SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Tuesday, November 15, 2011

:: Virus?? Naked?? ::

dear bloggie....

hohoho... semenjak dua menjak tiga menjak dan bermenjak-menjak ni, kat FB aku tgk bermcam2 dah gmbr2 naked. Pergh!! Biar betik???!! Virus?? Xde ethics dlm IT? Hurm....

First aku tgk dlm home FB aku sorang chinese girl...naked doe!! Xbleh than, budak skolah tu... Hebat sgt ke nak tunjuk tuu?? HOHOHO..klau bsar dan gebu mcam pamela anderson ok gak kan.. ni msh kcik tu... **dirty minded of mind..haha** Aduhai... ada gak la aku tgk komen2...tapi msalahnye aku x fhm komen tu..sbb ditaip lam bahasa cina. Nak guna khidmat Mr.Google utk translatekan, xde hati aku nak memahami kata2 mereka. Yg x bleh blah nye, si amoi dlm gmbr tu siap blh plak ltak icon smiley..... hurm.. x reti malu ke?? HUHUHU..

Second gmbr ni plak, gmbar awek buka baju tayang dia pnya nenen..**oopss**.. HOHOHO... ni lagi satu... awek ni pkai tudung.. Aduhai... apa ntah nama tu..Bohsiamurahan? haa... Album tu nama BohsiaMurahan.. Gila.. Bahaya tu... Ada la kawan aku post kat wall aku jgn add profile bernama Kabus Berdarah.. Ish ish ish... yg ni mmg myalahgunakan btul kot..mnurut sumber2 berkaitan , Si kabus berdarah ni akan guna pic kita and post kt album tu. Hurm...Cam ape ntah. Mmg penyalahgunaan IT. Cam tetttt je...

Third, ada plak gmbar sepasang lelaki yg disyaki gay di-sharekan oleh ntah brapa ratus org ntah share gmbr tu. Komen tak pyah cakap lah... dah beribu tu komen diaorg. Ape lagi..of coz la mnyumpah2kan perbuatan psgan ni. Mn tak sensasi dan meletup kalau dah gmbr tu bdk dua org tu posing maut giler. Peluk2 siap kiss2 pipi tu... Aduhai.... Yg tukang komen pon satu hal, dah tau dorang tu buat salah (dari segi agama la), nak marah pon marah lah..tpi kalau sampai sumpah yg tahap sumpah gila tu.. cthnye : *cam babi* *cam sial* fucck la gmbr korang* dan lain2... aku rasa yg tukang komen cengitu rupa pon lbh krg sama jga la dgn bdak yg amik gmbr tu. Sebabnye, diaorg nak sdarkan psgn tu, tpi ayt dorang sndiri pon ntah apa2.. Aku mstilah x komen kan gmbr tu. Sebabnye aku xnak tergolong or dikira bersubahat dgn dorang. HAHAHA~~ Aku lbh suka memerhati je bnda2 cam tu.. Lg satu blh caye ke gmbr tu mmbktikan dorg gay? Mana tau org edit ke, ape ke. kan?? kan?? musykil musykil... hurm...

Kesimpulannya, berhati2 lah kita smua yg tergolong dalam pengguna IT yg bijak. HUHUHU~~ Tkut nnt org salahgunakan kita pnya FB ke, gmbr ke dan yg berkaitan la. Sekarang ni, macam2 bnda blh jadi. Org2 yg bijak pndai dlm menyalahgunakan IT ni pon dah ramai dah aku rasa. Kalau x, xkn la ada bnda2 mcm ni kan? Aduhai...apa la nak jadi?? Psal gmbr naked2 tu..Hurm..amik iktibar dan pedoman. Berhati2 dgn gmbr yg nak dipostkan or disharekan. Baik ltk tu jd privacy utk diri sndiri n friend je. HUHU.. Mmg la kan akaun fb ke, apa ke tu dikira privasi sndiri tp masalahnye privasi yg tu dikongsi bersama. HOHOHO.. tmbh2 lgi virus yg ntah apa2 skrg ni. Alahai... yg cipta virus ni pun satu. Tau le nak cari duit.. Ni lappy kesygan aku kena virus, tak pasal2 nak format balik.. Melayang la RM aku yg tercinta. HUHUHU~~ Jadi, kena lah hati2...

p/s : mata aku dah layu..bca article lec ksygn aku dn kwn2... masa utk tdo...

No comments:

Post a Comment

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...