SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Thursday, March 31, 2011

...zZzzZZzZzzz...

Great!! aku tido dari pukul 4 ptg n bgn jam 2 pgi. bgs sgt2!! kunun nya nak tdor sejam dua je...tau2 lbh dari tu aku tido...apuuu....mngkin sbb aku x tdo ga mlm td kut tu la boleh tdo 10 jam...adeh2..

hurm....takpe...selagi aku masih bernafas..aku trskan aktiviti aku dgn baik..hehehe.. kisah semalam mmg beri pngajaran yg sgt mendlam..bnda mcm tu je bt, si arwah jadi popular.. hurm...

Hidup ni bukan hidup sebenarnya kalau xde masalah. Dalam kehidupan kita ni, semua nya terletak di tangan kita sendiri mcam mn kita nak aturkan jalan yg kita ambik nnt. Dugaan, cabaran, semua tu untuk mendewasakan kita sedikit demi sedikit. Biar mcam mana pun kita cuba elakkan, perkara macam tu mmg akan datang kat kita. Tu lah keluar pepatah.."semua ni ujian dari TUHAN".. nak x nak, mmg kita jwab ujian dari Tuhan..sbab tu ujian wajib. Bila sbut bnda mcm ni, teringat pla aku dgn kata2 kawan aku yg dia sebut "semua ni dah takdir"... tapi bagi aku, ada sesetengah perkara je boleh jadi takdir. Sesetengah lagi bukan takdir. Bukanlah aku cakap yang apa yang kawan aku bgtau tu salah..tak salah. Cuma ni pendapat aku je lah. Kalau benda yang berkaitan dgn takdir2 ni...sbnarnya tu pon lbh kurang sama ga samada kita nak ubah takdir kita atau pun. Sebenarnya kita sendiri boleh ubah takdir kita. Mungkin ada tersurat dan tersirat yang kita jadi macam tu, cuma terpulang kita nak ikut "takdir" yang dah Tuhan bagi atau kita nak tukar atau ubah "takdir" yang ada,. Aku percaya, DIA pun mesti nak tgk kita berusaha utk ubah takdir and bukan ikut bulat2 apa yg dia dah bagi. Kehidupan kita, kita yang tentukan.

Overall, its all depend on us which path we want to take. The easy way or the hard way. But i'm really sure, if we choose the hard, we will get something that we never regret about it for the rest of our life..

"TEPUK DADA, TANYA SELERA" ......

HEhehe...:D

Wednesday, March 30, 2011

Poor Guy..

hari ni gempar gak la satu uni ada bdak bnh diri kat tasik. pergh....x sangka ga bnda ni btol2 blh jadi. kalau sblm ni main2 sebut je...tau2 ada gak yg dh nekad abis nak bt gaya gitu... huhuhu... dan plg tak disangka2 bdak tu pernah sekelab senggang ngn aku...

ada mcm2 cerita la kuar sal bdak ni pas kejadian ni jadi.. klau nk dipendekkn cerita bdak ni nekad bt perkara yg sedemikian sbb dia stress giler2... kalau nak dipanjangkan cerita, aku pon x tau panjang mana cerita ni.. hurm... kesian. tapi kesian pon x guna ga kalau dah jadi mcm tu.

kes ini..sedikit sbnyk mmg bg kesan mendalam la kat bdk2 uni yg ada skrg. hurm... kalau ye pon stress giler2...cba la dia p cari org terdekat di hati dia utk luahkan sgala yg terbuku lam hati.. hurm... mngkin dah pandak runding kata org iban, tu la pasal dia mcm tu... hurm..

apa2 hal... FIKIR PANJANG2 SEBELUM BUAT KEPUTUSAN. INGAT MAK NGAN BAPAK TU YG PLG PNTG. WPON DIAORG SALU MARAH2, TP TU TAK BERMAKNA DIAORG TAK SAYANG. ...

semoga tuhan mengampuni dosa dia atas kesilapan dia...

GOD BLESS HIM....

Monday, March 28, 2011

HI!!!

skrg ni tgh memeningkan kepala dgn asaimen2 yg ada skrg... yeah...masa utk tension!!

DO MY VERY BEST!! hahaha


Saturday, March 26, 2011

...No More Jawatan in PSS!!! hooray!!!

25 Mac 2011 : maka termaktub lah sudah aku tidak lagi memegang jawatan Exco Protokol dan Perhubungan Awam dlm PSS...haha(pergh ayat...)

majlis penyerahan kuasa dah pon berjalan dengan lancar. AJK PSS yang baru dah pun tertubuh. haha...hoyey...pasni kurang la sikit bebanan di kepala... hehehe....

kepada AJK yg baru... Congratulations and GOOD LUCK!! hehe...lpas ni korang akan menghadapi apa yang kitaorg hadapi selama ini... apa2hal...semoga anda semua berjaya melaksanakan misi dan visi yg telah korang cadangkan sebelum ni.

daripada usulan yang korang bentang semalam... sebenarnya isu2 tu ...isu biasa je..kira macam isu berbangkit... ( hehehehe...ni pendapat aku je lah...) tp apa2hal pon, semoga berjaya dan dapat meneruskan perjuangan selama ini untuk memartabatkan PSS di mata pelajar UNIMAS yang lain.... :D

Monday, March 21, 2011

...Ku Rasakan Something...

hurm....
sejak 2 menjak ni.. ku rasakan something je ngan bdn aku ni... hurm...
salu ngantok2....hurm... sakit ke? sakit apa?
kdg2 tu salu sakit2 bdan...hurm... ntah la...

jgn sakit k?

Saturday, March 19, 2011

Tempat ke 4....:D


akhirnya...tamat sudah kejohanan bola baling piala terbuka 1malaysia,..

kami team pompuan dapat no 4 ngan piala,medal n duit ..hehehe...team laki plak dah tersingkir kt quarterfinal..

apa2hal pon congrate sgt kat team pompuan sbb akhirnya kami dpt masuk semifinal... mmg x sangka la smpai tahap mcm ni... berkat usaha training drpd coach kitaorg n kata sepakat dgn team sndiri bt kitaorg boleh smpai thap macam ni...

first match kitaorg ngn bdak DQuin..lawan kmi last year.. team kitaorg menang..dpt gak menebus balik kekalahan dari thn lepas. tp main ngn team ni mmg ganas giler... smpai kan plyer dQuin dpt smua kesalahan...kena gantung main 2 mint, kad kuning dan dahsyat lagi kad merah... mmg dah thap ganas lah tu kalau smpai mcm tu...wakakakaakka.... tpi, biasa lah...org baik akan menang di penghujung nya bah...hahahahaha....

2nd match lawan ngan IPGBL...yg ni pon blh thn main...diorg smua tinggi... plyer team aku sedang2... adeh2...nsb baik la keper boleh menangkis bola dgn jayanya...x ga bolos... yg ni pon kitaorg menang...menang tipis... 5-4... huhu... nebes wei....

3nd match kitaorg...dh masuk quarterfinal... lawan ngn unirazak...wah...mmg hbt...dr segi body team unirazak menang....fhm2 la... boleh thn main... lwn ngn team ni ant match plg best bg aku... hehehe... tp yg lucu nye aku lwn ngn team kwn aku yg pernah sma2 jd geng handball tyme sekolah dulu...hehehehe.... mula2 ngn unirazak kitaorg kalah...2-1... masuk secondhaf, dgn sedikit penerangan drpd referee yg x bertugas...(kununnya ref tu nk bt contract ngn unimas jd coach kitaorg 2 tahun..wakakaka) kita org dpt atur balik strategi kitaorg... dan akhirnya kitaorg dpt kejar unirazak...kitaorg menang... 6-2... yuhuuu...

kt semifinal... kitaorg jumpa dgn musuh tradisi...uitm...hehehe...mmg bdak2 team aku dah seram dah tyme tu... sbb dah tau mcm mn team uitm ni main... mmg terer la... *utk thap kt game ni la*.. mcm biasala... kitaorg kalah... 1-6...

rebut tmpt 3 n 4... mmg aku hrp giler la dpt no 3 ...sbb kitaorg lwan ngn panthers... tp ntah mn silap dia...kitaorg boleh kalah... bkn apa...pressure ngn arahan dprd sorang bdk laki dr team kitaorg gak...ntah mn ntah muncul..tiba2 je ada...aku dah pesan x yah masuk cmpur...kitaorg nak shah je...tp dia...hurm...aku ngn udie mmg dah bengang ngan dia ni... mmg lah fhm niat murni nak tolong...tp skrg ni kitaorg atas pdg kitaorg..biar kitaorg main ngn cara kitaorg... hurm...abis game tu..mmg aku nangis la...sbb aku tau kitaorg boleh sbnrnya kejar...tp disbbkan bnda mcm tu...hurm... yg aku x puas ati, diaorg ckp aku myalahkan org...mmg pon... cba diaorg jgn msuk cmpur... relek je... msti dpat pnya.. mmg aku nngis giler2...sedey siot...wpon no 4 ada hdh, tp aku nak ga no 3... huhuhu...

duit kemenangan kitaorg, hehehe.... xtau nk bt apa ngn duit tu... nk bwa makan steamboat blh gak... hehe...tp kene tunggu drpd diaorg a...nk ke xnk... hehehehe

p/s : btw...team member...dgn korang mmg best giler...wpon masa singkat...tp jgn dilupakan hbgn ant kita seteam...hahaha... hehehe

Sunday, March 13, 2011

Handball Tournament!!

15hb mac ni..aku n team aku akan ada tournament kt stakan..yeah! wish we all to the best untill our last sweat!! hahahaha

hope kali ni dpat menebus kekecewaan aku yg lepas...hrp sgt2..hehe....sekurang2nya training yg aku n team aku bt selama ni x sia2 camtu je... hehehe

15hb gak aku pnya midterm IPAP...chayok2!! skali lgi aku wish smoga aku dpt buat yg terbaik...yea!!!

Wednesday, March 9, 2011

Assignment Disaster!!!

wah...assignment IPAP sgt2 berjaya buat aku trauma... *padan muka buat kerja last minit!!*
oh.. setelah bertungkus lumus..akhirnya siap juga la asaimen aku utk lecturer kesayangan aku... hahahaha

harap2 markah yg aku ngn firah dpt nnt baik2 dan sgt2 memuaskan...

tp nxt week mid term paper IPAP plak...apuuuu...parai!! tnpa berbekalkan tips...mmg parai!! mental n fizikal kena mantap!! yeah!!!

hurm...

pergh..mata aku dah stim btul2 ni...nak tdur... uhuhu...balik ni tdur puas2!! yeah!

*assignment eko...huhu....kene contact ngn dorang ni..kang ckap aku free rider...huhuhu...*

grace...grace...ape nak jadi ngn ko ni...oh..trok btol...

yeah..draf jadual exam utk final dah kuar...nmpaknya, kena lah aku struggle dgn kuat sem ni....
dan....plan revision week ni..aku nk balik miri...smbut paska ngn fmily...last year x smbut... huhu.....

rncgn utk sebulan...hehehe... kurangkan makan daging... bnyakkan syur2an.... semalam dah pegi ash wednesday.. hehehe...

chayok2!!!

Friday, March 4, 2011

Forgiveness...

forgive me if i'm wrong...
forgive me if i'm make a mistake...
forgive me if i make u hurt...
forgive me if i make u suffered a lot..
forgive me if i apart from u...
forgive me if i make u cry...
please.... forgive me...


i didn't mean it...
maybe i'm wrong..

but..please understand me...
there is a reason why i do this...


Speechless meh??

speechless meh??
hurm...hahaha...

its ok bah babe... i need some time and space for myself..
do please understand me...
there is some reason why i been like this...
if u don't, so, there nothing i can do...

madah malam2 kah itu??
wakaka...
well, biar masa yg ubati segala2nya...


Thursday, March 3, 2011

..Kisah yang itu...

hurm...
mlam2 ni syok gak layan diri.. huhu
hurm...
kalau dulu..
waktu2 macam ni aku bergiat aktif di mana2 tmpt..
ada je merayau ntah pegi mana...
tapi sekarang,
sume dah lain..
masing2 dah buat perkara masing2...
kalau dulu,
masa sentiasa je bersama,..
tapi sekarang smua dah takde...huhu
yang tinggal skarang ni pon,
msh lagi stick together...
ada masa, akan bersama...
yang dah xde tu..
buat biasa je lah...
hurm....
rindu dah ngan masa yg di spent kan bersama....
agak2 apa jadi pasni?
tapi...tu lah...
yg masih ada ni, teruskan perjalanan cerita bersma..
yg tiada pon, teruskan dengan perjalanan cerita yang sama tergantung...

ni lagi satu kisah...
kisah rokok... huhuhu...
xtvt merokok aku dah smakin menjadi dah ni...
xde rokok, x tenteram btol hdup..
huhu...
smua ni gara2 satu benda...
serve me rite!
tapi tu je lah cara utk aku lupakan msalah yg ada...
mmg ada kwan utk berkongsi cerita...
huhu... ntah lah...
one day, tabiat ni akan berhenti dgn sndri nya...

hurm...
carry on my life babe!!!

where is my mr.X??

....

bila lah aku nak ada mr.X ni? huhu... dah sethun 2 bulan dah xde mr. X ni... huhu...
boring gak sbb xde org yg aku nk merajuk2? (reti ke aku ni merajuk?? hahaha)

kawan2 yg dh couple tu, ada yg happy...ada gak yg x happy... biasalah tu...

hurm...aku? masih lagi menjadi pemburu cinta... (euwww...jiwang!!)
hidup single mmg best..nak lepak tgh2 mlm tgk bola ngn member mmg syok giler...
g shake2 boom2 pon syok gak...xde la nak control2 kan... hahaha

hurm... nak dptkan mr. X yg sesuai blom tentu dpt ke x.. apa yg kita hrap kan x smstinya akan dpt...

dh jumpa yg sesuai utk aku, tp kena reject.well, aku kan gelojoh sikit...tkut kena kebas org... (tp dah terkebas pon) hahahahaha

hurm..skrg ni slow2 je lah... buat biasa... huhu...(oo...bila lah masa tu akan muncul...?)

aku nak mr.x aku tu..kalau boleh lah mcm aku gak...haha.. jnis yg sporting..(aku sporting ke? haha).. yg ptg terima aku seadanya bah... hehe.. n plg penting gak, keserasian ant aku n mr.X aku tu mmg serasi... mcm show kt astro ria tu... SERASI BERSAMA... hahahaha

tp tu je lah kelemahan aku, mcm x ambik kisah ngn partner aku..(pglaman lepas la...) hehe... aku independent sgt kut... hahaha...

xpe lah... slow2 la... yg ptg mr.X aku tu, org yg aku salu pikir masa suka dan duka... n dia pon cam tu gak... hehehehe....

ngeee.....:D

Wednesday, March 2, 2011

..kena anok oleh coach...huhu..

petang td aku n team aku training cam biasa la.... ari tok mek org main full court... huhu...
mmg berterabur lah main tadik...dpt rsa bah... huhu...

blom gik apa2 dah smput kedak apa main... huhuhu
last2 main, coach aku mcm x mok lyn jak... nang sakit ati la nya ia...

blit2 rumah terima msg dari coach... nya mdah nya nang kecewa la...huhuu... nya anok2 la...mdh main berterabur... apa yg di praktik kan slama tok lgsg x berguna... huhuhu... aku dah x blh padah apa gik... mok jwab nya pon dah x tau apa mok dijwbkan... minta sorry pon nya x lyn... huhuhu

sbar jak lah.. huhuh....

coach... iboh manas... huhu... tension dah kena anok oleh coach..dh la aku captain... aduh2... huuhuhuhuhuhuh

Tuesday, March 1, 2011

...kurang tidur dan terlebih tidur...

..
semenjak dua menjak, mata ni kejap2 stim...kejap2 fresh... huhu... bila mata dah stim, bawa tdur xnak plak trus tidur..bila dah fresh, boleh plak tertidur... apa kah?

...
hurm... seminar dah lepas...thanks to GOd semua berjalan lancar.. hehe... tapi a lot of thanks ngan partner aku sbb dia bnyak mmbuat kerja berbanding aku yg asyik je terlena... Thanks firah..hehe
sory a..kamek x bnyak tolong kitak lam hal tu... hhuhu... n thanks juga ngn dr. lucy sbb bg cuti utk kelas kitaorg pada esok hri setelah bertungkus lumus dalm seminar... hehehehe....i love u dr.lucy... love u so much!! muahxxx!!!

....
malam ni member aku bawa aku g tgk org main bol live kat tv... MU vs Chelsea..nyak ia...jadi kaki bol dah ku tok kah? adeh2...join jak la... nsb esok xda kelas... hehehe... jd, dpt lah aku berehat2... hehehehe....

.....
kawan? hurm... skrg ni ssh skit mok pecaya ngan kawan... sesetgh kwn jak yg boleh dipercayai...hehehe...mamy ckap, pray for their happiness and dont hate them..love them as u love urself... hehe... ok mum, i will....

.....
tdi koling2 ngan inik ku... (yeah! inik ada hp bah...maxis gik ya... haha) sbb ptg td inik kol aku, tp aku x jwab sbb tdo..hehehe... inik ckp dia lengau bah... heheh... trs la ckp2 gak ngan aki aku... hehehe... rindu plak ngan dorang... bila lah aku ni cuti... huhu...

......
*msg tone o berbunyi....* ni msti msg dr member aku ni... hehehe...

by the way... enjoy! and have a pleasure time!!

muahxxx!!!

p/s : bila jodoh aku nak muncul ni?

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...