SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Friday, November 25, 2011

:: Almost end of November ::

dear bloggie....

Owh...badan aku dah mula rsa2 kesakitan kerana xdapat tidur dengan lena. Pkl 6 pagi baru aku dapat tidur. Itu pun tak selena-lenanya... Aku bangun-bangun je kpala aku dah rasa pening entah macam apa dah.. Cuba nak sambung tidur masih juga tak dapat. Jadi untuk mnghilangkan rasa sakit di kepala, aku pun merajinkan diri utk buat general cleaning kt rumah sewa kesayangan aku.

Ruang tamu n dapur aku sapu...then mop.. Pastu bilik mandi plak aku cuci sebersih yang aku mampu. Dinding bilik mandi aku sental dengan sekuat yang boleh supaya nampak berkilat. Kenapa aku tiba-tiba rajin nak general cleaning hari ni?

1. sebab mata aku sakit tgk bnda2 bertaburan ats lantai rh n juga yg melekat2 di dinding bilik mandi.

2. utk melepaskan tekanan dlam diri aku. Huahuahua...

Kalau hari2 aku lepaskan tekanan dalam diri, mmg berkilat sekilatnya lah rumah sewa aku ngn kwan2 aku tu. HAHAHAHAHA~~~

Assignment...mcm biasalah. Berlambak entah apa2 dh. Memo pon dah penuh dah aku rsa aku lekat kt dinding bilik aku (kat area meja aku la).. Dateline pon dah dekat semcam dah ni. Aku plak msh boleh relak. Well, aku amalkan prinsip jgn panik buat kerja. HAHAHAHA~~

Next week dah msuk bulan december. Aura2 krismas pon dh kuat semcm dah aku rsa skrg ni. Pergi mana2 pon, aku dh tgk ada dah org dirikan pokok krismas. Aku plak, mngkin thun ni x celebrate krismas ngn family ku. For this first time didn't celebrate it with family. Biasala...hidup di perantauan..(pdhal msh dlm sarawak)... but it's ok. Ada juga kwan aku yg x blk krismas nnt.. Semalam terserempak dgn kazen aku, si Arthur. Dia pon kmgkn x blik miri krismas ni. Nak blik pon mcm alang2 je. Tmbh2 lgi masa tu revision week. (hai....bt revision ke aku nnt?? hahaha) Harap2 mummy bg duit extra sikit, dpt la aku beli pokok krismas yg kecik2 tu..then decorate letak kt rmh aku. HEHEHE.. Semlam Mr.M dah book aku ajak smbyg sma pgi krismas n mlm krismas. Jgn je nnt pgi krismas tu mata dah merah2 dah. HAHAHAHAHA~~~ Tahun ni aku smbut krismas simple2 je lah.. Smbut sndiri2 je.. HEHEHE..~~

Nsib baik lah semlm Mr.M x mejal ajak aku pg club. HAHAHA~~~ "aku mabuk".... Tapi smpt la aku lepak ngn dorg sblm dorang gerak ke club. Ceta2 dulu. Konform2 la Mr.M tu rindukan aku. HAHAHA~~(perasan..)... Well, lega juga la dpt jumpa dia.. and dgr sikit2 cerita dr dia, Kira mcm trailer movie la.. HEHE... Mr. M, Mr. M... sekarang br ko tau..HATI KENA LIAT. Biasala, ko kan bdk bru belajar.. HAHA..nsb baik la snior ko tu ada bg jalan benar kt ko. Kalau x sesat ntah pergi mna ntah ko tu. Terima ksh ler ngn Man. But, ake tetap tusah pekimet iko... aduhai... Uban inu ake tusah pekimet psl iko, uban ake malap iko salah pilih jalan. Pah ine iko tengek sakit. Bok iko barak me ake pun, ake nyek sukat ti inu2. Ake cuma sukat barak ne iko, ayen tusah. Ine bareng. (HEHE..bhsa ibundaku...)

Baiklah...kerana dah merapu terlalu bnyk. N follower pun mngkn boring kut baca entri aku yg merapu ni..(ada ke yg baca?? HEHE)... maka, aku pon mengundurkan diri utk seketika waktu..cewaah!!! HAHAHA....

p/s : Aja-aja Fighting!!!!!

2 comments:

  1. mesti ngaga dr tension belama d au..awak ke umah ktk bersih kasak ke d...hahaaha

    ReplyDelete
  2. berkilat rh ku lg... alah pah bedah. hahaha..

    ReplyDelete

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...