SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Sunday, May 29, 2011

Gawai Hair?...



hahaha....dye and highlight....
untuk Gawai...

Thursday, May 26, 2011

Gawai

hi bloggie....

lama dah x menjengguk bloggie...
sekarang ni semua org bz ngan gawai.. inik pon dah bz dgn kuih sarang semut....

mak aku ngn aku pon membzkan diri buat biskut... tp yg bnyk buat biskut...of coz la mak aku... hahahha.... aku cuma banyak makan je... n tolong memantau... wakakakaka....

hari ni pon dah bz... pegi smk subis...cuba nasib isi borang guru ganti... kerja part time masa cuti ni...

esok plak... mak aku dah ajak pergi last shopping gawai... aigoo....letih btul...

apa2hal pon...selamat hari gawai....

Monday, May 23, 2011

49 Days..

Drama 49 Days... memang best.

Cerita mengisahkan roh sorang wanita ni yang masih berkeliaran sebab masa untuk dia meninggal belum tiba. so, dia diberi masa 49 hari untuk cari 3 titis air mata orang yg betul2 menangis dgn keikhlasan untuk dia... ..

Nam Gyu Ri...ni Nam Gyu Ri.. pegang watak wanita yg roh dia berkeliaran...

ni plak Lee Yo Eon.. dia pegang watak sebagai badan pinjam untuk Nam Gyu Ri tadi.....

dia ni plak..pegang watak sebagai penjadual.. yang uruskan semua tentang 49 hari...

nak tau lebih lagi... tengok la cerita ni... hehehe..

Tuesday, May 17, 2011

Bored!

argh!! bushan btol!!! huhuhu...


Monday, May 16, 2011

Totally Crazy with TOP!!!


TOP BigBang....

Aku pon tak tau mcm mn aku bleh minat ngn dia ni... Aih!!

Sebab aku minat dia ?? Hahaha...first impression aku...muka dia cool giler... hahaha.... ( aku pon tak tau napa aku suka laki yang cool2 gaya) hahaha...

Aduhai...nasib baik la ko kat Korea TOP...and artis... kalau ko org biasa2, pastu tgl kat malaysia..pastu dekat2 ngn aku je...adeh2...dah lama dah aku try usha ko.... hahahahaha...

Honestly, sebelum aku tdor or tak dapat tdor... muka dia la yg aku tatap... supaya dapat tdo dgn sng ati... hahahaha....

dush dush..


Thursday, May 12, 2011

Tentang C.I.N.T.A Lagi....

Dengar musik piano dari Yiruma, Kiss The Rain buat aku terfikir. Apa akan jadi dengan kehidupan aku yang masih lagi hidup menyingle sampai sekarang. Kawan2 aku rata2 dah ada pasangan masing-masing..tapi aku masih lagi macam ni. Single mingle...

Orang cakap, kat uni la kita akan jumpa life partner kita tapi utk aku teori tu macam tak kena je.. huhu...

Sabar je la Grace.... mungkin akan ada nanti satu hari nanti...


Wednesday, May 11, 2011

Aigo!


aigo...aigo....

TOP oppa... na... nomul nomul nomul nomul nomul nomul nomul nomul nomul nomul (repeat many2 time) chua e....



Monday, May 9, 2011

Antarsesi punya pasal...

adeh.... kenapa lah susah sgt nak rgster antarsesi ni. nak rgster bhasa smua dah full.... apei2 .... tusah mai ga ketu...

dush dush dush!!

Saturday, May 7, 2011

Alahai.....

Sekarang dah kat bintulu... pkl 5.55 smpai kat bntulu dan buat pertama kali nya smpai bntulu awal dari kebiasaannya.. pergh! memang laju giler ar bas ni tadi... aku plak x tenteram duduk lam bas...takut wei...

Hari ni, org sambut Hari Ibu Sedunia. Hurm...Tak de sambut ape kot nnt...plg2 pon panggang memanggang...hari2 pun hari ibu... hahaha... sama ngan hari bapa...hari anak... haha... (blom pernah dgr lagi org smbut hari anak) kih kih.....kalau ada, konfom anak2 mnta bnda yg bukan2.... wakakakakaka,.....

sekarang ni sementara tunggu bas ni bertolak kol 7 nnt, aku amik la kesempatan online free (wireless) kat terminal bas ni...smbil cuci2 mata...hihi... smbil2 tu lepas gian jap...(smoking?) haha...kids, dont try this at anywhere,.. bad for ur health... when u grown up, its ok! hahahaha...

anyway..member2 yg akan bercuti 4 bulan, happy holiday... lebih2 lagi sawai dua org tu, (kate ngau bita)

maia cuti ang jegit2 a...t kerja.. duit gaji 90% beri asuh aku...hahahahahahahahahahha...

Selamat bercuti!

Friday, May 6, 2011

i'm coming home..

final dah abis... yes!

hehe.. malam ni aku akan balik ke miri.. naik bas Eva..12 jam plus2 utk smpai di miri.. wah... lama giler! (cait..mcm tak biasa)..

bateri hp Cas! bateri lappy CAS! haha..bekalan utk malam ni. mana tau xdpt tdo... tau2 la jadual tdur dah berubah sekarang ni.. selagi blom pkl 4, selagi tu blom tdur..

apa2 hal...selamat pulang dan selamat sampai la aku nnt... hehehe

Thursday, May 5, 2011

My Valentine..


Hahaha..walaupun bukan bulan feb tapi aku tetap gak mr.X aku jadi my valentine... oh yeah... hahaha....

Rajin-rajin la dengar lagu ni sementara masih ada... hehe... lagu dari boy band korea, 2PM.. hehe..
First dengar lagu dalam Dream High Drama.. hehe... Argh!! Taechyon menawan hati ku sama seperti T.O.P tawan hati ku yang luhur ni. Hahahaha...



Sebenarnya aku ni tgh tunggu lagu Love Song - BigBang di upload... tunggu je lah... :)

konon-kononnya aku ni jadi rebutan dua jejaka pujaan ramai.. hahahaha!!!



I Love Dr. Lucy....

Dear Bloggie,

Setelah berjaya menempuh dugaan dan perkara yang buat aku tak keruan pagi tadi akhirnya berjaya di atasi... (pergh..skema nye ayat aku..)

Hari ni, aku ngan coursemate aku berjuang habis-habisan dgn paper Dr.Lucy.. gemuruh tu x pyh cakap la... perasaan tu memang campur-campur la macam air batu campur.. huhu...

Dengan kekurangan tidur...tambah juga aku yang tetiba x dapat bangun dari tidur pagi tadi..memang sakit la...(pagi tadi macam ada something yang buat aku tak dpat nak bangun..mcm semangat berpisah dari badan je) ...huhu

Masa menghadap paper dr.lucy tadi... sempat lagi scan2 soalan..hahahaha.. dah mcm mr.bean pun ada da... 15 minit pertama memang tak bersemangat.... tapi lepas tu, nampak je muka dr.lucy terus semangat membara aku datang....(macam lagu Bara, yg Awie nyanyi)...tanya dr.lucy betul ke x aku punya draf... hehehe..dr.lucy siap bagi hint2 lagi kat aku...

Tapi agak frust la juga sebab ada nama tempat tu aku tak berapa nak ingat nama penuh dia...smpaikan boleh terkeluar pulak nama anime ngan nama movie korea yang aku tengok... hahahahaha....

Apa-apa hal pon, semua yang aku jawab tu belum dapat nak menyakinkan aku samada aku boleh dapat markah yang melayakkan aku dapat keputusan yang baik... Masih samar2 je ni... huhu... dr.lucy.....hurm.....

Esok plak paper dr.parveen...hurm..yang ni pon lbh kurang... wah..kena lagi struggle... ingat semua tutor..ngan kuliah... wah...nasib baik paper waktu petang... tak lah sakit sgt... wah...

Gracie.... Good Luck utk paper esok and buat sebaik di antara yang baik dan untuk terbaik...(err.....lantaklah ngan ayat ni..hehe)

*kalau la ada gambar dr.lucy...dpt ga post2, sharing2...hehehe**

Wednesday, May 4, 2011

T.O.P Penawar Duka dan Lara ku..


argh... ni la akibat nya bila terlalu gila dgn final. semua yg aku buat serba tak kena... huhu.... tambah dgn kepala yang sedang kepeningan..rasa mual2..loya...(hah!! pregnant? oh tidak sama sekali)... pergh...

utk hilang kan kesakitan ni...aku layan je lah diri ni ngan gambar T.O.P BigBang. yeah yeah...memang la sbab rupa aku tertarik dgn dia... sebab aku suka ciri2 muka dia... i mean..ekspresi muka dia la.. CooL and Smart.. hahaha..

Walaupun hanya angan2 semata-mata dan setelinga-telinga... sekurang2nya dapatlah kurangkan kesakitan aku sekarang ni... hahahaha....




kerana nak dpat kan ilham masa menghadap nota utk subjek dr.lucy...aku dah jadikan slide dr.lucy ni backgroundkan t.o.p.. pergh...fanatik giler ke aku ni?? wakaka


yang gambar bawah ni plak aku combine kan gmbar aku ngn dia... wakaka.. pergh... cubala realiti pon macam ni juga...sumpah aku tak cari yang lain.. biar mati hidup semula..pon aku x cari yang lain... hahahaha


well...semua tu cuma gambaran aku sebagai peminat kepada dia.. haha.. ni smua pengaruh rakan sebaya la ni.. buat aku ketagih dengan artis2 korea... hahahaha...

:)..


Tuesday, May 3, 2011

me and T.O.P BigBang...!! edited!!

editing punya pasal....

yang ni aku edit sendiri... hahahaha



kamsahamida untuk Bita unni..sebab dia edit pic i ngan T.O.P.. hehehe..

suka sgt2...!! hahahaha


final gonna done soon...

still left 3 more papers to go.. hope this sem my result will be much better than before.. serve me rite coz never take seriously about my study..(ada actually tp x fokus).

hurm.. gonna take short sem.. but if x dpt register bermastautin la di miri... huhu

hurm..rite now feel some kind of feeling of lonely.. huhu..

but its ok la..get used to it..

it's not that i don't have any friends.. i do have friends.. but all of us have something to do..and keep busy with personal matters..so, we take our own path. but there will be a time for us to meet and chat. hehe

it make me remember one of my friend.. hurm... well, i do still remember our oldies... we hang out together, sharing a lot of things together..arguing together...and most of all..we share same interest.. but there is circumstances that i can't avoid...and so do that friend.. but it all memories that will never forget... perhaps that friend feel that im turning back ...but i.m not. i'm doing this for .....sake. and at the same time i don't want to get hurt... but... still friend forever right??

ok.... let be gone..just be gone..(er..am i right?? macam x kena je ayat tu...hurm.. wakaka)

now...focusing back on my note...!!

Gambateh!!! Agi idup agi ngelaban... !!

Monday, May 2, 2011

Once again....

dear bloggie...

how to say it ha...? hurm..last night i had a nightmare.. huhu...
terrible...

argh... it make me feel uneasy..**damn shit nightmare!!*

how im gonna through my final if this uneasy feeling keep disturbing me... i do a lot of thing just to throw away this wierdo feeling.... ARGH!!!

****dear GOD,
PLEASE AND PLEASE help me go through all this... huhu.. i don't want to get hurt anymore especially them whom i love and care most... PLEASE GOD.... ***

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...