SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Friday, December 30, 2011

:: Countdown.. ::

dear bloggie....

Today is the last day in 2011. Walao!! A lot of things happen in 2011. REWIND!!!!! hahahaha..

January : The month i love the most. Because my birthday was in January. And, of course i celebrate it with my dearest and lovely Uni's friend. Collin, Bernerd, James, Virginia and Nawi. Not forget Firah and Fazi..(they cook for me on my special day..hehehehe)

February : The month that always make me wondering.... Who will be my valentine?? For the time being, there is still no one that suitable enough to be my valentine... (in fact, im still searching..hehe) But, i believe there will be someone to fulfill my Valentine list.. haha... Meet u soon my Mr. Valentine....

March & April : Hurm.....Well, both this month i'm busy with my handball training, assignment, and classes. Stress a lot tho!!! @.@''

May : Exam fever?? Absolutely.... start doing revision, memorize the fact.. so on and so forth. And prepared to going back for semester break! HAHAHA... Gawai on the next month.... kihkihkih.....

June, July, August and September : Semester break was started!!!! Yea!!!! First thing first, preparation for Gawai. HAHA... help my inik and aki do this and that. Be a inik's driver... and my mummy too.. cleaning up the house... Pergh! Tired tho. That is why i need more girl in my family..because they can help me during any ceremony that held in our house. But, what can i say?? Producing boy in our family were more productive than producing girl.. Oooopssss!! hahaha... After Gawai, my life was really busy. Helping my mum be her driver, her housemaid, her P.A, ...everything! Plus, i attend cardio class. It's EXERCISE TIME!!! Hehehe... twice a week. HAHAHA.... September?? Get ready for my real life babe!!! hahaha...

October and November : My real life begin! Hahaha... attend class, assignment, bla bla bla... n not forget, clubhouse..hahaha... ok. ok.. Really really miserable... Miserable with lot of things.... hahahahaha.....

December : Here we are.... i'm sitting right here updating my dearest bloggie. Hahaha.... last nite, almost hangover... but i can't. HAHA... And today, the last day of the year 2011. Enjoying the day.. and yet still thinking of final. HAHAHA... Resolution for new year?? Still the same...find my mr.right. HAHAHA...

Well well well...that my storyline for 2011. HAHA.. May this coming new year, 2012 give me more luck and luck and luck! Goodbye 2011, Hello there, 2012.. Be marvelous for me k? hehe... :D.

p/s : Please don't end the world... i'm not married yet!

Thursday, December 29, 2011

:: Final Exam is Coming ::

dear bloggie...

hohoho..agak lama la aku x update blog ni. Cerita terkini aku..struggling utk final exam yg tinggal seminggu setengah lagi...(betul ke aku kira ni??). Setelah beberapa hari aku tinggalkan lappy ni sndirian kat rumah and nota2 yg ada... dan semlm aku bru aku bermesra dgn lappy aku. Alahai...kesiannye lappy aku kan?? HEHEHE~~

Dan sekarang, aku tgh membekukan diri di CAIS untuk online+cari article+cari buku= @.@".. tettt,!!!!

Final kali ni aku berdoa sgt2 dapat buat yg terbaik and dapat result gempak..and ada peningkatan. Nak harapkan result sem lepas masih average giler... Nervous pon ada gak aku ni... huhuhu....

Tak lama lagi dah nak masuk tahun 2012....dan bila tahun baru dah bermula, maka dengan itu umur aku pon meningkat setahun. Umur dah meningkat tapi sulu hati blom ada. Aduhai...susah hati juga aku ni. Hari2 yg dilalui pon boring je. Nak cari, aku dah try cari tapi smua x sesuai dengan citarasa aku. Bukan lah aku chossy...tapi nak cari yang terbaik. Nak harapkan someone yg dah bekerja tu...hurm...yg tu aku simpan utk happy hour je.. dia yg mulakan dulu, aku lyan je la. Kononnya nak layan kesepian di dalam hati...Not more than that... HAHA~~~padahal makin sepi ada lah. Cukup2 je lah sekadar buat aku senyum/happy dalam sehari. Tambah2 lagi cousin2 aku yg sebaya dan muda setahun dari aku dah anak. Waaaaaa.....terasanyer diri ni dh tua... Nenek aku dah siap cakap lagi..."pasni tunggu dapat cucu dari Nang la.." tetttt... aku dh tak tau nak ckp apa dah... huhuhu.... Jangan nak kahwin nek, kalau calon belum ada..

Apa2 pon kepada follower ku... janganlah bosan ke apa ke ye bila baca entry aku ni. Biasala..ni dikira diari la juga cuma diari ni di"sharing" bersama... HEHE..... ok? Daaa....

p/s: Azam tahun baru aku... nak jadi LADY BOSS! hahaha...ko tek ada??

Tuesday, December 27, 2011

:: HAPPY CHRISTMAS! ::

dear bloggie....

I think im not too late to wish Merry Christmas to all Christian.. Really wish all of u have a Happy Christmas!! This year, i celebrate Christmas with my dear friend at his kampung, Serian. And this is my first time celebrating christmas far away from my beloved family. Well, due to study stuff (final exam), so i can't going back to my hometown. Anyway, really thankful with my friend's family member that welcoming me and my 2 others friends in such a great way. It really wonderful moment.

Well, supposedly we spent for 2 days and 1 night at kampung. But, there was flood at kampung and we can't get out, so we extend another night. For sure, the moment we had at kampung was valueable. And yes i'm really drunk at the last nite we spent there! HAHAHAHAHAHA!!! What make me still laugh and smiling until today, i didn't know what i have done when i'm drunk. I only know from my friend's mum that i always laugh and talking and laugh. Yeah..that is me when i'm drunk! HAHAHA... thanks GOD i didn't do nothing silly. HEHEHE...

I think i only can write this first... hehehe...to be continue!

p/s: thanks to Martin coz let me use his bband and lappy... kihkihkih.... time to sleep. (hope so!..)

Thursday, December 22, 2011

:: Christmas!!!! ::

dear bloggie.....

HoHOHO..merry christmas to those celebrate it. Me here? Celebrate alone without my family. UUUUWWWAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! Sedih!!! Mummy,daddy and my 2 little bro celebrate at my daddy village, Long Selaan. Timothy celebrate it at JB with anty nelly and family. While, i'm here stuck at Kuching!! HUHUHUHU... pity me...... Next year, i balik christmas!! Peduli.. Hate this feeling.. Tapikan, xde ke hadiah christmas aku tahun ni?? hehehehe...

Assignment pon dah habis. Sekarang tumpukan kat final je. Hope final ni nanti aku dapat buat sehabis baik la... hehehehe...Nanti result kuar conform2 la gempak kan?? kan?? hehehehe...anyway, to my dearest fren especially my dear classmate, wish u guys good luck and do the best! :D


Ok lah..dah lama x update blog tersayang ni.. Well, too busy with my assignment and other things. Now, i free from any assignment. Just need to focus on my final exam. But first of all, i want to rewards myself..ITS SHOPPING TIME!!!! hahahaha..msti bnyak sale kan skrang? hehehehe... Shopping sorang2 je lah... hehehehe... !!!

p/s: Merry christmas and happy new year!!

Monday, December 12, 2011

:: ASEAN's Politics Course Seminar::

dear bloggie.....

Hujung minggu aku agak sibuk. Sebab aku n member klas yg lain semua sibuk mnyiapkan slide utk case study. HOHOHOHO.... superb exhausted. Xcukup masa... article need to be read. And tackle our case study very well.. WALAO!...

Aku macam biasa...sebelum present mmang aku akn bermake-up yg mana aku rasa selesa. Ye lah.. br ada keyakinan kan?.. Just simple make-up je.. Dah cukup beri keyakinan kat aku.. hehehe...

Title case study aku, Migration in Southeast Asia and ASEAN Role... Nasib baik ga la lecturer aku x de komen bnyak. "Well done, Grace".. itu je ayat dia. HEHE... syukur kepada tuhan...

Berikut gambar kami2 yang aku sempat amik...



* michael lai *
* it's me!!! hehehe *

*muka lega lepas present..hehehe*

*haa...yang ni....aku pon tak tau*

Ok..gambar dah tgk...cerita pon aku cerita sikit2 je.. hehehehe...sekarang ni mnyiapkan report pulak.. ADohai....

p/s: angol palak..!!




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Friday, December 9, 2011

:: McD-ing::

dear bloggie,

lebih kurang 5 jam lgi, aku ngan member kelas aku yg lain akan berjuang utk presentation ASEAN Politics.... Dan sekarang, aku ngan Firah menjana idea di McD. HAHAHAHA... lepak di mcD tgh2 malam ni. MEmang menjana idea. HAHA... tapi malam ni bil org yg dtg mcD mmg ramai. Malam weekend kot... Ada yg balik dr night party, n mlm ni juga ada celebrate hitz.fm birthday at bcck (perhaps).. hehehehe...




Ada gak la terserempak dgn bdak unimas.. Senior dan junior ku. HEHEHE....

Grrrrrrr....*sejuk*...

Saje nak updated blog ni. Sbb nak amik kesempatan guna wi-fi kat McD. HAHAHAHAHA!!

p/s: macam2 ragam org mlm ni aku tgk...bpluang jga la aku tgk "social worker" kt sini...nice viewing ok..?..

Tuesday, December 6, 2011

:: Simple Party with Dr.Lucy ::

dear bloggie.......

Hari ni kelas SSA3033, Security and National Defense, adakan parti. Simple party je. Aku, Kabi, Firah ngan Fazi pegi amik KFC yg dah ditempah oleh Kabi. Huuuuuuuuuuuuuuuuu...semerbak bau ayam KFC dlam kereta aku. Hehehehehe....

Pastu, masuk kelas dah mmg konform2 lambat la... hehehe... habis kelas dr.lucy, kitaorg pun mkn2 dalm kelas. and bg souvenir utk dr.lucy. Dr. Lucy of coz la tak sangka yg kitaorg ada bt party mcm tu ngn dia wpon simple...anyway, each of us really enjoy with the moment.

Tanpa sedar, hubungan diantara kitaorg sekelas actually makin rapat. Dulu msa2 mula dulu....jmpa2 dlm kelas je pun. Pastu abis2 mcm tu je. Sekrang ni, kalau sorg takde dlm kelas, mula lah mencari...lebih2 si colin tu yg mmg selalu jadi tumpuan. HEHEHE... Antr org yg selalu di cari dlm kelas klu tetiba menghilang :

1. Kema
2. Colin
3. Ben
4. Vee
5. Kabi

Tu lah antara mereka2 yg sntiasa di cari kalau diorg takde dlm kelas. HEHE....
Bawah ni gambar2 dlm kelas yg smpat aku amik. Gmbar biasa2 je.... Check it out!


*amoi dua orang ni memang suka bergambar, hehehehe... Kate n Bita...*




*haa...tu la mereka2 yg sedang menikmati ayam KFC.*

*err.... mike amik gmbr dorg tiga, aku amik gambar dorg 4. hahaha*

* ni plak masa kami pegi amik kfc. Nampak si fazi tu ken timbun oleh kotak2 KFC*

Maka dgn itu... sya mngundurkan diri sekejap lah ye... hehehehehe....

p/s: sayang u olz!!! muah!!!



_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Sunday, December 4, 2011

:: Kehidupan ku ::

dear bloggie...

ye..aku meng-update-kan blog aku. Sekarang ni aku mnggunakan khidmat PC drpd CAIS tersyang aku. HOHO..nak guna wireless lam CAIS ni slow sgt... **CAIS tu library - info utk followers aku yg bkn dr Uni aku..hehe** Tmbh2 lg aku saspek yg lappy kesygn aku nk mcm kena virus. huhuhu... Jgn la ko diserang virus lappy. Aku msh mggunakan khidmat ko. Nak serang tunggu aku cuti sem. Nanti aku hntr p klinik. K?? K ??

firstly, Aaaaa...kehidupan ku sbg student skrg ni mmg pnh dugaan. Dugaan plg kuat aku ialah masa utk aku mnyiapkan assignment yg diberikan oleh lec aku. Aduhai..naik biul juga otak aku nk mmbaca artikel yg boleh dikaitkan. HUHUHU... Tmbh2 lgi nak mncari buku2 di CAIS yg agak berterabur, lg pning kpala aku nk mncari. Aduhai!!


secondly, ni nak cerita. Tdi nyah aku, Ida ada dtg rumah. Mak Aiiii....lamer jga la bergosip ngn dia setelah skian lama x bergosip. Ye lah..msg2 bz dgn keja. Dia nk siapkan PTA dia..aku plak dgn ...mcm biasala..asaimen. Haa...mmg bz la... Kdg2 ada la terserempak kt CAIS. Tp x lama je. Sbb nk siapkan kerja. HEHEHE~~nyah nyah..bila lg kita nak karok cam dulu2?? Smpai si kema curi satu lgu kak mona? HEHEHEHE...


Thirdly, malam tadi aku tidur agak kurang lena..aku pon x tau apsal aku tdur krg lena smnjak keblkgn ni.. bnyk sgt bnda difikirkan kot.. Tp aku ada keseraman sikit bila aku tersedar dari tidur, aku dgr bnyi laki ketawa,,,Hurm.... Mimpi aku je kot....Hurm...lupakan. Yg pntg smbahyang...ingat tuhan. Aku percaya TUHAN salu ada ngan aku wpon aku kdg2 x ikut ckap Dia. HEHEHEHE~~~


Fourthly, huuuuuuuuuuuu...cuti sem ni aku xkn mnjenguk bandaraya miri kesayangan aku. Sebab, anty aku dah book aku kerja ngan dia kt sana wpon sbln. Dia kekurangan staff. Tmbh2 lgi dia buka ofis baru. Hurm..bgs jga kan? At least ada gak duit masuk kan?? Dpt la tmpung perbelanjaan aku pergi study trip nanti. HEHEHEEHEH~~ Tmbh2 lg aku nk celeb bfday aku ngn member aku kt Kch sini. Aku pon dh jnji nk celeb sma. Venue?? Bakal ditentukan.. Hehehehe~~ Mcm awal thun ni tadi, smua aku bawa celeb sma, mcm tu jga la next year. Xkan ku tinggalkan. HEHEHEEH~~ wpon smbut dua tiga kali... HEHE~~


**gmbr2 di atas hasil kerjasama dari Mr.Google..:)**

Oleh itu, aku stop skjap updating blog aku ni. Nak truskan dgn sesi pencarian artikel-artikel yg main sorok2 ngn aku.. hehehehe...

p/s: RM...RM...RM...

Saturday, December 3, 2011

:: Over Sleep ::

dear bloggie....

HUHU~~ dua hari setgh aku x men-online kan diri. Semua gara2 aku x tdur semlaman hri khamis yg lepas. "Ngiga tekuyung" - happy hour la kirenye tu.. pastu plak hari jumaat siang aku pergi berjual. Olh kerana kekurangan tdur dan juga kepeningan, aku mnta off awal. HAHAHAHA~~

Blk je rh, tukar baju, tkar sluar, aku pon mnidurkan diri. Nah..hambek ko. Dri pkl 12 tgh hri aku tdor, pkl 8 mlm aku bgn. Bgn2 je p mandi then bawa firah pgi makan kt warong. Sbb blom masak.. n stok dah abis. HAHA~~ Blik mkn je.. ddk kejap tgk tv.. aku smbung tdor balik. Bgn2 pgi ni dah pkl 10 pg. HAHA~~ Gilerrrrr...

Ptg ni tdi pon aku smbung tdur lg... Ni pon mata dah ngntok dah ni. Kekenyangan mkn ayam masak merah masakan kema. HEHE~~ Sedappppppppppppppppppppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!

Sekarang pula, rasa boring je... hp pon xde bnyi2.. xde org msg aku. Hurm... mmg la... Couple is trouble... single is HORRIBLE!! boring doe!

Menahan rasa je lah.. hehehehehe

p/s : smbg tgk Triple X... Auww..vin diesel sexy..!!!

Wednesday, November 30, 2011

:: Best Giler!!!! ::

dear bloggie....

Firstly, nak ucap thnks bnyk2 kt Bita sbb dia dh tolong i bt cursor yg comey ni. Like sgt!!!! Trima kasih...arigato...kamsahamida!!! HEHEHEHEHE~~~!!!

Secondly, yesterday class National Defense and Security mmg fun giler!!! Smlm terserlah smua bakat yg ada..skli gus dgn daya kreativiti yg melampau tahap gaban! hahahaha... plg lawak bila si colin pegang watak lec ktaorg, Dr.Lucy!! KElas mmg riuh la smlm. Smpai dr.lucy sndiri pun x tahan n amik gmbar dgn Colin. And trs colin dpt gelaran baru, Colincy!!! hahahaha...

Below are some pic of us :



~~Colin jadi dr.lucy? Erk! hahahaha...~~



~~me n Colincy~~



~~ muka happy..~~


apa2 pon Dr.Lucy mmg happy n sporting giler la dlm kelas. Senyuman x pernah lekang di bibir dr.lucy. HEEHEHEHE....

p/s : really miss u all after grad nnt.

Tuesday, November 29, 2011

:: Pressure is Pleasure ::

dear bloggie....

HOHOHO...pressure is pleasure...Skrang ni mmg pressure. Tambah2 lgi dgn asaimen yg kira bnyak juga wlaupun 4 asaimen kena settle.. 4 asaimen tp kena baca bnyak buku. Otak aku skrang dah upgrade dah jadi 500GB. Memang terer laa... lbh2 lg klau bab mendownload info2.. HAHAHAHAHA~~~ tp dh download nnt pandai plak jd bingung. HAMBEK KO!

Ni pun bru dah abs discussion psl debate utk kelas dr.lucy. (pdhal abis 1 jam yg lepas..hehe).. ALAhai..debat pasal nuclear weapon. Ko ada?? SIK ADAAAAA.... ngeeeeee....

Sementara aku tgh kebluran akbt mendownload info dari buku yg berkaitan, sbb tu lah aku meng-updatekan blog aku hari ni bt kali kedua..(amik ksmpatan gna wireless kat library..sbb bband lom byr lg..hehe)

Wpon pressure kerana asaimen yg agak2 bnyak, aku msh lg dpat control. HAHA...sbbnya sblm ni pressure sem2 yg lepas lg kuat drpd sem ni.Sem ni kira kuat jga la..tp sem ni aku berjaya menanganinye.. (oh..skema nye ayt).. Apa2 pun , aku yakin sem ni aku akan lbh maju dan cemerlang serta terbilang... (smuffffff...<---hidungku kembang kempis..ngee)

Ape bnde ntah la yg aku merapu ni... Hurm... Chow dlu la...:D

p/s: mak ku syg... bila nk bg duit kt anak mu ni?? hehehehehe...

Monday, November 28, 2011

:: No idea ::

dear bloggie...

Alahai... waktu2 kemuncak mcm ni best kalau aku memejamkan mata kan?? Kejap lgi aku akan memejamkan mata. Sekrang ni cuba utk mencari mana2 info yg berkaitan. Then, aku balik rumah..then aku dtg ke CAIS lg petang ni. Hehehe...

Suasana CAIS ni aku rsa dah mcm shopping mall. Berlambak je dorg2 student lam cais ni. Sma ada dorg bt assignment, discussion or saje2 nak lepak smntara tunggu kelas start. Aku plak, hehehe... ada lah tergolong dalam kategori di atas. Smbil2 tu, of coz la surf internet kan... hehehehe... Hurm...

ok... aku stop kejap. Masa dah tamat.. hehehe.. nak blk rh ler... hehehe.. gian..gian...gian nak tdor! hehe

Gavin DeGraw - Not Over You


dear bloggie.....

haa...aku jumpa lagu ni dlm fb kwan aku...aku klik...tadaaa.... best jga lagu ni.. HEHE..so, listen and enjoy with this song guys. :D




p/s : how i wish....:D


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Friday, November 25, 2011

:: Almost end of November ::

dear bloggie....

Owh...badan aku dah mula rsa2 kesakitan kerana xdapat tidur dengan lena. Pkl 6 pagi baru aku dapat tidur. Itu pun tak selena-lenanya... Aku bangun-bangun je kpala aku dah rasa pening entah macam apa dah.. Cuba nak sambung tidur masih juga tak dapat. Jadi untuk mnghilangkan rasa sakit di kepala, aku pun merajinkan diri utk buat general cleaning kt rumah sewa kesayangan aku.

Ruang tamu n dapur aku sapu...then mop.. Pastu bilik mandi plak aku cuci sebersih yang aku mampu. Dinding bilik mandi aku sental dengan sekuat yang boleh supaya nampak berkilat. Kenapa aku tiba-tiba rajin nak general cleaning hari ni?

1. sebab mata aku sakit tgk bnda2 bertaburan ats lantai rh n juga yg melekat2 di dinding bilik mandi.

2. utk melepaskan tekanan dlam diri aku. Huahuahua...

Kalau hari2 aku lepaskan tekanan dalam diri, mmg berkilat sekilatnya lah rumah sewa aku ngn kwan2 aku tu. HAHAHAHAHA~~~

Assignment...mcm biasalah. Berlambak entah apa2 dh. Memo pon dah penuh dah aku rsa aku lekat kt dinding bilik aku (kat area meja aku la).. Dateline pon dah dekat semcam dah ni. Aku plak msh boleh relak. Well, aku amalkan prinsip jgn panik buat kerja. HAHAHAHA~~

Next week dah msuk bulan december. Aura2 krismas pon dh kuat semcm dah aku rsa skrg ni. Pergi mana2 pon, aku dh tgk ada dah org dirikan pokok krismas. Aku plak, mngkin thun ni x celebrate krismas ngn family ku. For this first time didn't celebrate it with family. Biasala...hidup di perantauan..(pdhal msh dlm sarawak)... but it's ok. Ada juga kwan aku yg x blk krismas nnt.. Semalam terserempak dgn kazen aku, si Arthur. Dia pon kmgkn x blik miri krismas ni. Nak blik pon mcm alang2 je. Tmbh2 lgi masa tu revision week. (hai....bt revision ke aku nnt?? hahaha) Harap2 mummy bg duit extra sikit, dpt la aku beli pokok krismas yg kecik2 tu..then decorate letak kt rmh aku. HEHEHE.. Semlam Mr.M dah book aku ajak smbyg sma pgi krismas n mlm krismas. Jgn je nnt pgi krismas tu mata dah merah2 dah. HAHAHAHAHA~~~ Tahun ni aku smbut krismas simple2 je lah.. Smbut sndiri2 je.. HEHEHE..~~

Nsib baik lah semlm Mr.M x mejal ajak aku pg club. HAHAHA~~~ "aku mabuk".... Tapi smpt la aku lepak ngn dorg sblm dorang gerak ke club. Ceta2 dulu. Konform2 la Mr.M tu rindukan aku. HAHAHA~~(perasan..)... Well, lega juga la dpt jumpa dia.. and dgr sikit2 cerita dr dia, Kira mcm trailer movie la.. HEHE... Mr. M, Mr. M... sekarang br ko tau..HATI KENA LIAT. Biasala, ko kan bdk bru belajar.. HAHA..nsb baik la snior ko tu ada bg jalan benar kt ko. Kalau x sesat ntah pergi mna ntah ko tu. Terima ksh ler ngn Man. But, ake tetap tusah pekimet iko... aduhai... Uban inu ake tusah pekimet psl iko, uban ake malap iko salah pilih jalan. Pah ine iko tengek sakit. Bok iko barak me ake pun, ake nyek sukat ti inu2. Ake cuma sukat barak ne iko, ayen tusah. Ine bareng. (HEHE..bhsa ibundaku...)

Baiklah...kerana dah merapu terlalu bnyk. N follower pun mngkn boring kut baca entri aku yg merapu ni..(ada ke yg baca?? HEHE)... maka, aku pon mengundurkan diri utk seketika waktu..cewaah!!! HAHAHA....

p/s : Aja-aja Fighting!!!!!

:: Blame on Me..::

dear bloggie....

apa aku nak merapu kali ni?? Pada jam 5.01 pagi aku masih lagi segar bugar..(pdhal tak dpat tidur) mungkin sbb aku terlebih tdo siang tadi or mgkn juga kerana certain thing yg kacau jiwa dan raga aku skrg.

Anyway, thanks a lot sbb bt aku berjaga smpai macam ni. Hurm... Kali ni aku nak merapu ntah apa2..

1. Kenapa title aku blame on me? Kerana... yes. keep on blaming me coz im not a good friend..

2. Keep blame on me cause i'm not a really good good friend...

3. i still want to say keep blame on me coz i like to merapu and say i'm terrible horrible friend..

Why?? Entah la. A good friend?? Am i a good friend?? Can i be a good friend to my friends??

Big QUESTION in my head..... Am i??? Can i?? What so ever....

Salah faham??? NO! i never never ever think of "salah faham"... there is no issue of salah faham.


Trustworthy, loyalty, and whatever -ty at the end of the word, i believe in that in friendship. But do people outside there think as i am? Do they? I really need to think a lot of it....

Or... am i hurt too much sampai aku merapu entah apa2 pagi ni?? Oh... i need beer... TIGER,,,HEINEKEN......

p/s : tq...and sorry... keep on blaming me...

Tuesday, November 22, 2011

:: Mimpi Lagi...Buaya ::

dear bloggie....

Kali ni, masih lgi aku nak ceta sal mimpi.. Mimpi aku mlam tadi, aku ditolong buaya and bawa msuk dlm sngai. Hurm..... Aku ceta la kt roomate aku sal mimpi tu and dia suggest kt aku try cri meaning mimpi tu dgn tuan google.

Maka, aku pon cuba lah cari dgn tuan google yg serba tahu ni... jumpa satu page ni. Dlm page itu, dia bilang,

mimpi dibawa buaya ke sungai atau air : artinya, pekerjaan akan lebih sukses...

Wow... adakah ni petunjuk yg keja assgmnt aku akn siap dgn cemerlang gmilang terbilang?? hehehe.. Kalau btul. ni bkn le tanda nye aku xde buat apa2kan?? of coz la aku kna usaha bru aku dpt result sma mcm maksud mimpi aku... hahahahahaha

p/s: bila lgi aku nk mimpi mr.right aku?? hehe

:: Busy busy ::

dear bloggie......

6 jam tidur petang tadi.... nak2 lgi lps mkn tgh hri pastu tidur.. Memang layan.... HOHOHO~~ Mn x bdn aku mkin gebu. Ni balik cuti sem nxt year conform2 kena kritik..*imagine diri di kritik*.. wuwuwuwuwu...

As usual, aku mmg suka update blog wpon xde apa yg aku nak story sgt pon. Story best xde la bnyk sgt... story boring ade lah. HAHAHA~~

Well, yesterday....masa aku tgh sibok2 tgk game harimau muda vs garuda, Mr. Mul msg aku. *wink wink* Well, he said HE MISS me.. Btol ke?? Ke ayat dia nak ayat aku?? Aku ayt dia balik, "yeah, i miss u to" .... uuuuuuuuuuu... jht nye aku. x patut aku bt mcm tu kat dia. Tapi, dia yg start flirting ngn aku kn?? HAHAHAHA... makin di lyn, mkin menjadi... hurm...

Sbnrnya, x baik apa yg aku bt ni. Really really really BAD..tp nak jga aku bt. Aish..blh ke aku ckp ni cuma cara utk aku mengisi kesunyian? *sunyi ke??* HEHEHE~~ Aku single, so aku blh bt apa je sblm aku x single... **ape bende yg aku merapu ni..** Mngkin ada org yg ckp aku ni org yg x baik, jht... tpi aku cuma anggap hbgn aku ngn Mr.Mul cuma lah sbg kawan...ok lah..ok lah.. teman tapi mesra. HAHA~~ Sbbnye, ada sbb jga. Sbbnye, aku x nk ada apa2 hbgn yg extravaganza bt ms skrg ni. Memang pun aku nk couple, tpi for this time being..biar lah aku bt observation dulu. Sbb aku tau, aku akn dpt someone yg bgs utk aku. **merapu lgi ni**

Kalau nk ckp aku fobia dgn hbgn aku yg lps pon blh gak. Kecewa dgn hbgn Love love yg sgt2 menyusahkan aku...n kecewa jga sbb tepuk sblh tgn. So, utk mgubati kekecewaan yg ada, lbh baik aku maintain je dgn apa yg aku ada skrg ni.. Ngeeeeee~~~~

So, my fellow friends, please don't make a simple conclusion about me if u don't know anything bout me... **ugut..ugut** HAHAHA~~

p/s: nothing special about me...

Monday, November 21, 2011

:: Malaysia Menang!!!!!!!!!!! ::

dear bloggiee......

GOAAAAAAAALLLLLLLLLL!!!!!!!!!! Nang happy la bila malaysia menang utk sukan bola sepak. Super duper happy. Can't believe malaysia can won on this game. Ye lah, malaysia ngan indonesia a.k.a harimau muda vs garuda, memang fight hbs la game td. Tmbh2 lgi team garuda dpt sokongan drpada lbh 10 ribu penyokong dr tmpt sndiri. WALAO!!!!!!

Warong 2000, Siang-siang Corner and Mamak Cafe di Kota Samarahan memang jadi tumpuan utama malam ni lbh2 lg student dr unimas, uitm, institusi pguruan and org lain2.. Nak cari meja kosong jgn hrap lah nk jumpa. Melainkan kalau dah cop awl2 olh kwan or dtg awal... Paling syiok bila ada diantara yg dtg tgk tu pakai baju hitam kuning tu... And, lbh patriotik lagi siap kibar2kan bendera. Ohhhh ... sport unite us all as MAlaysian!!! HEEHHEHE...

First goal dr Indonesia, ntah minit ke berapa ntah..semua frust.. Dpt rs aura kecewa drpd peminat. Tapi, bila malaysia dh skor..... NAH!!!!, tak pyh cerita la mcm mn suasana time tu. Yg bru nak myuap mknan dlm mulut pon x jadi nak suap. Nak jerit GOAL dulu... HAHAHAHA....

Overall, game ant harimau muda ngn garuda td mmg fight abs la. HUHU~~ pasukan garuda, mcm biasa mmg stamina dorg extra. Laju je bwa bola.. pasukan harimau muda td mula2 main msh slow..And, adalah kamera zoom kt penyokong garuda pas hbs game. Penyokong garuda mmg kecewa la..and ada gak smpai menangis. Betapa tinggi nye harapan penyokong garuda. Player team garuda sndri x pyh cerita la...memang moral down la... Sapa x kcewa wei dah kalah. Nak2 lgi kalah kat tmpat sndri... HUHUHU~~~

Tapi aku, tunggu sepakan goal dri kapten malaysia, Baddrul Bakhtiar. HAHAHA~~ I like how he play on the field..(broken nye english aku....) Ntah brapa kali baddrul try skor tp x dpt. Last2 dia skor utk penalti sbb team msg2 terikat dgn kptsn seri. Haaaa.... Penalti pon penalti lah...tp dialah penentu sbnrnya utk kemenangan Malaysia malam ni. HO yeAAA!!!!!




**gambar sumber drpda Mr.Google...:D **

HEHEHE.... apa2 pon, Congratulations to skuad Malaysia. Korang mmg best la.. And korang dah buat yg terbaik la.... Majulah sukan utk negara!!!

p/s : Aaaaaaaauuuuuuuuummmmmmmmmm!!!!!!!!!!!! meow.... hehehehe


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Sunday, November 20, 2011

:: Pressure ::

dear bloggie...

HUHU...aku dapat merasakan level pressure aku makin naik. Aduhai.... Esok midterm EBX..pastu plak kena hntr asaimen 1 asean politik. 65% asaimen tu dah siap. Selebihnya buat kpala aku stuck. Oh gosh!!! Hurm... DANGEROUS btul... :(

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Saturday, November 19, 2011

:: Meaning of Animals ::

dear bloggie......

Entah kenapa tetiba aku nak cari meaning of animal. Ngeeee... Saje nak buang tebiat. HAHAHA~~~ Cuba baca maksud setiap binatang2 ni...


Alligator - aggression, survival, adaptability
Ant- team player, worker
Armadillo - active, nocturnal, protection
Bat - guardian of the night, cleaner
Bear - power, adaptability
Bear Paw - strength, mobility
Beaver - builder, gather
Bobcat - fierce, loner intensity
Brontosaurus - harmless giant
Buffalo - sacredness, life builder
Buffalo Skull - sacredness, reverence for life
Bull - strength, warning

Butterfly - metamorphosis, carefree, transformer
Camel - weary, enduring
Cat - independence, grace, healing
Cougar - leadership, courage
Cow - patience, stoicism
Coyote - prankster, insight, playful
Crane - solitude, independence
Deer - love, gentleness, kindness
Dog - loyalty, protection
Dolphin - kindness, play, bridge man to ocean
Dove-love, peace, gentleness
Dragon - wisdom, nobility

Dragonfly - flighty, carefree
Eagle - divine spirit, connection to creator
Elephant - long life, self-preservation
Elk - strength, agility, freedom
Fox - cunning, provider, intelligence
Frog - connection with water element
Giraffe - watchfulness, mobility
Goat - stubborn, omnivorous
Goose - faithful, communicative, traveler

Gorilla - brute strength, adaptability
Grizzly Bear - hunter, nature's pharmacist
Hawk - messenger, stopper of time
Hippo - linking water and earth, survival
Hopi Hand - life, creative, healing
Horse - stamina, mobility, strength
Hummingbird - messenger, stopper of time
Kangaroo - feisty, fun loving
Lion - power, strength, respect
Lizard - conservation, agility
Loon - solitude, song, romance

Manatee - peaceable, unassuming
Mastodon - lumbering giant
Monkey - playfulness, agility
Moose - headstrong, unstoppable, longevity
Mouse - timid, secretive, and sneaky
Orca - focus, power
Ostrich - fickle, fast moving
Otter - laughter, curiosity, truth, patience
Owl - wisdom, perseverance
Panda - playful, kindness
Pegasus - carrier of lightning
Pelican - ever watchful, grace

Penguin - playful, loving
Pheasant - confidence, attraction, perseverance
Pig - intelligence, hunger
Polar Bear - fearlessness, power
Pterodactyl - wing finger
Quail - sacred spiral, ceremonial, Holy
Rabbit - alertness, resourceful
Raccoon - bandit, shy, determination
Ram - new beginning, teacher, hoarder
Raptor - speedy thief
Raven - trickster, mischievous

Rhino - durability, strength
Road Runner - speed, agility, cleverness
Salmon - instinct, persistence, determination
Scorpion - defense, self-protection
Seahorse - confidence, grace
Shark - hunter, survival
Skunk - wary, conspicuous, and intense
Snake - shrewdness, transformation

Spider - creative, pattern of life
Squirrel - trusting, innocence
Steer Skull - silent testimony
Stegosaurus - the covered lizard
Swan - grace, balance, festive
Thunderbird - caller of rain
Turkey - smart, elusive
Turtle - self - contained creative source
Unicorn - redemption, salvation

Water Buffalo - great strength, hard working
Whale - wisdom, power, cleanser
Wolf - loyalty, success, perseverance
Wolf Paw - freedom, success, guidance
Zebra - family-oriented, alert
Zuni Bear - good health

(credit to owner of this list.. :) )

So, sapa2 yg ada memelihara binatang sprti list di atas tu.. sila2 baca meaning dia. HEhehe..
Dlm bnyk2 snrai binatang tu, aku tertarik dgn Buffalo skull. HEHEHe.. Kat rumah ada Deer skull je. Bkn buffalo. Blh sama x meaning dia? HEHEHEHE~~~

p/s : rindu ngn turtle aku si manny ngn panny. Skrg dua2 tu dh xde..sob sob sob.. :(

:: Emptiness ::

dear bloggie....

Huhuhu.... kenapalah aku hari ni rasa keboringan teramat sgt. Rasa sunyi tu tak yah cerita la. Memang sunyi sgt jauh dalam hati aku ni. sob sob sob....

Otokajo?? Aigo...aigo... ni aku malas ni lau bab jiwang menjiwang mula muncul dalam hati... Cait!!! Jiwang karat besi btol lah.... :(




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Friday, November 18, 2011

:: Mimpi ::

dear bloggie......

supposely aku post ni pagi tadi. Tapi memandangkan x smpat nak post kerana kekangan masa and aku pon x blk rh tgh hri td, so aku nak share sikit je sal mimpi aku mlm tadi.

Aku ni nak kata percayakan mimpi tu ada lah juga but not 100% la. Dalam 40% cam tu lah... Malam tadi aku mimpikan mendiang kazen aku yg dah mnngal 2 or 3 tahun yg lepas. Dalam mimpi tu aku, adik beradik mendiang, parent mendiang, uncle and anty aku yg lain, tmsuk datuk n nenek kenyah aku or aku pnggil "uko", pun ada dalam mimpi aku. Dalam mimpi tu, kitaorg gathering together and have fun. And dlm mimpi tu kitaorg myambut balik kplgn mendiang kazen aku. As if kitaorg buat2 tak tahu yg dia dah "pergi". Memang happy sgt...kitaorg minum2, makan bbq n so on. Mendiang kazen aku pon happy sgt la dalam mimpi aku. It seem like he don't want separated from us. Hurm.... Then, aku pon tersedar dari mimpi disbabkan tgn aku terkena muka roomate aku yg tiba2 meletakkan muka dia kt tgn aku. (kira terkejut la ni tadi..) Bila aku sedar, memang hati aku dup dap dup dap.... Oh my god.. Only GOD know what i've feel that time.. Risau if something bad happen kat family aku, happy if my late cousin dah tenang kat sana, and mcam2 rasa lah perasaan aku time tu.

Then, pagi tadi before aku turun ke kelas, aku call mummy and story morry ngan dia psal mimpi aku tu. Mummy ckap maybe ada org nak menngal sbb mendiang happy. or maybe dia dah tenang. Tak tau la. But my mum said no need to worry bcause it just a dream. Mainan tidur... But it really make me feel uneasy.. Memang lah kematian tu something yg memang kita akan alami satu hari nnti kan... but ... entah lah..

If my late cousin "up" there dah tenang, so its mean a good thing la. Sebab before this, there was a Father, (now, he is with GOD...:) ) said, he got a sign that my late cousin macam tak tenang kat "sana". So, that father minta whole of our family especially my late cousin's family pray for him so dia dapat tenang kat sana. If it really happen there, then it is great.. Tapi kalau sebaliknya, hoping that bad thing really not happen among my family. Plus, i really really really worried with my uko ledo (nenek kenyah aku ler..) conditions. She always sick..and saying that she will be go sooner... Ohhh my.... :(

Dear God, please bless us and protect us from any bad thing. I know u love each of us but do please protect us from anything bad happen... Amen.

p/s : Bless me, bless u, bless them and bless all of us....

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...