SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Monday, November 7, 2011

:: Complicated ::

dear bloggie.....

Wah...lama gak aku x update status aku ni.. (br 3 hri je kot...hehe). Aku x update pon ada sebab gak ni. Aku ditaban oleh Mr. M. Dia cuba explaining everything ngan aku and at the same time he want ask an advice dari aku. **agak2nye, boleh x aku apply jadi kaunselor pasni?**

Mr. M bgtau aku everything. Hubungan dia yg bermasalah. Mula2 dia xnak bgtau aku. Pastu lama2, baru dia nak bgtau aku.. And apa respon aku? Hurm..aku x marah or apa2.. Jauh dlm hati msh lg berterima kasih dia msh ingat kat aku. **walaupun dia cri aku time dia perlukan khidmat kaunseling** Berdasarkan cerita dia kat aku, aku xdapat nak salahkan dua2 pihak. And aku juga xdpat nak ckap dua2 tu x salah.. Cuma pesanan aku kt Mr.M, berhati2 dan buatlah keputusan dgn bijak. Xsalah utk bercinta tp biarlah hubungan tu ok2 je. And jgn lukakan hati org lain yg x tau apa2. Kesetiaan tu sebenarnya satu ujian dalam sebuah perhubungan. Kalau slah sorang xde kesetiaan x bermaknalah hbungan yg dibina sebelum ni. Kan?? Tmbh lg, sia2 lah pengorbanan dan kesetiaan org yg mula2 menetap dalam hati si dia tu sbb org tu dah lama sama dgn si dia. Yg si dia ni plak, cubalah utk bertahan. She suppose to accept her man career.. Tapi? Haish...manusia2... **nak cerita lbh2 xblh. Letih tgn aku nak menaip nnti..hehehe...**

Sedikit sebanyak hal macam ni buat aku terfikir. Kenapa mudah sangat hati perempuan/lelaki ni mudah sangat terbahagi2? Lebih2 lagi kalau ada orang baru and org tu kononnya dapat happykan diri lebih daripada org lama yg dh bertandang di hati?? (mak ai..ayat aku...pergh!). Kenapa yerk?? Bagi aku hubungan cinta ni satu ikatan yg suci...And sikap kesetiaan, kejujuran, kasih sayang berpanjangan dan sebagainya tu bahan utama dalam sebuah perhubungan. Tapi bila dah keluar bab ada org ketiga empat dan seterusnya...hurm... (ni pandangan aku la..x tau org lain...) buat aku x berapa nak faham.

Aku plak yg pening kepala. Hal aku ni blom selesai lagi ni. Pasni nak uruskan hal rumah, hal kursus aku yg terdaftar tanpa aku sedar...Adoinye pun! huhuhu.

p/s : aku dapat bapak ikan..X bermakna aku nk kat bapa ikan tu. Hanya sekadar teman...:D


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

No comments:

Post a Comment

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...