SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Friday, November 18, 2011

:: Mimpi ::

dear bloggie......

supposely aku post ni pagi tadi. Tapi memandangkan x smpat nak post kerana kekangan masa and aku pon x blk rh tgh hri td, so aku nak share sikit je sal mimpi aku mlm tadi.

Aku ni nak kata percayakan mimpi tu ada lah juga but not 100% la. Dalam 40% cam tu lah... Malam tadi aku mimpikan mendiang kazen aku yg dah mnngal 2 or 3 tahun yg lepas. Dalam mimpi tu aku, adik beradik mendiang, parent mendiang, uncle and anty aku yg lain, tmsuk datuk n nenek kenyah aku or aku pnggil "uko", pun ada dalam mimpi aku. Dalam mimpi tu, kitaorg gathering together and have fun. And dlm mimpi tu kitaorg myambut balik kplgn mendiang kazen aku. As if kitaorg buat2 tak tahu yg dia dah "pergi". Memang happy sgt...kitaorg minum2, makan bbq n so on. Mendiang kazen aku pon happy sgt la dalam mimpi aku. It seem like he don't want separated from us. Hurm.... Then, aku pon tersedar dari mimpi disbabkan tgn aku terkena muka roomate aku yg tiba2 meletakkan muka dia kt tgn aku. (kira terkejut la ni tadi..) Bila aku sedar, memang hati aku dup dap dup dap.... Oh my god.. Only GOD know what i've feel that time.. Risau if something bad happen kat family aku, happy if my late cousin dah tenang kat sana, and mcam2 rasa lah perasaan aku time tu.

Then, pagi tadi before aku turun ke kelas, aku call mummy and story morry ngan dia psal mimpi aku tu. Mummy ckap maybe ada org nak menngal sbb mendiang happy. or maybe dia dah tenang. Tak tau la. But my mum said no need to worry bcause it just a dream. Mainan tidur... But it really make me feel uneasy.. Memang lah kematian tu something yg memang kita akan alami satu hari nnti kan... but ... entah lah..

If my late cousin "up" there dah tenang, so its mean a good thing la. Sebab before this, there was a Father, (now, he is with GOD...:) ) said, he got a sign that my late cousin macam tak tenang kat "sana". So, that father minta whole of our family especially my late cousin's family pray for him so dia dapat tenang kat sana. If it really happen there, then it is great.. Tapi kalau sebaliknya, hoping that bad thing really not happen among my family. Plus, i really really really worried with my uko ledo (nenek kenyah aku ler..) conditions. She always sick..and saying that she will be go sooner... Ohhh my.... :(

Dear God, please bless us and protect us from any bad thing. I know u love each of us but do please protect us from anything bad happen... Amen.

p/s : Bless me, bless u, bless them and bless all of us....

No comments:

Post a Comment

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...