon x tau lor....
huhuhu...trok btol..mcm mn mau mndi ni???

hari ini sya nekad mau pegi CAIS..pegi shopping sma buku2...
kalau ddk lam bilik boring lo...
roomate pon xda..dah balik... hurm...
so, ari ni pegi CAIS la....

harap hari ini dpat bljar dgn baik...
to someone, good luck k?
wish u can answer all the answer... kalau x dpt jwab, sbt nma saya la...
conform mujarab! hahahahahaha

:D

uploading my kazen wedding picture! hehe...


ha.....ni la antara gmbar2 kawen kazen aku yg dapt aku upload n buat tatapan...nak upload smua bnyk sgt...hehe..so..aku upload mn yg ptt je la...hehehee.....

pengantin laki nama dia Richie Ank Christopher...yakni kazen aku...hehe..pengantin perempuan plak nama dia Suzie Anak Pulin... yeah...hehehe...


alamak....mate pengantin pompuan tutup... hehehe... ni la rupa pengantin baru... hahahaha....


yang ni...gmbar dorang dua gi bersanding...hehehe...wewit!!!

yeah...sesi suap2 pon bermula... potong2 kek kawin... hehehehe...

tu? ha.... yg tgh tu aku pnya adek ipar gak... adek ipar yg first... bini kpada kazen aku lgi sorang.. muda gak dia ni.. kalau x silap umur bru 18 tahun kut.. hehehe... dah gemuk ckit dia skrg.. sma la dorang dua laki bini..makin tembam...orang bhgia mmg mcm tu... hahaha... yg sorang tu la pengantin pompuan... hahaha...mereka bergambar bersama kakak ipar dorang yg cute dan gebu serta jegit! hahaha....
ha!! nak tau ni sapa?? ni la nenek and datuk aku.. masih steady!!! tgk nenek aku pegang apa?? hahaha...malam tu kitaorang mmg enjoy abis. aku x yah ceta la... heng pon heng gak tp boleh than lagi. msih boleh ikut org lawan minum lagi ni... hahahaha.... happy giler... hahahaha...enjoy bebeh!!!

tu la sebahagian daripada gmbr yg dpt aku tunjukkan. nk tgk lbh2 lgi tgk la lam fb aku.. search je gracie amelia usun..adala lam tu....hehehe....

aku bila nak kawin?? oh...lambat lagi.. calon pon tgh mencari... blom jmpa lagi.. hidup masih pnjang n perlu diperjuangkan!! hahahaha....nnt aku kawen, aku bgtau la... jgn risau... hehehehe

Sunday, November 14, 2010

one of my nyah...hehe..ida illiani... :D

tgh aku syok2 nak revision td...hp ku berbunyi..:

aku : hello...ada ape nyah?
dia : nyah, ko kat ne?
aku : aku kt kolej..tgh stdy. nape?
dia : nyah..aku nk antar buku senggang ni tp xde cop. syl suruh mnta cop ngn ko..mcm mn ni..?
aku : ye ke? ko kat mna ni?
dia : aku kt brc...nnt nk g bhep..
aku : ok..ok.. ko tunggu kt klej. aku g ctu k?
dia : ok nyah!

aku pon trs tkr bju siap2 nk g jmpa nyah aku ni. hehe...

smpai kt kolej, ambik dia trs pegi bhep. uruskan dia pnya buku senggang. nsb baik xde msalah sgt.. cma masalah nk dptkan tndatgn kitaorg pnya pengerusi...last2, aku tiru signature pengerusi aku. lantaklah..sapa surh x dtg. dh jnji ngn member aku ni nk dtg nak sign buku senggang tp xdpt dtg..ckp kjar bas. aku dh offer nk antar blik kolej dia xnk. xpe la....

balik smula ke cerita sal nyah aku ni.. oh..nama dia, IDA ILLIANi MUSTAFA... ...dia ni ada bnyak nama gelaran...pangil lily blh, panggil ida blh, tp aku ska panggil dia NYAH!!!! hahahahahaha.....aku pon x tau mcm mn leh rapat ngan minah sorang ni... jap..jap...aku rewind balik.....

haa!!!! bru teringat... masa aku 2nd sem dulu..masa ikut pertandingaN BOLA BALING PIALA ABANG JOHARI ....tyme tu la strt rapat ngan dia. bermula dengan kongsi kereta sama2 ke tmpt pertandingan.. dari situ la start rapat.. n telah berjaya menubuhkan kelab tersembunyi dalm KELAB BOLA BALING iaitU PERSATUAN NYAH NYAH UNIMAS!!! hahaha..pdahal dalm tu mn ada nyah... ngeeee......

dulu first jumpa dia..msa sma kelab..pegh! jgn ckp la..xde tegur langsung.. msg2 buat hal sndri... aku ada gak perhati2 kan dia ni.. tgk2 dia ni mcm mn... hehe... msa tu aku ingt dia ni sombong giler...xnk lyn org2 mcm aku... hahaha... dia pon ada bgtau aku x ska tgk aku msa mula2 dulu. ckp aku ni kerek, ngegeh dan seangkatan dgn nya la... pengakuan berani mati dia ni... haha..masa aku dgr aku mmg dh agak pon.siap leh gelak lgi masa dia buat pengakuan tu... hahaha...

tapi skarang?? hah!!! x sah kalau x gelak2 bersama... skali tau2 kepala sama GILA daaaa!!!!! tp dia lagi gila dari aku la.... nsb baik org x antar dia masuk TANJUNG RAMBUTAN...hahaha... hahahahaha... now, she one of my bestfren la.... hehehe... bnyak bnda la aku n dia ni share bersama.... nsb baik x sma fakulti...kalau sma fakulti, aku rsa mmg ada aje la story morry kitaorg... hehehehe.....

ida, thanks sbb be one of my fren..n ko la antara fren aku yg paling gila thap cipan!! haha.. aku hrap ko x lupakan aku yer? hehe...sometimes tu mmg kita xde saling tnya kabar sbb msg2 bz.. tp jgn kau pdam nama ku di hati mu... huahuahuahua....n aku plg x sangka gak mcm mn la kite ni leh berkwan ye..hehehe....nnt kalau kawin jgn x bgtau aku.. akn ku usaha utk datang ke mjlis perkahwinan ko...tp ko tanggung penerbangan aku ke johor ye? hahaha...



ha...ni dia la ni... gmbr tyme rya tahun ni. dia x blk kpg. raya kat kching je.... utk mnghilangkan kebosanan dia, so dia pegi la jln2 ngn member aku lg sorang yg sma x blik raya thun ni... hehehe.... love for me la tu... hahahahaha........

love u ida..!!!! guaminavo zou diau!!!!!!!! hehehe.... BESTFREN FOREVER!! muahxxx!!!




..the followers...and the readers....

...
.....
......hehehe...aku br perasan followers aku adalah org yg aku knl... hehehe...
guys, i ada permintaan ngn u ol..hehe.. permintaan i...(mngkin sma gak ngn member lain...hehehe...)... apa2 yg dicoret dalam blog ni biar lah dlm blog ni je k? dah baca, diam2 je...anggap mcm baca teori2 social scientist mcm yg aku baca selama ni...hehehee.... same goes to the readers la... hehehe... aku x kisah korang nak baca sbb tu la aku buat blog... tp bnda lam blog, biar lam blog...xperlu la bising2 kt luar... hehehe... terutamanya blog aku la... blog org lain aku x tau..hehehehehe....

anyway, have fun with my blog k??

ok..ok... mood stdy dah dtang...

DADY......

mcm biasa la bgn jam 10 11 am..hehe...xde exam bah...

erm... td sya terbgn sbb saya mimpikan dady saya... something wrong kah dgn dorang sana? lbh2 lgi ngn dady aku? erm....hrp xda apa2 la yg jdi ngn dady aku. bkn apa, sblm ni pon pernah gak dpt mimpi sal dady..tup tup 2 3 hri pastu aku dpt tau something sal dady aku..nak tau apa? haa.... let strt the story........

mcm ni, ingt x hri tu aku balik kpg nk attend wedding kazen aku tu? rsnya 3 - 4 hari berturut2 sblm aku balik kpg aku asyik mimpikan dady aku n uncle aku. x penah2 aku mimpi kan dorang.. plg2 aku mimpi pun aku jmpa aku pnya putera idaman.. ngeee.... ok..start balik... mula2 aku x kisah ngt la sal mimpi tu tp dlam hati tu, doa gak xnak apa2 jdi kan.. pastu aku masa aku jmpa dady aku skjp sblm berangkat ke rh adik ipar aku tu, aku dpt tau satu berita.. ada org dengki dgn family aku n cuba utk jatuhkan family aku. lbh2 lagi dgn dady aku!! orang tu guna black magic la suruh dady aku layap..tau layap ape? layap mean suruh dady aku leka.. leka dgn kerja,leka dgn kebun kitaorg, leka dgn fmily...dan sbg nya la. yg pntg leka. haa...mcm mn kitaorg tau? ingt org tu je tahu guna black magic? eleh..kitaorg ada pakar black magic la..hahaha..xde la... bukan2... x baik tau... hehe... kitaorg tau sbb sblm tu mamy aku ada la suruh anty aku yg kt bekenu tu mnta tolong anty aku tu pegi jmpa sorg pak cik or mak cik ni tlg tgk2 kan knapa mcm tu kan sbb sblm tu mamy aku tgh selesaikan konflik dalaman uncle aku. so, dari situ la mamy n anty aku yg kat bekenu tu dpt tau. org tu buat kat uncle aku n dady aku. then, makcik/pakcik (xsure nma dia....) bagi air penerang hati kt uncle aku....kiranya bnda tu hampir berjaya msuk dlam diri dan hati uncle aku tu la. nsib baik uncle aku nak minum. mungkin sbb uncle aku respect n syg ngn mamy aku as his kakak so dia minum..... hurm.....sblm ni dady aku pon ada perasaan leka tu tp kira berjaya di tangkis la sbb masa tu fmily aku ada buat sembhyang rosari, kiranya masih kebal lagi la, x berjaya.. hehe.. yg uncle aku ni plak, bnyk sbb knapa dia mdah kena bnda mcm tu..1. dia xda agama.dia kira pagan la..x masuk kristian...2.sbb hati dia sndiri..

org yg dengki dgn family aku lbh2 lagi dady aku sbb dady aku ni kira pembantu utama utk menaikkan taraf hdup fmily kitaorg. pastu tmbah plak anak2 dia bc pemandai bak kata dlm bhsa iban....(aku lah tu sbb antara kitaorg sefamily aku je yg masuk uni setkt ni..sblh mamy aku la..)..yg ni berdasarkan pemerhatian makcik/pakcik yg tolong tgk2 kan td la... erm..tu lah hati manusia..x blh tgk org sng sikit trsla nak buat bnda2 mcm tu. buduh! apa yg dady n mamy aku dpt skrg ni pon ats titik peluh diaorg sndiri. bkn nye ada mnta tolong sapa2. aku tau sbb aku sndiri tgk keja mamy dady aku...mamy dady aku buat keja sehbs mngkin dgn tulang keringat..(btul ke tulang keringat tu?? hahaha)..bukan ada hrp bantuan sapa2 pon. bkn ada mnyusahkan org. smpai mamy dady aku bg keja lgi kat sesetgh org2 kpg terutama golongan belia gara2 nk tolong dorang.. ish ish...dunia dunia...

actually, lama dah org cba nk jtuhkan family aku....tp salu kena tu la kt uncle aku tu td... kesian uncle aku.. jd mangsa.. hhuhu..

tapi..apa2 hal pon aku hrp sgt2 family aku x apa2. minta dijauhkan daripada segala malapetaka...

YA TUHAN YANG MAHA KUASA, kau berkati dan lindungi lah ahli keluarga ku daripada sebarang bencana dan malapetaka. kau hantarlah malaikat mu untuk lindungi mereka smua disana. jauhkanlah mereka daripada hasutan syaitan.. aku syang kan family aku.... AMEN!

dady....hope u ok kt sna k.?? huhu.....


3.28 am...

malam ini...terasa jga la kepanasan nya di bilik ni.. smpai roomate aku x tdur ats katil dia...sbb pns.. dia tdur kt lantai ambik kesejukkan dulu... hehe...

aku nasib baik la ada kipas yg aku beli dr 1st sem dulu...x la panas sgt kan...

hehe..apa aku nak ckp ni yerk...? ok la kisah ni terjadi td.. tgh aku syok2 melyn FB n chatting ngn adek aku yg sorg ni, dia bgtau aku something n tgk wall someone.. aku tgk la... tergezut jgk la aku baca wall dia ni. aku mmg tau la yg dia ni n member yg lain ada msalah...masalah dlm rmh... k..berbalik ke wall td, so aku coling2 la mmber aku yg sorang ni sbb dia sermh dgn mmber yg post kat wall td tu.. aku tnya knpa dia post mcm tu... pastu, xlm pastu mmber yg post kat wall fb tu chat ngn aku. mula2 kata thnks ngn aku sbb inform ngn member aku td tu...(sindir aku la tu kot..smile!)...pastu aku cba gak la selongkar knpa mcm tu. den, member td tu yg post tu ckp dia x puas ati sal mmber yg sorg lagi tu x delete gmbr lam album kat FB tu. so what?? gmbr tu xde pon tnjuk muka dia... just tnjuk blkg. dia ckp tu langgar hak dia? langgar hak ke mcm tu? bkn ada mention nm pon lam gmbr tu. pastu plak, dia ckp dia ada gtau mmber ni suruh delete gmbr tu...mslahnya dia mention lam FB..bukan face to face..alahai..ssh sgt ke sbt dpn2? sdgkan sma rmh... ssh ke? aduyai..pastu mmber ni pon ckp gak yg dia bkn nk tuju kan ke spa2 sal post tu.. just gurau2 jak... aish...xkn la gurau smpai post bnda mcm tu... gurau2 pon bkn la smpai gurau cengitu.. tu bukan gurau yg di post tu..tu kira menyindir n marah tu...(kalau ikut pemahaman aku lah).....pastu, aku tnya gak member yg aku kol ni mcm mn situasi sbnr..dia pon ceta la...aku pon xdpt nk describe kan mcm mn jln ceta dorang ni. tp aku dpt rsakan member aku yg sorang ni..( yg post kat fb td) mcm nk ...erm..ntah la.. hehe.. ssh gak la dorang ni. sbb msg2 krs kpla...hehe..aku? dgr je la diaorg pnya kisah dan teladan...hnya jd pndgr n menasihat je..tu je aku blh buat..x blh msuk cmpur...sbb bkn rmh aku...lalala...

sbt sal rmh, next sem aku tngal kt rmh sewa. erm...mcm mna ntah khdupan aku kt umah sewa tu nnt. adakah aku hdup dgn jimat cermat atau mkin balat bejegau? haha..tgk je la nnt. hehe... bnyk blnja aku ni nnt...so pndai2 la aku berjimat...huhuhu...

oleh sbb jam tdor aku dah smpai waktu,...maka aku pon melabuhkan tirai jga la... hehehe..bgn nnt nak stdy...hehe..20hb ada paper wei...statistik! jia you! jia you!!... n good luck utk mmber yg ada paper nnt...especially to............lalalalala..

monink! n sleep tight!! *huargh! mnguap sdah.*

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...