SHARING OF THOUGHT

Life is really miserable. Ups and downs is always there. At the same time it helps us a lot to stand up still and moving forward. We may falling down a lot but yet we still try to stand up again. No matter what.

Friday, January 1, 2010

Apa nak jadi ni?? macam-macam

ni kisah kawan aku. kesian juga aku dgn dia. hati terlalu lembut sampai diri sendiri yang merana. ye la, apa aje yg org cakap dia ikut je. apa je keputusan org dia ikut tp keputusan yang org buat utk dia tu sendiri dah buat dia sendiri makan hati. ada baik nye juga sikap dia ni. nak jaga hati kawan. tp yg jd masalahnye, dia sendiri yang sama terseksa. sekarang dia mmg ada masalah. masalah duit. ye la. org cakap NO MONEY NO TALK. bukan je no talk. semua apa perkara pun jdi NO juga. haiiii....mmg kesian juga la. dia dpt pinjaman. tp dek kerana ada masalah yang menyebabkan pinjaman dia ditahan. susah jugak ni. masa ni la peranan sebagai kwan mmg jdi isu yg hebat. kalau ada kawan yang betul2 ambik berat takpe juga. tp kalau kawan yang pura2 ambik berat mcm mana?? aku dan kawan aku yg 3 org lagi sekarang ni mmg nak push dia supaya dia terima masalah yang sama semester depan so dia dpat sambung pinjaman dia balik. erm... tu satu hal.

ni kisah kawan aku lagi sorang. dia ni pompuan. masalah room mate yang tak sedar diri n mmg xde adab lgsng. aku pon tak tahu mcm mana diaorg boleh jadi camtu. kawan aku cakap yang room mate dia ni pengotor. kawan aku ni x kisah la dia pengotor tp yang jadi masalah besar nye dia ni temper tak tentu pasal. pastu marah2 org tnpa sbb. mana tak kwn aku ni bengang. then, baru2 ni room mate lagi la mkin kurg ajar. ada ke ptt dia suruh kawan baik dia pergi simpan brg2 kat katil kwan aku ni tadi. cadar, buku2 semua kat tmpat kawan aku. sedangkan bilik tu masih kawan aku yang punye. kawan aku pun ada hak kat bilik tu jugak. kawan aku pergi jumpa pengurusan, pengurusan ckp settle sendiri. pelik?! septtnya pengurusan ambik tindakan. hurm...xtau la apa jadi pasni. tengok je la apa yg jdi ngan kwan aku ni.

aku pon x sbr nak tau hal slanjutnya..hehehe

No comments:

Post a Comment

:: Side Dish ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...