SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Monday, February 28, 2011

..Seminar Presentation...

*slide* *slide*..*muka dr.lucy a.k.a lecturer kesayangan aku* huhu...

*jgn jadi mcm ni esok dah la...hahaha...*

esok ada presentation...seminar.. tajuk seminar aku ngan member aku SEMPADAN KONFLIK THAILAND-KEMBOJA...isu semasa... hurm...pening dah kepala baca artikel yg berkaitan sbb bnda tu berulang2...cuma pnyusunan ayat jak lain... huhu...


harap2 esok dpt bt yg terbaik lah...dpat juga menjawab soalan2 yg ditanya oleh geng2 lam kelas... huhu...hrap2 diaorg pon sporting gak la esok... hahahahaha....

hurm....
x lama lg aku akan melepaskan jawatan aku dlm PSS...x sbar rsnya... melepaskan tanggungjawab kpd org bru,.. hahahahaha....

ok lah...nk smbung mmbaca artikel yg berkaitan.... huhuhu...


Saturday, February 26, 2011

....Lets bygone be bygone....

dah seminggu lebih aku x mencoret2 d blog aku ni... hehehehe
well...marilah aku mencertitakan serba sedikit kisah aku mnggu ni.... ngee....

'.....
*agak2 blh x aku lompat mcm ni?? hehehe***


sekarang ni, aku agak bz gak la ngn handball training aku... hurm... kaki aku pon dah rsa semcm je ni. pastu plak... uruskan sal soal pembayaran tu...adeh2...susah ga ni... blom lg byr2... esok jak la kol en.ismail tu... aduh2..ssh tol... huhuhuhu... dorang ckp ada antar sekali cra2 pmbyran tu.. tp...hurm..kat aku skrg ni surat jemputan...aduh2...aduh2...
huhu...hrap xda apa2 masalah sgt...



pastu, ari tu g hang out ngn dorang2... g opis... hurm... mcm besa lah... ssh nak ckap..lembau ko urang iban.. huhuhuhuh.....

sal aku?? ok lah... xda apa2... membzkan dri jak skrg ni utk melupakan segala msalah yg ada.. tu je cra yg aku blh bt deh... kalau x, nnt aku plak yg makin merana kan? btul x?? xpa la... biar kan saja smua itu berlalu.... tuhan nemu ngatur ia ila deh... ni ko cda meh... kan2??


hurm.... ssh nak ckp bnda ni sbnrnya... sbb bnda ni melibatkan bnyak bnda... pisang berbuah dua kali... hurm... kalau org lain sng la ckp yg jodoh x kemana...akan ada masa nya nnt... tp xda sapa tau mcm mn rsa nya menanggung... huhu... tp aku tetap maintain n cool dowh....


xpe la..... nnt kalau xde ga jodoh2 smpai aku grad, aku suruh je mmy n ddy aku pegi pinang ank bujang org.. hahaha... cinta selepas kahwin bah... hehe...*mcm ne yerk rsa cinta lps kawin??* hahahahahah

gracie, fokus je dulu dgn perkara yg ada skrg ni... stdy tu pntg... lupakan hal lain...

hehehehe.....
aduh2....asaimen ipap ni... huhuhu...serba salh je aku ngn partner aku ni... mcm dia je usaha lbh... huhu...aku?? kena usaha lbh ni.... kena bt keje gak...x bley dia sorg je... kan ni pair assignment...msti bt sma2 bh... hehehe

go gracie!!! u can do it!!!

hu haa~!!!!!


Monday, February 21, 2011

...HE Heard My Pray... Thanks to HIM..

..semalam, aku g chucrh...cam biasala... kol 10pg strt smbyg... btolak setgh jam seblm la... ku nak turun awal, so dpt tmpt duduk.. n lbh baik turun awal kan... hehehe
hurm... bacaan semalam pasal forgiveness...n love... hehehe...
well...mngkin ada kena sikit2 la... hehe..
forgiveness come from a truth heart.. from desire... hehehe... when u forgive someone, there is no anger and revenge in ur heart...




well, dear lord, i do forgive... but my heart still in pain.. and it hurt.. i didnt keep any anger and revenge... i do forgive but still im in pain...

rite now, im trying to forget and make things come clearly...so LORD, what i suppose to do? please lord, i know u heard what i pray for.. and dear LORd, please once again...please me strong enough to face all of this....AMEN...

huhu... He knows what i've been through all this time...

Friday, February 18, 2011

maaf bukan segala2nya....

maaf......
that not an easy to say...

memaafkan....
also not easy word to say.....

Thursday, February 17, 2011

ottokhae??

hurm....
do i really cool enough on it??

sabar...sabar...
teruskan bersabar..
dan sabar lagi.....

no one know how i feel rite now...
ottokhae??

they said they understand...
but they not..
aku tauk bkan aku sorang jak yg rasa mcm ni.
mmg ada yg lbh dri aku...
mmg aku x sndiri...
tp skrg aku rsa aku sendiri....

damn it!!!!!!
i hate this feeling!!
really hate it....

guys...sorry if i neglect u guys..
i have my own reason why i been like this....

Monday, February 14, 2011

~~sista hood day...n berambu ipar..hahahaha~~



yeah! cheers bebeh! hehehe....
last saturday, aku spent time with my best buddy, ELIZABETH GIA n her boyfie... gary sengalang a.k.a my ipar lo...
hahahaha... babe...best moment ever bah....
hehehe....

tp syok gak la...bkn salu dpt spend masa ngan dia...
sma2 ada hal....plg2 pon ssh sgt nak jumpa...wpon sama di miri....
hehehehe...
lps tu, sempat jugak la jmpa ngn ipar aku tu... si gary...
hi ipar..!!
mlm tu, berambu ipar la kmi ni... pama meh y....udah alang2 bertemu deh... hahaha


babe...thanks coz be my fren n always at my side when i needed u most...
hehee....

ada sorang gik...tertinggal...
bkn tertinggal...xpat join...
bdak sorang ni kat sri aman....
next time jak la show muka bdak sorang tu.... heheheeh
....
love ya!!!!


Monday, February 7, 2011

..a calling from my DADDY...

.....hoho....

...tetiba dgr bunyi ring tone sape hp aku berbnyi..... *ngajat2..wakaka*

tgk nama.."daddy aku"...aik? apsal daddy tetiba col? hoho... mmy kut col..pnjm hp ddy... haha...dgn pnh hemah nya aku mnjawab ...

me : Hello....

daddy: hello nang... inu ko t? **yah!! ddy aku bah call..hoho..msti ada apa2 ni...tp ape yerk**

me : nadai gaga apa2... mda tb... **uuu...mcm ayam ngn itik bercakap...dady ckp knyah, aku jwb iban..hahaha**

maka bermula la perjalanan cerita aku ngn ddy aku... haha... rupa2nya dady ku tnya pasal aku pnya request ari tu... hahaha.... uuu...syok nya lam ati... hehehe...

daddy sudah approve...yea!! sal apa...hehe... ari tu aku request ngn ddy mok kasi spray baru itu sya pnya laki no 1... haha.....hehe...

tp kena tunggu aku cuti sem la...br dpt spray... pnjg ckit masa dia... hehehe...

apa kaler mok spray itu aku pnya hubby o?? coklat? hitam? ke kaler asal? huhuhu.. nnt2 la runding... kita tgk lu kaler apa yg sesuai... hehehehe....

......
..aku rsa muka aku happy mcm ni kut.... hehehehe



Sunday, February 6, 2011

....Seperti Biasa...

...bush bush...habuk...

erm...agak lama juga la blog aku ni x di sentuh...hehe...
bkn apa... bz sikit bah...

apa nak cakp yerk???

hehehe...oh...happy chinese new year utk member2 aku yg berbangsa cina...hoho...



p/s : dimanakah jodoh ku ini???



:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...