SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Sunday, November 3, 2013

:: G-day is coming soon!! ::

Haluuuuu..... 

Few more days, and taraaaa....my g-day is coming! *clap clap clap* I prepare nothing much. Bought new trouser and still looking a RED blouse for that day. Ini semua perancangan geng-geng poyo ku nak guna tema warna merah. Mana nak cari baju sesuwaaiiii ni.???. (T.T) 

Bila ijazah di dalam tangan, maka dapatlah aku meluaskan lagi pemandangan dan pengalaman aku. JOB HUNTING of course!!! \(^_^)/ Parents pon dah bagi green light aku blh plih je kat mana aku nak keja. Huehuehue.. aku of course la, di mana ada rezeki di situ la ada aku...

Takde dah kut nak post apa lagi. See again on another post.. Chauwww!! 

p/s: perut rsa lain dah ni sbb bedal cili hijau goreng.. wuwuwuw.. padan muka aku! 
p/s 2: layan lagu Chammak Challo.. pengaruh super spontan! 

Dance...dance...dance!! :D [Chammak Challo ]

http://www.youtube.com/v/M4EZHGFK-1c?autohide=1&version=3&showinfo=1&autohide=1&autoplay=1&attribution_tag=DnzuW2rtLQQCh4WXKJBI5Q&feature=share

Wednesday, October 30, 2013

G-day is Coming Soon. Yeaaa~~~!!

Hello bloggers!

Alang-alang ada masa terluang ni kan, update la blog ni. Hehehe..

Tinggal beberapa hari lagi aku akan pakai topi segi empat. Yeaa!!! Can't wait for it.

Aku ngan sorang member akan turun awal dari family. Nak urus apa yg patut dulu. Most of all, enjoy dlu dengan member sebelum family datang. Hehehehe.. :D

Tinggal beberapa minggu lagi, once again I'm jobless. Haish.. kena lagi cari kerja. Mudah-mudahan adalah rezeki ku nanti. Tak kira la dimana pun, asalkan rezeki itu baik untuk aku dan keturunan-keturunan ku. :)

Ok. Done updating my blog. So, thanks for your time for reading my tiny miny story of my blog. :P

See again next time.

Chiow!!

Tuesday, September 10, 2013

: Cabaran Hidup :

Hey... Agak lama aku tak update blog ni. Sibuk sentiasa sampai tak ada masa nak update blog. Jgnkan blog, FB pun aku jarang-jarang nak update. Hehehehe... 

Semenjak dah hbis study ni, cabaran baru pun bermula iaitu peranan aku sebagai "job hunter". Kalau dulu bersenang-lenang dgn study. Habiskan duit mak bapak. Sekarang ni, kena la cari keja untuk tanggung hidup diri sendiri. Ada yang lagi advance, ada la beberapa orang kwan aku dah pegang title "MRS". 

Jadi aku sekarang ni, yang masih pegang title "MISS", takde boyfie lagi apatah calon untuk dijadi kan Mr. Husband, aku kena la berusaha cari kerja utk sara hidup aku ni. 

Sekarang ni aku mengajar buat sementara kat salah sebuah kawasan perkampungan aku sini. Jadi cikgu untuk budak-budak yang lemah dan tak boleh nak membaca langsung. Sangat-sangatttttt mencabar!!! Sebabnye, dorang ni ada setengah nye bukan je tak celik huruf, buat masalah displin lagi kat sekolah. Adehhhh.. Kadang2 buat kepala aku pening pun ada sebab budak2 ni aku nak kena ajar tapi dorang takda kat sekolah. sama ada ponteng, kena gantung sekolah or gantung asrama. Apa-apa pun, cabaran tu aku sahut and aku nak tengok sejauhmana pencapaian aku dpt buat untuk budak2 ni. 

Cabaran hidup tetap di sahut. HAIPPPP!!!! 

Thursday, May 2, 2013

Demam PRU-13

Halo.. 
Sekarang ni isu yg paling hangat di Malaysia negara ku tercinta ialah pasal Pilihan Raya Umum yang ke-13. Pegi je mana-mana laman sosial, blog-blog, laporan media, and paling-paling pun kedai kopi, memang ada je orang sembang pasal isu ni. Siapa yang patut diundi? Parti A? Parti B? Parti C? dan seterusnya. Ada sesetengah orang buat undian berdasarkan individu kegemaran, ada juga undi sebab parti. Mungkin manifesto parti itu menarik minat mereka? Mungkin... Semuanya terpulang kepada pengundi masing-masing. Sekarang ni memang hangat berkempen. Banner, bendera, poster yang saiz dari sekecil-kecilnya ke sebesar-besarnya memang banyaklah kita dapat tengok kat mana-mana. (Konform tokey buluh kaya raya sekarang sebab mana-mana parti order buluh dari dorang untuk gantung bendera setinggi boleh..) 

Dari apa yang aku tengok, memang pilihan raya kali ni memang dasyat berbanding 5 tahun yang lepas. Mungkin disebabkan perubahan kesedaran politik yang sedikit sebanyak terbentuk dalam diri rakyat sendiri. Sekarang ni, rata-rata rakyat nak kan perubahan. Pastinya perubahan yang lebih baik. Cuma yang jadi persoalannya sekarang ialah adakah perubahan itu benar-benar tercapai sebagaimana yang diinginkan? Mungkin tapi bila? Perubahan yang bagaimana rakyat mahukan? PERSOALAN UTAMA, APA YANG RAKYAT BETUL-BETUL MAHU DALAM PERUBAHAN? Hurmm... tepuk dada, tanya selera. 

Aku..sebagai pengundi...well, untuk menyedarkan "seseorang" itu, kenalah ada caranya. Walaupun cuma satu undian, tapi ia memang beri efek. Hehehe.. dare to change, dare to challenge. 

Apa-apa pun, selamat mengundi kepada para pengundi sekalian. Ayat-ayat yang aku nyatakan kat atas tu cumalah luahan pendapat semata-mata. Lihatlah dan bacalah dengan positif. Sama-sama kita menilai. HEHE.. 

Sekian dari saya, Gracie. :D


Monday, April 29, 2013

Unlimited Memories

Hola.... its been a long time i didn't update with my blog. *aaaccheeewww*

This seem will be my final sem. And of course i'm trying my best....no no no.. i'm trying my VERYYYYY BESST and VERRRY HARD to finish my last semester. It will be the tough semester ever. (It is!!)

On this finale, i make new friends, creating memories with my beloved friends which i believe i will remember it forever and ever. Sob sob sob... T.T

And the best thing ever, i had achieved my target which is..... my handball teammate and i (of course as a team captain) were qualified for final match for Pertandingan Bola Baling Peringkat Negeri Sarawak. I'm so so so glad and happy. kui kui kui!! :-D Mostly, all my teammate are same with me (final year student), we are really happy can do our very best till the last. Oh yeah!!

Now i know how my friends who had graduated last year. It really sad to leaving this awesome uni life. After this, i will struggle more to survive and living. Mean that i'm gonna find a job which is can afford my desire. LOL!!! *terrible me* But, whatever it is, life must go on dude!!

Dear friends, our memories that we created together i will keep it till my last breath. Our friendship will be lasting forever and ever! Love you all!!! *BIG HUG from me* *HUG HUG HUG*

I think that all at this moment... Anyway, thanks for reading. :D

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...