SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Saturday, August 27, 2011

:: Perfume Lover ::

dear bloggie...

Title kali ni, i wanna share with u guys about perfume. For me, perfume is one of the most important things for me after make-up kit. HEHE~~~ Sekarang ni, ada banyak macam perfume dah dijual kat market. Tapi, semua perfume tu depend juga dengan si pemakai. Ada sesetengah orang suka bau yang kuat and ada juga yg suka bau yang lembut. Terpulang... HEHEHE~~~ Kalau aku, aku suka yang bau agak-agak lembut..

Well, sebenarnya perfume ni ada beberapa istilah yakni : 1) Eau de Cologne, 2) Eau de Toilette 3) Eau de Perfume and 4) Minyak wangi. Okay.. now aku terangkan sikit2 istilah ni.

1) Eau de Cologne :-- Wangian ni jenis ringan daripada wangian yg lain. Aroma pun agak menyegarkan. So, jenis ni better digunakan after do some activity...

2) Eau de Toilette :-- Wangi jenis ni plak jenis yang agak-agak tahan lama and bau wangi pun tak terlalu tajam. Suitable for any events. (Aku paling suka jenis ni..hehehe..:) )

3) Eau de perfume :-- Jenis ni plak jenis yang MEMANG TAHAN LAMA AND KUAT. And this type of perfume really suitable for formal occasion.

4) Minyak wangi :-- Haaa.... yang ni pula jenis yang asli. Wangi jenis ni boleh buat badan bau wangi giler sampai boleh hidu dari hujung bangunan. (SERIUS! Kawan aku pernah guna jenis ni. Bapa dia beli untuk dia masa pergi umrah, pergh!! memang wangi. Hidu bau ni dari kelas dah tau sapa dia. HAHA)

(Source taken from Mingguan Wanita, Edisi Jun,2010)


TADAAAA!!!! Gambar di atas ialah antara koleksi perfume aku sekarang. Botol yang 1st tu aku beli (mummy aku yg beli actually) masa pergi holiday di Langkawi last year. Name for this bottle BROKEN HEART : LOVE, DESIRE. Harga RM 50 ++..HAHAH~~ 2nd bottle plak, aku beli di Singapore. Brand MARKS and SPENCER : Autograph blush. I'm totally in LOVE with this perfume!!! Bau perfume ni memang sesuai dengan aku and aku suka sangat suka. Itu adalah botol kedua. Harga $D 29.90. The 3rd bottle is SEXY GIRL. I'm really feel sexy yeah! HAHA~~ Yang ni aku beli kat Merdeka Mall Miri. Nice one and price really affordable. RM19.90.

Itu lah antara koleksi perfume aku. Sekarang ni, bukan perempuan je yang suka perfume. Laki pun sama juga. Wangian ni boleh beri kita keyakinan sebenarnya. Am i right? HEHE~~ So, kepada lelaki-lelaki di sana, kalau korang rasa tak tau nak bagi hadiah apa kat girlfriend korang, Perfume is the better one. But make sure u buy the suitable one for her. Perfume pun symbol of love k. Hehehehe....

Ok.. i think that all i can share. HEhehe.. Hope u guys feel pleasure to read this post. Hehehe.. Daaa....

p/s : bakal menambah satu lagi perfume.. still searching.. HEHE..

No comments:

Post a Comment

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...