SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Sunday, August 14, 2011

:: Kisah Tandas ::

dear bloggie...

mesti tertanya-tanya kan...ape bnde kisah tandas ni... hehehehe...

Macam ni, semalam aku join sekali ngan nenek aku pegi berurut..sakit2 badan dah tahap apa ntah ni.. Kitaorg urut kat Kpg Iran, Batu Niah. Itu la first time aku ke kpg tu. Style rumah situ memang style zaman dulu2.. Rumah kpg. Dah la tinggi...Mak aku cakap sebab takut ngan banjir tu la buat rumah tinggi... ( Mana tak nye kalau dah berumah di tepi sungai...) Kira nya untung juga la dapat tgk rumah style dulu2 kan...


Dah sampai kat rumah tukang urut tu...al maklum la.. yang nak berurut tu tiga orang.. aku, datuk aku ngan nenek aku.. hehehe... oleh kerana aku ni cucu, bagi la datuk ngan nenek aku urut dulu.. Hish...lama punya tunggu..news paper pon dah abis baca.. tetiba rasa nak terkucil. Aku tanya la pak cik tu (laki tukang urut)

Aku : Ayak, dini jamban?? (Pak cik, jamban kat mana)

Ayak : Din jamban enduk. (Kat sana jamban ) **sambil tangan tnjuk ke arah sungai**

Aku : Din?? =.='' (sana?)

ayak : au... (ya.)

Aku pon terkedek2 la jalan ke tandas yg pak cik tu tunjuk. Rupa2nya tandas diaorang di tepi sungai. Kalau nak buat urusan tu memang straight terus ke dalam sungai.. itu lah first time aku guna tandas sedemikian rupa. huhuhu...memang tradisional abis. Bukan lah aku ni sombong ke apa... tapi x penah2 guna tandas macam tu. HUHU... Pastu plak... boleh plak aku terbayang kan datuk buaya tu tiba2 muncul dari sungai tu. Kalau betul2...huh!! xtau macam mn nak cakap dah. Dah la sungai bt niah tu memang ada datuk buaya... pak cik tu juga baru je lepas cerita pasal dia ada jumpa datuk buaya saiz dua kali pintu rumah... aigo!!!

Ish ish ish ish........ Apa2 hal pon, kira nya tu ada lah pengalaman untuk aku la yang selama ni guna tandas yang ada macam sekarang...Mana la tau nnt ada juga rumah yang tak bertandas langsung..=.='' (harap2 xde la ...hehehe)

Anyway... time to sleep.. hehehe..aku selalu letih sekarang ni. letih driving.. huhuhu.. good nite everyone...

p/s : aigoo...rindu sama angela... huhuhuhu...

No comments:

Post a Comment

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...