SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Tuesday, July 26, 2011

:: Hanya Mampu Mendengar ::

Dear bloggie......

Hehehe... setiap antara kita mmang akan ada masalah. Dan semuanya terpulang kepada diri kita sendiri macam mna nak selesaikan masalah yang kita hadapi.. Ada di antara sesetengah orang akan selesaikan sehabis mungkin.. Dan ada juga yang akan larikan diri dari masalah. **aku rasa aku salu lari kut..saje nak main kejar-kejar.. hahaha** Tapi, apa-apa pun, smua itu terpulang la. kan? kan?

Ada juga yang suka cari masalah. Sebab tu la ada pepatah ckap.. "takde masalah, saje nak cari masalah". Hehe..agak2 dorang boring sgt kut tu smpai sengaja cari masalah. hehehe... Susah juga kan? Hehe... Apa2hal pon...orang yang suka cari masalah tu kena la pandai2 settlekan masalah tu. Jgn pula kerana masalah diri sendiri orang lain plak yang kena tempias. HEehehe...

Tapi, apa-apa hal pon, sedikit sebanyak perkara ni buat aku berfikir. Dan perkara ni juga sedikit sebanyak mengajar aku erti kehidupan sebenar. Dunia sebenar ni sebenar sebenarnya lah, sangat kejam. Dan kita sebagai manusia dan makhluk tuhan paling seksi dan bijak ni kena berfikir dgn tenang dan betul macam mana nak handle dunia kejam ni. Ibarat power rangers nak lawan gergasi jahat dari planet lain.. HAHAHA!!

Anyway, segalanya terserah kepada diri masing-masing. Bak kata kawan aku sorang ni..WHAT IS YOUR PROBLEM??!??.. HAHAHA. boleh pkai juga ayat dia ni ye? hehehe...Kesimpulannya, hidup kita tak kan sempurna klau tak ada masalah.

p/s : masalah sndiri settle kan dulu yer...? hehehehe

No comments:

Post a Comment

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...