SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Sunday, July 31, 2011

:: 1st of August ::

dear bloggie,

I think we should welcoming month of August. WELCOME AUGUST!!!

Yeah... today 1st of august. And 1st day of Ramadhan. I'm really sure all my muslim friend really excited on this day. They wake up early to have sahur. Than prepared for their first buka puasa. And me too.. Waiting for bazaar ramadhan open this evening. I am very sure i will meet a lot of my ex school mate at bazaar ramadhan. Hehehehe....


OWHHH... i really miss moment when i break fasting with my dear UNIMAS friends. We buy food together at DESA ILMU bazaar ramadan. Than shared our food.. Miss u all guys. ( JANGAN PONTENg PUASA K?? hehe)

Plus, i can't wait my sweety kutty coming this evening. So, I wake up very early and start housekeeping. Sweeping, mopping, laundry, then cooking! Hehehe....

Beside, this month is the month where i lost someone special. My great grandmother. I hope she live happily ever after at sebayan. Inik chit, miss u so much. Wait we celebrate gawai hantu for u than u can have a beautiful and nice place at sebayan k?

And not forget, my bestie's birthday!!! She will turn 22 this month on 4th of august. HAHAHAAHA!! Babe, i had prepared a gift for u. Hope u really like it. HEHEHE...


Anyway... SELAMAT BERPUASA to my muslim friend and hope u guys enjoy this holy month. :)


xoxo!

Saturday, July 30, 2011

:: My Kutty ::

dear bloggie..

yuhuuuuu!! tomorrow my little kutty, Angela Aveena will come to miri. OMG! how i miss her so much. Last i spend time with her on last year christmas. YEA!!!!! Angela, kakak Grace waiting for u. hehehe...


Well, i know this good news from my mum. Actually their coming should be something suprise la to us. But then, mummy need to follow daddy to his new ladang and nak x nak i la pergi amik angela and her mum. HAHAHA!! Kind of suprise for me at first la... hehehe...


Can't wait for their coming tomorrow. Their flight from JB will arrive around 8 pm. Naaa... need to prepare for their welcoming la... hehehehe...



**My lovely kutty, Angela Aveena Pereira..with her favorite cartoon Mickey Mouse..**



::Sabun Jari Manusia:: (Ada beran ke?? )

Malam-malam macam ni kan.. biasa la, bila mata dah tak boleh tdo, mula la aku surf apa2 yg terlintas di depan mata. (sebab cari2 dalam google,,hahaha).. tup tup aku terjumpa satu gambar alah ni. Gambar sabun yang berbentuk jari manusia. Bukan sabun buatan jari TAPI berbentuk JARI..


haha...mcam jari tembus dari satu objek...


snek jejari?? huhuhuhu...

Tak dapat ku bayangkan sabun jari ni berkeliaran kat badan aku yang gebu dan comey ni.. **dirty minded?? hihihihi**

Korang rasa korang ada beran ke nak guna sabun ni?? hehehehe...

Rascal Flatts - What Hurts The Most

I know this song from one of my bestfriend. He ask me to hear it... and yeah!! i fall in love with this song. Lyrics of this song really really meaningful. So i hope u guys enjoy while listening with it...:) And i put the lyrics with the video.. Maybe it can help u to understand it...

Here the lyrics..:


I can take the rain on the roof of this empty house
That don't bother me
I can take a few tears now and then and just let ?em out

I'm not afraid to cry every once in a while even though
Goin' on with you gone still upsets me
There are days every now and again I pretend I'm okay
But that's not what gets me

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

It's hard to deal with the pain of losin' you everywhere I go
But I'm doin' it
It's hard to force that smile when I see our old friends and I'm alone
Still harder gettin' up, gettin' dressed, livin' with this regret
But I know if I could do it over
I would trade, give away all the words that I saved in my heart
That I left unspoken

What hurts the most
Is being so close
And havin' so much to say
(Much to say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do, oh
Oh yeah

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
(To say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

Not seein' that lovin' you
That's what I was trying to do, ooo




Friday, July 29, 2011

100 Truths About Me... (Credit to my Bestie!! )

hehehe... oleh sebab sekda apa nak dipost kan.. maka aku mncari la tadi benda alah tok lam note FB bestie ku.. hehehe... so.. baca ajak la sia... hehehehe.. Sesuai untuk semua tontonan umum... hehehehe.:)


WHAT WAS YOUR:

1. Last beverage: Ice water

2. Last phone call: My mommy

3. Last text message: from someone i know as Sos Tomato..=.="

4. Last song you listened to: What hurts u the most- Rascall Flatss

5. Last time you cried: ermm.... forget lor..:D

HAVE YOU EVER:

6. Dated someone twice: not sure

7. Been cheated on: Yes

8. Been in a relationship & regretted it: NO!

9. Lost someone special: Yes..:(..

10. Been depressed: Yes

11. Been drunk and threw up: YES and YES!! hahahaha...

LIST THREE FAVORITE COLOURS:

12. Pink

13. Purpe

14. Black

THIS YEAR HAVE YOU: (2011)

15. Made a new friend: Yes.. For sure!

16. Fallen out of love: No...

17. Laughed until you cried: YES!!! hahahaha

18. Met someone who changed you: NOPE! (,")

19. Found out who your true friends were: Yes! My two bestie!! :D

20. Found out someone was talking about you: Ermmm.....

21. Kissed anyone on your friend's list: NO

22. How many people on your friends list do you know in real life: A few of them...

23. How many kids do you want to have: 1,2,3, n 4! hehehe

24. Do you have any pets: NOPE!

25. Do you want to change your name: NEVER!! my name is the BEST!

26. What did you do for your last birthday: MS8 Desa Ilmu.. with my friends! and movie-ing! hehehe

27. What time did you wake up today: 9 a.m..:D

28. What were you doing at midnight last night: SLEEPING :)

29. Name something you CANNOT wait for: MY GRADUATION DAY....

30. Last time you saw your Mother: Almost Everyday!

31. What is one thing you wish you could change about your life: Erm...Get a superb better RESULT..

32. What are you listening to right now: nope.. didn't listen to any song..

33. Have you ever talked to a person named Tom: NO.

34. What's getting on your nerves right now: Nothingl

35. Most visited webpage:-Facebook. Facebook and Facebook.

36. Whats your real name: Grace Amelda Usun

37. Nicknames: Nang, Grace, Gracie and Sawai.

40. Male or female? Girl :P

44. Hair colour: Brunnette.

45. Long or short: hair?? not to long, not to short...

46. Height: 163 cm

47. Do you have a crush on someone?: TOP Oppa..

48. What do you like about yourself?: EVERYTHING about me

49. Piercings: Yup

50. Tattoos: No

51. Righty or lefty: Righty

FIRSTS :

52. First surgery: No.

53. First piercing: when I'm 3 - 4years old

54. First best friend: Khumira Ismail.:).miss her so much..

55. First sport you joined: Badminton....:)

56. First vacation: not remember..but for sure somewhere at peninsular malaysia...

58. First pair of trainers: Erm....

RIGHT NOW:

59. Eating: No.

60. Drinking: No

61. I'm about to: Send my brother to Chicken Hartz

62. Listening to: nothing

63. Waiting for: no one..

YOUR FUTURE :

64. Want kids?: yup!

65. Get Married?: not sure...:(

66. Career?: D.O?? hehehe..

WHICH IS BETTER :

67. Lips or eyes: BOTH

68. Hugs or kisses: BOTH

69. Shorter or taller: Taller

70. Older or Younger: OLDER.

71. Romantic or spontaneous: Spontaneous

72. Nice stomach or nice arms: BOTH!

73. Sensitive or loud: LOUD.

74. Hook-up or relationship: Relationship

75. Trouble maker or hesitant: Hesitant

HAVE YOU EVER :

76. Kissed a stranger? No.

77. Drank hard liquor: YES.

78. Lost glasses/contacts: No

79. Sex on first date?: No.

80. Broken someone's heart: YES!

82. Been arrested: NO.

83. Turned someone down: YES.

84. Cried when someone died: YES.

85. Fallen for a friend?: YES

DO YOU BELIEVE IN:

86. Yourself: YES.

87. Miracles: I do believe. :)

88. Love at first sight: Yes and NO

89. Heaven: YES !

90. Santa Claus: Yes. :)

91. Kiss on the first date: NO

92. Angels: YES.

ANSWER TRUTHFULLY:

94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: NO.

95. Did you sing today?: NO...keep busy-ing since morning.. huuhuhuhu

96. Ever cheated on somebody?: YES.

97. If you could go back in time, how far would you go?: 2006 or 2008...

98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be?: I don't know

99. Are you afraid of falling in love?: YES!

100. Posting this as 100 truths?: YES.

:: I Wonder Why ::

Dear bloggie....

It's been 3 nights i had nightmare.. hurm.... I wonder why and what will happen then. Hurm...

Pahal hoh?? Hurm... heran juga aku ni. Tak penah-penah dpat night mare macam ni.
.. Aku ni bukan nye apa..kadang-kadang mimpi aku ni ada petanda...lebih-lebih lagi kalau nightmare gini rupe. Hurm...

Ya tuhan... jauhilah apa-apa malapetaka terhadap diri ku dan juga ahli keluarga ku. beri la kesejahteraan ke atas kami semua. Amin...

Wednesday, July 27, 2011

:: Exercising ::

Bloggie....

Toksin2 dalam badan memang kena nyah la dari bdan aku. HAHA! Wpon kemalasan aku smpai tahap dewa, tapi aerobic tetap kena turun. Badan berpeluh tak payah cerita la.. memang basah abis baju aku dek peluh dibadan. And bestie aku, BETH pon join aku cardio aerobic. hehehe...

And tadi...as usual aku ngan Beth pegi lepak-ing kat G.O.L or Grand Oil Lady. Hehe..Gossiping ler kami dua. Apa lagi kan... Macam-macam cerita kami gosip...:D

Erm... apa lagi ya..?? hehehe... Okla...Nanti2 aku coret2 lagi...

:: Malas Tahap Dewa ::

Dear bloggie,

Aduyai.... hari ni ntah apsal aku malas giler... kemalasan tahap dewa!!! DAMN! huhuhu... awal-awal pagi aku dah bangun kena bwa mak aku pergi batu niah. Sebelum tu, kena bawa kereta tu g kdai lu nak tukar tayar kereta sbb macam nak pancit. Yeah... Pastu pegi breakfast. Aku order ape? hehe.. Lau su fen kolo a.k.a mee tikus! Hahahahaha..... Mmg sedap dan mengancam. Hehehe...

Pastu baru la aku pergi bawa mak aku ke batu niah. Mak aku terus stay kat sana and aku balik ke miri guna kereta anty aku. Pinjam sekejap maa....

Haish... ntah kenapa 2 hari ni gf kwan aku sorang ni nak chat ngan aku. aku tau la aku ni bestfriend kawan ku tu kan... tapi..biar lah.. x kisah asal dia jgn ganggu hdup aku yang aman dan damai ni dah la... hahahahaha...

Oklah... aku nak masak2 dulu... nnt adik-adik aku pegi tusyen.. aku plak malas btol rasa nak pegi cardio ni... huhuhu...

Tuesday, July 26, 2011

:: Hanya Mampu Mendengar ::

Dear bloggie......

Hehehe... setiap antara kita mmang akan ada masalah. Dan semuanya terpulang kepada diri kita sendiri macam mna nak selesaikan masalah yang kita hadapi.. Ada di antara sesetengah orang akan selesaikan sehabis mungkin.. Dan ada juga yang akan larikan diri dari masalah. **aku rasa aku salu lari kut..saje nak main kejar-kejar.. hahaha** Tapi, apa-apa pun, smua itu terpulang la. kan? kan?

Ada juga yang suka cari masalah. Sebab tu la ada pepatah ckap.. "takde masalah, saje nak cari masalah". Hehe..agak2 dorang boring sgt kut tu smpai sengaja cari masalah. hehehe... Susah juga kan? Hehe... Apa2hal pon...orang yang suka cari masalah tu kena la pandai2 settlekan masalah tu. Jgn pula kerana masalah diri sendiri orang lain plak yang kena tempias. HEehehe...

Tapi, apa-apa hal pon, sedikit sebanyak perkara ni buat aku berfikir. Dan perkara ni juga sedikit sebanyak mengajar aku erti kehidupan sebenar. Dunia sebenar ni sebenar sebenarnya lah, sangat kejam. Dan kita sebagai manusia dan makhluk tuhan paling seksi dan bijak ni kena berfikir dgn tenang dan betul macam mana nak handle dunia kejam ni. Ibarat power rangers nak lawan gergasi jahat dari planet lain.. HAHAHA!!

Anyway, segalanya terserah kepada diri masing-masing. Bak kata kawan aku sorang ni..WHAT IS YOUR PROBLEM??!??.. HAHAHA. boleh pkai juga ayat dia ni ye? hehehe...Kesimpulannya, hidup kita tak kan sempurna klau tak ada masalah.

p/s : masalah sndiri settle kan dulu yer...? hehehehe

Monday, July 25, 2011

:: My Future? ::

dear bloggie,

Kenapa aku buat title "my future? "...? sebabnya aku sendiri pon x tau apa yang akan jadi dgn dri aku pada masa akan datang.. lbh2 lagi bila aku dah grad nnt. hurm...dgn course yang aku tgh belajar sekarang ni... blom tentu lagi aku akan dapat kerja dgn kelayakkan aku yg bakal ada nnt.

sedar tak sedar, dah masuk tahun ke-3 aku study kat UNIMAS dalam bidang sains sosial. Dan, aku juga memang dan pasti akan sambung tahun pengajian aku ke tahun yang keempat atas sbab aku kekurangan jam kdit utk dipenuhi... huhuhu...aduyai.... hrp2 smpai thun 4 je la.. x mo lama2.. hurm.

Sekarang ni, aku menghabiskan sisa-sisa cuti yang ada. yeah....menikmati cuti sepenuh hati. Habis je cuti, bersengkang mata dgn assignment. hahaha... how i miss that wonderful moment. Dalam waktu cuti ini, aku pergi cardio aerobic, pegi swimming (wpon x reti swimming..hehehe), tgk drama korea, dan juga jadi driver utk orang2 dalam rumah ni.

Hurm.... dah lebih daripada setahun aku menyingle. Hidup mmg freedom giler.. Xpyah ada hati berbelah bagi... tapi sebenarnye nak juga ada someone special kn? sampai biler aku nak single mcam ni. Kawan2 ramai dah ada orang tersayang... haha...kadang2 tgk orang jalan kat mall, pegang2 tgn...alahai...jelesnye la aku.... hahaa... takpela..slow2..mana la tau kan ada jumpa orang yg betul2 sesuai dgn aku yg ntah apa2 ni kan..?? hehehe....

Dulu tyme skul, cikgu salu ckap time kamu kat U la jmpa dgn lelaki yg kamu nak.. tp aku dah nak 3 tahun kt Uni, tak jumpa2 pon? Bulak lalu cikgu... huhuhu...

Kalau la boleh kn, ciri2 lelaki yang aku nak tu biar la bertentangan dgn diri aku... Aku ni suka laki yang romantik sbb aku tak romantik. Aku suka laki yang suka mengemas, sebab aku ni kureng sikit bab mengemas... hahaha..kira macam tu la... Kira macam kekurangan aku melengkapi Dia, dan begitu juga la dgn kekurangan dia.. hahaha... ** Ade ke?? **

Tapi, apa2 hal pon, biar la aku menikmati masa single ni dgn puas2.. hahahaha... Single bukan maksud tak laku...Sebab belum sampai jodoh... hehehehe...

Saturday, July 23, 2011

:: Updating again ::

**ohok ohok..berhabuk la plak blog aku ni **

hai...

today is 23th of July... walao!!! can't believe its almost the end of july babe... hehe..

erm... on last thursday.. i spent my time with my bestie.. yeah!! Stemboat-ing time babeh!! Beside, she treats me that night.. THANKS A LOT BABE!!!! hehehe.. We eat, we chit-chatting, we eat again.. and we LAUGH together!! hehehe... then we went to GRAND OIL LADY.. hurm... they we menghayati panorama waktu malam at miri.. hehe...

anyway.. i'm really gratefull to have bestie like her.. we had been friend since our high school. A lot of stories we have been shared together.. happiness, sadness.. everything... we shared it.. hehe..



**we steamboat-ing... haha..i lost half of my head...OMG! hahaha**



Sunday, July 10, 2011

:: Walao!!! ::

Walao..!!! dah julai duhal... mean its been 2 month (more or less i think) i spent my sem holly holly holiday!!

erm... aktiviti semasa cuti.. well.. baru2 ni aku ada join fitness and dance. also known as cardio aerobic.. first time pegi, alahai malasnya.. sbb dipaksa.. tp bila dah join mmg syok la..



**pose sblum strt mengeluarkan peluh..wakaka**

peluh2 mmg keluar abs.. pergh!! first pegi dgn Little sis aku a.k.a annie. .. masa tu bdn2 mmg sakit la sbb terkejut kena exercise paksaan.. hahahhaha.. tp sekarang dah tak sakit dah..

pastu.. aku ada bawa best buddy aku.. a.k.a beth.. hehehe.. jadi la kami tiga ni bersenamrobic.. dah tu balik rumah main urut2 plak dah aku ngn beth.. hahahaha... macam2..

overall... aku jadi bos..aku jadi driver..dan aku juga jadi suri rumah tak bertangga (sbb blom kahwin) masa cuti ni.. aduyai...

oh..please wake me up when september start k..? not end... hahaha..

k lah.. chow~~~!!

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...