SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Friday, December 31, 2010

Happy New Year 2011

happy new year!!! tutup buku lama buka buku baru.... hehe...

apa azam aku taun baru tok kah? hehehe.............

Wednesday, December 29, 2010

Piala Suzuki..Malaysia vs Indonesia

yeah! stelah 14 thun akhirnya malaysia berjaya merangkul juara dalam kejohanan bola sepak kali ni. yes! im proud to be mlaysian.. hehehe... well, adat bertanding mmg ada kalah dn menang. kalah sekarang bkn bereerti kalah utk selama2nya kn? sma jga dgn kemenangan. kalau dua2 kalah dua menang sapa yg pegang title kalah n sapa pegang title menang?

well, bg aku peminat indonesia n malaysia tak perlu la fanatik sangat smpai tuduh masing2 macam2 kan. penyokong indonesia, we all malaysian tahu macam2 persengketaan yg wujud antara dua negara ni. even though small things pon bleh gduh. cmon la guys... xde ape pon yg korg dpt if gduh mne pon....sentimen nasionalisme ptt ada tp xkn la bnda kcik mcm ni pon nk gduh gak..hehe

malaysian, u guys should proud with our footballers. if they didnt win this competition mcm2 la korang ckp psl diaorg. hey...kalau nk sgt mng, pegi la main ikut diaorg. br korang rsa mcm mn ssh pyh nk dptkan kemnangan... korg ingt sng ke nak berjuang mati2an kt tgh pdg bola sepak dlm masa 90 minit tu? gilaks ooo.... bila malaysia menang, puji2 an, bila malaysia kalah sumpah2an... spttnya kalau malaysia kalah korg kena bg kata smngt. marah2 blh la tp tgk2 la beb! diaorg tu wakil kita main bola sepak yg dh lma jd kebanggaan negara kita. ..

malaysian footballers n indonesian footballers...good jobs guys!!

Friday, December 24, 2010

Enjoying My Holiday n Christmas!!

hehe...ikuti rentetan perjalanan percutian ku... yeah!

18hb dis 2010 - aku n family bertolak dr jb kira2 pkul 10 pagi mcm tu la. sbb kereta lmbt ambik dari servis center. kitaorg pnjm keta uncle aku nk g cuti2. mula2 aku driving... hehe..smpai lah ke hentian kpg bemban. pastu dady aku drive. jalan2, masuk smpg Genting Highlands.. smpai kat pncak kira2 pkl 5 ptg. nak pegi booking bilik, aduyai! FULL HOUSE! penuh... huhu... pegi cari kat area2 yg lain pon sma gak. semua penuh. yelah, musim cuti sekolah bah. mmg pnh. tmbah plak kena hjg minggu. ney! parai kitai. terpaksa la kitaorg turun dri genting pergi ke bandar bentong. cari hotel murah. situ pon satu hal, cari pnya cari pon sama...penuh...huhuhu.... dah lah bdn pnat. kena cari hotel lagi....adeh! last2, dpat gak jmpa satu hotel ni.. tersorok. mn nmpak. nsb baik lalu kat situ, klau x....x tau la tdor kat mna. dah chck in apa smua, makan. trs aku tdo. letih wei.....

19hb dis 2010 - argh! bgn awal pagi...nk pegi genting. melepaskan niat di hati utk bermain sepuas2nya kat genting...hehehe...naik lagi skali g genting. haha..kali ni kitaorg parking keta kat stesen kereta kabel, Genting Skyway..kitaorg naik keta kabel g theme park. yeah! pergh...cuaca kt situ x yah ckp la...mmg sejuk giler!! smpai kt atas, beli tiket, apa lagi..enjoy la!!! hehehe... first time naik flying coaster. game ni ala2 roller coaster la, cma nm dia flying coaster n kitaorg kena meniarap...adeh! gerun wei.. aku menjerit2 je... x sanggup nak tgk... huhu... pstu pegi plak kat satu lgi game ni., nma dia Space Shot.. ketinggian bnda ni kira2 setinggi bangunan 10 tingkat. apu.... masa dia bawa naik atas tu, mmg best lah... skali dia turun.....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....seram!! rsa mcm kena buang dari bangunan je.... apu apu...aku mcm biasa la....terjerit2....mak aku ckap, Rsa mcm jantung kena ambik org pastu dia bg balik...hahahha... tp mmg enjoy la... aku ngn adik aku yg no 2 tu nk bawa kitaorg pegi snow world...tp xsempat. tmbh plak barisan pon mmg dh pnjg giler...adeh... batalkan je la hasrat murni tu... huhuhu... siap smua, kitaorg trs direct pegi bndar mentakab....stay 1 malam kt situ. tmpt kelahiran adik2 aku yg kcik 2 org tu..hehe....mlm pegi makan...dh mkan...mcm biasalah, tdur!

20hb dis 2010 - pagi ni bgn awal... nk pegi ipoh...sblm tu nak lalu tmpat lama kitaorg tngal..oh...rindunye aku... lalu dpan sekolah lama aku... SEKOLAH KEBANGSAAN SG. KOYAN, KUALA LIPIS...mmg rindu giler... smpat gak aku amik gmbr dpn skolah aku. mmg bnyak perubahan la sekolah tu dr sgi landskap... bgunan msih kekal sma...hehe....dh bergenang2 ai mata aku...aku than je..hehehe... den, trs amik jalan pos betau nak pegi ipoh. otw nk pegi ipoh tu kitaorg kena lalu cameron higland lu...oh, kira advance la utk kitaorg...hehehe.... situ jlan mmg berbelit2 la...berpusig2...kpala aku pon dh pening. tp kwasan tu mmg cntik... kiri kanan tumbuh-tumbuhan hijau....wow!! mmg cantik la.... smpai kat area cameron, kitaorg smpat la shoping kjp kt situ. beli buah strawberi...mamy aku pegi borong teh cameron...nk bawa balik sarwak.. hahaha... bkn selalu kan... lgpon murah...hehehe... bedal je lah... hehe...dah siap beli, kitaorg meneruskan perjalanan pegi ipoh... masa dlm perjalanan tu, kitaorg smpat lah tgk bekas2 bas eksiden yg bawa pelancong thailand. masa tu x tau lgi status bas yg eksiden tu. dah smpai kt ipoh tu, bos besar hotel kitaorg menginap tu yg bgtau ada bas eksiden. aduh2,...mmg trok la...kesian kt mangsa2...hurm...hati2 lah di jln raya.. ingatlah org yg tersyg....huhu.... kt ipoh, chck in, makan,...den tdor...adeh! langkawi dalam kpala otak dah.... hehehe...

21hb dis 2010 - pagi ni smgt bgn pagi.. nk pegi langkawi bah....dh check out smua...trs bertolak ke alor star. member aku ckp masuk alor star den p kuala kdah.. hehehe....(thnks miza sbb mmbantu)...mmber aku ni la tolong bgtau mcm mn nk pgi sana...hehehe... dari ipoh ke alor star ada lah dlm 3 jam cmtu... dh masuk alor star, cari k.kedah...heheheh...sdah jmpa... den, ada la org ni tnya kitaorg....rupa2nya pak cik tu attenden parking x bertauliah kat situ...yg cari makan dgn menjaga keta2 pelancong smntara pelancong p langkawi...pak cik tu pon tolong2 lah knalkan kitaorg dgn satu agen ni.. (nk cari makan bah, pandai2 lah) ... agen ni pon dia adjust la pelayaran kitaorg utk satu hari kt p. langkawi. kitaorg akan pegi p.beras basah, p. dyg bunting ngan satu lgi tmpt yg ada burung helang... dh beli tiket feri, tunggu feri den kitaorg pon naik feri p langkawi.... jap...ada smbungan..nnt aku sambung lgi la...ngntok dh ni.... k?? hehhe...pnjg ceta ni...

Wednesday, December 15, 2010

....HeheheHe...

xlma lagi mau xmas..
ada hdh xmas tak aku?
klau ada, apa hdh xmas aku? hehe

Gracie is missing!

oh....start missing someone. oh gosh... oto ka jo? am i in love? oh my god...

Monday, December 13, 2010

Malacca...

jumaat, 10 dis 2010 - aku n adek2 aku, anty nely n angela dan juga uncle henry sefmily...kitaorg bertolak ke melaka.. aku ikut anty nely. kitaorg jlan pkl 2 ptg... slow2 driving la..pandu cermat jiwa selamat. ingtlah org tersayang... hehe...uncle henry n fmily dia jln kol 5 camtu...kira uncle aku abis keja la... bermula lah perjalanan kitaorg yg kira2 ntah brapa jam ntah..aku x kira..hehe...ingt nak relak je..tdo ke lam keta.. tau2 anty aku suruh aku driving plak. dari machap ke tangkak (xsure) smpai la ke plaza tol melaka... hoho...ok la driving kt highway cuma x leh over limit...hehe...smpai kt plaza tol, kitaorg tunggu uncle andrew aku dtg ambik. x tau jalan pegi rmh dia. hehe... smpai kt umah uncle aku, masak2 pon berlaku. ye lah, dh pkl 6. prut pon dh lapar kn. masak2 la...goreng buntut ayam, ot ot msak kicap ngan syur...x lupa jga sup ot ot...sedap... hehe... dh siap smua msak2, uncle henry pon smpai.. kitaorg pon mkan sma... hehe....


*tgh tunggu uncle andrew dtg ambik kitaorg...hehehe*

sabtu, 11 dis 2010 - hari ni kitaorg pegi mandi manda kt theme park water world a famosa resort. adeh2.... ramai org mmg x terkira la... bnyak giler org g sna. tmbh plak, weekend. mmg ramai la... ada gak org asing....semua pelancong2...hehe... adek2 aku x yah ceta la...mmg syok abis. nmpak je air, trs terjun... hahahaha.... syok giler... aku bawa adik2 aku blik...yg kecik 2 ekor tu lah,...xnak balik. klau boleh nk tdo dlm air tu. ish ish ish....hehehe....
balik rmh, mlm tu kitaorg panggang plak. panggang ayam n kmbing. ada gak ikan keli. hehe...yummy!!! heheh

*adek2 aku yg tak mao blik.....*
ahad, 12 dis 2010 - masa utk lawatan. bawa adik2 aku pegi tgk2 banda hilir. smbil2 tu aku pegi shopping skali. beli brg2...ole2... heheh... org mmg bnyak la.. well, melaka bandaraya bersejarah lah katakan. ....shopping sana...shopping sini...smbil2 tu tgk suasana krismas mmg syiok giler la...hehe...pkl 6.30 kitaorg bertlak blik jb plak. smpai kt jb kira2 kol 9 lebih la..g makan lu...lapar deh... huhu... dh makan trs la blik rmh. mmg letih giler... huhuhuhu.....

pa2 hal pon, nang enjoy la... hehehe....
*dpn kota a famosa*




Thursday, December 9, 2010

Melayang-layang

hi....helo... :)

hari ni result kuar tp msih x dpt chck. huhu....harap2 ada magical yg berlaku nnt. HARAP SGT2! hurm....

hari ni kitaorg pegi melaka. yeah, bawa adik2 aku ni p melaka. jln2 kat sna. cuci mata....aku plak..mcm xda mood ja. tp klau dok lam rmh je, boring jga ni nnt. hurm...

actually, aku resah n gelisah je sejak 2 menjak ni. x tau la.. rindu? rindu ke?? x tau la... erm... boring la...xda prg nk di msg.. msg V, dia bz ngan kembara ipt, msg uni, Digi aku xda kdit...msg bdk sorang tu, xde rply...xde line kat sna...hohoho... bosan... REALLY MISS MY BZ LIFE! huhuhu.... tp adakah aku akn smbg smla bz life aku tu? oh...seramnye....

hurm.... feel something lost... huhu...

Wednesday, December 8, 2010

Singapore!


7 dis 2010 - aku n adik2 aku ngan anty n uncle aku gak, kitaorg pergi ke singapore. ini 2ndt time la aku pegi singapore n 1st time utk adik2 aku... enjoy gak la. first place kitaorg pegi singapore zoo kat Mandai Road. fuh....nsb x bnyak org. sbb time tu weekday bukan weekend. kalau weekend, mmg pnh la tmpt tu....dr pkl 10 pgi kitaorg kln kt dlam zoo tu smpai pkl 5 petang....cba bygkan betapa besarnya tempat tu. mcm2 binatang la ada dlm tu....

dah abis jlan kat zoo, kitaorg pegi orchard road plak. kat situ mmg syurga shopping! hahaha... kitaorg pegi wheelock palace. 1st thing aku cari of coz la mnyak wangi per una blush, Mark n Spencer. faveret perfume aku. hehe...pegi makan burger king, then jalan pegi ke pokok krismas yg besar. pergh! jalan2 kat situ mmg cantik sbb dihias dgn lampu2 lip lap... mmg cantik. tgk keadaan krismas kt situ rasa mcm kat London je...hahahahah..(mcm la pernah pegi) tp mmg cantik la.

then, kitaorg pegi plak kat muhamad mustafa shopping centre. kat situ plak, pun satu lagi tmpat shopping. aduh2...kat situ bnyak geng2 india, bangladesh n lain2 la.... tp suasana kat situ aku rasa mcm pergi INDIA je... kihkihkih...dah sana sini aku tgk org india..tu la aku rsa mcm tu. hehe..... smbil2 cari tu ada la aku selisih ngan org filipina...adeh2 hensem nye laki filipina yg sorang tu.... hehehe....

yeah...asa nye tu je la aku dpt story...hehe...xtau nk story ape dah...kinda blur ni..huhu

Sunday, December 5, 2010

Popular Book Sale + Pc Expo = LELAK AMAI!!

hari ini, 5hb Dec 2010 - aku n adek2 aku yg gendut n kurus pegi Danga City Mall, JB...ada popular book sale deh... hehe... saja2 nak pegi tgk buku sambil2 tu beli trs komik utk bdk dua ekor ni so, tak la diaorg asyik tgk tb je kat rmh kan.. wpon komik tp membaca lah juga. aku plak, rembat satu komik tajuk "Bukan Putera Biasa" ngan satu novel true story " The Saddest Girl in The World".... aku baca starting TSGTW tu.. best gak baca... so, aku rembat je lah.. hehe...tebal jgak tu...takpe..usaha untuk membaca.... *tiba2 teringat lagu kempen marilah membaca yg kerajaan Malaysia seru kat rkyt2 nya..* :)....

*ini lah buku yg aku beli td*

den, pegi pc expo kat Persada Johor..iaitu salah satu tmpat utk apa2 convention yg diadakan kt JB...pergh!!!! pnya lah ramai org. sesak sana sini.. smpai2 aku kena langgar org... huhu...tujuan utama pegi pc expo nk cari external hard disk...igauan hati ku. *pasni x yah g pc expo lg kalau xde apa2 yg pentg... hahahaha*...cari pnya cari...jmpa lah satu menarik hati ku.... plg aku ska mestilah warna hard disk ni kan... KALER PINK!!!!! hehee... cantek...ngam la ngn lappy aku yg sama kaler pink... I LOVE PINKY! heheehehe...RM160, utk 320gb. adeh adeh.... melayang duit aku... tapi xpe la. last item utk lappy aku setakat ni. hehe...


*its PINK!*


adeh...adeh.... penat wei kaki aku jln ari ni.. blik je dari jln td, bawa adek2 aku pegi mandi kt swimming pool. adeh adeh! giler btol.. aku, 2 org adek aku ngan Bulan a.k.a babysitter utk anty aku, kitaorg sma2 g mandi. nah.... mndi puas2 smpai x ingt nak balik. adek aku yg 2 org tu x yah ckp la...kalau blh, tdo dlm swimming pool diaorg sanggup. haha... tgh syok2 kmi mndi, adalah segroup bdk2 ni sma mndi kat swimming pool. yg ngek nye diaorg ni, mn kitaorg pegi situ la diaorg main...last2 aku ngn Bulan apa lg, buat plan nakal pegi lompat beramai kat diaorg. NAH!!! ambik ko! kenalah diaorg..lbh2 lg ngn aku ni...hahahaha...bdn aku kn bsar jd ombakan dia bsr lagi la... hahahaha... pdn muka korang! ngeee.... jht btol.. hahha...

oh...skrg kaki sya sgt skit...penat lo...huhu...

p/s : Gracie.....hehehe... u x rsa something ke? hehe


Saturday, December 4, 2010

Kurasakan Something Again...

this monink wake up early than days before... hehehe... but last nite i sleep a bit late. my back pain actually... beside, im texting wif one of my friend last nite. he make me smile actually..

am not really sure rite now what my feeling towards him. A friend or more than that? yes its true i have THAT LOVE KIND of feeling toward him before. Yes, i do make confession with him..but he reject my proposal...huhu.. but its ok. my bad perhaps. am bit rush on this thing. there a reason y i act like that. i scared that i might lenyau peluang lagi like before.... hurm..... but now? hurm....

but its ok. Still can friend with him rite? At least, i still can near with him..talk with him..fooling around with him...haha...he always make me smile...and sometime make me geram.. hahahaha...

hehehehe....ok..lunch time. after this gonna go for jalan2 cuci mata,... hehehe....

p/s: Gracie.....makai!!! psst...u miss that guy rite? :)

Friday, December 3, 2010

Hot n Cold = Celap + Angat

hujan lgi petang ni... hurm... (,")

pembuka bicara, hari ni macam biasa la aku. kat rumah je...bgun pagi td pon lmbat mcm biasa ga...pkl 10.30..(ish buruk tol perangai anak dara sorang ni! ) hehe... ala, aku tdo lmbt mlm td...kol 4pgi.. sbb tgk ceta Safe Harbor kat chanel 702. best ga ceta tu. pasal sepsang suami isteri yg bersara awal n nak hdup kat atas bot. tp syg, impian diaorg tu terganggu sbb ada sorang hakim ni mnta tolong dgn si suami utk tolong jaga dua orang bdk nakal sblm dimasukkn ke dlm tahanan juvana... sepnjg bdk2 tu tnggal ngan dorang dua, bnyak perubahan dah jadi ngan perangai bdk2 nakal tu. diaorg lama2 boleh berubah sikap. hurm... drpa pemahaman aku tgk ceta tu, mesej yg cuba penulis skrip tu smpai kan ialah bagi peluang dgn org yg dah buat slah selagi diaorg dpt berubah. erm... good story...*2 thumbs up utk ceta ni* hehehe....

dah masuk 2 hari kat umah anty aku ni... ddk tgk tb, main ngn angela (tp x dpt over sgt sbb aku batok. tkut jangkit kat dia) huhu... pastu on9... td g klinik. aku batok2. huhu..agaknya fengshui medical aku taun ni x brapa bgs la. asyik skit je... huhu...sbar je lah... erm...

tadi bawa adek aku yg duaorg tu pegi mndi kat swimming pool...adeh2...sejuk.. tp x dpt lama sbb ujan. kang makin trok skit aku. huhu... adek gendut aku tu bkn nk dgr ckp. sbar je la... hehe...tp dia sure dgr ckp aku pnya... hahaha...

ohok ohok! eh..batuk...excuse me..hehe...
aduhai...lemah2 je ase bdn ni. tpi aku kuatkan...:D...

apa lagi yerk?

p/s : Gracie...ubat jgn lupe makan k?


Thursday, December 2, 2010

:D

im strong! yes!! im strong!!! u can through it babe!!!!

kecewa...

hurm...skrg aku dh rasa ok sikit. tapi jauh dalam hati tu mmg x ok lgsg. sgt2 la sedih bila tgk resul wpon blom official lgi. skrg ni cma nk tau pointer terkini je. aduh! mmg aku frust giler. plg aku frust bile paper yg aku repeat mkin trok plak markah. aduh! frust sgt2... aku x tau la ape nk jdi ngn aku ni nnt. mati lah aku. dah la paper tu mmg kena lulus n utk melayakkan aku trskn PTA aku. ni apa nk jdi? aduh! trok!

mati aku kalau mcm ni. tapi aku hrap sgt ada magikal yg berlaku nnt. aduhai!

Ya Tuhan, aku tahu kau dengar dan memahami keadaan aku saat ni. aku berharap sangat yang kau akn berikan sikit magikal kat aku. please god...please! sekarang ni aku cuma boleh berharap dengan kau je ya tuhan. hanya engkau je yang mampu tolong aku saat macam ni. please... :(.. really hope there will be a magical happening to me.. AMEN!

hurm...

p/s : Gracie, keep on praying... be tough!

OMG!

OMG!!! OMG!!!

wpon result x official tp aku btul2 kcewa... sgt2 kecewa!!

so sad!!! really2 sad!! damn! y?? hurm....

Wednesday, December 1, 2010

Tired + Nervous = Rojak!

on 2nd december 2010, around 8.00 am until 10.30 am - check in flight... boarding to JB today. a little bit dizzy actually.. after check in, went to marry brown having breakfast...
change language... tetiba jak terima msg dri adek ku sorang nun madah result dah kuar,.. adeh adeh...nebes jak asa..hurm..lulus ka x o??

12.00 pm...arrive at jb airport... WELCOME TO JB!! utk adik2 aku la... diorg yg jrg dtg sini...aku dah 3 kali cuti sem ni dtg jb... hehehe... anty nelly dtg ambik kitaorg adik beradik... hehe...tp dalam otak masih lagi terfikir2 kan result.. aduh! nervous la... harap2 kata gerak hati aku btul ckp yg result aku bgs kali ni.. 4 subjek..

dear GOD, please bless me n i really want that my result is much better than the last...

=.=...(,") nebes...penat..dan batok2...aduh!

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...