SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Wednesday, November 30, 2011

:: Best Giler!!!! ::

dear bloggie....

Firstly, nak ucap thnks bnyk2 kt Bita sbb dia dh tolong i bt cursor yg comey ni. Like sgt!!!! Trima kasih...arigato...kamsahamida!!! HEHEHEHEHE~~~!!!

Secondly, yesterday class National Defense and Security mmg fun giler!!! Smlm terserlah smua bakat yg ada..skli gus dgn daya kreativiti yg melampau tahap gaban! hahahaha... plg lawak bila si colin pegang watak lec ktaorg, Dr.Lucy!! KElas mmg riuh la smlm. Smpai dr.lucy sndiri pun x tahan n amik gmbar dgn Colin. And trs colin dpt gelaran baru, Colincy!!! hahahaha...

Below are some pic of us :



~~Colin jadi dr.lucy? Erk! hahahaha...~~



~~me n Colincy~~



~~ muka happy..~~


apa2 pon Dr.Lucy mmg happy n sporting giler la dlm kelas. Senyuman x pernah lekang di bibir dr.lucy. HEEHEHEHE....

p/s : really miss u all after grad nnt.

Tuesday, November 29, 2011

:: Pressure is Pleasure ::

dear bloggie....

HOHOHO...pressure is pleasure...Skrang ni mmg pressure. Tambah2 lgi dgn asaimen yg kira bnyak juga wlaupun 4 asaimen kena settle.. 4 asaimen tp kena baca bnyak buku. Otak aku skrang dah upgrade dah jadi 500GB. Memang terer laa... lbh2 lg klau bab mendownload info2.. HAHAHAHAHA~~~ tp dh download nnt pandai plak jd bingung. HAMBEK KO!

Ni pun bru dah abs discussion psl debate utk kelas dr.lucy. (pdhal abis 1 jam yg lepas..hehe).. ALAhai..debat pasal nuclear weapon. Ko ada?? SIK ADAAAAA.... ngeeeeee....

Sementara aku tgh kebluran akbt mendownload info dari buku yg berkaitan, sbb tu lah aku meng-updatekan blog aku hari ni bt kali kedua..(amik ksmpatan gna wireless kat library..sbb bband lom byr lg..hehe)

Wpon pressure kerana asaimen yg agak2 bnyak, aku msh lg dpat control. HAHA...sbbnya sblm ni pressure sem2 yg lepas lg kuat drpd sem ni.Sem ni kira kuat jga la..tp sem ni aku berjaya menanganinye.. (oh..skema nye ayt).. Apa2 pun , aku yakin sem ni aku akan lbh maju dan cemerlang serta terbilang... (smuffffff...<---hidungku kembang kempis..ngee)

Ape bnde ntah la yg aku merapu ni... Hurm... Chow dlu la...:D

p/s: mak ku syg... bila nk bg duit kt anak mu ni?? hehehehehe...

Monday, November 28, 2011

:: No idea ::

dear bloggie...

Alahai... waktu2 kemuncak mcm ni best kalau aku memejamkan mata kan?? Kejap lgi aku akan memejamkan mata. Sekrang ni cuba utk mencari mana2 info yg berkaitan. Then, aku balik rumah..then aku dtg ke CAIS lg petang ni. Hehehe...

Suasana CAIS ni aku rsa dah mcm shopping mall. Berlambak je dorg2 student lam cais ni. Sma ada dorg bt assignment, discussion or saje2 nak lepak smntara tunggu kelas start. Aku plak, hehehe... ada lah tergolong dalam kategori di atas. Smbil2 tu, of coz la surf internet kan... hehehehe... Hurm...

ok... aku stop kejap. Masa dah tamat.. hehehe.. nak blk rh ler... hehehe.. gian..gian...gian nak tdor! hehe

Gavin DeGraw - Not Over You


dear bloggie.....

haa...aku jumpa lagu ni dlm fb kwan aku...aku klik...tadaaa.... best jga lagu ni.. HEHE..so, listen and enjoy with this song guys. :D




p/s : how i wish....:D


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Friday, November 25, 2011

:: Almost end of November ::

dear bloggie....

Owh...badan aku dah mula rsa2 kesakitan kerana xdapat tidur dengan lena. Pkl 6 pagi baru aku dapat tidur. Itu pun tak selena-lenanya... Aku bangun-bangun je kpala aku dah rasa pening entah macam apa dah.. Cuba nak sambung tidur masih juga tak dapat. Jadi untuk mnghilangkan rasa sakit di kepala, aku pun merajinkan diri utk buat general cleaning kt rumah sewa kesayangan aku.

Ruang tamu n dapur aku sapu...then mop.. Pastu bilik mandi plak aku cuci sebersih yang aku mampu. Dinding bilik mandi aku sental dengan sekuat yang boleh supaya nampak berkilat. Kenapa aku tiba-tiba rajin nak general cleaning hari ni?

1. sebab mata aku sakit tgk bnda2 bertaburan ats lantai rh n juga yg melekat2 di dinding bilik mandi.

2. utk melepaskan tekanan dlam diri aku. Huahuahua...

Kalau hari2 aku lepaskan tekanan dalam diri, mmg berkilat sekilatnya lah rumah sewa aku ngn kwan2 aku tu. HAHAHAHAHA~~~

Assignment...mcm biasalah. Berlambak entah apa2 dh. Memo pon dah penuh dah aku rsa aku lekat kt dinding bilik aku (kat area meja aku la).. Dateline pon dah dekat semcam dah ni. Aku plak msh boleh relak. Well, aku amalkan prinsip jgn panik buat kerja. HAHAHAHA~~

Next week dah msuk bulan december. Aura2 krismas pon dh kuat semcm dah aku rsa skrg ni. Pergi mana2 pon, aku dh tgk ada dah org dirikan pokok krismas. Aku plak, mngkin thun ni x celebrate krismas ngn family ku. For this first time didn't celebrate it with family. Biasala...hidup di perantauan..(pdhal msh dlm sarawak)... but it's ok. Ada juga kwan aku yg x blk krismas nnt.. Semalam terserempak dgn kazen aku, si Arthur. Dia pon kmgkn x blik miri krismas ni. Nak blik pon mcm alang2 je. Tmbh2 lgi masa tu revision week. (hai....bt revision ke aku nnt?? hahaha) Harap2 mummy bg duit extra sikit, dpt la aku beli pokok krismas yg kecik2 tu..then decorate letak kt rmh aku. HEHEHE.. Semlam Mr.M dah book aku ajak smbyg sma pgi krismas n mlm krismas. Jgn je nnt pgi krismas tu mata dah merah2 dah. HAHAHAHAHA~~~ Tahun ni aku smbut krismas simple2 je lah.. Smbut sndiri2 je.. HEHEHE..~~

Nsib baik lah semlm Mr.M x mejal ajak aku pg club. HAHAHA~~~ "aku mabuk".... Tapi smpt la aku lepak ngn dorg sblm dorang gerak ke club. Ceta2 dulu. Konform2 la Mr.M tu rindukan aku. HAHAHA~~(perasan..)... Well, lega juga la dpt jumpa dia.. and dgr sikit2 cerita dr dia, Kira mcm trailer movie la.. HEHE... Mr. M, Mr. M... sekarang br ko tau..HATI KENA LIAT. Biasala, ko kan bdk bru belajar.. HAHA..nsb baik la snior ko tu ada bg jalan benar kt ko. Kalau x sesat ntah pergi mna ntah ko tu. Terima ksh ler ngn Man. But, ake tetap tusah pekimet iko... aduhai... Uban inu ake tusah pekimet psl iko, uban ake malap iko salah pilih jalan. Pah ine iko tengek sakit. Bok iko barak me ake pun, ake nyek sukat ti inu2. Ake cuma sukat barak ne iko, ayen tusah. Ine bareng. (HEHE..bhsa ibundaku...)

Baiklah...kerana dah merapu terlalu bnyk. N follower pun mngkn boring kut baca entri aku yg merapu ni..(ada ke yg baca?? HEHE)... maka, aku pon mengundurkan diri utk seketika waktu..cewaah!!! HAHAHA....

p/s : Aja-aja Fighting!!!!!

:: Blame on Me..::

dear bloggie....

apa aku nak merapu kali ni?? Pada jam 5.01 pagi aku masih lagi segar bugar..(pdhal tak dpat tidur) mungkin sbb aku terlebih tdo siang tadi or mgkn juga kerana certain thing yg kacau jiwa dan raga aku skrg.

Anyway, thanks a lot sbb bt aku berjaga smpai macam ni. Hurm... Kali ni aku nak merapu ntah apa2..

1. Kenapa title aku blame on me? Kerana... yes. keep on blaming me coz im not a good friend..

2. Keep blame on me cause i'm not a really good good friend...

3. i still want to say keep blame on me coz i like to merapu and say i'm terrible horrible friend..

Why?? Entah la. A good friend?? Am i a good friend?? Can i be a good friend to my friends??

Big QUESTION in my head..... Am i??? Can i?? What so ever....

Salah faham??? NO! i never never ever think of "salah faham"... there is no issue of salah faham.


Trustworthy, loyalty, and whatever -ty at the end of the word, i believe in that in friendship. But do people outside there think as i am? Do they? I really need to think a lot of it....

Or... am i hurt too much sampai aku merapu entah apa2 pagi ni?? Oh... i need beer... TIGER,,,HEINEKEN......

p/s : tq...and sorry... keep on blaming me...

Tuesday, November 22, 2011

:: Mimpi Lagi...Buaya ::

dear bloggie....

Kali ni, masih lgi aku nak ceta sal mimpi.. Mimpi aku mlam tadi, aku ditolong buaya and bawa msuk dlm sngai. Hurm..... Aku ceta la kt roomate aku sal mimpi tu and dia suggest kt aku try cri meaning mimpi tu dgn tuan google.

Maka, aku pon cuba lah cari dgn tuan google yg serba tahu ni... jumpa satu page ni. Dlm page itu, dia bilang,

mimpi dibawa buaya ke sungai atau air : artinya, pekerjaan akan lebih sukses...

Wow... adakah ni petunjuk yg keja assgmnt aku akn siap dgn cemerlang gmilang terbilang?? hehehe.. Kalau btul. ni bkn le tanda nye aku xde buat apa2kan?? of coz la aku kna usaha bru aku dpt result sma mcm maksud mimpi aku... hahahahahaha

p/s: bila lgi aku nk mimpi mr.right aku?? hehe

:: Busy busy ::

dear bloggie......

6 jam tidur petang tadi.... nak2 lgi lps mkn tgh hri pastu tidur.. Memang layan.... HOHOHO~~ Mn x bdn aku mkin gebu. Ni balik cuti sem nxt year conform2 kena kritik..*imagine diri di kritik*.. wuwuwuwuwu...

As usual, aku mmg suka update blog wpon xde apa yg aku nak story sgt pon. Story best xde la bnyk sgt... story boring ade lah. HAHAHA~~

Well, yesterday....masa aku tgh sibok2 tgk game harimau muda vs garuda, Mr. Mul msg aku. *wink wink* Well, he said HE MISS me.. Btol ke?? Ke ayat dia nak ayat aku?? Aku ayt dia balik, "yeah, i miss u to" .... uuuuuuuuuuu... jht nye aku. x patut aku bt mcm tu kat dia. Tapi, dia yg start flirting ngn aku kn?? HAHAHAHA... makin di lyn, mkin menjadi... hurm...

Sbnrnya, x baik apa yg aku bt ni. Really really really BAD..tp nak jga aku bt. Aish..blh ke aku ckp ni cuma cara utk aku mengisi kesunyian? *sunyi ke??* HEHEHE~~ Aku single, so aku blh bt apa je sblm aku x single... **ape bende yg aku merapu ni..** Mngkin ada org yg ckp aku ni org yg x baik, jht... tpi aku cuma anggap hbgn aku ngn Mr.Mul cuma lah sbg kawan...ok lah..ok lah.. teman tapi mesra. HAHA~~ Sbbnye, ada sbb jga. Sbbnye, aku x nk ada apa2 hbgn yg extravaganza bt ms skrg ni. Memang pun aku nk couple, tpi for this time being..biar lah aku bt observation dulu. Sbb aku tau, aku akn dpt someone yg bgs utk aku. **merapu lgi ni**

Kalau nk ckp aku fobia dgn hbgn aku yg lps pon blh gak. Kecewa dgn hbgn Love love yg sgt2 menyusahkan aku...n kecewa jga sbb tepuk sblh tgn. So, utk mgubati kekecewaan yg ada, lbh baik aku maintain je dgn apa yg aku ada skrg ni.. Ngeeeeee~~~~

So, my fellow friends, please don't make a simple conclusion about me if u don't know anything bout me... **ugut..ugut** HAHAHA~~

p/s: nothing special about me...

Monday, November 21, 2011

:: Malaysia Menang!!!!!!!!!!! ::

dear bloggiee......

GOAAAAAAAALLLLLLLLLL!!!!!!!!!! Nang happy la bila malaysia menang utk sukan bola sepak. Super duper happy. Can't believe malaysia can won on this game. Ye lah, malaysia ngan indonesia a.k.a harimau muda vs garuda, memang fight hbs la game td. Tmbh2 lgi team garuda dpt sokongan drpada lbh 10 ribu penyokong dr tmpt sndiri. WALAO!!!!!!

Warong 2000, Siang-siang Corner and Mamak Cafe di Kota Samarahan memang jadi tumpuan utama malam ni lbh2 lg student dr unimas, uitm, institusi pguruan and org lain2.. Nak cari meja kosong jgn hrap lah nk jumpa. Melainkan kalau dah cop awl2 olh kwan or dtg awal... Paling syiok bila ada diantara yg dtg tgk tu pakai baju hitam kuning tu... And, lbh patriotik lagi siap kibar2kan bendera. Ohhhh ... sport unite us all as MAlaysian!!! HEEHHEHE...

First goal dr Indonesia, ntah minit ke berapa ntah..semua frust.. Dpt rs aura kecewa drpd peminat. Tapi, bila malaysia dh skor..... NAH!!!!, tak pyh cerita la mcm mn suasana time tu. Yg bru nak myuap mknan dlm mulut pon x jadi nak suap. Nak jerit GOAL dulu... HAHAHAHA....

Overall, game ant harimau muda ngn garuda td mmg fight abs la. HUHU~~ pasukan garuda, mcm biasa mmg stamina dorg extra. Laju je bwa bola.. pasukan harimau muda td mula2 main msh slow..And, adalah kamera zoom kt penyokong garuda pas hbs game. Penyokong garuda mmg kecewa la..and ada gak smpai menangis. Betapa tinggi nye harapan penyokong garuda. Player team garuda sndri x pyh cerita la...memang moral down la... Sapa x kcewa wei dah kalah. Nak2 lgi kalah kat tmpat sndri... HUHUHU~~~

Tapi aku, tunggu sepakan goal dri kapten malaysia, Baddrul Bakhtiar. HAHAHA~~ I like how he play on the field..(broken nye english aku....) Ntah brapa kali baddrul try skor tp x dpt. Last2 dia skor utk penalti sbb team msg2 terikat dgn kptsn seri. Haaaa.... Penalti pon penalti lah...tp dialah penentu sbnrnya utk kemenangan Malaysia malam ni. HO yeAAA!!!!!




**gambar sumber drpda Mr.Google...:D **

HEHEHE.... apa2 pon, Congratulations to skuad Malaysia. Korang mmg best la.. And korang dah buat yg terbaik la.... Majulah sukan utk negara!!!

p/s : Aaaaaaaauuuuuuuuummmmmmmmmm!!!!!!!!!!!! meow.... hehehehe


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Sunday, November 20, 2011

:: Pressure ::

dear bloggie...

HUHU...aku dapat merasakan level pressure aku makin naik. Aduhai.... Esok midterm EBX..pastu plak kena hntr asaimen 1 asean politik. 65% asaimen tu dah siap. Selebihnya buat kpala aku stuck. Oh gosh!!! Hurm... DANGEROUS btul... :(

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Saturday, November 19, 2011

:: Meaning of Animals ::

dear bloggie......

Entah kenapa tetiba aku nak cari meaning of animal. Ngeeee... Saje nak buang tebiat. HAHAHA~~~ Cuba baca maksud setiap binatang2 ni...


Alligator - aggression, survival, adaptability
Ant- team player, worker
Armadillo - active, nocturnal, protection
Bat - guardian of the night, cleaner
Bear - power, adaptability
Bear Paw - strength, mobility
Beaver - builder, gather
Bobcat - fierce, loner intensity
Brontosaurus - harmless giant
Buffalo - sacredness, life builder
Buffalo Skull - sacredness, reverence for life
Bull - strength, warning

Butterfly - metamorphosis, carefree, transformer
Camel - weary, enduring
Cat - independence, grace, healing
Cougar - leadership, courage
Cow - patience, stoicism
Coyote - prankster, insight, playful
Crane - solitude, independence
Deer - love, gentleness, kindness
Dog - loyalty, protection
Dolphin - kindness, play, bridge man to ocean
Dove-love, peace, gentleness
Dragon - wisdom, nobility

Dragonfly - flighty, carefree
Eagle - divine spirit, connection to creator
Elephant - long life, self-preservation
Elk - strength, agility, freedom
Fox - cunning, provider, intelligence
Frog - connection with water element
Giraffe - watchfulness, mobility
Goat - stubborn, omnivorous
Goose - faithful, communicative, traveler

Gorilla - brute strength, adaptability
Grizzly Bear - hunter, nature's pharmacist
Hawk - messenger, stopper of time
Hippo - linking water and earth, survival
Hopi Hand - life, creative, healing
Horse - stamina, mobility, strength
Hummingbird - messenger, stopper of time
Kangaroo - feisty, fun loving
Lion - power, strength, respect
Lizard - conservation, agility
Loon - solitude, song, romance

Manatee - peaceable, unassuming
Mastodon - lumbering giant
Monkey - playfulness, agility
Moose - headstrong, unstoppable, longevity
Mouse - timid, secretive, and sneaky
Orca - focus, power
Ostrich - fickle, fast moving
Otter - laughter, curiosity, truth, patience
Owl - wisdom, perseverance
Panda - playful, kindness
Pegasus - carrier of lightning
Pelican - ever watchful, grace

Penguin - playful, loving
Pheasant - confidence, attraction, perseverance
Pig - intelligence, hunger
Polar Bear - fearlessness, power
Pterodactyl - wing finger
Quail - sacred spiral, ceremonial, Holy
Rabbit - alertness, resourceful
Raccoon - bandit, shy, determination
Ram - new beginning, teacher, hoarder
Raptor - speedy thief
Raven - trickster, mischievous

Rhino - durability, strength
Road Runner - speed, agility, cleverness
Salmon - instinct, persistence, determination
Scorpion - defense, self-protection
Seahorse - confidence, grace
Shark - hunter, survival
Skunk - wary, conspicuous, and intense
Snake - shrewdness, transformation

Spider - creative, pattern of life
Squirrel - trusting, innocence
Steer Skull - silent testimony
Stegosaurus - the covered lizard
Swan - grace, balance, festive
Thunderbird - caller of rain
Turkey - smart, elusive
Turtle - self - contained creative source
Unicorn - redemption, salvation

Water Buffalo - great strength, hard working
Whale - wisdom, power, cleanser
Wolf - loyalty, success, perseverance
Wolf Paw - freedom, success, guidance
Zebra - family-oriented, alert
Zuni Bear - good health

(credit to owner of this list.. :) )

So, sapa2 yg ada memelihara binatang sprti list di atas tu.. sila2 baca meaning dia. HEhehe..
Dlm bnyk2 snrai binatang tu, aku tertarik dgn Buffalo skull. HEHEHe.. Kat rumah ada Deer skull je. Bkn buffalo. Blh sama x meaning dia? HEHEHEHE~~~

p/s : rindu ngn turtle aku si manny ngn panny. Skrg dua2 tu dh xde..sob sob sob.. :(

:: Emptiness ::

dear bloggie....

Huhuhu.... kenapalah aku hari ni rasa keboringan teramat sgt. Rasa sunyi tu tak yah cerita la. Memang sunyi sgt jauh dalam hati aku ni. sob sob sob....

Otokajo?? Aigo...aigo... ni aku malas ni lau bab jiwang menjiwang mula muncul dalam hati... Cait!!! Jiwang karat besi btol lah.... :(




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Friday, November 18, 2011

:: Mimpi ::

dear bloggie......

supposely aku post ni pagi tadi. Tapi memandangkan x smpat nak post kerana kekangan masa and aku pon x blk rh tgh hri td, so aku nak share sikit je sal mimpi aku mlm tadi.

Aku ni nak kata percayakan mimpi tu ada lah juga but not 100% la. Dalam 40% cam tu lah... Malam tadi aku mimpikan mendiang kazen aku yg dah mnngal 2 or 3 tahun yg lepas. Dalam mimpi tu aku, adik beradik mendiang, parent mendiang, uncle and anty aku yg lain, tmsuk datuk n nenek kenyah aku or aku pnggil "uko", pun ada dalam mimpi aku. Dalam mimpi tu, kitaorg gathering together and have fun. And dlm mimpi tu kitaorg myambut balik kplgn mendiang kazen aku. As if kitaorg buat2 tak tahu yg dia dah "pergi". Memang happy sgt...kitaorg minum2, makan bbq n so on. Mendiang kazen aku pon happy sgt la dalam mimpi aku. It seem like he don't want separated from us. Hurm.... Then, aku pon tersedar dari mimpi disbabkan tgn aku terkena muka roomate aku yg tiba2 meletakkan muka dia kt tgn aku. (kira terkejut la ni tadi..) Bila aku sedar, memang hati aku dup dap dup dap.... Oh my god.. Only GOD know what i've feel that time.. Risau if something bad happen kat family aku, happy if my late cousin dah tenang kat sana, and mcam2 rasa lah perasaan aku time tu.

Then, pagi tadi before aku turun ke kelas, aku call mummy and story morry ngan dia psal mimpi aku tu. Mummy ckap maybe ada org nak menngal sbb mendiang happy. or maybe dia dah tenang. Tak tau la. But my mum said no need to worry bcause it just a dream. Mainan tidur... But it really make me feel uneasy.. Memang lah kematian tu something yg memang kita akan alami satu hari nnti kan... but ... entah lah..

If my late cousin "up" there dah tenang, so its mean a good thing la. Sebab before this, there was a Father, (now, he is with GOD...:) ) said, he got a sign that my late cousin macam tak tenang kat "sana". So, that father minta whole of our family especially my late cousin's family pray for him so dia dapat tenang kat sana. If it really happen there, then it is great.. Tapi kalau sebaliknya, hoping that bad thing really not happen among my family. Plus, i really really really worried with my uko ledo (nenek kenyah aku ler..) conditions. She always sick..and saying that she will be go sooner... Ohhh my.... :(

Dear God, please bless us and protect us from any bad thing. I know u love each of us but do please protect us from anything bad happen... Amen.

p/s : Bless me, bless u, bless them and bless all of us....

Thursday, November 17, 2011

:: GOAL!!!!! ::


dear bloggie....

GOAL!!!!!!!!!!!!!!!!!! really proud with malaysian footballer...team HARIMAU MUDA.. Aaaaauuuuuuuuummmmmm!!!! Naaa... ternganga garuda kena ngauman si rimau!! HAHAHAHA!!

Walaupun Malaysia bnyak miss goal, but they play like a star.. Cergas dan aktif! Game ni memang ada fight la. And debaran, tak pyh ckap la.. before ni memang tak yakin la Malaysia dapat gol sbb nye:

1. indonesia dpt sokongan kuat dr pskn pnyorak dorang(skali zoom olh kmera mcm laut merah daaa)

2. Malaysia mmg musuh tradisi Indonesia dari dulu2 lg...lbh2 lg bab sukan.

3. Perlawanan before ni Malaysia ada leka skit bla dah score..

Apa2 pun game tadi mmg buat aku berdebar2 la. Sebab mash ragu2 Malaysia dapat lawan x ngan team Garuda.

Tadi aku ngn member aku tgk bola kt warung. Pergh!!! Memang penuh la.. Nsb ada beberapa meja kosong. Kat warung pon dah mcm mini stadium dh aku rasa. Bila Malaysia dapat score, jeritan GOALLLLLLL tu mmg kuat lah... And dari situ juga dpat nampak semangat nasionalism rakyt malaysia ni kuat. Betul lah org ckap sukan dapat buat rakyat bersatu padu. HEHEHE...

Apa2 pon, i'm really proud with Malaysian footballer. Berharap sgt diaorg akan trskan prestasi macam ni smpai bila2... and mna la tau kan one day malaysia jadi salah satu ngra yg popular dlm sukan bola sepak... who know...? Hehehe....

p/s : Majulah sukan utk negara!! Aaaaauuuuuuummmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!

Tuesday, November 15, 2011

:: Virus?? Naked?? ::

dear bloggie....

hohoho... semenjak dua menjak tiga menjak dan bermenjak-menjak ni, kat FB aku tgk bermcam2 dah gmbr2 naked. Pergh!! Biar betik???!! Virus?? Xde ethics dlm IT? Hurm....

First aku tgk dlm home FB aku sorang chinese girl...naked doe!! Xbleh than, budak skolah tu... Hebat sgt ke nak tunjuk tuu?? HOHOHO..klau bsar dan gebu mcam pamela anderson ok gak kan.. ni msh kcik tu... **dirty minded of mind..haha** Aduhai... ada gak la aku tgk komen2...tapi msalahnye aku x fhm komen tu..sbb ditaip lam bahasa cina. Nak guna khidmat Mr.Google utk translatekan, xde hati aku nak memahami kata2 mereka. Yg x bleh blah nye, si amoi dlm gmbr tu siap blh plak ltak icon smiley..... hurm.. x reti malu ke?? HUHUHU..

Second gmbr ni plak, gmbar awek buka baju tayang dia pnya nenen..**oopss**.. HOHOHO... ni lagi satu... awek ni pkai tudung.. Aduhai... apa ntah nama tu..Bohsiamurahan? haa... Album tu nama BohsiaMurahan.. Gila.. Bahaya tu... Ada la kawan aku post kat wall aku jgn add profile bernama Kabus Berdarah.. Ish ish ish... yg ni mmg myalahgunakan btul kot..mnurut sumber2 berkaitan , Si kabus berdarah ni akan guna pic kita and post kt album tu. Hurm...Cam ape ntah. Mmg penyalahgunaan IT. Cam tetttt je...

Third, ada plak gmbar sepasang lelaki yg disyaki gay di-sharekan oleh ntah brapa ratus org ntah share gmbr tu. Komen tak pyah cakap lah... dah beribu tu komen diaorg. Ape lagi..of coz la mnyumpah2kan perbuatan psgan ni. Mn tak sensasi dan meletup kalau dah gmbr tu bdk dua org tu posing maut giler. Peluk2 siap kiss2 pipi tu... Aduhai.... Yg tukang komen pon satu hal, dah tau dorang tu buat salah (dari segi agama la), nak marah pon marah lah..tpi kalau sampai sumpah yg tahap sumpah gila tu.. cthnye : *cam babi* *cam sial* fucck la gmbr korang* dan lain2... aku rasa yg tukang komen cengitu rupa pon lbh krg sama jga la dgn bdak yg amik gmbr tu. Sebabnye, diaorg nak sdarkan psgn tu, tpi ayt dorang sndiri pon ntah apa2.. Aku mstilah x komen kan gmbr tu. Sebabnye aku xnak tergolong or dikira bersubahat dgn dorang. HAHAHA~~ Aku lbh suka memerhati je bnda2 cam tu.. Lg satu blh caye ke gmbr tu mmbktikan dorg gay? Mana tau org edit ke, ape ke. kan?? kan?? musykil musykil... hurm...

Kesimpulannya, berhati2 lah kita smua yg tergolong dalam pengguna IT yg bijak. HUHUHU~~ Tkut nnt org salahgunakan kita pnya FB ke, gmbr ke dan yg berkaitan la. Sekarang ni, macam2 bnda blh jadi. Org2 yg bijak pndai dlm menyalahgunakan IT ni pon dah ramai dah aku rasa. Kalau x, xkn la ada bnda2 mcm ni kan? Aduhai...apa la nak jadi?? Psal gmbr naked2 tu..Hurm..amik iktibar dan pedoman. Berhati2 dgn gmbr yg nak dipostkan or disharekan. Baik ltk tu jd privacy utk diri sndiri n friend je. HUHU.. Mmg la kan akaun fb ke, apa ke tu dikira privasi sndiri tp masalahnye privasi yg tu dikongsi bersama. HOHOHO.. tmbh2 lgi virus yg ntah apa2 skrg ni. Alahai... yg cipta virus ni pun satu. Tau le nak cari duit.. Ni lappy kesygan aku kena virus, tak pasal2 nak format balik.. Melayang la RM aku yg tercinta. HUHUHU~~ Jadi, kena lah hati2...

p/s : mata aku dah layu..bca article lec ksygn aku dn kwn2... masa utk tdo...

:: Hujan oh Hujan ::

dear bloggie.....

Wahhh.... dah berapa hari ni dah tempat aku menuntut ilmu ni hujan. Asal petang je ujan.. Asal ujan je petang... HEHEHE~~ Sejuk x pyah cakap la..HOHOHO~~ petang ni aku berseorangan di rumah sewa kesayangan aku ni. Housemate yang lain semua pegi kelas. Aku xde kelas petang ni...ngengengenge .. :D

Dengan suasana yang sejuk2 ni, sambil dengar lagu aris ariwatan..wargh.. Teringat aku ngan mak bapak aku nun jauh di miri.. HOHO.~~ Harap diaorang dua sihat sentiasa la ye. Dady, jaga kshatan.. Mamy pon sma...

Adik aku si Timothy plak skrang ni tgh bertempur dengan SPM dia. Harap dia dapat jwab dengan baik ler. And result nanti biar gempak yg kebabom! Agak2 result dia dpt x kalahkan result aku? HEHE... UPSR dgn PMR dia tak dpat kalahkan aku. HEHEHE...

Aku baru dapat berita dari cousin aku yg bini dia tgh pregnant skrg. CONGRATULATIONS to both of them. Walao..dah jadi mamy dady dah diaorg ni. Adik cousin aku tu juga (cousin aku la tu..hehe) pon bakal jadi dady mamy next year. Wah...msti kpala anty aku yg juga mak cousin aku pening uruskan cucu menantu dia. HEHE..kesian... Jadi nenek muda la anty aku tu.. Mak ngan bapak aku bila plak dapat cucu sndiri?? HAHAHAHA~~ dush dush!! Tunggu anak dara dan bujang kalian berdua kawin la yer... Lama nak tunggu tu... hehehehe...

Assignment?? Wah..blh thn bnyk jga assignment aku ni. HOHO..aku berharap dan berdoa sem kali ni xde paper aku yg sangkut mnyangkut.. Aku tahu kali ni aku mesti bleh pnya...YAKIN BOLEH!! HAHAHA...


**pic taken at Genting Highlands. Cuti2 Malaysia last year.**


**my greatest love ever..daddy n mummy**

p/s : tenggelam lgi dgn timbunan assignment...





Monday, November 14, 2011

:: Buhsan ::

dear bloggie.....

Wargh!!!!! Bosan giler aku ni. HUHUHU~~~ :(. Roomate kesyangan aku pulak tengah terbongkang tdur dlm bilik kmi dua. Letih selepas berhempas pulas siapkan proposal FYP dia. Tak nak kacau dia...biar dia berehat. WARGH!!!!! Bosan doe~!

Tadi happy kejap je.. sebabnye...Mr.Mul calling aku. Yg lawak nye dia bawa aku karok sdgkan dia kat Miri, aku kat Kuching. Apa kes ni dear?? Rindu?? Neves je aku jwab calling dia. BONGOKS nye aku!!! Hahahaha... Jgn wei...kumbang di taman larangan tu. ooops!!!

Memang tak baik apa yang aku buat ni. (dah tau x baik, buat juga!) Dia start dulu k, bukan aku. Aku layan sebagai kwan je.. (kalau lbh dri tu bkn slah aku k...) Mngkn org akan beranggapan yang aku buat ni totally salah... but utk suka2 x salah kan?? Oooopss! HEHEHE~~~ Bukan aku nak buat jahat pun. Sekadar teman utk bersuka ria je k... dia pun partner aku time gawai aritu. Bapak ikan pon bapak ikan la... mn tau one day i meet someone yg better kan?? Yg ni utk suka-suka saje.. HEHEHE~~ (oh please jgn salah anggap ngan aku k?? )

Inilah masalahnye kalau single lelama ni... Cari-cari juga tp mesti x ngam ngn aku. Kebnyakkan nye aku cuma selesa sbg kwan je. Yg x selesa pun aku bt cam kwan gak. Aduhai.... Ke aku yg chossy sgt ni?? Mau nye x chossy slepas trauma dgn kejadian2 yg lepas.. bt aku mkin berhati2. Yg ada skrang ni pun cuma sekadar teman tak berapa nak mesra..(kcuali bapak ikan..hehehe) Agak2nye ada peluang la kot aku dijodohkan oleh mak bapa aku ni... dah kembali mcam zaman dulu kala dah ni kalau smpai mak bapak aku yg jodohkan aku. Kalau dilihatkan, biasanye keputusan mak bapak aku ni boleh pakai..Kiranye boleh dipercayai lah juga kalau btul mak ngan bapak aku cari jodoh utk aku. HAHAHA~~~ Nak enjoy single life?? Aku rasa dah terlebih enjoy dah ni..smpai aku dah boring dengan single life aku skrang ni. Of coz la fun kan dengan single life ni... tapi kalau nnt2 aku diketepikan or aku sngaja mengenepikan diri dri kwan2 yg dh bercouple tu, aduhai...aku dan diri aku sendiri lah yg tau betapa bosannye aku... Oh gosh!! Plg tak bleh tahan, adik aku yg bru f.5 dah ada awek. Mak aku siap kenal lagi sapa awek dia.. Tapi yg aku x puas hati tu, mak aku ok je klau adik lelaki aku yg tersyg tu ada awek. Aku dulu masa ngan ex aku tu mkin main lagi dia mnghalang. Aie..diskriminasi btol la.. Mngkin disbabkan mak aku x suka kot aku putus..tmbah lagi aku x suka dan x berkenan dengan perangai dia yg mkin truk tu.. Aduhai!!! HUHU...

Tengok...kerana kebuhsanan yg tahap melampau aku dah merapu ntah ape bnda ntah skrang ni. Huhuhuhuhu... sebelum aku merapu tahap melampau, bgs aku stop kat sini dulu... chow!

p/s : agak2 mr.mul call aku lg x?? hahahaha...


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Sunday, November 13, 2011

:: Adele - Someone Like you ::

Dear bloggie....

Rite now, i'm listening to adele's song, Someone like you. Trust me. This song really really really ooooowhshem!! HAHA... truly madly deeply i love this song so much. Let me share the lyrics with u guys.

i heard,
that you're settled down,
that you found a girl,
and you're married now
i heard,
that your dreams come true
i guess she gave you things
i didn't give to you,

old friend,
why you so shy?
it ain't like you to hold back
or hide from the lie
i hate to turn up out of the blue uninvited
but i couldn't stay away,
i couldn't fight it
i had hoped you see my face
and that you're be reminded that for me it isn't over

nevermind,
i'll find someone like you
i wish nothing but the best for you too
don't forget me, i beg
i remember you said,
"sometimes it last in love but sometimes it hurts instead"

you know the times flies
only yesterday was the time of our lives
we were born and raised in a summer haze
bound by the suprise of our glory days.

nothing compares,
no worries or cares
regret and mistakes
they're memories made
who would have known how
bittersweet this would taste?



HEHE~~~ suka sangat dgn lagu ni. Sebab lirik lagu ni betul2 bermakna.

"nevermind, i find someone like you"... part ni..cuba bayangkan. Dapat ke kita cari someone yang sama utk menggantikan somebody yg lepas2 tu? Kiranya dari ayat ni dia masih lagi cinta and sayang ngan somebody tu walaupun somebody tu dah jadi milik orang... Kalau aku, mungkin aku akan cari sama kot. Tapi itu pun kena tgk jga. If yg ex tu btul2 baik, ye la kot nak cari someone like him/her. But if ex tu x seberapa..HAHAHA~~ sorry..Xnak pon. HEHEHE~~

Apa2pon, ni cuma sharing lagu je... Bukan apa2 pon kan.. Nak sharing yg lagu ni memang best dan asyikkkkkk gituuuuu! Hehe...

p/s : love is great but it hurts. :D




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Friday, November 11, 2011

dear bloggie....

Today is Saturday... Hurm..Xtvt aku hari ni, bangun2 trs mandi. **Panas** Dah siap mandi aku terus kemas2kan bilik aku yang dah macam kena langgar garuda. Kali ni aku kemaskan. Sebelum ni house mate yang juga merangkap room mate aku, yang kemaskan. Oleh kerana minggu ni aku agak free maka aku pulak kemaskn. Lgpon, room mate aku tengah sibuk siapkan FYP dia.. Buang debu kat kipas, then mop.. Pergh! baru la bilik aku kemas and lantai pon aku pijak takde rs debu. HEHEHE~~ (nmpak sgt bilik krg kemas sblm ni) Siap kemas, aku pon melayan diri dengan makan2 sambil tgk tv. HEHEHE~~

Dah settle semua...hurm.. Rasa boring la plak. Nak buat assignment? Dalam kepala dah keluar idea tp aku je yg blom nak kluarkan dari kepala aku ni. **Nampaknye sifat malas aku masih kuat masa sekarang ni..hahaha** Nak keluar? Xde duit la plak. Ditambahkan lagi ni sifat malas yg masih bermaharajalela dalam diri aku ni, jadi aku xde mood nak keluar masa ni...

Aku masih lagi teringatkan peristiwa aku hangover last wednesday. Rasa lucu pon ada gak sbnarnya. Malu pon ada. Malu sebab aku buat kawan aku malu. (daripada cerita yg aku tahu dr kwn aku yg ikut mlm tu la) Sorry la..bukan aku sengaja nak buat korang malu. Tapi..entahlah. Mungkin sbab aku bnyak sgt smpan masalah..tu lah aku hu ha hu ha malam tu..

Bila difikir2kan, hurm.. aku banyak dengar msalah dari kawan2 aku. Lebih2 lagi masalah cinta diaorg. Aish... aku pnya cinta pon belum tercari lagi.. Tapi oleh kerana aku sayangkan kawan aku, jadi aku dengar dan bagi lah sepatah dua patah kata nasihat kat diaorg yang bermasalah cinta ni akan.. HEHE~~ Agak2 aku boleh buka pusat kaunseling cinta x?? HAHAHA~~

Masalah cinta diaorg ni memang complicated.. Diaorang tak salah utk bercinta tapi yang bermasalahnye hubungan yang diaorang bina tu yang bermasalah.. Mana tak bermasalah. Cinta yang bersegi-segi... Kalau nak tanya pendapat aku la, kalau setakat nak skandal tu takde la hal nye..tapi masalhnye skandal tu diaorang pon ada hati dan cinta... Erm... Mana2 korang la. Asalkan korang bhgia dan buat keputusan yang baik. Lebih2 lagi baik kalau x menyusahkan diri sendiri and tak melukakan hati orang lain yg tak tau apa2. Kesian dgn org tu.. Aku ni bab cinta bukan nye power mana pun. Aku sendiri tak jumpa orang yg betul2 aku cinta and mencintai aku. Tapi kalau nak bagi nasihat sikit2 tu boleh lah.. Sama ada diaorg nak dgr or tak, tu terpulang kepada orang tu sendiri la.

Bagi aku, sebuah perhubungan cinta ni lagi indah kalau dua2 tu memang clean and clear. Maksud aku xde nak buat hubungan yang bersegi2.. Sebab utk aku, nak handlekan sorang pon dah payah, apa lagi kalau lebih dari sorang. Pening kepala wei!!! Jadi, utk mereka2 yang rasa ada pasangan lebih dari 1 tu, fikir lah baik2. Mungkin lah utk suka2.. tapi yang suka2 tu la boleh jadi padah nnti kan. Kalau nak pakai enjoy ke apa ke.. buat la cara memang enjoy. Takde apa2 perasaan. Tapi lau ada gak... Lu pikir lah sendiri! HEHE~~

p/s : masih mencari mr.right..


:: Sukan Borneo at UNIMAS ::

dear bloggie...

Sukan Borneo diadakan kat UNIMAS and aku berkesempatan jugalah tengok salah satu team UNIMAS main utk sukan ni. Aku pergi tengok team takraw UNIMAS main kat kolej cempaka. Kira first time jugalah aku tengok game ni secara live. Sebelum ni tgk dlm tv je. Aku tengok game ni pun sebagai tanda sokongan aku kat kawan aku, Bernard and Jutimin.. Ye lah, sebelum ni cuma dengar dia bercerita je pasal dia training and so on. And since last week he keep mentioning to us to watch his team play kan. So, aku dgn smngat sukan yang ada, aku pergi lah tengok. Hehehe..

UNIMAS vs ngan Uitm.. Boleh tahan jugak. 1st set UNIMAS menang..but unfortunately they lost at second set and third.. Then, UNIMAS vs ngan UMS plak. Wah..yg ni memang mendebarkan aku la.. (aku plak yg nebes tgk dorg main.. ) Lagi sekali UNIMAS kalah... But overall, beza mata antara team UNIMAS ngn pihak lawan tak jauh. Kiranya UNIMAS kalah tipis lah ngan diaorg. And satu yg aku perasan, setting diaorg x menjadi. Kalau setting cantik, conform diaorg dapat kjar and diaorg ada peluang utk ke peringkat seterusnya. Hehehehe... ni pendapat aku la. Hehehe... But, u guys have done a great job! Even though u all kalah but it is really nice game. **i like btul cara diaorg libas melibas tadi.. HEHEHEHE~~~**


Dibawah antara gambar yg aku sempat amik.. amik dari jauh je ni... Kamera hp je pun... ngehngehngeh..


UNIMAS VS UMS


**Bincang strategi kot ni...hehe**

p/s : sempat-menyempat aku cuci mata...cari anak ikan! hahaha... Cait!





_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Thursday, November 10, 2011

:: Drunk ::

dear bloggie.....

OooooMG! Last nite i went to club and get drunk! Terrible horrible incredible la.... My friend said i talk a lot last nite and laughing all the way long from club to house. HAHAHA~~~ Gila!!

Aku sedar aku memang ada cakap banyak... Aduhai.. Out of control la... Hahahaha.. to much thing i keep with me. Huhuhuhu~~~

Whatever it is..don't drink and drive.. If drunk, please get someone drive for u. HAHAHA~~

p/s : smile! peace yo~

Monday, November 7, 2011

:: Complicated ::

dear bloggie.....

Wah...lama gak aku x update status aku ni.. (br 3 hri je kot...hehe). Aku x update pon ada sebab gak ni. Aku ditaban oleh Mr. M. Dia cuba explaining everything ngan aku and at the same time he want ask an advice dari aku. **agak2nye, boleh x aku apply jadi kaunselor pasni?**

Mr. M bgtau aku everything. Hubungan dia yg bermasalah. Mula2 dia xnak bgtau aku. Pastu lama2, baru dia nak bgtau aku.. And apa respon aku? Hurm..aku x marah or apa2.. Jauh dlm hati msh lg berterima kasih dia msh ingat kat aku. **walaupun dia cri aku time dia perlukan khidmat kaunseling** Berdasarkan cerita dia kat aku, aku xdapat nak salahkan dua2 pihak. And aku juga xdpat nak ckap dua2 tu x salah.. Cuma pesanan aku kt Mr.M, berhati2 dan buatlah keputusan dgn bijak. Xsalah utk bercinta tp biarlah hubungan tu ok2 je. And jgn lukakan hati org lain yg x tau apa2. Kesetiaan tu sebenarnya satu ujian dalam sebuah perhubungan. Kalau slah sorang xde kesetiaan x bermaknalah hbungan yg dibina sebelum ni. Kan?? Tmbh lg, sia2 lah pengorbanan dan kesetiaan org yg mula2 menetap dalam hati si dia tu sbb org tu dah lama sama dgn si dia. Yg si dia ni plak, cubalah utk bertahan. She suppose to accept her man career.. Tapi? Haish...manusia2... **nak cerita lbh2 xblh. Letih tgn aku nak menaip nnti..hehehe...**

Sedikit sebanyak hal macam ni buat aku terfikir. Kenapa mudah sangat hati perempuan/lelaki ni mudah sangat terbahagi2? Lebih2 lagi kalau ada orang baru and org tu kononnya dapat happykan diri lebih daripada org lama yg dh bertandang di hati?? (mak ai..ayat aku...pergh!). Kenapa yerk?? Bagi aku hubungan cinta ni satu ikatan yg suci...And sikap kesetiaan, kejujuran, kasih sayang berpanjangan dan sebagainya tu bahan utama dalam sebuah perhubungan. Tapi bila dah keluar bab ada org ketiga empat dan seterusnya...hurm... (ni pandangan aku la..x tau org lain...) buat aku x berapa nak faham.

Aku plak yg pening kepala. Hal aku ni blom selesai lagi ni. Pasni nak uruskan hal rumah, hal kursus aku yg terdaftar tanpa aku sedar...Adoinye pun! huhuhu.

p/s : aku dapat bapak ikan..X bermakna aku nk kat bapa ikan tu. Hanya sekadar teman...:D


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Friday, November 4, 2011

:: Sabar ::

dear bloggie....

Sabar. Itu lah yang aku dapat bertahan sekarang ni. Kesabaran aku betul-betul diuji. Kalau dilihat dgn dlm lagi, hal ni memang hal kecik. Tapi sekecik mana pun hal ni, suatu hari nanti memang akan jadi besar. Pasal sabar..aku rasa aku dah cukup sabar dah dengan sikap seseorang ni. Selama ni, aku memang respect dia as a friend. And aku memang sentiasa bersedia je if dia memang btul2 perlukan aku. I always there. But, what that fella had done to me yesterday, really really really make me feel uneasy. Oh my goodness. It seems like i make a really BIG mistake. Hurm... Yes, i admit i make a mistake for what i had ask..but... IDK...

So, apa aku kena buat? Ini bukan soal sapa minta maaf dgn sapa. NO.. Aku x kisah pun hal tu tp aku pun ada hati dan perasaan. Keadaan aku sekarang betul2 diuji. And aku betul2 tersepit dgn keadaan ni.. Aku x salahkan sapa2 dalam hal ni. Agak2nye aku kena nuetral dlm hal ni. (Tp, selama ni aku rasa aku x sokong mana2 ant dua tu). Aku lebih kepada mendengar masalah dan cuba bg nasihat mana yg ptt.. For me, a friend is someone who are really close to me than my own family.. I spent most of my time with friend. (yeah..because im single, so no need to focus on boyfie matter..hehe) .

Maybe i'm a bit bzbody..(as one of my friend said..hehe) but it was because i love all of them.. And i must ...(at least la) know what happen with them. That's all.. Hurm....

I really love all my friends. I DO Love them. Because they are my precious thing i have after my family. REALLY... most of time i rely on them. Chit-chatting with them. Share the craziness story together. Argh....... its hard rite now. Really2 hard. Huuhuhuhuhuhu... (wanna cry!!!)

What should i do? Keep silent? Just watch and see?? Adoiiii

p/s: sengsara dalam hati tiada siapa tahu... :(


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

Thursday, November 3, 2011

:: Kejamkah Aku?? ::

dear bloggie....

Tadi aku dine ngan housemate aku and sorg member aku yg giler2 hampeh. Hehehe~~ Olh kerana ari ujan, maka ktaorg gunakan kereta ke tmpt kmi salu mkn. Dah aku park kereta, aku nmpak satu kereta ni. MR. M.... And dlm kereta tu aku nampak 2 org pompuan and aku mmg kenal ngn pompuan tu.. Mr.M nampak aku n dia bg signal tnya aku pegi makan or wat? Aku angguk2 je la. Then, aku pegi beli barang aku. He call me, he ask me one again sma da aku dh mkn or blom coz dia nak ajak aku mkn sama. Mcm mn la aku nk mkn sma ngan dia klau housemate aku tu mkn bnda halal sdgkan dorg mkn bnda x halal. N of coz la aku pntgkan housemate aku n kwn aku sbb dh jnji ngn dorg dulu kan. And at the same time juga, aku trs la melancarkan serang hendap aku kt dia. Semadi jumpa aku tek, bru mok kol. Mun x jumpa, xda la nya kol. Nasib ko la Mr.M. Sapa suruh bt aku mcm tu. Dah jmpa kwn bru trs lupakan kwn lama. Aku tau la ko dalam proses mncari cinta kan. Aku x slhkan la bab tu. Tu hak ko.. tp aku sedikit terkilan gak la ko bt aku mcm ni. Kita kwn since high school doe..Aku tau ko mmg salu ada around ni... Ye lah...Sapa lah aku ni kan? Kwan lama jak bh. Ok.. fine.

Tapi, bila aku fikir balik kan..tak rasa kejam ke apa yg aku buat ni? Agak2 aku ni pentingkan diri x? Macam aku ni nak dia kwn ngn aku je..Xkn la sbb aku jealous kot. Bkn aku suka kt dia pun.. Mungkin sbb aku sygkan friendship ni kot tu aku rasa mcm ni. Tp kan... hurm... Aku ada gak tnya housemate aku, (dia pun knal gak Mr.M ni sbb kmi dulu sma form 6)..dia ckap aku bkn pntgkan diri sndiri tp sbb dia yg lupakan aku as kawan dia mcm tu je. Hurm.....still thinking....

Kejam ke aku buat perkara sedemikian rupa?? Hurm.... Semua terpulang pada pendapat msing2 la kn.. Tp kenapa aku rasa terasa ati yerk?? Huhuhuh....


Dear Mr.M, aku x kisah lah ko nak kwan ngan sapa pun. Sebab ko mmg berhak utk berkawan. Tapi kan, apa ko buat ni buat aku sedih gak la. Ko mcam lupakan aku je.. huhuhu... Mungkin lah ko cakap aku emo kan.. mungkin gak la aku emo sbb aku x suka ko bt aku mcm ni. Sebab ko adalah kwan baik aku dri form 2 smpai skrg.... Kwan mmg kwan..tp aku rsa skrg mcm dah bkn kwn dah. Huhuhu... mgkin ko lmbt skit nak pick up kot perasaan kwn ko ni? or kau ragu2kn? HAHAHA~~

Followers, korg rsa kejam ke apa aku bt ni?? HUHU~~~ Aku sygkan friendship ni.. HUHU~~~

:: Frust Giler..Nyawa di Ujung Tanduk ::

dear bloggie...

Sob..sob..sob... aku bru tau yg aku didaftarkan utk kursus EBX0032. Huaaaaaa!!! Dah la aku tau hari ni..and hari ni juga ada mid term utk paper tu.... HUHUHUHU~~~ Masalahnye, aku tak tau pon aku didaftarkan utk kursus tu. Sebelum ni aku memang ada mohon rayuan luar julat utk kursus tu. Then, x diluluskan. So..aku dengan mindset nye dah di set2kan..aku memang x dpat kursus tu... Beberapa hari kemudian, aku dapat tau juga kena hantar borang kuning (borang pendaftaran kursus secara online ler) yg bru sbb dh di key-in kan kursus baru. And hari yg aku tau hri tu juga la hari last kena antar. Aigo!...Maka dengan tergesa-gesanya aku hantarlah borang tu. Tapi dalam borang tu, aku x perasan la yg kursus tu ada kat situ. HUM~~~ Salah aku ke x perasan?? Ke salah sistem?? Huhuhu~~~~ Wuaaaaa.......macam mn ni..???

Paling aku terasa sedih dan kecewa nye, masa aku jumpa dengan instructor kursus tu. Aku punya la penuh pengharapan la kan nak tnya pndapat dia mcm mn.. Last2 dia jwab aku dgn nada yg kasar dan ala-ala sombongnye .. tnya aku apsal aku x dtg kelas. Aku dah terangkan dah pun yg aku mmg xtau nama aku dimasukkan dlm kursus tu. TERASA GILER WEI!! Moral down btol aku dia buat aku macam tu... **of coz la aku mengugurkan air mata** Pastu aku jumpa instructor tu balik... kali ni aku berkeras balik ngan dia. Ni utk msa depan aku jga.. Xkan ler aku nak jtuhkan pointer aku cengitu je. Dah la pointer aku dah ok2 pon sem lpas.. Huhuhu.... Apa2hal pon, esok aku kena juga jumpa ngan timbalan dekan fakulti aku....

Persoalannya...salah aku ke x alert? Tp kakak staff tu kata ada kuar notis. Kalau ada kuar notis kenapa aku x nampak sdgkan aku mmg chck notis sentiasa. Salah sistem ke? Yg tu aku x berani nak komen lbh2..tp sistem pun mmg mnysahkan kitaorg,... huhuhuu... Waa.....mcm mn ni...?? Lemah nye lah jiwa dan raga aku skrg ni... HUHUHU~~~~~

p/s : esok kena present lagi. Hurm....:(

Wednesday, November 2, 2011

:: Beware of the Dog ::

dear bloggie..

Hehe... ada dog x?? Kihkih... Dalam satu malam je ada satu isu ni dah PANAS. Atas alasan hak kebebasan bersuara. Well, pada pendapat aku, its ok bah if nak bebas bersuara lebih2 dalam dunia maya yg termaya-maya ni. But, be careful la dgn setiap ayt yg nak diutarakan. Kiranya jgn ler timbulkan isu-isu sensitif. Tambah2 lagi, kat alam maya ni semua orang akan baca kan.. (ada ke org baca apa yg aku tulis ni? ) Hehehe...

"Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnye"

"Enti bejaku, meda kanan kiba. Enggai ke lagi kena baru ba dirik empu, berasai amai pedisnyak"

Ngeh ngeh ngeh!!! :D....

Apa-apa pon, aku nak sambung pembacaan aku kerana sebentar lagi aku ada midterm.... Peace and peace always. !!

p/s : ayt pon dh tunggang langgang dah ni... pening!

:: Untitled ::

dear bloggie,

Hehehe..saje-saje nak updated blog ni. Thts y la letak title "untitled". Wakakakaka~~~ Kesakitan di paha ku masih lagi terasa sampai sekarang. Wawawawawa...nak jalan pun susah... Sakit wei.. hehehe... Oh..hari ni Souls Day.. Berdoa untuk kesejahteraan mendiang uncle and cousin aku di syurga sana. Semoga mereka berdua happy2 je kat syurga.. hehehehehe...

Apa lagi aku nk cerita yerk?? Esok ada mid term paper dr.ahmad nizar. Aku ni blom lgi baca mn2 nota. Hahahaha.. hebat! Nnt jwb exam, blur! Wakaka... Tadi dalam kelas dr.lucy, aku, firah, am ngn abg aku relak je. Dtg lenggang. Org lain smua pegang note drpd reading article... Tp walau apa2 pun kami mampu utk berdiskusi dgn cmerlang dan gemilang. Hahahaha... Yg ada note plak, xde plak dorang bnyak ckp. Hurm.... bkn lah aku nk ckp sombong, tapi at least la diaorg ada discuss skli kan. Sbb diaorg kan ada baca note, so msti diaorg fhm dgn lbh mndalm kn?? Huhuhuhu.... Apa2 pon, klas dr lucy enjoy!!!! Hahahaha..

Ok lah...jam dh pkl 5.30pm. Aku nk masak apa yerk??? Ayam masak kicap?? Ngeh ngeh ngeh...menu x pernah berubah. Masak je lah kan.. kang aku x msak, syg ler ayam2 yg aku dh beli tu... :D

p/s : Msih mncri mr.right.....:)

Tuesday, November 1, 2011

:: Sakit Punggung ::

dear bloggie.....

Sebab apa aku sakit punggung?? ni semua gara2 main bowling. Hahaha~~ Lama dah x main bowling.. n tadi pegi main bowling dgn si sawai tu, sma2 juga Nawi n Firah. Aku sgt kecewa main hari ni sbb x dpat STRIKE!!!! huh!!! (pdhal bkn terer pon main..wakakakaka!!) Apa-apa pon game tadi sedikit sbnyak dpt lepaskan tekanan aku la. Pasni sibuk la aku ngan Mr. Assignment aku. Wuwuwuwuwu.... Sakit wei.. hehehehe.. Bowling ni bkn la ant sukan yg aku pakar thap gaban...tapi main bowling ni best. Kalau nak dikaitkan dgn khdupan kita seharian pon boleh. Game ni ibarat kita tetapkan target dan sasarkan target kita dan mncapai target kita tu tadi. (Mcm overlap jak ayt aku ni..lantak lah) Target kita tu tadi ialah pin, and kita nak capai target, tumbang kan semua pin2 tu dgn bola bowling tu. Kalau ada yg jatuh kiranya target kita tercapai lah smada semua or sebhgian. Hehehehehe... WOW! Smpai ke situ fikiran aku... Boleh jdi philosopher aku pasni. Hahahaha!~~~ (angan tak sudah!)

Lepas ni, fokus kan kepada project paper aku. Wah...bnyak jga case study aku nk kena kaji. Plg aku sedih, case study yg aku nk kaji dah kena amik orang. Huhuhu.. Xkan aku nk cover case study yg sma cam dorang juga?? Xpe lah... bg je la kt dorang.. Aku guna case study yg lain. Biar ilmu aku lgi hebat dr diaorg.. HaHAHA!!

p/s : menahan kesengalan punggung ku.... :(


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...