SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Tuesday, September 10, 2013

: Cabaran Hidup :

Hey... Agak lama aku tak update blog ni. Sibuk sentiasa sampai tak ada masa nak update blog. Jgnkan blog, FB pun aku jarang-jarang nak update. Hehehehe... 

Semenjak dah hbis study ni, cabaran baru pun bermula iaitu peranan aku sebagai "job hunter". Kalau dulu bersenang-lenang dgn study. Habiskan duit mak bapak. Sekarang ni, kena la cari keja untuk tanggung hidup diri sendiri. Ada yang lagi advance, ada la beberapa orang kwan aku dah pegang title "MRS". 

Jadi aku sekarang ni, yang masih pegang title "MISS", takde boyfie lagi apatah calon untuk dijadi kan Mr. Husband, aku kena la berusaha cari kerja utk sara hidup aku ni. 

Sekarang ni aku mengajar buat sementara kat salah sebuah kawasan perkampungan aku sini. Jadi cikgu untuk budak-budak yang lemah dan tak boleh nak membaca langsung. Sangat-sangatttttt mencabar!!! Sebabnye, dorang ni ada setengah nye bukan je tak celik huruf, buat masalah displin lagi kat sekolah. Adehhhh.. Kadang2 buat kepala aku pening pun ada sebab budak2 ni aku nak kena ajar tapi dorang takda kat sekolah. sama ada ponteng, kena gantung sekolah or gantung asrama. Apa-apa pun, cabaran tu aku sahut and aku nak tengok sejauhmana pencapaian aku dpt buat untuk budak2 ni. 

Cabaran hidup tetap di sahut. HAIPPPP!!!! 

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...